Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε το εντυπωσιακό φαράγγι που κάνει το Γκραντ Κάνιον να μοιάζει με κουκκίδα (Εικόνες)

Το φαράγγι αυτό δε βρίσκεται στον πλανήτη μας, αλλά στον Άρη. Οι εικόνες που δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) είναι άκρως εντυπωσιακές.
Οι νέες παρατηρήσεις του Valles Marineris δείχνουν ότι είναι πολύ βαθύτερο από όσο πιστεύαμε. Με βάση προηγούμενες παρατηρήσεις οι ειδικοί είχαν υπολογίσει αρχικά ότι το Valles Marineris έχει μήκος 3.000 χλμ., πλάτος 200 χλμ. και βάθος 7 χλμ.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Μαθαίνω πώς να μαθαίνω"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω". 
Παπαδοπούλου - ELANDER, 
Αθήνα. Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα: 18.00.

Φάρμακα με συνταγή από την Οδύσσεια του Ομήρου

Φάρμακα με συνταγή από την Οδύσσεια του Ομήρου Διαθέτουμε ως χώρα το 40% των φαρμακευτικών φυτών της Ευρώπης. Και όμως, δεν παράγουμε ούτε εξάγουμε κανένα φυτικό σκεύασμα.
Η μόνη παραγωγή αφορά αρωματικά φυτά, αλλά γίνεται σε μικρή κλίμακα (0,05% της καλλιεργήσιμης έκτασης). Με 700 ιθαγενή φυτά, η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε μία αγορά που γνωρίζει μεγάλη αύξηση. Παρά την πλούσια και γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη χλωρίδα, η χώρα μας δεν περιλαμβάνεται καν στον ευρωπαϊκό χάρτη εξαγωγής φαρμακευτικών φυτών με... συνταγή από την Οδύσσεια.

150 πάπιες έχει φάει μέχρι στιγμής ο Σήφης αλλά μένει ασύλληπτος

Περισσότερες από 150 πάπιες φέρεται να έχει καταβροχθίσει ο... καταζητούμενος «Σήφης», ο κροκόδειλος που -εδώ και αρκετό καιρό- αποτελεί διάσημη ατραξιόν στα νερά του φράγματος των ποταμών στο Ρέθυμνο.
 
Ο Σήφης, που νίκησε τον διάσημο γητευτή των κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά, αρνείται πεισματικά τη σύλληψή του και αποφεύγει όλες τις παγίδες. 

Ομπάμα: Προωθεί μεγάλη εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους

- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επωφεληθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την προσεχή εβδομάδα για να απευθύνει έκκληση για έναν μεγαλύτερο διεθνή συνασπισμό κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
- Εκτιμά ότι οαριθμός των χωρών που θα ταχθούν ενάντια στους τζιχαντιστές θα ανέλθει στις 40
- "Οι Αμερικάνοι είναι ενωμένοι για ν' αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αυτό"
"Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση κατά των τρομοκρατών αυτών στο Ιράκ και τη Συρία", δήλωσε ο Ομπάμα αναφερόμενος στους σουνίτες εξτρεμιστές που έχουν καταλάβει εκτεταμένα εδάφη στις χώρες αυτές.

Κορυφώνεται η αγωνία στην Αμφίπολη - Το νέο σχέδιο εισόδου στον τρίτο θάλαμο


- Ενισχύονται οι εργασίες υποστύλωσης στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης
- Η αυτοψία έδειξε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το σχέδιο εισόδου στον τρίτο θάλαμο
- Πως σχεδιάζουν να μπουν οι αρχαιολόγοι
- Άμεσα πρόκειται να αποκαλυφθούν ολόκληρες οι Καρυάτιδες
- Νέες ανακοινώσεις και φωτογραφίες αναμένονται από το Υπουργείο Πολιτισμού
Νέες φωτογραφίες μέσα από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης αναμένονται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη πρόκειται να αποκαλύψει ολόκληρες τις Καρυάτιδες.

Δέος από τα ευρήματα στην αρχαία Αλίκυρνα – αναζητούν λύσεις για την Ιόνια (Φωτο)


Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έφερε στο «φως» η κατασκευή της Ιόνιας Οδού.
Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έφερε στο «φως» η κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας, μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, η οποία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων στρεμμάτων.

Μάλιστα, το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επισκέφτηκε τον χώρο έμεινε εντυπωσιασμένο.