Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Παρουσίαση του αναστηλωμένου βόρειου κίονα του αναθηματικού μνημείου των Πτολεμαίων - Χρονολογείται από το 270 π.Χ. όταν ανεγέρθη μπροστά στη Στοά της Ηχούς στην Ολυμπία

Στο κοινό αποδόθηκε σήμερα ο αναστηλωμένος βόρειος κίονας του αναθηματικού μνημείου των Πτολεμαίων στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, με την παρουσία της γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρίας Aνδρεαδάκη Βλαζάκη.
Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΠΟΑ, η ιστορία του κίονα, που ανεγέρθη μπροστά στη Στοά της Ηχούς, στην Ολυμπία, το 270 π.Χ. «έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
«Κατά την ταραγμένη περίοδο των Διαδόχων που ακολούθησε το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου (323 π.Χ.) και τις διαμάχες τους για την κυριαρχία της Ελλάδος, η νέα δυναστεία των Πτολεμαίων, με έδρα της την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προχωρά γύρω στα 270 π.Χ. στην ανέγερση μνημείου μπροστά στην Στοά της Ηχούς», αναφέρει το υπουργείο και προσθέτε:

«Άνοιξε πανιά» το Θωρηκτό Αβέρωφ - Πάει Σκαραμαγκά για επισκευές - Μετά από 14 χρόνια

Το οικονομικό κόστος των εργασιών έχει αναλάβει γνωστός εφοπλιστής - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 
Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα βρίσκεται για τους επόμενους δυο μήνες το ιστορικό «Θωρηκτό Αβέρωφ» για εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Η ένδοξη ναυαρχίδα μας που πήρε μέρος σε δυο Παγκόσμιους πολέμους ρυμουλκήθηκε σήμερα το πρωί από το Τροκαντερό που βρισκόταν τα τελευταία 14 χρόνια για να ανέβει στη δεξαμενή των ναυπηγείων για τις απαραίτητες εργασίες στα ύφαλα και τα εξωτερικά καταστρώματα, ενώ θα αναβαθμιστούν και οι εσωτερικοί χώροι.

Ένας αγρότης την ώρα που έσκαβε ένιωσε κάτι μέσα στις λάσπες. Αυτό που έβγαλαν από κει, θα το θυμούνται για χρόνια! (Εικόνες)

Ένας αγρότης την ώρα που έσκαβε ένιωσε κάτι μέσα στις λάσπες. ΑΥΤΟ που έβγαλαν από κει, θα το θυμούνται για χρόνια!

O James Bristle από το Michigan δούλευε πρόσφατα στη φάρμα του όταν είδε κάτι παράξενο να ξεπροβάλλει από το χώμα. Προσπαθώντας να το ξεθάψει με ένα συνάδελφό του, κατάλαβε ότι αυτό το παράξενο αντικείμενο ήταν φτιαγμένο… από κόκκαλα!

Μόλις βρήκε τα πλευρά του, βρήκε και το κρανίο του, τους σπόνδυλούς του, ακόμα και τους χαυλιόδοντές του – χωρίς να το ξέρει, είχε ξεθάψει ό,τι είχε απομείνει από ένα μαμούθ που έζησε πριν από χιλιάδες χρόνια!

Η Αχτσιόγλου το επιβεβαίωσε: Μειώνονται μία στις τρεις συντάξεις - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσίογλου επιβεβαίωσε τη μείωση συντάξεων για το 30% των συνταξιούχων, αναφερόμενη στην υπό κατάρτιση συμφωνία με τους δανειστές.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων: Με καθορισμό ανώτατου ορίου απομείωσης της προσωπικής διαφοράς θα αποφευχθούν μεγάλες μεταβολές στις συντάξεις μετά την εφαρμογή των μέτρων. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει μόνο εφόσον έχουν προηγηθεί τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και θα επηρεάσει μόνο 30% των συνταξιούχων, δηλαδή το 1/3.  Διαπραγματευόμαστε να υπάρξει ένα ποσοστό προστασίας των συντάξεων και ένα ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς για να μην υπάρξουν μεγάλες μεταβολές. Το μέτρο αυτό θα υλοποιηθεί μόνο εφόσον τον Αύγουστο του 2018, υλοποιηθούν και τα μέτρα για το χρέος. Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2018,  θα είναι συνολική και θα ορίζει τις μεταρρυθμίσεις εντός προγράμματος για το 2019 και για το 2020, τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα, τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και τα μεσοπρπόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Αντιδράσεις για το περί «υπερπόντια επαρχία» το ψευδοκράτος

Η δήλωση ότι το ψευδοκράτος είναι μια «υπερπόντια επαρχία» της Τουρκία, είναι μια δήλωση που πληγώνει τους Τ/κ και μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σχολιάζοντας δηλώσεις του εκ των αρχισυμβούλων του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ σε πρωινή εκπομπή της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα με δηλώσεις πολιτικών αρχηγών αλλά και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Αγαθονήσι δεν είναι τουρκικό, απαντά με οργή το υπουργείο Εξωτερικών - Απάντηση στην πρόκληση του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί.