Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ Για πρώτη φορά: Η μόνη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης με παραθαλάσσια τείχη -Από το 1860 (Εικόνα)

Εντυπωσιάζει η εικόνα της Θεσσαλονίκης με τείχη από το 1860 που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο Ζαχαρίας Σεμερτζίδης, στην ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική λήψη, καθώς είναι το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο που εμφανίζει την πόλη όπως ήταν πριν από την κατεδάφιση του τείχους.
Η φωτογραφία, όπως αναφέρει, απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους της πόλης.

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί είναι εδώ Το όχημα που μοιάζει με drone απογειώθηκε στο Ντουμπάι - Δείτε το Βίντεο

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί έκανε την πρώτη του πτήση στο Ντουμπάι.

Το όχημα που θυμίζει drone έχει δύο θέσεις, 18 προπέλες και 9 μπαταρίες, που του επιτρέπουν να πραγματοποιεί μια πτήση διάρκειας έως 30 λεπτών.

Η δοκιμαστική πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάτες.

Το ιπτάμενο ταξί ανέπτυξε η εταιρεία Volocopter και το Ντουμπάι βλέπει τα οχήματα ως το μέλλον όσον αφορά τη μετακίνηση επιβατών.

To μήνυμα που βγήκε ξαφνικά στις τηλεοράσεις και τρομοκράτησε τους πολίτες Οι τηλεθεατές έμειναν αποσβολωμένοι μπροστά στους δέκτες(Βίντεο)

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το επικείμενο τέλος του κόσμου έχουν αρκετούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο και οι χάκερ είπαν να εκμεταλλευτούν την αγωνία των ανθρώπων που διάβαζαν διάφορες ειδήσεις, περί της καταστροφικής 23ης Σεπτεμβρίου.
Έτσι, την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλεοπτικά προγράμματα σε πολλούς σταθμούς της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κι έπεσε ένα σποτάκι έκτακτης ανάγκης. Μία περίεργη φωνή ενημέρωνε πως «οι καιροί που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολοι».

NASA: Αυτό είναι το διαστημόπλοιο που θα 'αγγίξει' τον Ήλιο(Βίντεο)

Στα αποκαλυπτήρια της αποστολής που θα αναλάβει να "αγγίξει" τον Ήλιο για λογαριασμό της ανθρωπότητας προχώρησε η NASA σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα
Adtech Ad
Πρόκειται για το Polar Solar Probe, ένα διαστημόπλοιο που θα πλησιάσει πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία κοντά τον Ήλιο σε μία από τις σημαντικότερες αποστολές που έχουν προγραμματιστεί ποτέ.


Η αποστολή Polar Solar Probe θα αναχωρήσρει από τη Γη τον Ιούνιο του 2018 και θα τεθεί σε τροχιά από τον Ήλιο το 2024. Βασικός στόχος της θα είναι να δώσει χρήσιμες απαντήσεις για τις ηλιακές καταιγίδες που απειλούν δυνητικά τον πλανήτη μας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη - «Θάφτηκε» κάτω από τη λάσπη το νησί(Βίντεο - Φωτο)

Ως βιβλική μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφή που προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε την Σαμοθράκη τα ξημερώματα της Τρίτης (26/09) και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές, τις οποίες το ακριτικό νησί θα κάνει πολύ καιρό να ξεπεράσει.
Στο «μάτι του Κυκλώνα» βρέθηκε από το βράδυ της Δευτέρας η Σαμοθράκη, καθώς «χτυπήθηκε» αιφνιδιαστικά από έντονα καιρικά φαινόμενα, που την άφησαν σοβαρά «λαβωμένη» σε βασικές υποδομές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Δημοψήφισμα Κούρδων: Άνω του 92% το επίσημο αποτέλεσμα

Οι Κούρδοι του Ιράκ ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου κράτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια εκλογική επιτροπή αναφορικά με το δημοψήφισμα που διεξήχθη τη Δευτέρα στο ιρακινό Κουρδιστάν έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της περιοχής Μασούντ Μπαρζανί και προκάλεσε την οργή της Βαγδάτης και γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία και το Ιράν.

Υπέρ της ανεξαρτησίας τάχθηκε το 92,73% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Εφιάλτης οι τσούχτρες στον Ισθμό: Κινδύνευσαν παιδιά σε αγώνα κολύμβησης - Καταγγελίες για τραγικές συνθήκες

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα Cross the Euro canal, ανάμεσα τους και πολλά ανήλικα παιδιά, είπαν ότι κόντεψαν να χάσουν την ζωή τους παλεύοντας με ισχυρά αντίθετα ρεύματα αλλά και με τα επώδυνα τσιμπήματα από τσούχτρες
Όταν ανακοινώθηκε, πριν από ένα χρόνο περίπου, η ημερομηνία της φετινής διοργάνωσης «Cross The Euro Canal» που θα τελούσε  υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αυτοί που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις χαμογέλασαν ειρωνικά.

Σόιμπλ-exit στη Γερμανία: Πάει και επισήμως για πρόεδρος της Βουλής - Ραγδαίες εξελίξεις εν όψει της συγκρότησης νέας κυβέρνησης

Το CDU της Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τον υπουργό Οικονομικών για την προεδρία της Bundestag - Το χαρτοφυλάκιο περνάει στους Φιλελεύθερους, που θέλουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και έχουν ταχθεί υπέρ του Grexit! Ήταν ο εμπνευστής του Grexit. Ο άνθρωπος που πρότεινε ευθέως την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο «τσάρος» της ευρωπαϊκής οικονομίας, θιασώτης της πολιτικής της λιτότητας, η οποία εφαρμόστηκε εξαναγκαστικά, αλλά και με τις βαρύτατες ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κατάφερε να προκαλέσει το Grexit, ωστόσο συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για το Brexit και πλέον, είναι ο ίδιος έτοιμος για τη μεγάλη έξοδο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας στο τραπέζι έναν νέο όρο, ενδεχομένως και ιστορικού χαρακτήρα, τον... Σόιμπλ-exit!