Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ελληνικοί προορισμοί για μοναδικές φωτογραφίες

Ελληνικοί προορισμοί για μοναδικές φωτογραφίες
Η χώρα μας κρύβει απίστευτες ομορφιές στα πιο απίθανα μέρη, όπου και να κοιτάξεις, όποιο στενάκι και αν διαβείς θα βρεις κάτι που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Η πολυδιάστατη ομορφιά της Ελλάδας και η ποικιλομορφία των τοπίων της ελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλο τον πλανήτη, που έρχονται να απαθανατίσουν τα μαγικά της μέρη.
Το γλυκό μεσογειακό φως «χαϊδεύει» απαλά τα παραδοσιακά κτίρια των ελληνικών νησιών και χαρίζει στο φωτογραφικό φακό στιγμιότυπα απαράμιλλης ομορφιάς.
Όσοι λοιπόν έχετε προγραμματίσει ταξίδι σε πανέμορφους προορισμούς της πατρίδας μας, εφοδιαστείτε με τα βασικά: μια καλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που θα καταγράφει κάθε τι σας κινεί το ενδιαφέρον και μια κάρτα μνήμης μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να κρατήσετε μαζί σας όση περισσότερη... Ελλάδα μπορείτε!

Η ρομποτική στην Παιδεία

Του Ν. Λυγερού


Η ρομποτική στην Παιδεία μπορεί να ξαφνιάσει την παραδοσιακή εκπαίδευση. Κι όμως η ρομποτική μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα τα μαθήματα των μαθηματικών και της πληροφορικής. Επίσης σε συνδυασμό με την υπουργική απόφαση της υποχρεωτικής εκμάθησης του σκακιού στο δημοτικό, έχουμε μια ενίσχυση της ικανότητας να παρθούν στρατηγικές και ορθολογικές αποφάσεις. Και αυτό είναι καλό για την γενική νοητική ανάπτυξη του παιδιού. Έτσι η ρομποτική έρχεται λοιπόν να συμπληρώσει σε πρακτικό επίπεδο με άμεση ανάδραση όσον αφορά στις θεωρητικές γνώσεις.

Θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού
Ακόμα και με το επίτευγμα της Ελλάδας με τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα που πληρούν όλα τα γεωστρατηγικά κριτήρια, υπάρχουν δικοί μας που δεν κατάλαβαν τη σημασία αυτού του βήματος. Είναι προφανές ότι ξέχασαν ότι τα θαλάσσια οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ είχαν τεμαχιστεί πριν τη συμφωνία οριοθέτησης Κύπρος-Ισραήλ που έγινε το 2010. Στην πραγματικότητα, τα 20 θαλάσσια οικόπεδα της Ελλάδας ενισχύουν τις οριοθετήσεις που πρέπει να κάνουμε, αφού το οικόπεδο 1 αγγίζει τη μέση γραμμή με την Αλβανία, τα οικόπεδα 2, 4 και 5 αγγίζουν τη μέση γραμμή με την Ιταλία και τα οικόπεδα 16, 17, 18, 19 και το 20 αγγίζουν τη μέση γραμμή με τη Λιβύη.

Πρωτοφανείς και ανεύθυνες διπλωματικές κινήσεις «Πέτυχε» ρήξη με τη Λευκωσία ο Βενιζέλος

Τι είπε η Κύπρια ευρωβουλευτής που καταγγέλλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αδράνεια - Με ρηματική διακοίνωση απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - Διαβάστε στο protothema.gr αποσπάσματα του επίσημου κειμένουΣτα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης βρέθηκαν αιφνιδίως Αθήνα και Λευκωσία με αφορμή την επίθεση της ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένης Θεοχάρους κατά του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

Η Σ.Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκίνηση των κινητοποιήσεων - Η κυβέρνηση ντύθηκε στα χακί, απάντησε ο Δ.Στρατούλης - Ο Άδωνις απειλεί με απολύσεις όσους δεν συμμορφωθούν με την «πολιτική κινητοποίηση» - Να σκίσουν τα έγγραφα της επίταξης κάλεσε τους απεργούς ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν.Φωτόπουλος .Μια σκληρή πολιτική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «πολιτική κινητοποίηση» των απεργών της ΔΕΗ και επίταξη των υπηρεσιών τους προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απέδωσε τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι υποκινεί πολιτικά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ

Μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ
Συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την πρωτεύουσα της εξεγερμένης περιφέρειας. Όπως μεταδίδεται, οι δυνάμεις των ρωσόφωνων ανταρτών, που εγκατέλειψαν τη νύχτα το περικυκλωμένο και μισοκατεστραμμένο Σλαβιάνσκ, επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο, που φέρει το όνομα του διάσημου Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή.

Κατ' άλλες μαρτυρίες οι δυνάμεις των πολιτοφυλάκων ανασυντάσσονται στην γειτονική Γκορλόφκα, αφού διέφυγαν τη νύχτα του κλοιού μέσω του Κραματόρσκ, διατηρώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνάμεις τους.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αντισκάρι της Κρήτης - Απειλούνται κατοικίες

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αντισκάρι της Κρήτης - Απειλούνται κατοικίες
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Αντισκάρι σήμερα η οποία γρήγορα πήρε διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δίνουν δύσκολη μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των προσπαθειών κατάσβεσης, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 10 μποφώρ και οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες είναι δυσοίωνες.
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα νότια της Κρήτης!