Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η φοιτήτρια με τους γονείς της στο κέντρο της Πάτρας- Η ανάρτηση που συγκίνησε

Από το thebest

Μια συγκινητική ανάρτηση πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός Πατρινός παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας

Μια συγκινητική ανάρτηση πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός Πατρινός παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, στην οποία περιγράφει μια σκηνή που έζησε σε δρόμο της Πάτρας, με μια νέα φοιτήτρια η οποία είχε μόλις έρθει στην Πάτρα για να εγκατασταθεί, μαζί με τους γονείς της.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Σχεδίαση Άσκησης Ελλάδας και Αιγύπτου ΜΕΔΟΥΣΑ… Μήνυμα απέναντι (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Διακλαδικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11», από την Τρίτη 7 έως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 διεξήχθη υπό το ΓΕΕΘΑ η τελική σύσκεψη σχεδίασης στην αίθουσα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» στο Στρατόπεδο Παπάγου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αιγύπτου, καθώς και της Κύπρου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ως προσκεκλημένες Χώρες.

Σκοπός της σύσκεψης, η οποία ήταν συνέχεια της Κύριας Σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο

Naval Group Task Force σε νέες συζητήσεις ελληνικής συμμετοχής στις Belh@rra

Η Naval Group εγκαινιάζει το επόμενο βήμα του Σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής. Μια νέα ομάδα ειδικών βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από τις 6 Σεπτεμβρίου, για περαιτέρω συζητήσεις με τους εταίρους της ελληνικής βιομηχανίας και για να προετοιμάσει τα επόμενα βήματα του Σχεδίου Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της προσφοράς για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών του ελληνικού ναυτικού, η Naval Group σχεδίασε ένα συμπαγές σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, διατηρώντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα συνεργατικά σχήματα με σημαντικές οικονομικές αποδόσεις για την Ελλάδα.

Ο “αγώνας δρόμου” με τα Rafale – Το “402” στον ουρανό με ελληνικά διακριτικά

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios

Χωρίς να δοθεί δημοσιότητα, πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου η παράδοση του “402”, του δευτέρου Rafale στην Πολεμική Αεροπορία. Πρόκειται για διθέσιο Rafale D ενώ το τρίτο αεροσκάφος που ακολουθεί, είναι μονοθέσιο -Ε. 

Τα όσα λίγα έχουν γίνει γνωστά πάντως από το ΓΕΑ, δεν βοηθούν ώστε να καταστεί αντιληπτό το μέγεθος του έργου που σηκώνουν στους ώμους τους αυτή την περίοδο τα στελέχη (και η Πολεμική Αεροπορία συνολικώς) που έχουν αναλάβει την είσοδο σε υπηρεσία του πιο προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους. Κατά καιρούς όμως έχουν αναφερθεί κάποια στοιχεία ενώ άλλα έχουμε αποκαλύψει ωστόσο, η αποσπασματική τους παρουσίαση δεν βοηθάει ώστε να δοθεί η “μεγάλη εικόνα”.

Patriot στη Σαουδική Αραβία: Ο Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος «έδωσε το σύνθημα» για την αποστολή

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος «έδωσε το σύνθημα» αναφορικά με την ανάπτυξη των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου Patriot στην Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept».

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, είπε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «Έτοιμες για μία ακόμα Αποστολή! Επί, Προ & Πέραν των Επάλξεων!» ενώ σήμερα μίλησε με τα στελέχη που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση στη Σαουδική Αραβία, αναφορικά με την αποστολή τους.

Φρεσκάρει casus belli και «γκρίζες ζώνες» μετά το θερινό «διάλειμμα» η Άγκυρα

Νίκος Μελέτης
Από το liberal 

Να στρώσει το έδαφος και να προκαταλάβει την ατζέντα μιας πιθανής συνάντησης που θα έχουν στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Τ.Ερντογάν, επιχειρεί η Άγκυρα, μετά από ένα διάστημα που τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία αποκλιμάκωσης και αποφεύχθηκαν κινήσεις που μπορούσαν να εξελιχθούν σε θερμή κρίση.

Οι δηλώσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες προσγειώνουν όσους πίστευαν ότι η αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι, θα οδηγήσει και σε αλλαγή θέσεων και συνολικής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας.

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει FIR Αθηνών, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, τίποτα – Θέλουν το Αιγαίο και το λένε

Κλιμάκωση στις σχέσεις με την Ελλάδα από τον Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξέφρασε ανοιχτά τον τουρκικό επεκτατισμό στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση για «Τη Θάλασσα των Νήσων» (σ.σ. όπως επιχειρούν να μετονομάσουν τοι Τούρκοι το Αιγαίο) στη Σμύρνη επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει κάποια προβλήματα με τον γείτονα και σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα.

«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το πλάτος των χωρικών υδάτων,

Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία(Βίντεο)

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια», υποστήριξε

Σε νέο παραλήρημα προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μιλώντας στο συμπόσιο για το Αιγαίο και τα προβλήματα με την Ελλάδα τουρκικού πανεπιστημίου στη Σμύρνη, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους!

Οι Τούρκοι γιόρτασαν την απελευθέρωση της «ελληνοκρατούμενης» Σμύρνης

Οι εορτασμοί της 99ης επετείου της απελευθέρωσης της Σμύρνης (από τους Έλληνες) αποτελούν για άλλη μια φορά το σκηνικό μεγάλης συμμετοχής και ενθουσιασμού.

Χιλιάδες κάτοικοι της Σμύρνης συμμετείχαν στην παρέλαση της νίκης, την πρώτη εκδήλωση αυτής της σημαντικής ημέρας.

Ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ, μαζί με τους κατοίκους της Σμύρνης που έφεραν μια σημαία μήκους 350 μέτρων, περπάτησαν στη διαδρομή που ο τουρκικός στρατός εισήλθε στην πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, από το μπροστινό τμήμα του αστυνομικού τμήματος Basmane έως την πλατεία Δημοκρατίας.