Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Και ο Ολάντ αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Όπως ο προκάτοχος του, Νικολά Σαρκοζί, έτσι και ο νέος Γάλλος πρόεδρος θα προτείνει νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το αποκάλυψε σε εκπροσώπους των Αρμενίων, οι οποίοι φοβούνταν μια μεταστροφή μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς σχετικά με τις γαλλο-τουρκικές σχέσεις.

"Ο πρόεδρος είχε εκφράσει τις δεσμεύσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Θα τις τηρήσει", δήλωσε η γαλλική Προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας μια τηλεφωνική συνομιλία που έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία (CCΑF).

"Μπουρλότο" Άκη! Ζητά να καταθέσουν και αξιωματικοί για τα υποβρυχία, μαζί με το ΚΥΣΕΑ

“Να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ,αλλά και εκπροόσωποι των ΕΔ”.ζητά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Έθνος ο  Α.Τσοχατζόπουλος ζητά να κληθούν και να καταθέσουν:

•όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

•όλοι οι αξιωματικοί που συμμετείχαν στα Συμβούλια Άμυνας και στα Συμβούλια Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Ρωσίδες ιερόδουλες έκλεψαν απόρρητα μυστικά του τουρκικού στρατού! 44 αξιωματικοί φυλακίστηκαν


Οι Ρωσίδες «Ματα Χάρι» πήραν όλα τα μυστικά στα κρεβάτια των αξιωματικών του τουρκικού στρατού.

Εβδομάδα με... 40αρια – Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας!

Με τους βόρειους ανέμους να πνέουν έως 6 μποφόρ, ο υδράργυρος θα χτυπήσει... κόκκινο και σήμερα! Θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς.
Τις επόμενες μέρες όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 40 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά με σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τζαμί-"κυψέλη" τρομοκρατών σχεδίαζαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα;


Μία αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Τhe Sunday Telegraph  αναφορικά με το σχέδιο δημιουργίας τζαμιού στην Ευρώπη, των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και της Λιβύης επί Καντάφι, προκειμένου να παγιδεύουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια κατασκευής του τζαμιού στον Βοτανικό, η οποία θα χρηματοδοτείτο εν μέρει από κεφάλαια του λιβυκού κράτους, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας!

Επιβεβαίωσε η Ρωσία το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ! - Άφωνη η τρόϊκα!!!


Άφωνη έχει μείνει η ΕΕ και του ΔΝΤ από το κυπριακό αίτημα που κατατέθηκε στην Ρωσία για παροχή δανείου 5 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα με την αίτηση για οικονομική βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης. Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παρότι ζητήθηκε σχολιασμός στις Βρυξέλλες και είναι σαφές ότι έχουν αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις. Υπολόγιζαν ότι "είχαν στριμώξει στη γωνία" τη Λευκωσία και είχαν αποκτήσει τον έλεγχο των κοιτασμάτων, αλλά φευ...
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε επίσημα για πρώτη φορά από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το αίτημα της Κύπρου για δάνειο ύψους  5 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας αποδέχθηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη ετοίματος, προσθέτοντας «πως το παρόν το εξετάζουμε».

Κληρώνει αυτή την εβδομάδα για την Κύπρο(Βίντεο)

Κληρώνει αυτή την εβδομάδα για την Κύπρο (vid)
Η Κύπρος θα τεθεί στο μικροσκόπιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα δείξουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.Με το καλημέρα της νέας εβδομάδας, δρομολογούνται εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.
Τη Δευτέρα η Κύπρος θα τεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίας των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.
Το Eurogroup αναμένεται να πάρει μια πρώτη γεύση από την αξιολόγηση του κλιμακίου της Τρόϊκας που στρατοπέδευσε στην Κύπρο από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή ξεσκονίζοντας τράπεζες και δημόσια οικονομικά.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό Μαζιώτη και Ρούπα Φόβοι των αρχών για τη δημιούργια νέας τρομοκρατικής οργάνωσης

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό Μαζιώτη και Ρούπα
Σε "κόκκινο" συναγερμό βρίσκονται η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ μετά την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα, αφού οι αρχές φοβούνται, ότι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα", εάν δεν συλληφθούν γρήγορα, είναι πολύ πιθανόν να "στρατολογήσουν" άτομα από την "δεξαμενή" του αντιεξουσιαστικού χώρου, να προμηθευτούν εκρηκτικά και όπλα και στη συνέχεια να δημιουργήσουν μία νέα τρομοκρατική οργάνωση, η οποία θα προχωρήσει σε εντυπωσιακές επιθέσεις, σε στόχους που ίσως, θα έχουν σχέση με την οικονομική κρίση.

Θύελλα αντιδράσεων για τα γενόσημα

Θύελλα αντιδράσεων για τα γενόσημα
Η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και η επιλογή του φθηνότερου γενόσημου από τον φαρμακοποιό έχουν ανοίξει για τα καλά τον ασκό του Αιόλου.
Ο κίνδυνος να κατακλυστεί η αγορά με φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία παρασκευάζονται σε χώρες με πολύ χαμηλό κόστος παράγωγης και με τη χρήση ξεπερασμένης τεχνολογίας, είναι πλέον πέρα για πέρα ορατός.
Προς το παρόν το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά σε δέκα μόνο ουσίες, όμως η τρόικα επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό την καθολική εφαρμογή του.

"Γιατί πρέπει να σωθεί το ευρώ, κυρία Μέρκελ;"

Να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία πρέπει να σώσει το ευρώ, κάλεσε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο πρόεδρος της χώρας, Γιοάχιμ Γκάουκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο κ. Γκάουκ επισήμανε ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δυσκολεύεται να εξηγήσει γιατί είναι ζωτικής σημασίας η Γερμανία να διαδραματίσει ρόλο-"κλειδί" στη διάσωση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης και προσφέρθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κυβερνητικές προτεραιότητες.

Το Τατόι μεταμορφώνεται σε πάρκο

Ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα βιώσιμο μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο θα εξασφαλίσει στους Αθηναίους την επαφή με τη φύση, αλλά θα αναδεικνύει και την ιστορική διαδρομή του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου οραματίζονται οι μελετητές, οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν το σχέδιο για την αξιοποίησή του. Η τελική φάση της μελέτης έχει ήδη κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς και αναμένεται να παραληφθεί επισήμως εντός της εβδομάδας.

Έρχεται «βροχή» αποκρατικοποιήσεων

Τη διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών δίνοντας στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας στην ομιλία του στη Βουλή ανακοίνωσε πως θα γίνουν άμεσα 15 αποκρατικοποιήσεις, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί περισσότερα από 80.000 ακίνητα για την αξιοποίηση τους. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή άνω των 80.000 δημόσιων ακινήτων από 30 διαφορετικούς δημόσιους φορείς, αναπτύχθηκε υποδομή για την παρακολούθησή τους και συνεχίζεται ο διεξοδικός νομικός και τεχνικός έλεγχος σε δεκάδες ακίνητα.