Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

H UNESCO αποκαλύπτει τα 18 μνημεία στην Ελλάδα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης - ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ (Εικόνες)

Η χώρα μας αποτελεί προορισμό τουριστών απ’ όλο τον κόσμο και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που επιθυμεί.
Η UNESCO έρχεται να δώσει στους ταξιδιώτες τις δικές της προτάσεις και πιο συγκεκριμένα τα 18 μνημεία και τοποθεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί ο σύγχρονος ταξιδιώτης.
Ο ανανεωμένος κατάλογος περιλαμβάνει 1.073 μνημεία και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει 18 ελληνικά μνημεία και τοποθεσίες.

Χειμάρα η παμπάλαια, μεγάλη Ελλάδα

Στην έκταση που σήμερα κατέχει η Αλβανία, υπήρχε η Αρχαία Ιλλυρία. Είχε πάρει το όνομά της από τον Έλληνα ήρωα της εποχής Ιλλυριό, που ήταν γιος του βασιλιά των Θηβών Κάδμου και της Αρμονίας( 1470 π.Χ.). Υπήκοοί του ήταν οι Εγχελείς. Ο Ιλλυριός είχε αδελφό τον Αδρία - εξ ου και Αδριατική- κι ήταν πρόγονος των Δασσαρητών.

Γεγονός είναι ότι σήμερα πολλοί Αλβανοί έχουν το όνομα «Ιλλυριός» (Ιλίρ).
Πέραν αυτών πολλοί Αργείοι, Αρκάδες και άλλοι είχαν μεταναστεύσει προς το βορά. Αργότερα τους κατέλαβαν οι Μακεδόνες. Στα 1410 -1220 π.Χ. συναντάμε εκεί τον Δαύνο, το Διομήδη, τον Ευρυμέδοντα, τον Αχιλλέα, το γιο του Νεοπτόλεμο, ώσπου φάνουμε στον Πύρρο ( 318 π.Χ).

Τι συμβαίνει στα Ίμια; Τουρκικά πλοία, ελικόπτερα και αεροσκάφη γύρω από τις βραχονησίδες

Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους με αφορμή ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες – Τα αεροσκάφη με την ημισέληνο πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα Ίμια – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο ανατολικό Αιγαίο, με τους Τούρκους να αμφισβητούν ανοιχτά και με κάθε ευκαιρία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι Τούρκοι από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να… παρενοχλούν ελληνικά σκάφη τα οποία επιχειρούσαν τη διάσωση μεταναστών από ξύλινο σκάφος που βυθιζόταν ανοιχτά της Καλολίμνου.

Προκλητικό σόου του Χακάν Τσαβούσογλου στη Θράκη: «Μητέρα πατρίδα η Τουρκία» - Περιοδεία σε σχολεία και τζαμιά

Από τη γενέτειρά του, Κομοτηνή, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη και που δίνει «αγώνα επιβίωσης» - «Είδε» τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια (τα αποκάλεσε «Μακεδονία»), Βουλγαρία και Κόσοβο - Την ίδια ώρα, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφωνόταν με 60 παραβιάσεις και διπλή υπέρπτηση στα Ίμια
Στην Κομοτηνή βρίσκεται, από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.