Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Αυτής Μεγαλειότης: Η Δραχμή

Ποιος θα το περίμενε;
Η Δραχμή, Ναι η δραχμή που όταν την έβλεπες κάτω δεν έσκυβες να την μαζέψεις.
Η Δραχμή: Το ταπεινό νόμισμα της Ψωροκώσταινας.
Το νόμισμα που δεν τιμήθηκε ποτέ ζωντανό, αλλά μετά θάνατον έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του πλανήτη.

Σαν σήμερα o Ελληνικός στρατός απελευθερώνει Κατερίνη και Βέροια!

Στις 13 Οκτωβρίου η VIIη Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλίας στάθμευε στη Φουσκίνα (σημ. Αγία Τριάδα ή Ζωοδόχο Πηγή). O λοχαγός Κ. Μαζαράκης αρχηγός των Σωμάτων των Προσκόπων κατέλαβε τα Στενά της Πέτρας, γιατί είχε την πληροφορία ότι δυνάμεις του τουρκικού στρατού θα κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση.

Με διαταγή του Κ. Μαζαράκη, ο Αλέξανδρος Δ. Ζάννας (καταγόμενος - από το Βλαχολείβαδο- Λιβάδι του Ολύμπου), συνάντησε το μέραρχο Κλεομένη Κλεομένους στο...
χωριό Άγιο Δημήτριο του παρουσίασε την κατάσταση των επιχειρήσεων και την ανάγκη της άμεσης κίνησης της μεραρχίας.

Ο Χριστόδουλος τα έλεγε! Κανείς δεν άκουγε…

Ο Χριστόδουλος τα έλεγε! Κανείς δεν άκουγε…

H προρήση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου: «Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς, και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες» επιβεβαιώνεται – δυστυχώς – σε εντυπωσιακό βαθμό
Όταν το 2005 ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό. Όταν, το 2006, είπε «να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας». Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει», είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν και ήθελε να προειδοποιήσει.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Δυναμικές εξελίξεις στη Μέση-Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η αξία των μαθηματικών". 
Λύκειο Λινόπετρας, Λεμεσός. 
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μερικές σκέψεις για το επερχόμενο εργασιακό νομοσχέδιο

Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή ΔΠΘ


Έχει πράγματι κυλήσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που στην εισηγητική έκθεση του νόμου 1264/82 σημειωνόταν ότι «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες τόσο περισσότερο συμβάλλουν στην κοινωνική ισορροπία (….) όσο περισσότερο η πολιτεία ισχυροποιεί την άσκηση τους».
Οι δεκαετίες της ευημερίας έδωσαν μετά το 2010 τη θέση τους στην δεκαετία των Μνημονίων και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου για τα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα στη χώρα μας.

Δήλωση-βόμβα: Ετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Η Νίκολα Στάρτζεον, πρώτη υπουργός της Σκωτίας, δίνει πολλές πιθανότητες στη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, πριν από το 2020, μετά τη βρετανική αποχώρηση από την ΕΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκπομπής του ITV, η ίδια, είπε: «Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά πιθανό, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Αμφίπολη: Γιατί γκρεμίστηκε αιφνιδιαστικά το βόρειο τείχος του μνημείου

Δυο νέα σημαντικά στοιχεία παρουσίασε για την ανασκαφή της Αμφίπολης ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής στο παγκόσμιο αρχαιολογικό συνέδριο στη Ρωσία.
Η πρώτη αποκάλυψη που έκανε αφορά το γκρέμισμα των τειχών της Αμφίπολης για την κατασκευή του πώρινου περιβόλου ενώ η δεύτερη αποκάλυψη αφορά το μαρμάρινο γλυπτό που ταυτοποιήθηκε και δείχνει τον αφηρωισμένο νεκρό.
Σε ομιλία του στο ΕΡΜΙΤΑΖ της Αγίας Πετρούπολης ο Μιχάλης Λεφαντζής υποστήριξε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες γκρέμισαν αιφνιαδιστικά το Βόρειο τείχος της Αμφίπολης για να κατασκευάσουν τον περίβολο στο τύμβο Καστά όπως και τη βάση του λέοντα.

Τέλος στις έρευνες για τον μικρό Μπεν!

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι έρευνες του βρετανικού κλιμακίου στην Κω για τον μικρό Μπεν.
Έπειτα από τρεις εβδομάδες ερευνών και ανασκαφών, σήμερα, Κυριακή (16/10) μπήκε και επίσημα τέλος στις έρευνες για τα λείψανα του μικρού Μπεν στο νησί της Κω, από όπου και εξαφανίστηκε 25 χρόνια πριν.
Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών του Νότιου Γιορκσάιρ και Ελλήνων εθελοντών, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να ρίξει «φως» στο μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ από το αγροτόσπιτο της οικογένειας τον Ιούλιο του 1991.

Νύχτα τρόμου στα Ιωάννινα - Καταστροφές σε σπίτια – δρόμους και εκκλησίες άφησαν πίσω τους τα 5,5 Ρίχτερ(Βίντεο - Φωτο)

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι - Κλειστά σχολεία, παιδικοί σταθμοί και Πανεπιστήμια - Αναβολή στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα- Λεβαδειακός - Δείτε φωτογραφίες
Να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ιωαννιτών, αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το πρωί στα Ιωάννινα μετά  τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ (23:15) στην περιοχή.

Τα κορίτσια που ακόμη περιμένουν τον αγνοούμενο πατέρα τους κι όχι Τούρκο σταρ

Ο Τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς δεν έχασε την ευκαιρία.Στο twitter ανέβασε φωτογραφία από το πλήθος θαυμαστριών που αποθέωσαν τον Μπουράκ Οζτσιβίτ! Ποιος είναι ο κύριος; Τούρκος σταρ σε κάποιο από τα πολλά τουρκικά σήριαλ που τα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια έπαιξαν και παίζουν ακόμη ,”βομβαρδίζοντας” τους Έλληνες τηλεθεατές με μια πλαστή εικόνα της γειτονικής χώρας.Καλή η επίκληση της “πολυφωνίας” αλλά καλό θα ήταν να έκαναν και την αυτοκριτική τους για την επιλογή να παίζουν στις οθόνες κάθε τουρκική τηλεοπτική ανοησία.

Η «Μάχη της Ελληνικής Σημαίας 12 Ιουνίου του 1917!

Στην αίθουσα τελετών του 1ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων της Γαλλίας (παλαιότερα 1ο Σύνταγμα Μαροκινών Σπαχήδων) στην πόλη Valence, εκτίθεται μία Ελληνική Πολεμική Σημαία.

Πρόκειται για το λάφυρο μιας άνισης μάχης του Συντάγματος εναντίον Αποσπάσματος του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων και του 5ου Συντάγματος Πεζικού, που αν και βρισκόταν σε συνθηκολόγηση αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και τη Σημαία του που με ανοίκειο και προσβλητικό τρόπο απαίτησαν οι Γάλλοι.