Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Βελισσάριος: Ο Έλληνας στρατηγός που κατέκτησε όσα δεν πρόλαβε ο Μέγας Αλέξανδρος

Ο Βελισσάριος γεννήθηκε το 505 μ.Χ. στο χωριό Γερμανίκεια της Θράκης και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες όλων των εποχών. Όντας ο δεύτερος δυνατότερος άντρας στην Αυτοκρατορία μετά τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον οποίο και υπηρετούσε πιστά, υπερασπίστηκε με το σπαθί την τιμή της Αυτοκρατορίας τόσο σε Ανατολή όσο και Δύση.
 

Οι 25 καλύτερες φωτογραφίες της NASA (Βίντεο)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί 25 φωτογραφίες που έχει τραβήξει η NASA από το διάστημα, βγαλμένες κυριολεκτικά από άλλο κόσμο.

Αναστάτωση: Ψηφίστε Τσίπρα, λέει, με μπικίνι, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Λίστας Τσίπρα [εικόνες]

Μια φωτογραφία τραβηγμένη το καλοκαίρι του 2012, όπου η δημοσιογράφος Paola Bacchiddu φοράει ένα μαγιό, χαμογελάει και γράφει στη λεζάντα: «Γεια. Άρχισε η καμπάνια και θα χρησιμοποιήσω κάθε μέσο. Ψηφίστε Τσίπρα για την Εναλλακτική Ευρώπη», αναστατώνει την Ιταλία.

Η νεαρή Ιταλίδα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας της "Λίστας Τσίπρα" που στηρίζει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την διαδοχή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν στην Ιταλία.

Μάχες σώμα με σώμα έξω απ’ το Σλαβιάνσκ

Μάχες σώμα με σώμα έξω απ’ το Σλαβιάνσκ
Τουλάχιστον δέκα νεκροί και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Υπάρχουν θύματα και μεταξύ των αμάχων, από την πρώτη σφοδρή μάχη στην πόλη Σεμιόνοφκα
Στη μικρή πόλη Σεμιόνοφκα καθ’ οδόν προς το Σλαβιάνσκ εκτυλίχθηκε πριν από λίγο η πρώτη μεγάλη μάχη των πιστών στο Κίεβο στρατιωτικών δυνάμεων και της πολιτοφυλακής των εξεγερμένων πόλεων του Ντονιέτσκ. Οι πολιτοφύλακες λένε ότι έχασαν ως και το 80 % των ενόπλων ανδρών τους στη φρουρά της Σεμιόνοφκα και εκτιμούν ότι οι νεκροί μεταξύ των αμάχων είναι περίπου 20, ενώ απώλειες έχει υποστεί και η ουκρανική πλευρά.

Σοκ για τους 22 νεκρούς λαθρομετανάστες στην Σάμο

Τραγικός ο απολογισμός του ναυαγίου στη Σάμο  (pics)
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης – Παγίδα θανάτου η καμπίνα
Η απληστία των δουλεμπόρων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα όνειρα δεκάδων δυστυχισμένων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, στοιβάζοντας τους έναντι υπέρογκων -για τα δεδομένα- ποσών σε καρυδότσουφλα, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ενός αποτελεσματικού και εφαρμόσιμου πλαισίου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μετέτρεψαν για μία ακόμη φορά το Αιγαίο σε υδάτινο τάφο.
Το ναυάγιο, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, είναι η επανάληψη ενός έργου που παρότι έχει χιλιοπαιχτεί, τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει το ότι δεν θα το ξαναδούμε να παίζεται...με θύματα και πάλι αθώες ψυχές που χάνονται σε ένα ταξίδι ελπίδας.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από την ΑΟΖ στην επίλυση του Κυπριακού"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από την ΑΟΖ στην επίλυση του Κυπριακού".
Αίθουσα Εκδηλώσεων ΣΠΕ Παραλιμνίου.
Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, ώρα 19:00.

Άγαλμα Ελληνίδας θεάς βρέθηκε στην Τουρκία

Το άγαλμα πιστεύετε ότι ανήκει την θεά Δήμητρα,βρέθηκε σε ανασκαφή στην πόλη Simav της επαχίας Kütahya Province,στην Δυτική Τουρκία.

Το άγαλμα ζυγίζει 610 gr, έχει ύψος 2,8 μέτρα,και ανακαλύφθηκε από δύο Τούρκους οι οποίοι έκαναν παράνομες ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή που βρέθηκε το άγαλμα.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Γεωλογική παραξενιά ή υπόλειμμα τεχνολογίας 250.000.000 ετών;(Βίντεο)

Ένας γιγαντιαίος βράχος στη δυτική όχθη της λίμνης Jennings Randolph συνεχίζει να συγχύζει τους ερευνητές και του επισκέπτες. Η αινιγματική δικτυωτή διαμόρφωση που αποτυπώνεται στην πλευρά του βράχου,πρόκειται για μια απλή γεωλογική παραξενιά  ή είναι το υπόλειμμα μιας αρχαίας τεχνολογίας.το πρόβλημα είναι ότι η πέτρα χρονολογείται  πριν 250.000.000 χρόνια.

Είναι από τα μεγαλύτερα αινίγματα της Αμερικής,και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Waffle Ρock θεωρείται ένα μυστήριο.Το κουβάρι των γεωμετρικών σχημάτων είναι τόσο καλά και άριστα δομημένα,ώστε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

ΥΠΕΡΟΧΟ! Κατεβάστε εντελώς δωρεάν και νόμιμα 1840 βιβλία! Κάντε κλικ και μάθετε τα πάντα

ΥΠΕΡΟΧΟ! Κατεβάστε εντελώς δωρεάν και νόμιμα 1840 βιβλία! Κάντε κλικ και μάθετε τα πάντα
Στη σελίδα αυτή θα βρείτε σημειώσεις και συγγράμματα για μαθήματα τα οποία σχετίζονται με τα μαθηματικά, αλλά και όχι μόνο...
Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη αυτή περιέχει όπως θα δείτε υλικό το οποίο σχετίζεται με τα υπολογιστικά μαθήματα, τις γλώσσες προγραμματισμού αλλά και την μαθηματική φυσική ενώ προστίθενται συνεχώς βιβλία και από άλλους επιστημονικούς κλάδους.
Τα βιβλία που θα βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα βρίσκονται ως επί το πλείστον σε μορφή pdf ή σε on-line μορφή (σελίδες html). Παρόλο που αρκετά βιβλία κυκλοφορούν σε μορφή postcript, έχουν μετατραπεί όλα σε pdf, για λόγους συμβατότητας. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια στο να κατηγοριοποιηθούν αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ

Πολλές φορές με έχει απασχολήσει στο παρελθόν η σύνδεση και η σύνθεση των πολιτισμών της Μεσογείου. Απελευθερωμένος πλέον από κάθε τυφλή και κοντόφθαλμη άποψη και τάση, να ονομάζουμε κάθε τι άγνωστο και να το βαφτίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην άγνοιά μας, θα επιχειρήσω μερικές σκέψεις.
Διόλου δεν θα φιλοδοξήσουν,ιστορική και επιστημονική μελέτη.
Απλές σκέψεις και προβληματισμοί που με απασχολούν, αν συμφωνήσει οαναγνώστης πως, με την πρόσβαση σε τόσες πηγές, ντοκουμέντα και αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ένας απλός, πλην εξελιγμένος νους, αεί εξελίξιμος, αξίζει να προεκτείνει και να εμβαθύνει στις χιλιετηρίδες, με τη μορφή υπερηχητικού αεροσκάφους, τείνοντος την ταχύτητα του Φωτός. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησαν όλα…

Μινωικές Τοιχογραφίες στην Αίγυπτο.

Οι πυκνές και πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ της μινωικής Κρήτης και της Αιγύπτου είναι αρκετά γνωστές σε εμάς σήμερα. Μία επιπλέον πτυχή σε αυτή την σχέση έρχονται να προσθέσουν οι τοιχογραφίες μινωικής θεματογραφίας και τεχνοτροπίας που βρέθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε ένα χωριό στο δέλτα του Νείλου. Ανάμεσα στα πάρα πολλά θραύσματα που έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι ξεχωρίζει η σκηνή με απεικόνιση ταυροκαθάψιων*, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά θέματα της μινωικής ζωγραφικής.


Tell el Dab’a, το σύγχρονο όνομα της πρωτεύουσας για το Υκσώς
  η αρχαία Άβαρις στο Δέλτα του Νείλου.

Δεν του δίνουν άδεια για να κάνει συσσίτια

Θέλει να δίνει 1.200 γεύματα την ημέρα όπως και στην Κύπρο. Είναι έτοιμος να αρχίσει τη διανομή, αλλά εδώ και έξι μήνες τον μπλοκάρει το Δημόσιο.
Ούτε για τον φημισμένο φιλάνθρωπο δισεκατομμυριούχο, με την παγκόσμια ακτινοβολία, sir Στέλιο Χατζηιωάννου (γνωστό ως Stelios) δεν είναι κάτι «easy» στην Ελλάδα όταν έχει να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία.

Γιατί το τυφλό τέρας του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα για να διευκολύνει τον γνωστό σε όλη την υφήλιο Ελληνοκύπριο businessman, ακόμη και όταν προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ.

Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall Street με σύμμαχο τα μάκρο

 Dow16.514,081,19 0,01%  



  Nasdaq4.123,90-3,55 -0,09%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικρές μεταβολές συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας περιορίζοντας τις αρχικές τους απώλειες με σύμμαχο τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για τον κλάδο των υπηρεσιών.

Όπως ανακοίνωσε το Institute for Supply Management ο μη μεταποιητικός δείκτης σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών στις 55,2 μονάδες τον Απρίλιο από 53,1 μονάδες τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 54,1 μονάδες.

Οι δείκτες ξεκίνησαν σε αρνητικό έδαφος τις συναλλαγές, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει τριψήφιες απώλειες εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και μετά τα αρνητικά στοιχεία για τον κινεζικό μεταποιητικό κλάδο.

Τα τελικά στοιχεία της HSBC για τον κινεζικό μεταποιητικό δείκτη PMI έδειξαν περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη στις 48,1 μονάδες τον Απρίλιο έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που τοποθετούσε τον δείκτη στις 48,3 μονάδες. Τα απογοητευτικά στοιχεία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή τα νέα επεισόδια στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έρχονται να διαψεύσουν τις ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης. Η Κομισιόν προειδοποίησε σήμερα στο πλαίσιο των τελευταίων οικονομικών της προβλέψεων ότι η κρίση στην Ουκρανία εγείρει έναν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομία της Ε.Ε.

Απώλειες 1,8% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,8%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με πτώση 0,79%.

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, τρεις καθοδικά και 99 έμειναν αδιαπραγμάτευτες. Ο αριθμός συναλλαγών ήταν 113. Ο όγκος συναλλαγών έφθασε τα 73.931,76 ευρώ για τις μετοχές και 108.245,77 για τα ομόλογα.

Πτώση για τον Γενικό Δείκτη... σε άνοδο ο δείκτης τραπεζών

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Η καθίζηση του τζίρου, ήταν το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης. Με την αγορά του Λονδίνου να παραμένει κλειστή σήμερα λόγω αργίας και την κατάσταση στο Κίεβο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί κατά πολύ η αγοραστική «όρεξη» των ξένων και εγχώριων επενδυτών.

Μετά τις 14.30 η αγορά περιόρισε τις νωρίτερα απώλειες της και εκτός της ΕΤΕ που παρέμεινε θετική καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης,  ο Τιτάνας περιόρισε τις απώλειες του και κατέγραψε άνοδο έως και 4,25% για να κλείσει στα 23,37 ευρώ, 3,41% υψηλότερα,  ο ΟΠΑΠ από -0,89%  γύρισε στο +1,07% αλλά τελικά έκλεισε οριακά χαμηλότερα στα 11,24 ευρώ,  η ΔΕΗ από -2,37%  έκλεισε αμετάβλητη στα 10,99 ευρώ, ενώ και η ΦΦΓΚΡΠ από -2,13% νωρίτερα έκλεισε στο +0,16 και στα 24,94 ευρώ.