Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Απώλειες 1,8% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,8%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με πτώση 0,79%.

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, τρεις καθοδικά και 99 έμειναν αδιαπραγμάτευτες. Ο αριθμός συναλλαγών ήταν 113. Ο όγκος συναλλαγών έφθασε τα 73.931,76 ευρώ για τις μετοχές και 108.245,77 για τα ομόλογα.


Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά κατέγραψε πτώση 2,14%, η Παράλληλη Αγορά άνοδο 0,29%, οι Επενδυτικές επίσης άνοδο 1,18%, τα Ξενοδοχεία παρέμειναν αμετάβλητα και η Εναλλακτική κατέγραψε άνοδο 0,53%.

Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας (πτώση 2,38%, τιμή κλεισίματος 0,082 ευρώ), της Πετρολίνα με άνοδο 5,08% και τιμή κλεισίματος 1,240 ευρώ, της Δήμητρα Επενδυτική με άνοδο 1,39% και τιμή κλεισίματος 0,365 ευρώ, της Atlantic Insurance με πτώση 9,09% και τιμή κλεισίματος το 1 ευρώ και της Louis PLC με πτώση 2,33%, τιμή κλεισίματος 0,042 ευρώ.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης του στρατηγικού προγραμματισμού του για προσφορά ενός ακόμη πιο διευρυμένου φάσματος νέων Αγορών, Προϊόντων και Υπηρεσιών προς τους επενδυτές και τους συντελεστές της Αγοράς με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο, ως επίσης και για περιορισμό της γραφειοκρατίας στο ελάχιστο δυνατό βαθμό, ανακοινώνει την έναρξη μίας νέας και πρωτοποριακής – καινοτόμου λειτουργίας, της Υπηρεσίας Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για εισαγωγή αξιών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΧΑΚ, η Υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους συντελεστές της Αγοράς, για να συμπληρώνουν και προωθούν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), οποιαδήποτε αίτηση για εισαγωγή αξιών εκδότη είτε στη Ρυθμιζόμενη, είτε στη ΝΕΑ (Μη Ρυθμιζόμενη) Αγορά του ΧΑΚ. Η εν’ λόγω Υπηρεσία παρέχεται τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι μετά από την πλήρη ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας και πριν από την τελική έγκριση κάθε αίτησης από το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, τα εν’ λόγω έγγραφα θα πρέπει να υποβάλλονται στο ΧΑΚ σε έντυπη μορφή, υπογεγραμμένα, βάσει των προβλεπόμενων στη νομοθεσία.

Η Υπηρεσία Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου (www.cse.com.cy).

Αναφέρεται ακόμα ότι το Χρηματιστήριο βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των φορέων της Αγοράς για σκοπούς περαιτέρω βελτίωσης και εξέτασης εποικοδομητικών εισηγήσεων, καθώς και για επίλυση αποριών που υπάρχουν, υποβοηθώντας ανάλογα τους συντελεστές της Αγοράς (τηλ. 22712300).

 ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου