Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Η πομπή των γυναικών

 

Η Ιέρεια προσφέρει κρίνα στη Μεγάλη Θέα

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

Λεπτομέρεια από την τοιχογραφία της πομπής των γυναικών, Μυκηναϊκό ανάκτορο Θήβας.

Χρονολογείται στο 14ο - 13ο αιώνα π.Χ.

«Ένα εικονικό ταξίδι στην Ιωνία και στη Νίκαια» από την Αρχοντία Παπαδοπούλου - Μια πρωτοβουλία της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας & Πειραιώς

(Πηγή: facebook.com/people/Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας & Πειραιώς)

Η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας & Πειραιώς καλεί, την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 19:00, στην ομιλία –με προβολή διαφανειών– της ιστορικού και φιλολόγου Αρχοντίας Παπαδοπούλου με θέμα Ένα εικονικό ταξίδι στην Ιωνία και στην Νίκαια.

Κιλκίς: Ειδική προβολή της ταινίας «Η μπάντα» – Βασισμένη στο βιβλίο του Γ. Παπαδόπουλου από την Κερασούντα

Η τραγική ιστορία του μουσικού που συμμετείχε στην ορχήστρα του Τοπάλ Οσμάν που παιάνιζε όσο εκείνος έσφαζε Έλληνες

ΦΩΤΟ:Στιγμιότυπο από την ταινία, με τον Αλέξη Παρχαρίδη στο ρόλο του Γιάννη Παπαδόπουλου (φωτ.: Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Εκδήλωση για την προβολή του έργου του Νίκου Ασλανίδη Η μπάντα… οργανώνει τη Δευτέρα 15 Μαΐου η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το τουρκικό κράτος την περίοδο (1914-23).

«Βάφτισε» το νέο τουρκικό μαχητικό ο Ερντογάν-«Ιστορική ημέρα για την άμυνα»

Μαρία Ζαχαράκη 

Και το όνομα αυτού... "KAAN" (ο βασιλιάς), του εθνικού αεροσκάφους μάχης που κατασκευάζει η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μεγαλειώδη στην Άγκυρα, για τα «βαφτίσια» του υπό κατασκευή ακόμη τουρκικού μαχητικού.

"Το όνομα του εθνικού μας μαχητικού αεροσκάφους είναι KAAN. Ο νονός είναι ο κ. Ντεβλέτ (Μπαχτσελί)", ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι "Σήμερα, βιώνουμε άλλη μια από τις ιστορικές μας ημέρες στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής".

Μας εκβιάζουν οι Τούρκοι, μας εκβιάζουν και οι δικοί μας

 Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο   

Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που πούλησαν τα ξενοδοχεία τους στην Αμμόχωστο σε Τουρκοκύπριο. Είναι που κάτι τέτοιο το θεωρούν πολλοί μια αναμενόμενη εξέλιξη. Είναι, όμως, κυρίως, που αντί να δουν την ουσία η οποία δεν είναι άλλη από τα τετελεσμένα που δημιουργούνται με τη δική μας πια υπογραφή, σχολιάζουν ως να αναζητούν τρόπους να εκβιάσουν σε κενό περιεχομένου εκβιασμό τους Ελληνοκύπριους. «Είδατε τι παθαίνουμε επειδή είστε ξεροκέφαλοι;». Αυτή είναι η παραστατική ατάκα. Πιο εύσχημα, όμως.

Το είπε και ο δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου: «Αν δεν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση, αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες να μην μέμφονται αυτούς ου πάνε και πουλούν τις περιουσίες τους».

Η ένταξη στην Ε.Ε., το μεγαλύτερο επίτευγμα μας

ΤΗΝ 1η Μαΐου 2004 η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν μια στρατηγική επιλογή, που επιτεύχθηκε μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, τεράστια εμπόδια, τρικλοποδιές. Με τη στήριξη πρωτίστως της Ελλάδος και με την συμπόρευση όλων των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό η ένταξη έγινε πραγματικότητα. Πολλοί ήταν εκείνοι, που θεωρούσαν πως αυτός ο στόχος με άλυτο το Κυπριακό δεν θα μπορούσε να γίνει εφικτός. Δεν θα μπορούσε, ωστόσο, η Κύπρος να καταστεί αιχμάλωτη της κατοχικής Τουρκίας. Δεν το επέτρεψε στο τέλος η ίδια η Ε.Ε., η οποία κατανόησε πως η Άγκυρα παρεμπόδιζε κάθε δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας.

ΗΝΙΟΧΟΣ 23: Μια ακόμη δοκιμασία για τα Rafale – Οι «φίλιες κόντρες» στον αέρα με Ινδία και Ιταλία

 Το πρόγραμμα απόκτησης των Rafale χαρακτηρίζεται ως ένα μικρό «θαύμα» για την Πολεμική Αεροπορία. 

H άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» θα αποτελέσει, για την 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» μια ακόμη δοκιμασία για την πλήρη επιχειρησιακή της ένταξη στον σχεδιασμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Για πρώτη φορά έπειτα από την απόκτηση τους τα πανίσχυρα Γαλλικά μαχητικά βγαίνουν από τη «φωλιά» τους στην Τανάγρα και μετατασταθμεύουν σε μια άλλη Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δύο προγράμματα drone και η ανάγκη για ένα ”Tiger Team” καινοτομίας στο ΓΕΕΘΑ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία παρουσίασε μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη στην ανάπτυξη ενός προιόντος της που μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές. Η SAS Technology ανακοίνωσε την εκτέλεση πρώτης εναέριας βολής ρουκέτας των 70 mm από το βαρύ drone τύπου SARISA SRS-1 που σχεδιάστηκε εξαρχής για ικανότητα μεταφοράς δύο τέτοιων όπλων. Οι δοκιμές συνεχίζονται.

Λίγες ημέρες πριν, στις 17 Απριλίου, είχε ανακοινωθεί παρόμοια εξέλιξη στην Μεγάλη Βρετανία, σε δοκιμή του drone τύπου JACKAL της Flyby Technology, σε συνεργασία με τις τουρκικές FlyBVLOS Technology και Maxwell Innovations. To drone εκτέλεσε  βολές με Ελαφρύ Πύραυλο Πολλαπλού Ρόλου (LMM) της Thales.

Για την άσκηση Ηνίοχος 2023: Οι σύμμαχοι της Ελλάδας ψήφισαν ανατολικό Αιγαίο, μπαίνουν στο παιχνίδι και τα F-16 της USAF

 

ΦΩΤΟ:Σημειολογική αξία έχει η συγκεκριμένη εικόνα κατά την οποία απαθανατίζονται δέκα μαχητικά αεροσκάφη από τις χώρες που μετέτουν στον Ηνίοχο 2023. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ, Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Τα τέσσερα αμερικανικά F-16 της USAF που προγραμματίστηκε να λάβουν μέρος στην άσκηση «Ηνίοχος» αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κάνουν την εμφάνισή τους δίπλα στα ελληνικά αεροσκάφη αλλά κι εκείνα των συμμάχων που μετέχουν στην ελληνική πολυεθνική άσκηση.

Barak 8 & SPYDER: Σε διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά για την απόκτηση ισραηλινών αντιαεροπορικών συστημάτων σε Στρατό Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία

Αναστάσιος Παπανδρέου

Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει σε προγενέστερο δημοσίευμα από το Defencereview.gr, η ελληνική πλευρά φαίνεται να είναι σε συνομιλίες με τους Ισραηλινούς για την απόκτηση αντιαεροπορικών συστημάτων με σκοπό την αντικατάσταση τόσο των ρωσικών ΑΑ σύστημάτων σε ελληνική υπηρεσία όσο και των I-HAWK. Έκτος από την πίεση που έχει δεχθεί η χώρα μας ως προς την παραχώρηση των πολύτιμων, για τους Ουκρανούς, ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου TOR M1, Sa-8b και S300 PMU1, υπάρχει και το ζήτημα της υποστήριξης των συστημάτων αυτών από τους ρώσους.

“Η Δύση ετοιμάζει νέα μεσολάβηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”

Μόλις πριν από λίγους μήνες επικρατούσαν φόβοι στις δυτικές πρωτεύουσες – και την Αθήνα- για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο δρόμο προς τις τουρκικές εκλογές. Οι ανησυχίες αυτές πυροδοτήθηκαν από τις ατελείωτες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου προς την Ελλάδα και τις σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

ΤΟΥ Ρόναλντ Μαινάρντους
ΠΗΓΗ DW

Η «πολιτική των προκλήσεων» του Ερντογάν, όπως την χαρακτήρισε Γερμανός διπλωμάτης, αποτελεί πλέον παρελθόν. Είμαστε μάρτυρες μιας «στροφής» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Περισσότερο από

Εκλογές 2023: Οι θέσεις Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική

Αλεξία Τασούλη

 Η Αλεξία Τασούλη γράφει στο Newsbomb.gr και το «Διπλωματικό Διαβατήριο» για τις θέσεις των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σε ένα από τα θέματα που συμφωνούν σίγουρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική τους πολιτική είναι ότι την περίοδο 2019-2020 ζήσαμε την πιο επιθετική Τουρκία από την εποχή των Ιμίων. Και οι δυο συμφωνούν ότι οι πρόσφατοι σεισμοί στη γειτονική χώρα δημιουργούν μια νέα δυναμική που πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε να ξεκινήσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι διερευνητικές συνομιλίες. Ο διάλογος, λένε και τα δύο κόμματα, θα βασίζεται σε σαφείς κόκκινες γραμμές: την εδαφική́ ακεραιότητα της Ελλάδας και το αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής προάσπισής της και ιδίως των ελληνικών νησιών.

Μητσοτάκης από Κηφισιά: Η χώρα έχει σύνορα και πρέπει να τα προφυλάσσει (Βίντεο)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα Πρωτομαγιά στην Κηφισιά και μίλησε σε πολίτες. Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί την ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπενθύμισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για τους εργαζόμενους ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «τελικά φίλες και φίλοι φαίνεται ότι η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά γιατί από ψέματα άλλο τίποτα».

Επίσκεψη Δένδια αύριο στην Αυστρία

Επίσκεψη στην Βιέννη θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη ,2 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογο του , Αλεξάντερ Σάλενμπέργκ (Alexander Schallenberg).

Οι δυο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ,μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Τουρκία: Πραγματικότητα ή προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν με την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS;

 Βαγγέλης Λάσκαρης

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS και δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση στην Τουρκία

Η Τουρκία αναμένει με αγωνία την μεγάλη πολιτική κόντρα στις κάλπες ανάμεσα σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, με τον Τούρκο πρόεδρο να ανακοινώνει χθες, Κυριακή (30/4), την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS.

Πιο συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως αρχηγός του Νταές, που είχε ψευδώνυμο Αμπού Χουσέιν αλ Κουράσι, εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Türk.

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους ενεργειακούς πόρους

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέρχεται στην πάγια ρητορική της Άγκυρας και για την Κύπρο δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στους ενεργειακούς πόρους της περιοχής. 

«Προστατεύσαμε και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο και την περιφέρειά της όσον αφορά τους ενεργειακούς πόρους», ανέφερε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Η Τουρκία πρέπει να βγει από το ΝΑΤΟ, λέει ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ

«Υπάρχει ένας "ατλαντικός εθισμός" από τον οποίο οι Τούρκοι πολιτικοί δεν μπορούν να απαλλαγούν»

«Στις μέρες που διεξάγεται ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι ΗΠΑ πρόκειται να έχουν μια μεγάλη αναμέτρηση στον Ειρηνικό, η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ!» είπε χαρακτηριστικά ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, σημειώνοντας ότι οι μεγαλύτερες απειλές για την Τουρκία προέρχονται από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε για την «Γαλάζια Πατρίδα» πριν από αρκετά χρόνια σε συμπόσιο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είναι και ένας απο τους λίγους που μιλάνε ευθέως για έξοδο της Τουρκίας από την «επιζήμια» όπως λέει Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Τουρκοκυπριακός Τύπος: Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στα Βαρώσια

 Για άνοιγμα τριών ξενοδοχείων στα Βαρώσια, κάνει λόγο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, Yeni Bakış.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους ιδιοκτήτες τους τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και πρόσθεσε ότι θα τα ανοίξει για κρατήσεις το 2025, σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών.

Τουρκία: Κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος στην περιφέρεια Σιρνάκ

Το Κυβερνείο της περιφέρειας Σιρνάκ ανακοίνωσε ότι ορισμένες περιοχές κηρύχθηκαν «ειδικές ζώνες ασφαλείας» για 15 ημέρες.

Στη δήλωση του Διοικητηρίου, για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την πρόληψη της εκδήλωσης βίας και την αποτροπή κάθε αρνητικής κατάστασης που μπορεί να προκύψει, σύμφωνα με τον Νόμο 2565 για τις στρατιωτικές απαγορευμένες ζώνες και τις ζώνες ασφαλείας, το κέντρο του Σιρνάκ και οι  περίπου 15 περιοχές της περιφέρειας, πόλεις αλλά και ορεινές τοποθεσίες έχουν κηρυχθεί ως  «προσωρινές ζώνες ασφαλείας» από την 1η έως την 15η Μαΐου.

Ο «Τουρκικός Κόσμος» ενώνεται – Μετακίνηση μεταξύ των Κιργιζιστάν και Ουζμπεκιστάν χωρίς διαβατήριο

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαβκέτ Μιρζιόβεφ ενέκρινε τη διεθνή αυτή συμφωνία στις 27 Απριλίου, βάσει της οποίας οι πολίτες των δύο χωρών μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο και με ταυτότητα. Επιπλέον, οι πολίτες της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς διαβατήριο με την ταυτότητά τους.

Έχει αναφερθεί ότι η ανάπτυξη, η οποία επιτρέπει στους πολίτες της Κιργιζίας να περάσουν στο Ουζμπεκιστάν και στους πολίτες του Ουζμπεκιστάν στην πλευρά του Κιργιστάν χωρίς διαβατήριο με τις έξυπνες ταυτότητες τους, θα εξασφαλίσει επίσης τη συγχώνευση της τουρκικής καταγωγής μεταξύ των δύο χωρών. ως ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Ρωσία: Εκτροχιασμός τρένου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία -Αναφορά για «εκρηκτικό μηχανισμό» (Βίντεο)

Ένα «εκρηκτικός μηχανισμός» προκάλεσε σήμερα τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας σε ρωσική περιφέρεια κοντά στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, εν μέσω φόβων για ουκρανικές επιθέσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Ρωσία.

«Εξερράγη ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός προκαλώντας τον εκτροχιασμό ενός τρένου εμπορευμάτων. Δεν υπάρχουν θύματα», ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Αλεξάντρ Μπόγκομαζ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ υπόσχονται να υποστηρίξουν την ειρηνευτική διαδικασία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υποσχέθηκε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην διαδικασία ειρήνης της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σε χωριστές συνδιαλέξεις του με τους ηγέτες των δυο κρατών, ενώ απηύθυνε έκκληση να ανοίξει ξανά οδός ζωτικής σημασίας για τον διεκδικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι δυο χώρες του Καυκάσου έχουν εμπλακεί σε δυο πολέμους για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ορεινή περιοχή όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι, που αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν πριν από τρεις δεκαετίες.

Κοντά στην κατάρρευση το Σουδάν - Παραβιάσθηκε και νέα εκεχειρία

Πάνω από το Χαρτούμ, "πετούν μαχητικά αεροπλάνα" ενώ πυρά και εκρήξεις ακούγονται σε διάφορες συνοικίες

Αεροπορικές επιδρομές, πυροβολισμοί και εκρήξεις συγκλονίζουν και πάλι σήμερα το Χαρτούμ, παρά την ανακοίνωση εκεχειρίας στις μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους παραστρατιωτικούς που έχουν βυθίσει το Σουδάν σε μια ανθρωπιστική κατάσταση που πλησιάζει "στην κατάρρευση", σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πάνω από το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, "πετούν μαχητικά αεροπλάνα" ενώ πυρά και εκρήξεις ακούγονται σε διάφορες συνοικίες, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Είναι απαραίτητο;

▶️Η #εκπομπή που θα παρακολυθήσετε είναι βασισμένη στο #βιβλίο "Εθνική Στρατηγική-Πρόταση για ένα νέο Θεσμικό Πλαίσιο" του Υποστρατήγου ε.α. - Οικονομολόγου #Γιώργος_Χατζηθεοφάνους, του οποίου η Β' έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ι.ΣΙΔΕΡΗ".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ – Μικρασιατική εκστρατεία: Στρατηγικές και επιχειρησιακές διαστάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Το Σάββατο, 1η Απριλίου, έλαβε χώρα στην Αθήνα, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνέδριο στρατιωτικής ιστορίας με θέμα: «Μικρασιατική Εκστρατεία: Στρατηγικές και επιχειρησιακές διαστάσεις».

Ν. Λυγερός - Video - Μέρος X. 7ο Masterclass Βαθύτητας. Λίμνη Τριχωνίδα, 22/04/2023


Ν. Λυγερός - Video - Μέρος X. 7ο Masterclass Βαθύτητας. Λίμνη Τριχωνίδα, 22/04/2023

Γρίβας Κ.: Διαβάζουμε λάθος το «TCG Anadolu». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ...


Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διδάσκων Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για την εναλλακτική χρησιμοποίηση του τουρκικού ελικοπτεροφόρου «TCG Anadolu» (27-04-2023).

Αποκαλύπτουμε χάρτες με τα πλοκάμια της Τουρκίας σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη


Αποκαλύπτουμε χάρτες με τα πλοκάμια της Τουρκίας σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη

Μετεκλογική παγίδα της Τουρκίας σε Κύπρο - Ελλάδα (30-4-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Μετεκλογική παγίδα της Τουρκίας σε Κύπρο - Ελλάδα

Δημοσκοπήσεις για τούρκικες εκλογές: Δείχνουν "ντέρμπι" με νίκη Κιλιτσντάρολγου στον δεύτερο γύρο


Δημοσκοπήσεις για τούρκικες εκλογές: Δείχνουν "ντέρμπι" με νίκη Κιλιτσντάρολγου στον δεύτερο γύρο

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος - Στη μάχη οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης


Η «Ζούγκλα» βρέθηκε ενδεικτικά στην έδρα των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης - Κλιμάκιο Ροδόπολης (ΕΔΔΔ) καθώς και της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ) και συνομίλησε με τους εθελοντές πυροσβέστες της Πολιτικής Προστασίας.