Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Ο «Τουρκικός Κόσμος» ενώνεται – Μετακίνηση μεταξύ των Κιργιζιστάν και Ουζμπεκιστάν χωρίς διαβατήριο

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαβκέτ Μιρζιόβεφ ενέκρινε τη διεθνή αυτή συμφωνία στις 27 Απριλίου, βάσει της οποίας οι πολίτες των δύο χωρών μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο και με ταυτότητα. Επιπλέον, οι πολίτες της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς διαβατήριο με την ταυτότητά τους.

Έχει αναφερθεί ότι η ανάπτυξη, η οποία επιτρέπει στους πολίτες της Κιργιζίας να περάσουν στο Ουζμπεκιστάν και στους πολίτες του Ουζμπεκιστάν στην πλευρά του Κιργιστάν χωρίς διαβατήριο με τις έξυπνες ταυτότητες τους, θα εξασφαλίσει επίσης τη συγχώνευση της τουρκικής καταγωγής μεταξύ των δύο χωρών. ως ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Την εξέλιξη, που δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο, χαιρέτησαν οι πολίτες των δύο χωρών. Οι πολίτες της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν ζήτησαν να εφαρμοστεί η ίδια πρακτική και για άλλα τουρκικά κράτη.

Με τη νέα εφαρμογή έξυπνης ταυτότητας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι πληροφορίες εισόδου και εξόδου των πολιτών της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν. Αυτή η καινοτομία θα ισχύει κατά τη διέλευση των συνόρων με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο, λεωφορείο κ.λπ.).

ΠΗΓΗ viadiplomacy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου