Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά(Βίντεο)

  

   Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πως πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
           «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας,                                                                       αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

                                                                                                  Γρηγόρης Αυξεντίου.

Ηχηρή σφαλιάρα στον Τσαβούσογλου από τον Σούκρι: Κοίτα τα δικά σου και μην ασχολείσαι με την αιγυπτιακή ΑΟΖ

Δείτε και ΕΔΩ

Να ασχοληθεί με τα του οίκου της και να να μην προσέρχεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των αιγυπτιακών συμφερόντων, κάλεσε την Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.

Ο ίδιος, ταυτόχρονα, επέκρινε την Τουρκία για την εμπλοκή της σε αραβικές χώρες.

Κάτι που αφορά άμεσα το Κάιρο, δεδομένης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας κυρίως στην γείτονα, Λιβύη.

Όπως γράφει ο Δημήτρης Αργυράκης στο Law and Order, μετά από ημέρες πανηγυρικών τόνων της Άγκυρας, που γίνονταν εμφανείς μέσα από τα δημοσιεύματα του φυλοκυβερνητικού τουρκικού Τύπου,

CNNTURK :¨Και γιατί να μην πάρουμε την Θεσσαλονίκη ; ¨ !!!(Βίντεο)

Σε ενημερωτική εκπομπή του CNNTURK συζητάνε να πάρουν την Θεσσαλονίκη !

Δείτε διάλογο :

Απόστρατος Ερντογάν Καρακούς (χρονικό σημείο 24:02)  : Ξέρετε ποιος είναι ο φόβος της Ελλάδας; Η Θεσσαλονίκη ,Από τότε δηλαδή που συστάθηκε η Τουρκική Δημοκρατία φοβούνται μήπως έρθουν οι Τούρκοι και πάρουν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι γεγονός

Η τηλεπαρουσιάστρια: ¨Κύριε Καρακούς ο κύριος Οράλ λέει ” και γιατί να μην πάνε ; “ (στην Θεσσαλονίκη…)

Στην Αθήνα Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το "παρών" στους επετειακούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση στην Αθήνα θα δώσουν, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο Εμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της ελληνικής πλευράς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα για την πραγματοποίηση αυτής της υψηλής επίσκεψης, είναι πως την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., στενεύοντας τα χρονικά περιθώρια. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Σύνταγμα και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για τις Βρυξέλλες.

Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης: Να σταματήσουν οι διερευνητικές, τώρα κυρώσεις στην Τουρκία(Βίντεο)

Να σταματήσουν οι διερευνητικές με την Τουρκία υποστήριξαν μιλώντας στο Kontra ο αντιπτέραρχος ε.α. Κώστας Ιατρίδης και ο στρατιωτικός συντάκτης Πάρις Καρβουνόπουλος.

«Η άσκηση αυτή (σ.σ. Γαλάζια Πατρίδα) είναι μια μεγάλη διακλαδική άσκηση της Τουρκίας, την έκανε για πρώτη φορά το 2019», είπε ο αντιπτέραρχος.

«Ο στόχος είναι η προβολή ισχύος, ότι η Τουρκία είναι μία κυρίαρχη δύναμη, μία περιφερειακή δύναμη και βεβαίως ότι πρέπει μαζί του να μιλούν Ευρώπη και Αμερική και ότι καμία λύση δεν πρόκειται στην περιοχή εάν δεν συμμετέχει και η Τουρκία. Αυτός είναι ο στόχος του», είπε ο κ. Ιατρίδης, έχοντας αποδομήσει προηγουμένως την τουρκική προπαγάνδα περί μεγάλου στόλου.

Ν.Α Ευρώπη: Έτσι αποτρέπεται η διεξαγωγή του “παιγνίου” των ισχυρών στην “καμπούρα” της Ελλάδας

Επί αιώνες πλέον στη γεωστρατηγική οπτική των μεγάλων δυνάμεων, ο γεωγραφικός χώρος Ελλάδας και Τουρκίας αντιμετωπιζόταν ενιαία. Η ανθρωπότητα περνούσε σταδιακά στην εποχή του πετρελαίου και η σταδιακή εξαφάνιση της βρετανικής αυτοκρατορίας είχε ως απότοκο την ανάδυση των ΗΠΑ ως αδιαμφισβήτητου “πρώτου” στον πλανήτη. Ο δε αχανής ηπειρωτικός όγκος της Ρωσίας/Σοβιετικής Ένωσης την καθιστούσε κορυφαίο γεωπολιτικό ανταγωνιστή και της Μεγάλης Βρετανίας και αργότερα των Αμερικανών.


Γράφει ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ Β. ΜΙΧΑΣ
(Διευθυντής Μελετών στο ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)
Από το defence-point
 

Η ανάδυση του ελληνικού κράτους μετά την Επανάσταση του 1821 έπρεπε πάντα να συνάδει με τον βασικό στόχο της δυτικής στρατηγικής: την ανάσχεση καθόδου της Ρωσίας στα “θερμά ύδατα” της Μεσογείου και στην πετρελαιοφόρα περιοχή της Μέσης Ανατολής.

CNNTURK : ¨Η Αλεξανδρούπολη είναι για εμάς σαν το Καραμπάχ¨(Βίντεο)

Ο δημοσιογράφος Σερκάν Οράλ σε εκπομπή στο CNNTURK, από την μια εμφανίζεται ως δήθεν αντιιμπεριαλιστής και καλεί τους Έλληνες να διαδηλώσουν κατά των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και από την άλλη δηλώνει τον αλυτρωτισμό του λέγοντας πως ¨Η Αλεξανδρούπολη είναι για εμάς σαν το Καραμπάχ¨ ! Μάλιστα ομολογεί προφανώς ενοχλημένος ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην ελληνική Θράκη την αποκόπτει από την Τουρκία !
Τον ακούσαμε να λέει τα εξής :
(γα τις αμερικανκές βάσεις στην Ελλάδα)