Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Κοντά σε υψηλά ημέρας οι δείκτες



  Dow11.836,04178,08 1,53%  



  Nasdaq2.639,9833,02 1,27%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital.gr
 
Σημαντικά κέρδη κατοχύρωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ημέρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke που ακολούθησε μετά τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed. Τα βλέμματα παρέμειναν στραμμένα στις Κάννες, εν αναμονή της συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με την Merkel και το Sarkozy, καθώς η Ελλάδα και το αιφνιδιαστικό δημοψήφισμα μονοπωλούν τις συζητήσεις της G20.

Μικρή ελπίδα για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά από πολλά έτη αδυναμίας πρόσφερε ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, λέγοντας πως ο ρυθμός βελτίωσης αναμένεται να είναι "απογοητευτικά αργός". Ωστόσο παρείχε διαβεβαιώσεις πως η Fed είναι έτοιμη να δράσει εάν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν.

"Ενώ εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα αλλά και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα βελτιωθούν σταδιακά, ο ρυθμός βελτίωσης προβλέπεται απογοητευτικά αργός", δήλωσε ο Bernanke στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος του παρεμβατικού της επιτοκίου στο 0% με 0,25%. "Δεν είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση της οικονομίας", είπε.

«Δεν ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα»





Σχόλιο από ALEXANDER

Τι λέτε ρε Μογγόλοι σοβαρά;
Για να τα μαζεύεται σιγά σιγά για τις στέπες σας…
 Αρθρο του Ενγκίν Αρνίτς στη «Σαμπάχ».

«ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ παιδιά όταν ακούγαμε «τους ρίξαμε στη θάλασσα» είχαμε την εντύπωση ότι στην παραλία της Σμύρνης οι Έλληνες στρατιώτες έπεφταν στη θάλασσα φωνάζοντας «βοήθεια» ή ότι οι δικοί μας στρατιώτες τους κυνηγούσαν με τις λόγχες και αυτοί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν.
Αυτά μας είχαν διδάξει και αυτά ακούγαμε και επαναλαμβάναμε. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Όντως υπήρχαν άτομα που έπεφταν στη θάλασσα στην προκυμαία της Σμύρνης, αλλά δεν ήταν στρατιώτες, αλλά πολίτες. Αυτό συνέβη μια εβδομάδα μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού στην πόλη. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλυτώσουν από την πυρκαγιά. Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Oι ΗΠΑ χτύπησαν την Τουρκία με σεισμό 7.3 ρίχτερ


Από το pentapostagma
 
Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε στο Κρεμλίνο σήμερα,
πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Τουρκία, για λόγους πού έχουν σχέση με την
μαζική εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ,
χρησιμοποιώντας το λεγόμενο Σεισμικό Οπλο. Σύμφωνα με την αναφορά ,
ρωσικά επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημενα μέσα και γύρω από
την Μαύρη Θάλσσα, ανιχνευσαν της....
τελευταίες 36 ώρες ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πρίν ο σεισμος χτυπήσει την ανατολική Τουρκία.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Ανοιχτή Γραμμή" Λέρος

                                                              Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                                   στην ραδιοφωνική εκπομπή του Β. Μπαλαμπάνη
                                                        "Ανοιχτή Γραμμή". Ράδιο Άρτεμις Λέρος

Ζητούν άμεσα ενημέρωση από τον Δ.Χριστόφια Ανησυχίες και προβληματισμός στα κόμματα μετά την τριμερή



Από το 
Λευκωσία: Προβληματισμό και ανησυχίες εκφράζει η πλειοψηφία των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης και τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Εκπρόσωποι των κομμάτων σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφεραν, ωστόσο, ότι αναμένουν πλήρη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τοποθετηθούν ολοκληρωμένα.

Ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Ισραηλινός πρόεδρος


Ο Σιμόν Πέρες θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια την Πέμπτη το πρωί.


Aπό το philenews

Λευκωσία: Ιστορική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη στην Κύπρο απόψε του Προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Ο κ. Πέρες θα έχει την Πέμπτη το πρωί επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν εκτός από το Κυπριακό και το Μεσανατολικό, το θέμα του φυσικού αερίου, περιλαμβανομένων των τουρκικών απειλών και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στην εκμετάλλευση και εμπορία του φυσικού αερίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Δεν υπάρχει έγκλημα διά του Τύπου στα blogs

Από το dete

«Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ' αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο αθώωσε τον υπογράφοντα για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως.
Οπως αναφέρεται: «Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος-διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων του κατόχου-διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα. Ο κάτοχος-διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός αν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό».

Τεχνική αντίδραση για τις τράπεζες του Χ.Α. με το "βλέμμα" στις Κάννες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η ανοδική αντίδραση των τραπεζικών τίτλων, μετά το χθεσινό sell-off, δεν στάθηκε ικανή την Τετάρτη να αντισταθμίσει τις πτωτικές πιέσεις που δέχθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. από τίτλους όπως των ΟΤΕ και Coca-Cola 3E.

Ο δείκτης των τραπεζών έφτασε ενδοσυνεδριακά να ενισχύεται έως και 6,61%, μια «ανάσα» από το επίπεδο των 300 μονάδων, ενώ από τη σύνθεσή του ξεχώρισε η ανοδική κίνηση της ΕΤΕ, που έφτασε να διαπραγματεύεται έως τα 1,6 ευρώ (+12,93%).

Πιέσεις, αντίθετα, δέχθηκαν τίτλοι εκτός τραπεζικού κλάδου, συνεχίζοντας στην πτωτική τροχιά στην οποία βρέθηκαν από χθες, με αφορμή τις αναταράξεις που προκαλεί εντός και εκτός συνόρων η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Πόσα θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας Δείτε τους πίνακες ανά κατηγορία

Πόσα θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας
Από το newsbomb

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι φέτος αυξημένα κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι.
Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή τους θα αρχίσουν να αποστέλλονται εντός του Νοεμβρίου ενώ η εξόφλησή τους θα γίνεται σε τράπεζες και εφορίες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους που τους αναλογεί.

Την Άνοιξη το τέμενος στον Ελαιώνα

Aπό το news247

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η δημοπράτηση του έργου. Έως την Άνοιξη εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποπεράτωσή του. Λιτή και διακριτική μετασκευή υπάρχοντος κτιρίου το τέμενος
  
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υποδομών στο "Βήμα", η μελέτη προβλέπει μία λιτή, διακριτική μετασκευή υπάρχοντος κτιρίου,  που θα "ντυθεί" με μεταλλικό σκελετό, που θα συνάδει με το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής.
Το εμβαδόν του τεμένους δεν θα ξεπερνά τα 1.000 τ.μ., η χωρητικότητά του θα είναι περίπου 350 άτομα, ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές και η υλοποίηση του έργου θα γίνει με ειδικούς πολεοδομικούς όρους.
Το κόστος του έργου εκτιμάται να ανέλθει στις 750.000 ευρώ, ενώ με τις αμοιβές των συμβούλων και το ΦΠΑ, θα αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ.

Θα υπάρξει συνάντηση και με Ομπάμα Μπούμερανγκ για Παπανδρέου το δημοψήφισμα στη συνεδρίαση του G20

Από το protothema

Ένα ιδιαίτερα πιεστικό κλίμα αναμένεται να χαρακτηρίσει τις επαφές που θα έχει  στις Κάνες, όπου συνεδριάζουν οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Όλες οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ που ανάρτησε από το πρωί το protothema.gr, κατά το οποίο στην ελληνική πλευρά αναμένεται να τεθεί ένα είδος τελεσίγραφου, ώστε μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου – εμφανίζεται ως πιθανότερο χρονικό όριο – να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες επικύρωσης από την Ελλάδα της συμφωνίας της τελευταίας Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες.

Στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου οι εξελίξεις στην Ελλάδα




Από το real
 
Με έναν... ελληνικότατο τίτλο κυκλοφορεί η έντυπη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Liberation, αναφερόμενη στην απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος: ΧΑΟΣ – Le chaos.

Σε άρθρο της η εφημερίδα σχολιάζει ότι η Ελλάδα παίζει κορώνα γράμματα το ευρώ και προσθέτει ότι «Ένα κύμα πανικού σάρωσε τον κόσμο χθες, από το Τόκιο έως τη Γουόλ Στριτ, δια μέσου Παρισιού και Μιλάνου, μετά από μία ανακοίνωση-έκπληξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσωση της χώρας του. Το στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου έπιασε εξ απήνης όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επισπεύδονται οι διαδικασίες - Στις 4 ή 11 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα

Από το real

Ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές μας για επίσπευση του δημοψηφίσματος προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, το Μέγαρο Μαξίμου συζητά ως ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος - εφόσον βεβαίως περάσει τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή- την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ή το αργότερο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα εξετάζεται να υπάρξει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τη διαμόρφωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, αλλά και Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος καθώς για την πραγματοποίηση του απαιτούνται 151 ψήφοι.

Libération 2 Νοεμβρίου 2011


Πολιτικό sell-off στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε κατακόρυφη πτώση υποχρέωσαν την Τρίτη μετοχές και δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας οι «ακροβασίες» της κυβέρνησης σχετικά με το δημοψήφισμα και η πολιτική «θύελλα» που πυροδότησαν.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως και 7,80%, ο τραπεζικός δείκτης «βυθιζόταν» έως και 14,48%, τη στιγμή που σε βαρύτατες απώλειες υποχρεώνονταν και οι ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στην Αθήνα.

Για «πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα» και για «εξελίξεις θα φορτίσουν αρνητικά την πορεία του Γενικού Δείκτη» έκανε σήμερα λόγο στο πρωινό της report η Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή έκανε επίσης λόγο για «κλίμα ρευστότητας που συνεπάγεται η πολύμηνη αναμονή εφόσον η Ελλάδα πάει την δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου σε δημοψήφισμα» σημειώνοντας ότι «σε αυτό το κλίμα συνιστούμε διαχειριστική πειθαρχία σε ό,τι αφορά μοχλευμένες θέσεις, υπομονή και ψυχραιμία σε ό,τι αφορά την αναζήτηση επιπέδων εισόδου στην αγορά, καθώς η μεταβλητή του χρόνου είναι ένα νέο ζητούμενο για την Ελληνική αγορά».

Εγκλωβίστηκε στο "κόκκινο" η Wall Street



  Dow11.657,96-297,05 -2,48%  



  Nasdaq2.606,96-77,45 -2,89%  

Η Wall Street χθες

Aπό το capital.gr
Σε ραγδαία πτώση υποχρεώθηκαν στις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα έντονης ανησυχίας για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στον απόηχο της αιφνιδιαστικής κίνησης του Έλληνα πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα για την επικύρωση της δανειακής σύμβασης.

Το ελληνικό δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου αιφνιδίασε πλήρως τις αγορές αναζωπυρώνοντας τους φόβους για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και υποχρεώνοντας σε βαρύτατες απώλειες τα διεθνή χρηματιστήρια.


Η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έκανε το γύρο του κόσμου αιφνιδιάζοντας τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λίγες μόνο μέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας και την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Το ελληνικό δημοψήφισμα απειλεί την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη και ενισχύει τους κινδύνους μιας άτακτης χρεοκοπίας, προειδοποιούν οι αναλυτές.