Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ‏

Λίγα πράγματα της καθημερινής ζωής έχουν οι σημερινοί Έλληνες κοινά με τους Αθηναίους των αρχαίων χρόνων. Τα παραδοσιακά ελληνικά ποτά και τρόφιμα ήταν εντελώς άγνωστα στην αρχαιότητα. Για παράδειγμα, δεν υπήρχε τότε το ελληνικότατο ούζο, αφού οι Αθηναίοι φαίνεται να
αγνοούσαν τον τρόπο της απόσταξης. Το αρχαιοελληνικό τραπέζι, γενικότερα, δεν έμοιαζε με το σημερινό. Άγνωστα ήταν τότε το ρύζι, η ζάχαρη, το καλαμπόκι, ο καφές, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, οι πιπεριές, οι μπάμιες και, φυσικά, οι πατάτες. Παρ’ όλες, όμως, τις ελλείψεις αυτών των αγαθών, οι αρχαίοι ήταν αληθινά καλοφαγάδες. Η μαγειρική τους έμοιαζε αρκετά με τη σημερινή των Κινέζων ή των Ιαπώνων! «Οι τροφές των αρχαίων», γράφει ο Σαρλ Πικάρ στο βιβλίο του με θέμα τη ζωή στην κλασική Ελλάδα, «σκοπό είχαν να ερεθίσουν και όχι να βαρύνουν το στομάχι, γι’ αυτό άλλωστε ήταν πλούσιες σε καρυκεύματα και αρωματικά βότανα».

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΪΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ Σαν σήμερα η Μάχη της Μαντινείας

Μετά τη Μάχη των Λεύκτρων (371 π.Χ.), η κυριαρχία της Θήβας στον ελλαδικό χώρο ήταν αναμφισβήτητη. Αθήνα και Σπάρτη βρίσκονταν σε προφανή παρακμή. 
 
Οι Θηβαίοι, με επικεφαλής του στρατηγούς Πελοπίδα και Επαμεινώνδα, είχαν δημιουργήσει στην Πελοπόννησο το Κοινό των Αρκάδων, με φιλικές προς αυτούς πόλεις. Η Σπάρτη προσπάθησε να το διασπάσει, προσεταιριζόμενη κάποιες από αυτές τις πόλεις, προκειμένου να ανακτήσει τον βαρύνοντα ρόλο της στη Πελοπόννησο. Τα κατάφερε με τη Μαντίνεια, αλλά αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε τον Επαμεινώνδα, που πέρασε για τέταρτη φορά τον Ισθμό για να βάλει τάξη στην ηγεμονία της Θήβας.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!Οι Αμερικανοί αναφέρουν και μία «εικονική» -ανύπαρκτη- και υποτίθεται «ανεξάρτητη» χώρα, που -κρατηθείτε- λέγεται... Θράκη!!!

Τουρκική Άνοιξη και... Ανεξάρτητη Θράκη για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!!!
Της Δέσποινας Μαυρομάτης-Abdelhadi  
Από το volcanotimes

Τώρα πια όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στον κόσμο και στην Ελλάδα καταλαβαίνουν πού το πάνε οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι των Εθνών της Γης, Σιωνιστές! Με το δεδομένο σχέδιό τους, που ακολουθεί την πορεία και τακτική του «θεού» τους που λατρεύουν από προαιώνια, του Κακού Όφεως, που κάποτε ξεγέλασε τους πρωτόπλαστους στον Κήπο της Εδέμ. Μια τακτική και μια πορεία που βλέπει ο κάθε ένας μας να παίρνει οστά και σάρκα στην Μεσόγειο λιμνοθάλασσα. 

Τοπικά ανταλλακτικά συστήματα, τράπεζες χρόνου και δίκτυα παραγωγών- καταναλωτών

  1. Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του Πελίτι,www.peliti.gr/pages/panelladiko_diktio.htm
  2. Δίκτυο Φασούλι (Αττική), www.fasouli.wordpress.com
  3. Τράπεζα χρόνου πλατείας Συντάγματος, www.time-exchange.gr
  4. Τράπεζας Χρόνου & Αλληλεγγύης Μοσχάτου,www.mesopotamia.gr/trapeza_xronou.htm

Οι ρυθμιστές της ζωής μας βαράνε με όπλα από το μέλλον, κι οι δυνάμεις αντίδρασης αντιπαραθέτουν σφεντόνες ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.
Ίσως να ήταν η δική μου διάθεση, κάτι η καρέκλα στη δουλειά μου που τρίζει τώρα τελευταία και μου ψιθυρίζει καλομελέτα κι έρχεται η ανεργία...κάτι τα χαρτιά τα απλήρωτα που κρέμονται στο τοίχο, κάτι οι άνθρωποι γύρω μου στο μετρό που μισοκοιμόντουσαν, ή είχαν μια μούρη σκυθρωπή, αγέλαστη, με το πρόσωπο κουρασμένο ακόμα και νέα παιδιά, λέω αυτό ήταν.

Εντυπωσιακές ερειπωμένες κινηματογραφικές αίθουσες: Από το Λονδίνο ως το Ντιτρόιτ η χαμένη γοητεία της μικρής οθόνης (Εικόνες)

Εγκαταλελειμένες αίθουσες-παλάτια κινηματογράφου σε ολόκληρο τον πλανήτη από το βιβλίο της φωτογράφου Τζούλια Σόλις «Stages of Decay» μας γυρίζουν πίσω σε μια εποχή που ο κινηματογράφος ήταν προτεραιότητα στη ζωή μας. Σήμερα τα παλάτια αυτά έχουν εγκαταληφθεί, ορισμένα έγιναν πάρκιν αυτοκινήτων.
Τέτοιες κινηματογραφικές αίθουσες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και αν και έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη και την ερημιά εξακολουθούν να κόβουν την ανάσα, όπως τα παρουσιάζει το flix.gr.

Μείζον θέμα στην Κύπρο με το αίτημα σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχαηλίδη για τις μίζες Τσοχατζόπουλου

Στο δικαστήριο εναπόκειται να αποφασίσει αν κατά πόσον θα εκτελεστούν τα ευρωπαϊκά εντάλματα, που έχουν εκδοθεί εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, για την υπόθεση του πρώην υπουργού της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.
Η Νομική Υπηρεσία, είπε στο ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης, μελετά τα εντάλματα, τα οποία παραλήφθηκαν χθες και θα τα προωθήσει στο Δικαστήριο για να λάβει απόφαση.
Εξήγησε δε, ότι με την τροποποίηση του Συντάγματος το 2005, μπορούν να εκδοθούν Κύπριοι πολίτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

WSJ: Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία καθιστά δύσκολη την επιβολή νέων μέτρων

Με τις τελευταίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καταπιάνεται η Wall Street Journal που δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα. Στο δημοσίευμα της WSJ αναφέρεται πως στην Αθήνα επικρατεί αισιοδοξία για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αλλά η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας από τη νέα δικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θα είναι δύσκολη λόγω της ισχνής τους πλειοψηφίας στη Βουλή.

Οδεύουν προς Αλβανία οι δραπέτες των Τρικάλων

Σε ανθρωποκυνηγητό έχει εξελιχθεί η υπόθεση με τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι από την ημέρα της απόδρασης τους μέχρι και σήμερα που προσπαθούν να διαφύγουν στην Αλβανία έχουν δημιουργήσει ένα καταστροφικό μονοπάτι αίματος με δύο μέχρι στιγμής δολοφονίες και αρκετούς τραυματισμούς.
Η «απόδραση των 11» Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, έγινε την Παρασκευή 22 Μαρτίου όταν οι 11 κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν κατά των φρουρών. Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους συνεργούς τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.

Μπόφινγκερ σε Μέρκελ: Εχεις αποτύχει πλήρως, δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία που θα κρίνουν αν θα συνεχιστεί η απόλυτη κυριαρχία της Ανγκελα Μέρκελ, ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των πέντε ισχυρότερων προσωπικοτήτων και σύμβουλος της Γερμανικής κυβέρνησης ουσιαστικά εγκαλεί την καγκελάριο για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη.
Ο οικονομολόγος, μέλος του συμβουλίου οικονομολόγων που της γερμανικής κυβέρνησης, εκτιμά ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα το τέλος της κρίσης στην Ευρωζώνη, κυρίως λόγων των πολιτικών λιτότητας.

Εντολή προκαταρκτικής έρευνας για τον Π.Καμμένο

Την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που αφορά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σκάφος «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, «έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από την έρευνα που πραγματοποίησαν «ΤΑ ΝΕΑ» προκύπτουν δύο σοβαρότατα στοιχεία:

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Ελληνική Ραδιοφωνία, Διαδίκτυο (ίντερνετ) και Τηλεόραση με τη διακριτική ονομασία ΝΕΡΙΤ ΑΕ είναι το όνομα της εταιρίας που αντικαθιστά την ΕΡΤ.

Το νέο όνομα και σήμα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα καθοριστούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου, με βάση μελέτες και έρευνα αγοράς.

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο


Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του Μοχάμεντ Μόρσι. Τα πυρά σημειώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, μιας στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για την προστασία της αιγυπτιακής προεδρίας και στρατοπεδεύει μέσα στο συνοικία του προεδρικού μεγάρου. Δύο πτώματα ήταν καλυμμένα με μια λευκή σημαία και ένα τρίτο κειτόταν φέροντας τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Oι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιουχάισαν την ομάδα Τόμσεν

-Στάση Εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα και νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Καραΐσκάκη-Συνεδριάζουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία.
 «Κακός χαμός» επικράτησε όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ αντίκρισαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους Τροϊκανούς (Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς).

Κατά την έξοδό τους από το κτήριο, έπειτα από τη λήξη της συνάντησης που είχαν με τον Κ. Μητσοτάκη από τις 9 το πρωί, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι τους φώναζαν «Κάτω η Χούντα των Τροϊκανών» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Ο ζεόλιθος της Ελλάδας

Του Ν.Λυγερού

Ο ζεόλιθος της Ελλάδας γίνεται σιγά σιγά μια πραγματικότητα κι αν μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται, δεν έχει μεγάλη σημασία, διότι τα πράγματα αλλάζουν και θα το δουν με τα μάτια τους αφού αλλάξουν τα δεδομένα. Με την πάροδο του χρόνου η Ελλάδα ενημερώνεται για την αξία του ζεόλιθου της Θράκης κι από την Κέρκυρα, στην Κρήτη, στο Καστελλόριζο, στη Ρόδο, στη Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, κάθε Έλληνας πολίτης καταλαβαίνει ότι είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που έρχεται με το ζεόλιθο. Αυτό το πέτρωμα μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά το νερό, να καθαρίσουμε τη γη μας από τα βαριά μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, να σεβόμαστε το περιβάλλον και τους ανθρώπους, έτσι ώστε και οι επόμενοι να μπορούν να ζήσουν σ’ ένα χώρο που δεν θα είναι μολυσμένος πια.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Αμετάβλητο παραμένει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας τη σταθεροποίηση του στο επίπεδο των 96 μονάδων.

Στις 13:06, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρέμενε αμετάβλητος στις 96,62 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 37,31 μονάδες, παραμένοντας επίσης αμετάβλητος. Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 15.449 ευρώ.

Σταθεροποιητική πορεία παρουσιάζουν και οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με το σύνολο των δεικτών να παραμένουν αμετάβλητοι.

Άνοδος... χωρίς τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε απολύτως υποτονικό κλίμα διεξάγονται οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μία εικόνα που οφείλεται τόσο στο εποχικό στοιχείο, στην αβεβαιότητα για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης τρόικας και στην παντελή απουσία ισχυρών βραχυπρόθεσμων καταλύτών.

Ο τραπεζικός δείκτης ανακτά θετικό πρόσημο, αν και βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως 2,91% στις 110 μονάδες. Από τη σύνθεσή του ξεχωρίζει η νέα «βουτιά» 30% για τη μετοχή της Eurobank, η οποία διαπραγματεύεται κάτω από το 1 ευρώ, μετά και τη χθεσινή πτώση κατά 29,12%.

ΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2004


Η γέννηση του Αλέξανδρου ‘καλείσθω δε Αλέξανδρος’

 
Η γέννηση του Αλέξανδρου
και το όνειρο της Ολυμπιάδος και του Φιλίππου

... ἡ μὲν οὖν νύμφη πρὸ τῆς νυκτός, ᾗ συνείρχθησαν εἰς τὸν θάλαμον, ἔδοξε βροντῆς γενομένης ἐμπεσεῖν αὐτῆς τῇ γαστρὶ κεραυνόν, ἐκ δὲ τῆς πληγῆς πολὺ πῦρ ἀναφθέν, εἶτα ῥηγνύμενον εἰς φλόγας πάντῃ φερομένας διαλυθῆναι. Ὁ δὲ Φίλιππος ὑστέρῳ χρόνῳ μετὰ τὸν γάμον εἶδεν ὄναρ αὑτὸν ἐπιβάλλοντα σφραγῖδα τῇ γαστρὶ τῆς γυναικός· ἡ δὲ γλυφὴ τῆς σφραγῖδος ὡς ᾤετο λέοντος εἶχεν εἰκόνα.(ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ)

ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΜΠΛΕ …ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΛΜΠΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ..

Ομάδα Ελλήνων νομικών, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από Πορτογαλία, Ισπανία , Ιταλία ,Κύπρο, ετοιμάζουν προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατά της Γερμανίας και ειδικότερα
κατά Μέρκελ, Σόϊμπλε και της Γερμανικής Τράπεζας, κατηγορώντας τους, ως εγκληματίες πολέμου.Οι εν λόγω σχεδίασαν ,εκτέλεσαν και εξόντωσαν κυριολεκτικά χώρες του Μεσογειακού Νότου, χρησιμοποιώντας το φονικότερο υπερσύγχρονο όπλο, τον οικονομικό στραγγαλισμό των λαών. Εξαφάνισαν εύρωστες επιχειρήσεις,διέλυσαν τις οικονομίες, δημιούργησαν στρατιές ανέργων και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία…

ΜΥΚ: Ένα αληθινό περιστατικό της δράσης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η ιστορία που ακολουθεί, είναι πέρα ως πέρα αληθινή αλλά δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί λόγω του υψίστου βαθμού απορρήτου που υπήρξε και της δράσης που ανέλαβε μία Ελληνική ομάδα. Η όλη επιχείρηση έγινε «προς παραδειγματισμό» και μέχρι σήμερα αυτοί που τότε είχαν πάρει το μήνυμα, εξακολουθούν να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι στη χώρα μας.

Η ιστορία μου μεταφέρθηκε από Αγιορίτη μοναχό, στον οποίο εξιστορήθηκε από έναν από τους πρωταγωνιστές της και ο οποίος ζήτησε ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ηρεμήσει μετά από αυτά που για την πατρίδα του έκανε.