Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Εντολή προκαταρκτικής έρευνας για τον Π.Καμμένο

Την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που αφορά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σκάφος «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, «έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από την έρευνα που πραγματοποίησαν «ΤΑ ΝΕΑ» προκύπτουν δύο σοβαρότατα στοιχεία:


«1. Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε να αποτιμήσει το 2007 την αξία του «Iliatoras of London» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται (στην πρώτη σελίδα μάλιστα) ως ο «owner» (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) του σκάφους.

2. Εναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). Μικρή λεπτομέρεια: η offshore το ίδιο διάστημα παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα. Ποιος, λοιπόν, πλήρωνε τις δόσεις του δανείου για να μπορεί ο κ. Καμμένος να οργώνει με το συγκεκριμένο σκάφος το Αιγαίο, και να αυτοπροβάλλεται παρασκευάζοντας (με δεινότητα, ομολογουμένως) σούσι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες;»

Ο κ. Παντελής δίνει εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα και να διερευνηθεί στο πλαίσιο αυτής αν έχει τελεστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ Πάνο Καμμένο και τον πατέρα του Ηλία.

Π. Καμμένος: Χαιρετίζω την έρευνα των δικαστικών αρχών

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφέρει:

«Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου