Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Η μάχη στο Βαλτέτσι όπως την αφηγείται ο Γέρος..

Σχόλιο από lougantina:
Διαβάζεις και σου σηκώνεται η τρίχα. Που είναι μωρέ τούτοι οι Έλληνες με την Ρωμαίϊκη μαγιά;

Σὲ δέκα ἡμέραις περάσοντας τοὺς ἔγραψα εἷς τὸ Λεοντάρι, ὅτι «νὰ ἔλθητε νὰ πιάσουμε τὸ Βαλτέτσι». Καὶ τότε ξεκίνησε ὁ Μπεϊζαντές, οἱ Πετροβαῖοι καὶ Μεσσήνιοι 1200, Παπατσώνης. Ἐπῆγα καὶ ἐγὼ εἷς τὸ Βαλτέτσι, τοὺς λέγω: 
«Νὰ φτειάσετε τὰ ταμπούρια κλειστά· εἷς τὴν ἄκρη τοῦ χωριοῦ ἦτον μία ἐκκλησιά, νὰ γένη ταμπόυρι, καθὼς καὶ δυὸ καταράχια, ποὺ ἐδιαφέντευαν τὸ χωριό, ὀποῦ ἂν ἔλθουν οἱ Τοῦρκοι νὰ κλεισθῆτε μέσα». Μοῦ ἀπεκρίθησαν ἐκεῖνοι:

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Διαχείριση κρίσεων". Ξενοδοχείο "Ηλέκτρα",
Ορεστιάδα. Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, ώρα 19:00.

Συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
με τον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό 
Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM
11/03/2014

Ποιος τελικά είναι ο ορισμός του καθαρού ουρανού;

Για τις τρεις τελευταίες μέρες η Ε.Μ.Υ. μας «υποσχέθηκε» ξαστεριά (χαρακτηρισμός «καθαρού» -από νεφώσεις (;)- ουρανού στο meteo) . Δυστυχώς όμως και αυτή η λέξη κατάντησε διφορούμενη, σαν τον αόριστο χαρακτηρισμό «παρασκευάζεται στην Ελλάδα» ένα πράγμα, που συναντά κανείς στις
συσκευασίες των προϊόντων, που μπορεί να αναφέρεται στο περιεχόμενο, στη συσκευασία ή και στα δύο.

Ο ουρανός το τελευταίο τριήμερο εδώ στην Αρκαδία ήταν ναι μεν ελεύθερος από -ορατές- νεφώσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί για να το χαρακτηρίσεις «καθαρό», όταν έχει σχεδόν χάσει το χρώμα του από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια (ιδιαίτερα εμφανές από τα εντυπωσιακά χρώματα που λαμβάνει κατά την ανατολή και δύση) και η ορατότητα περιορίζεται στα ~5-10 km (πιο μακριά δε ξεχωρίζεις παρά μόνο περιγράμματα π.χ. των ορεινών όγκων).

Το ανέκδοτο με τον... Στουρνάρα που είναι όλα τα... λεφτά

Ο αγαπημένος όλων μας, Γιάννης Στουρνάρας, ο ύψιστος αυτός οικονομολόγος, είναι παγκοσμίου φήμης πολιτικός και μοιραία κυκλοφορούν για αυτόν ακόμη και... ανέκδοτα. Ορίστε ένα!

Μια ομάδα 4 ατόμων σταματάει τα διερχόμενα στην Κηφισίας αυτοκίνητα.

Σταματάνε ένα ταξί, κατεβάζει ο οδηγός το τζάμι..

- Τι συμβαίνει ρε παιδιά;

Αρχαίος ιός "ξύπνησε" μετά από 30.000 χρόνια!

Ένας «γιγάντιος» ιός, ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στη Γη και ο οποίος επί 30.000 χρόνια, από την εποχή των μαμούθ και των Νεάντερταλ, βρισκόταν σε κατάψυξη στο μόνιμα παγωμένο υπέδαφος της Σιβηρίας, επανήλθε στη ζωή και μάλιστα διατηρώντας την ικανότητά του να επιτίθεται σε άλλους μικροοργανισμούς, όπως οι αμοιβάδες, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από τα παιδιά με δυσμορφίες και ασθένειες από τα χημικά του Πολέμου!

Τα ορφανά του... Βιετνάμ!

Τρομακτικές εικόνες που προκαλούν θλίψη θα δείτε παρακάτω. Τα παιδιά αυτά υποφέρουν τις συνέπειες των χημικών από τα όπλα του Πολέμου στο Βιετνάμ.

Δυσμορφίες στα οργανα , τυφλωση , ψυχικές ασθένειες και νοητική στέρηση είναι μόνο μερικά από τα εφιαλτικά 24ωρα που ζουν κάθε μέρα αυτά τα παιδάκια.

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις τρομερες εικονες. Εκει εχουμε φτασει:

Βίντεο ντουκουμέντο: Επιχείρηση Ρώσων αλεξιπτωτιστών στην Κριμαία με υποστήριξη Mil Mi-24

Ρωσικό τελεσίγραφο να έχουν αποσυρθεί όλες οι ουκρανικές δυνάμεις από το έδαφος της Κριμαίας μέχρι τις 21 Μαρτίου έδωσε η Ρωσία στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα λάβουν δράση κατά του στρατού της Ουκρανίας στην Κριμαία κατά την περίοδο αυτή, είπε στους δημοσιογράφους, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου (με την όποια αξιοπιστία έχει...) αλλά μετά θα αναλάβει δράση για την εκδίωξή τους από το ξένο έδαφος.

“Με προστασία της Blackwater έκαναν την συγκέντρωση οι Ουκρανοί φασίστες”! Καταγγελιες και βίντεο από κατοίκους του Ντόνετσκ.-Δήλωση-προάγγελος προέλασης του ρωσικού Στρατού στην Α.Ουκρανία: "Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας"-Αμερικανοί: Πιο ισχυρός από Ομπάμα ο Πούτιν

putin9

Αμερικανοί: Πιο ισχυρός από Ομπάμα ο Πούτιν
Σύμφωνα με δημοσκόπηση των “YouGov/Economist”, που διεξήχθη από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, το 78% των Αμερικανών πολιτών θεωρούν τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πολύ πιο ισχυρό ηγέτη από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, Μπαράκ Ομπάμα.

Αντιθέτως, μόλις το 45% των Αμερικανών θεωρεί τον πρόεδρο Ομπάμα ισχυρό ηγέτη.
 Είναι βέβαια φως φανάρι πως τα δύο μεγέθη δεν συγκρίνονται. Γι’ αυτό στο Κρεμλίνο σπεύδει συνήθως ο Κίσινγκερ για να συνομιλήσει με τον Ρώσο ηγέτη και ίσως να χρειαστεί να το ξανακάνει με αφορμή τις αποτυχίες της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία. Όσο για τον Ομπάμα το μέλλον του γίνεται όλο και πιο αβέβαιο…

Έχεις πηγάδι; Πρέπει να το δηλώσεις | Ατζέντα 21

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β' /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις και πηγάδια, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014.

Mirror: Τι «κρύβουν» τα νησιά Ανταμάν στα οποία ψάχνουν το μοιραίο Boeing

Η είδηση ότι κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροπλάνο εκέι «γεννά» νέα σενάρια και νέες θεωρίες... συνωμοσίας.
Η είδηση ότι κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το μοιραίο Boeing των Malaysia Airlines προς τα νησιά Ανταμάν, «γεννά» νέα σενάρια και νέες θεωρίες... συνωμοσίας, σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου και των 239 επιβατών του.

Οι νέες πληροφορίες, που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ήρθαν από ραντάρ του στρατού και δείχνουν ότι το αεροπλάνο πέταξε προς τον Ινδικό Ωκεανό, όπου και  επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες.

Φωτιά στις άγονες γραμμές από την (αδίστακτη) τρόικα!

Με άγριες «τεχνοκρατικές» διαθέσεις και απαράδεκτες αντεθνικές σκέψεις που φθάνουν μέχρι αιτήματος εκκένωσης αραιοκατοικημένων νησιών επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι η τρόικα το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι τροϊκανοί, που ελάχιστη γνώση έχουν γύρω από το ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα και ουδόλως ενδιαφέρονται για το αν εμείς αποδίδουμε εθνική σημασία στα μικρά και αραιοκατοικημένα νησιά μας, έθεσαν και πάλι το θέμα της μείωσης των επιδοτήσεων στην ακτοπλοΐα για να μειωθούν περαιτέρω οι δαπάνες του κράτους.

Μυστήριο: Έξι αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» στην ίδια περιοχή

Μυστήριο: Έξι αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» στην ίδια περιοχή
Διαστάσεις... ανεξήγητου δίνει στην εξαφάνιση του Boeing 777 το γεγονός ότι στο παρελθόν, έξι ακόμα αεροσκάφη χάθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή, χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη. 
 
 
Σύμφωνα με το ASN (Aviation Safety Network), από τα 83 αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί από το 1948 μέχρι και σήμερα, τα έξι χάθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στόλος UFO καταγράφηκε από τις κάμερες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS!!!!(Βίντεο)

http://www.segnidalcielo.it/wp-content/uploads/2014/03/flottillas-ufo-nasa-Mar.-13.jpg Στόλο UFO που καταγράφονται από τις κάμερες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Το βίντεο που παρουσιάζεται αφορά έναν στόλο UFO που καταγράφηκε από τις κάμερες του ISS, του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού. Το γεγονός έγινε 10 Μαρτίου, 2014 από τον ISS, πού προβλήθηκε στην ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ροής offcial της NASA το οποίο καταγράφηκε. Αυτό το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω, ή μέσω αυτού του συνδέσμου : http://www.ustream.tv/recorded/44762993 όπου μπορείτε να επαληθεύσετε την απόλυτη αλήθεια. Αυτό που βλέπετε από τα γυρίσματα του ISS, δείχνει σαφώς έναν στόλο UFO, το οποίο εμφανίστηκε, ενώ το ΔΔΣ βρισκόταν στην έκλειψη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ !

Εκδηλώσεις ιδιωτών επέτρεψε το ΚΑΣ σε Καλλιμάρμαρο και Στοά Αττάλου

Προβληματισμούς προκαλεί η παραχώρηση των μνημείων
«Ναι», κατά πλειοψηφία, είπε το ΚΑΣ στην παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου αλλά και της Στοάς του Αττάλου σε ιδιωτικές εταιρείες για την διοργάνωση εκδηλώσεων.
Στη συνεδρίαση, ωστόσο, επικράτησε έντονος προβληματισμός για το εάν είναι ηθικά σωστό να
στρώνονται τραπεζοκαθίσματα εντός των μνημείων.
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ως προς την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσεων ξένης επενδυτικής εταιρίας.

Τα ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ !! Ούτε πέτρα Ελληνική δεν θα αφήσουν.

Της Δήμητρας Παπαγεωργάκη 
 
Σε έναν αγώνα ξεπουλήματος κάθε γωνιάς της πατρίδας μας, έχει επιδοθεί η εγκάθετη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Τρέχει για να προλάβει να παραδώσει ότι έχει αξία, φιλέτα, οργανισμούς, λιμάνια, αεροδρόμια ακόμα και ακίνητα στρατηγικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια. Η προδοτική πολιτική δεν έχει τέρμα. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα ζει μια πρωτοφανή κατάσταση η οποία πολύ δύσκολα θα είναι αναστρέψιμη μελλοντικά. Με πρόσχημα τις ξένες επενδύσεις και άλλες ανόητες δικαιολογίες, βγάζουν στο σφυρί, με ένα νέο πακέτο πώλησης 168 κτίρια και οικόπεδα του Δημοσίου, στο οποίο περιλαμβάνονται 15 ακίνητα στην Πλάκα, 137 προσφυγικές κατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τρείς Ολυμπιακές εγκαταστάσεις,

Έτσι ομιλούν οι ηγέτες: όχι σαν τα παρτάλια εδώ Πούτιν για λαθρομετανάστευση στη Ρωσία

Έτσι ομιλούν οι ηγέτες:
Απόσπασμα ομιλίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντήμιρ Πούτιν στο ρωσικό Κοινοβούλιο
Στη Ρωσία ζουν Ρώσοι. Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε, αν θέλει να ζει στην Ρωσία, και να τρώει φαγητό στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει ρωσικά και να σέβεται τους ρωσικούς νόμους.
Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους. Δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια και δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους μας έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους, ανεξάρτητα πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί διακρίσεων...

Η Κριμαία ψηφίζει σήμερα για την ενοποίηση με τη Ρωσία

Η Κριμαία ψηφίζει σήμερα για την ενοποίηση με τη Ρωσία
Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόροι στην ουκρανική επαρχία της Κριμαίας καλούνται να επιλέξουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία στο σημερινό δημοψήφισμα που έχει καταγγελθεί από την διεθνή κοινότητα, αλλά υποστηρίζεται από τη Μόσχα.
Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην Κριμαία για το δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της χερσονήσου καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν την ένωσή της με τη Ρωσία.
Σε μια χερσόνησο που κατά κύριο λόγο κατοικείται από Ρώσους, και η οποία παραχωρήθηκε το 1954 με απόφαση του Νικήτα Χρουστσόφ στην Ουκρανία, θεωρείται προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ταχθεί υπέρ της επίσημης ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ειδικά από τη στιγμή που η ουκρανική κοινότητα και η μειονότητα των Τατάρων, οι οποίες μαζί αποτελούν το 37% του πληθυσμού, έχουν απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ.