Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ

Του Ἀδ. Ἀδαμαντίου, καθηγητή πανεπιστημίου, (1875 -1937)
Από το vizantinaistorika
 
Εἰς τὴν καλυτέραν θέσιν τῆς ῾Ελληνικῆς Μεσογείου ἱδρύθη εἰς τοὺς ἀρχαίους χρόνους ὑπὸ τῶν ῾Ελλήνων μία πόλις, ἡ ὁποία ἀπὸ τότε μέχρι σήμερον ἔγινεν ἀφορμὴ πολλῶν πολέμων. ῾Η πόλις αὐτὴ εἶναι τὸ Βυζάντιον, ἡ κατόπιν ὀνομασθεῖσα Κωνσταντινούπολις.
 
Η θέσις, εἰς τὴν ὁποίαν ἱδρύθη, εἶναι θαυμασία. Μὲ ἕνα μικρὸν πορθμὸν χωρίζεται ἡ Εὐρώπη ἀπὸ τὴν Ἀσίαν. ῾Η θάλασσα καθιστᾷ τὸν τόπον αὐτὸν τὸν μέν χειμῶνα γλυκύν, τὸ δὲ θέρος δροσερόν. ῾Η εὐφορία τῶν πέριξ τὸπων, καὶ ἐν Εὐρώπη καὶ ἐν Ἀσία, εἶναι ἐξαιρετική.

ΕΠΑΝΑΣΥΣΤHΝΕΤΑΙ… ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ «ΕΣΣΔ» ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ; ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Ο Β.Πούτιν τόνισε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτητων Κρατών ότι οι “ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν από το Αφγανιστάν σε ολόκληρη την κεντρική Ασία, πρέπει να προετοιμαστούμε στρατιωτικά”!

Η Ρωσία και πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες στην Κεντρική Ασία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστούν τα σύνορα τους σε καιρούς κρίσης όπως τονίστηκε.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Καζακστάν χτες Παρασκευή.

ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ! «Ο ISIS ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στο στόχαστρο σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχίζουν να «αποσύρονται από θέσεις τους στην Συρία».

Η δήλωση αυτή έγινε καθώς ο στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, με την υποστήριξη της Μόσχας, συνεχίζει την τεράστια επιχείρησή του κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κύπρος:Θύελλα αντιδράσεων σε κυβέρνηση και κόμματα για τον αγωγό νερού στα κατεχόμενα - "Η Άγκυρα επιχειρεί να ενισχύσει την εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία"

Λευκωσία: Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκαλεί η προσπάθεια της Άγκυρας να ενισχύσει την εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία μέσα από το έργο μεταφοράς νερού στο ψευδοκράτος.

Σχολιάζοντας τη σημερινή παράνομη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Ερντογάν, για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ήθελαν μία φωτογραφία με τις 2 τους κόρες. Αλλά υπάρχουν και δύο νεκροί άνθρωποι στην εικόνα.

Η Katy και ο Justin Patten είχαν χαρεί πάρα πολύ όταν έμαθαν το 2011 οτι περίμεναν δίδυμα. Θα μπαίναν τα παιδιά αυτά στη ζωή τους και έτσι θα ξεκινούσαν τη μικρή τους οικογένεια.

Αλλά κάτι ξαφνικό θα τους γκρεμίσει τα όνειρα. Κατά τη διάρκεια της 23ης εβδομάδας της κύησης όταν ξεκινούν οι συσπάσεις, τα δύο αγόρια, ο Aiden και ο Gavin, γεννιούνται πρόωρα και πεθαίνουν μέρες μετά τη γέννησή τους.

Ύποπτα σχέδια Τουρκίας – Γερμανίας στο Αιγαίο

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ STATUS QUO - ΜΕ «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ Η ΜΕΡΚΕΛ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η πρόταση της γερμανικής Καγκελαρίας, για «συντεταγμένο τρόπο» κοινών περιπολιών, του Ελληνικού και Τουρκικού Λιμενικού στο Αιγαίο, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Η Γερμανία πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα να βάλει τον Ερντογάν στο «παιχνίδι» του Αιγαίου.

Με 154 «ναι» επί της αρχής πέρασε το πολυνομοσχέδιο

Με 154 «ναι» ολοκληρώθηκε η κοινή ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα, βάσει της συμφωνίας με τους Θεσμούς που θα ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας με την πρώτη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.
Όπως αναμενόταν, επί της αρχής ψήφισαν «ναι» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Και μπορεί η κυβέρνηση να μην είχε απώλειες επί της αρχής, ωστόσο επί των άρθρων, διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.

Οι λεπτές ισορροπίες στην «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων Ανοιχτές πληγές αναζωπυρώνουν διαρκώς την ένταση στην πιο επικίνδυνη περιοχή της Ευρώπης

Τα Βαλκάνια, το επί αιώνες σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ευρωπαϊκής και ασιατικής ηπείρου, ονομάστηκαν «πυριτιδαποθήκη» της Ευρώπης και ακόμη και σήμερα ο χαρακτηρισμός αυτός τα ακολουθεί.
Οι αναζωπυρώσεις της έντασης στην περιοχή είναι συχνές, με τελευταία παραδείγματα το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας με αφορμή έναν... ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά και το τεταμένο κλίμα που δημιούργησε στις σχέσεις χωρών της χερσονήσου η προσφυγική κρίση που διανύουμε.

Τι αλλάζει από φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ.

Ερχονται επιβαρύνσεις για τα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που έχουν ταξινομηθεί μετά την 1/1/2010 - Πόσο θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, αν ο υπολογισμός γίνει με βάση τις εκπομπές καυσαερίων - Από 20 έως 350 ευρώ θα κυμαίνεται το ειδικό τέλος δακτυλίου - Τι προβλέπεται για τα παλιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε.
Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν νέα τέλη κυκλοφορίας, ενώ οι αλλαγές εντοπίζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.