Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Απόψε το βράδυ η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 - Το εντυπωσιακό φαινόμενο θα φωτίσει τον ελληνικό ουρανό

Η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσέληνους του 2020 θα γίνει ορατή απόψε το βράδυ στον ουρανό της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία στους ρομαντικούς για μία βόλτα, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας.
Το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό, καθώς το φεγγάρι δείχνει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως.

Η Σελήνη θα φτάσει πιο κοντά στη Γη και συγκεκριμένα σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Daily Mail: Συνεργασία Ελλάδας και άλλων 6 χωρών που περιόρισαν τον κορωνοϊό για την ενίσχυση του τουρισμού τους

Φωτογραφία: Shutterstock
Σχέδια ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καταστρώνουν χώρες στην Ευρώπη με στόχο να συμφωνήσουν πότε θα είναι εφικτά τα ταξίδια και ποιες θα μετάσχουν σε ένα σχήμα όπου θα μπορούν να δέχονται τουρίστες μεταξύ τους και από το οποίο πιθανότατα θα εξαιρεθούν οι Βρετανοί.

Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Κυριακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αλλά η θέση της χώρας του εμφανίζεται αποδυναμωμένη, αφού η Βρετανία μετρά τα περισσότερα θύματα από την Covid-19 στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμη και την Ιταλία.

Η κίνηση ματ της Αργεντινής που ίσως ανοίξει τον δρόμο και για την Ελλάδα

Από Άρης Χατζηστεφάνου 

Σιωπηλά και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες η Αργεντινή έκανε προ ημερών μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ματ τις σχέσεις της με τους διεθνείς δανειστές της.
Ανακοίνωσε ότι ζητά τριετή περίοδο χάριτος, μείωση του κεφαλαίου κατά 5,4% και περικοπή του επιτοκίου κατά 62%, δηλαδή από το εξωφρενικό 7% στο πολύ ρεαλιστικό, για τα σημερινά επίπεδα, 2,3% (το οποίο αντιστοιχεί σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια). Αν και η κυβέρνηση του Μπουένος Αϊρες «έντυσε» τα αιτήματά της με κόσμιες εκφράσεις περί της «ανάγκης συνεργασίας και διαλόγου» με τους δανειστές, στην πραγματικότητα προχώρησε σε μια μονομερή κίνηση μεγάλου κουρέματος του χρέους. Ουσιαστικά κήρυξε για άλλη μια φορά τον πόλεμο σε όσους κερδοσκοπούσαν με το δημόσιο χρέος της.

Γερμανικό ίδρυμα Bertelsman : ¨Δικτατορία η Τουρκία¨

Για πρώτη φορά η Τουρκία κατατάσσεται ως απολυταρχία
Στον δείκτη μετασχηματισμό του ιδρύματος Βertelsmann, η Τουρκία κατατάχθηκε ως “Ηπια απολυταρχία”. Στην κατάταξη που υπάρχει στην αναφορά, η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως “de facto δικτατορία” και βρίσκεται στην 77η θέση μεταξύ 137 χωρών.
Το ίδρυμα bertelsmann από το 2004 και ενταύθα κάθε δύο έτη με την έρευνα σχετικά με τον δείκτη μετασχηματισμού εκθέτει παγκοσμίως το πού υπολείπονται οι δημοκρατίες. Μεταξύ των χωρών που μειώθηκε η δημοκρατία περιλαμβάνεται και η Τουρκία.

Μεγάλη Βρετανία: Φιάσκο με ιατρικό εξοπλισμό που στάλθηκε από την Τουρκία


Σε απίστευτο φιάσκο εξελίχθηκε η αποστολή χιλιάδων ιατρικών στολών από την Τουρκία στη Μεγάλη Βρετανία όπως μεταδίδουν την Πέμπτη τα βρετανικά ΜΜΕ.
Η εν λόγω αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα είχε πολυδιαφημιστεί καθώς από επίσημα χείλη λεγόταν ότι θα έδινε την απάντηση στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο βρετανικό ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.
Οι 400.000 στολές που στάλθηκαν από Τουρκία όμως κρίθηκαν παντελώς ακατάλληλες, δεν ικανοποιούν κανένα ποιοτικό στάνταρντ και κρατήθηκαν σε ειδική εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Απάντηση στην «Επιτροπή 2021» και στον κ.Χατζή

Μετά ἀπό πάρα πολλά χρόνια ἐπανέρχεται στό προσκήνιο ἡ προπαγάνδα τοῦ γερμανοῦ πράκτορα Φρειδερίκου Θείρσιου ὁ ὁποῖος εἶχε χαρακτηρίσει ὡς δικτάτορα τόν Καποδίστρια. Ἡ προπαγάνδα τουτότε εἶχε νόημα, διότι ὁ συγκεκριμένος ἤθελε νά προλειάνει τό ἔδαφος γιά τήν θετική ὑποδοχή τοῦ Ὄθωνα στήν Ἑλλάδα. Γιά νά τό πετύχει αὐτό ἔπρεπε συκοφαντῶντας τήν προσωπικότητα τοῦ Καποδίστρια νά ἀποδομήσει τό ἔργο του.

Γιατί όχι ήρωες και οι διανομείς των ΕΛΤΑ;

Της Βίκυ Καινούργιου
Από το taxydromosartas


Σε συνθήκες πολέμου διαχρονικά οι ταχυδρόμοι βρίσκονται στην γραμμή του μετώπου. Κι αυτό δεν άλλαξε ούτε στις σημερινές αντίστοιχες, όταν στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν ξανά οι ταχυδρομικοί διανομείς που εξυπηρέτησαν κάθε ανάγκη των πολιτών.

Τα ΕΛΤΑ δεν έκλεισαν ούτε μια ημέρα, σε αντίθεση με άλλες δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως συνέβη και με το κλείσιμο των τραπεζών το 2015, το έργο τους αυξήθηκε κατακόρυφα, καταδεικνύοντας και τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν όποτε παραστεί ανάγκη.

Συναγερμός για τις ασιατικές γιγαντιαίες σφήκες δολοφόνους Θεωρούνται οι μεγαλύτερες στον κόσμο – Μπορούν να σκοτώσουν και άνθρωπο(Bίντεο)

Είναι μεγάλες και τρομακτικές και έχουν σπείρει τον πανικό σε όλο τον κόσμο. Οι σφήκες για τις οποίες μιλάει όλος ο κόσμος με τα πορτοκαλί και τα μαύρα σημάδια επάνω τους έχουν μήκος που ξεπερνάει και τα πέντε εκατοστά και η καταγωγή τους είναι από την Ασία και ο εντοπισμός τους στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Στις ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμός με τους επιστήμονες να ανησυχούν ότι οι γιγαντιαίες σφήκες θα εξαπλωθούν σε όλη την Πολιτεία της Ουάσινγκτον αλλά και σε άλλες Πολιτείες. Και αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από όλους είναι όχι οι άνθρωποι αλλά οι μέλισσες που πλέον έχουν γίνει λόγω των ανθρώπων είδος υπό εξαφάνιση!