Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ίων Δραγούμης 1878 – 1920

Διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας. Aνάλωσε τη ζωή του στην προάσπιση των εθνικών υποθέσεων, μέχρις ότου πέσει και ο ίδιος θύμα του Εθνικού Διχασμού το 1920. Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
Με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1878. Ήταν ο πέμπτος γιος του δικαστικού και μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1897 κατατάχτηκε εθελοντής στον άτυχο για τα ελληνικά όπλα ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Η δύναμη της Κύπρου(Βίντεο)


Η δύναμη της Κύπρου
Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου


Όσοι δεν είχαν καταλάβει ότι η δύναμη της Κύπρου είναι η ΑΟΖ της, έχουν υποστεί μια τεράστια ήττα, με την επιτυχία του τρίτου γύρου αδειοδότησης. Ακόμα και οι πιο ραγιάδες από αυτούς πρέπει να αλλάξουν τα σενάρια που είχαν στο μυαλό τους διότι οι εκτιμήσεις τους που ήταν ένα μείγμα μιζέριας και φοβίας, έπεσαν όλες έξω. Μας έλεγαν ότι θα φύγουν οι πετρελαϊκές εταιρείες ENI και Total κι ότι αυτό ήταν μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτα στην ΑΟΖ της Κύπρου κι ότι οι εθνικές εκτιμήσεις που είχαμε κάνει ήταν μόνο υπερβολές.

Κύπρος:Περιουσιακό: Επιμένουν σε τιμές του 1974 - Χάσμα στα κριτήρια στον τρόπο εκτίμησης της αξίας των περιουσιών

Γράφει: Γιάννης Αντωνίου  
Από το philenews

Λευκωσία: H απόλυτη εξάρτηση της οικονομίας των κατεχομένων από την Τουρκία, επιπλέον της πολιτικής υποταγής, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που προβληματίζουν τους τεχνοκράτες, οι οποίοι μελετούν τα οικονομικά της λύσης του Κυπριακού.

Η κλειστή οικονομία των κατεχομένων, όπου κυριότερος εργοδότης είναι το «Δημόσιο», που έχει σαν μοναδικό αιμοδότη την Τουρκία, είναι ένα στρεβλό μοντέλο που από μόνο του συνιστά παράγοντα ανησυχίας για τους εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Καιρός για 40άρια – Ο Αύγουστος φέρνει καύσωνα και… καταιγίδες

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα – Πού και πότε ο υδράργυρος θα αγγίξει κόκκινο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες – Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Γενικά αίθριος αναμένεται τη Δευτέρα (01/08) ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Νεαροί ανακάλυψαν ασύλητο βυζαντινό τάφο στο Ζαγόρι - Δείτε φωτογραφίες - Στην περιοχή Σκαμνέλι

Ενώ έπαιζαν μπάσκετ, πρόσεξαν σε μικρή απόσταση από το γήπεδο τον τάφο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα λόγω διάβρωσης του εδάφους - Μέσα υπήρχαν εκτός από οστά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα κτερίσματα
Έναν ασύλητο τάφο στο Σκαμνέλι Ζαγορίου ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων τοποθετείται στα Βυζαντινά χρόνια, εντόπισε ομάδα νεαρών, δίπλα από ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο, λόγω των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα η υποχώρηση τους εδάφους να αποκαλύψει τον αρχαίο τάφο.

Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας - Συνελήφθησαν οι 26 νεαροί που είχαν προσαχθεί νωρίτερα(Βίντεο - Φωτο)

Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων που καταλογίζουν στην κυβέρνηση παρατεταμένη ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις βίας - Οι εισβολείς αντιεξουσιαστές ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς - Χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ!
Μια ομάδα περίπου περίπου 30 ατόμων  πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της Κυριακάτικης Λειτουργίας.
Η αστυνομία είχε προχωρήσει νωτίτερα σε 26 προσαγωγές ατόμων, οι οποίες τώρα μετατράπηκαν σε συλλήψεις για συμμετοχή στη βεβήλωση του ναού, ενώ σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση: τα κόμματα της καταλογίζουν παρατεταμένη ανοχή σε καταστάσεις βίας και ανομίας.