Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΣΚΑΝΑΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic.

Έχοντας στα χέρια τους, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, κορυφαίοι επιστήμονες σαρώνουν με λέιζερ τα αρχαία μνημεία και μας αποκαλύπτουν πολύτιμα μυστικά και δίνουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΟΗΕ: Καταγγέλλει βασανιστήρια στις φυλακές της Λιβύης-Βασανισμοί, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και παραβίαση των ορθών νομικών διαδικασιών

Σχεδόν το 50% των κρατουμένων «συνεχίζει να στερείται την ελευθερία του χωρίς να τηρούνται οι ορθές νομικές διαδικασίες».Τουλάχιστον 14.000 Λίβυοι πολίτες και πρόσφυγες συνωστίζονται στις υπερπλήρεις φυλακές της Λιβύης, όπου καταγράφονται βασανισμοί, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και παραβίαση των ορθών νομικών διαδικασιών, ανέφερε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Σχεδόν το 50% των κρατουμένων «συνεχίζει να στερείται την ελευθερία του χωρίς να τηρούνται οι ορθές νομικές διαδικασίες», ενώ πολλοί κρατούνται στις φυλακές από τη σύρραξη του 2011 που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ρούπερτ Κόλβιλ κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Prisma radio 95.1fm, 4/6/2014.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Πολλά προβλήματα: δάκος, κατσίγαρος, νηματώδης. Μια λύση: ζεόλιθος"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Πολλά προβλήματα: δάκος, κατσίγαρος, νηματώδης. Μια λύση: ζεόλιθος". 
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33. 
Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, ώρα 19:30. 

Τα ολογράμματα και οι εφαρμογές τους

Το ολόγραμμα είναι μία τρισδιάστατη οπτική αναπαράσταση (τρισδιάστατο οπτικό ομοίωμα), ενός πραγματικού αντικειμένου σαν ένας τρισδιάστατος κινηματογράφος.

Το ολόγραμμα ανακαλύφθηκε και ονομάστηκε έτσι από τον Ντένις Γκαμπόρ (Dennis Gabor) το 1947, δέκα χρόνια πριν ανακαλυφθεί το λέιζερ.
Η ώθηση της ολογραφίας, ήρθε από τον Ρώσο Denisyuk.  


Το ολόγραμμα  περιέχει ολόκληρο το μήνυμα ή ολόκληρη την εικόνα. Μολονότι τα πρώτα ολογράμματα είχαν γίνει με μονοχρωματικό κίτρινο φως νατρίου, η ολογραφία αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960, μετά το σχεδιασμό και την επιτυχή κατασκευή των πρώτων λέιζερ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι μόνο οι ακτές μας… Πιέζουν αφόρητα και για τους αρχαιολογικούς χώρους!


Εδώ και αρκετά χρόνια δεχόμαστε πιέσεις για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας. Τον τελευταίο καιρό οι πιέσεις έχουν ενταθεί. Ο αμερικάνος αρχαιολόγος Steven Miller, που πραγματοποιεί ανασκαφές εδώ και τέσσερις δεκαετίες στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, κατέθεσε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στον ευαίσθητο χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα αποφευχθεί το κλείσιμο
αρχαιολογικών χώρων και μουσείων λόγω της κρίσης. Οι προτάσεις του Miller έγιναν αφορμή για τη δημοσίευση ενός άρθρου στο περιοδικό Time.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!!!!ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ!!!!



Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τη στιχομυθία του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο ομόλογο του, που του είπε "Πάμε για πόλεμο αν συνεχίσετε έτσι"! 
Αντώνης Αργυρός
Vis pacem para belum έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι.
Η Άγκυρα έχει θέσει  πλέον υπό αμφισβήτηση το μισό Αιγαίο από το 1965 όταν παρουσίασε ενώπιον της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ τη γνωστή ΝΟΤΑΜ 714 που χώριζε το Αρχιπέλαγος σε δύο κομμάτια και διεκδικούσε τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος τωρα κάνει ένα ακόμη βήμα πιο δυτικά και υπερβαίνει τον 25 Μεσημβρινό που ήταν η βάση της ΝΟΤΑΜ 714.

"Πισώπλατη μαχαιριά" στην Ελλάδα: Το Συμβούλιο της Ευρώπης μας ζήτησε να αναγνωρίσουμε ως "τουρκική" την μειονότητα της Θράκης!

Με μια απόφαση η οποία θέτει το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε νέα βάση και η οιποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα και αποδεχόμενη πλήρως τις θέσεις της Άγκυρας η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλεί τις ελληνικές Αρχές, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του "Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" ζητώντας ουσιαστικά την αναγνώριση ως τουρκικη΄ς της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.