Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Βραχμάνοι, οι ασκητές της Ινδίας που κυκλοφορούσαν γυμνοί στη φύση, φιλοσοφούσαν και αμφισβητούσαν την εξουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τι συνέβη όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον στρατηλάτη...

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των Μακεδόνων στην Ανατολή, οι Έλληνες στρατιώτες γνώρισαν καινούργιους πολιτισμούς και αντίκρισαν πόλεις και μέρη που κανείς άλλος μέχρι τότε δεν γνώριζε ότι υπήρχαν.
 
Όταν ο Αλέξανδρος έφτασε στα Τάξιλα της αρχαίας Ινδίας, του τράβηξαν την προσοχή μερικοί άνθρωποι που είχαν ξυρισμένα κεφάλια ή πολύ μακριά μαλλιά και ζούσαν γυμνοί στα δάση. 
 
Ήταν Ινδοί ασκητές που έτρωγαν όρθιοι, στεκόντουσαν στο ένα τους πόδι και ήταν βαθιά θρησκευόμενοι.

Οι Ιταλοί κουράστηκαν με το ευρώ …ΤΟ STRATFOR ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΝΑ ITALEXIT

Αν και η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη στις δυο βασικές οικονομίες της ευρωζώνης, η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη νομισματική ένωση θα έρθει από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία, την Ιταλία.

Η χώρα πρέπει να διενεργήσει γενικές εκλογές τον Μάιο και η ψηφοφορία θα διενεργηθεί εν μέσω δυσαρέσκειας με το κατεστημένο, που σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει και τον ευρωσκεπτικισμό.

Δεδομένου του μεγέθους της Ιταλικής οικονομίας και του βάθους των προβλημάτων της, τα πολιτικά της χώρας μπορεί να έχουν επιπτώσεις πολύ πέρα των συνόρων της Ιταλίας.

Η απάντηση της ακτοπλοϊκής για την καταγγελία ότι άφησε πυροσβέστες στην Κεφαλονιά

Από το news247
 
Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες, ότι κατέβασε από το πλοίο πυροσβέστες στην Κεφαλονιά, εξέδωσε η Kefalonian Lines
Adtech Ad
Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ότι ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν επέτρεψε να επιβιβαστούν σε πλοίο της οκτώ πυροσβέστες που είχαν συμμετάσχει στην κατάσβεση των πύριων μετώπων στην Κεφαλονιά, η Kefalonian Lines με ανακοίνωση της παρουσιάζει τη δική της εκδοχή των γεγονότων.

'Αναίσθητοι και ασεβείς': Έβγαλαν φωτογραφίες με δελφινάκι και μετά το άφησαν να πεθάνει

Από το  news247
 
Το μικρό δελφίνι αποπροσανατολίστηκε, βρέθηκε σε παραλία της Ισπανίας και έγινε "τρόπαιο" για φωτογραφίες. Μετά το άφησαν αβοήθητο να πεθάνει
Adtech Ad
Λύπη και οργή προκαλεί ένα νέο περιστατικό ζώου που έπεσε θύμα της ανθρώπινης μανίας για επίδειξη. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένα μικρό δελφίνι, το οποίο είχε χαθεί και κατέληξε σε παραλία στην Αλμερία της Ισπανίας, όπου έγινε "τρόπαιο" από λουόμενους για την λήψη της καλύτερης καλοκαιρινής φωτογραφίας. Στη συνέχεια το παράτησαν στην παραλία, όπου βρέθηκε νεκρό, σύμφωνα με την οργάνωση Equinac.

Δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό του στον Αμβρακικό Κόλπο-Συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφικό υλικο!

Της Νανάς Θεοδωροπούλου
Από το  agriniosite

 
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Tethys (ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος -ιδρύθηκε το 1986) που εργάζονται για την « Ionian Dolphin , παρατήρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr ένα δελφίνι στα νερά του Αμβρακικού Κόλπου, να «κρατά» ένα μικρό νεκρό δελφίνι και να βρίσκεται σε πένθος για το θάνατο του. Το πένθος, η αίσθηση της απώλειας και της απουσίας αποδεικνύεται πως δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο αλλά και το ζωικό βασίλειο. Κι αν ορισμένοι δυσκολεύονται να το πιστέψουν, οι εικόνες, ωστόσο που δημοσιεύουμε , του θηλυκού δελφινιού που κουβαλάει το νεκρό μωρό του στην πλάτη στα νερά του Αμβρακικού (ΒΟΝΙΤΣΑ), αρνούμενο να το εγκαταλείψει, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα!

Γιατί, οι... άλλοι έκαιγαν λιγότερα;


Του Θάνου Οικονομόπουλου
Από το  iefimerida

Οι άνθρωποι είναι αναίσχυντοι καραγκιόζηδες!
Για μια εβδομάδα, η χώρα βρίσκεται σε πύρινο όλεθρο, επί τέσσερις μέρες οι φλόγες βουρλίζονται ανεξέλεγκτες  σ' ολόκληρη την Αττική, έφθασαν ν' απειλούν ακόμη και τα κοντινά περίχωρα της Αθήνας. Ο κρατικός μηχανισμός ( με ηρωική εξαίρεση το έμψυχο υλικό του), γι' άλλη μια φορά αποδείχθηκε ελλιπής και ανέτοιμος...

Κύπρος:Ολοκληρώθηκε η άσκηση με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με επιτυχία η διεθνής Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-04/17”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένας άνδρας στην πόλη Tούρκου της Φινλανδίας, ο οποίος νωρίτερα είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε περαστικούς.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης.

Με βάση πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές

Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται: Για 391 μήνες ανεβαίνει συνεχώς η θερμοκρασία - Συναγερμός από τους επιστήμονες

Ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί στην ιστορία
Ανησυχία προκαλεί σε όλο τον κόσμο η ανακοίνωση από Αμερικανούς επιστήμονες ότι για 391 συνεχόμενους μήνες η θερμοκρασία ανεβαίνει καθώς οι θερμοκρασίες όλους αυτούς τους μήνες ήταν υψηλότεροι από το μέσο όρο των στοιχείων που έχουν καταγραφεί από το 1880 οπότε και ξεκίνησαν να καταγράφονται τα σχετικά δεδομένα.

Όσο για τον Ιούλιο ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία «χάνοντας» την πρώτη θέση για λίγο από τον Ιούλιο του 2016 που ήταν ελαφρώς πιο θερμός λόγω του φαινομένου του Ελ Νίνιο.

Κοντονής: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα - Πάλι ενάντια στην ΕΕ όπως και με τη Βενεζουέλα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε την προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης Εσθονία ότι δεν θα λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο «Ο στρατός της ΕΣΣΔ ήταν απελευθερωτής της Ευρώπης» επισημαίνει και προσθέτει: «Ναζισμός και κομμουνισμός δεν είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης»
Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει  στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Η πολυκυκλική Σταυροφορία

Πολυκυκλική Στρατηγική
Του Ν. Λυγερού


Όταν αναλύουμε μερικά δεδομένα της επικαιρότητας, θεωρούμε φυσιολογικό να τα εντάσσουμε σ’ ένα πλαίσιο που είναι σχετικά λεπτό ως χρονικό διάστημα όμως η Χρονοστρατηγική αποδεικνύει ότι αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να απομονωθούν και να θεωρηθούν εντελώς ανεξάρτητα από το παρελθόν. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ανάλυση πρέπει να έχει πάχος χρόνου. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό επαρκεί για να λειτουργήσει πολυκυκλικά η στρατηγική. Με άλλα λόγια μετά από αλλαγές φάσης και αλλαγές κύκλου, υπάρχουν στοιχεία διαχρονικά που δεν εξαφανίζονται, διότι λειτουργούν ως κομβικά στοιχεία μίας υπερχορδής.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV 
17/08/2017