Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου...στο μνημόνιο του Σουλτάνου...

«Το δέ τήν πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν»»
                                                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ


Σαν σήμερα προτείνει μνημόνιο ο Σουλτάνος στον τελευταίο παντελονάτο ηγέτη της Πόλης.
Ο βασιλιάς-πολεμιστής αρνείται βεβαίως με μια επίσης παντελονάτη απάντηση, "σε έναν νόμο και με ένα άρθρο" που έλεγε και ο ακατανόμαστος τωρινός "ηγέτης..."
"«Το να σου παραδώσω την Πόλη, δεν είναι θέμα ούτε δικό μου ούτε άλλου κατοίκου της, καθώς με κοινή απόφαση όλοι αυτοπροαίρετα θα πεθάνουμε και δε θα λογαριάσουμε τη ζωή μας»"

Κώστας Ηλιάκης ο ήρωας που ακόμα πετάει – Αθάνατος(Βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 23 ΜΑΪΟΥ 2006…
 
Αερομαχία στο Αιγαίο. Ένα τουρκικό κι ένα ελληνικό F-16 συγκρούονται κατά τη διάρκεια εμπλοκής πάνω από την Κάρπαθο, με αποτέλεσμα να καταπέσουν αμφότερα στη θάλασσα. Σώος ανασύρεται ο τούρκος πιλότος, νεκρός ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

Τί πραγματικώς συνέβη νοτίως τής νήσου Καρπάθου τήν 23 Μαϊου 2006
Πώς κατερρίφθη καί εφονεύθη ο ηρωϊκός πιλότος , σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης .

Το ποντιακό έργο - Αληθινή τρομοκρατία και ψευδοπροσφυγικό

Το ποντιακό έργο
Του Ν. Λυγερού


Το ποντιακό έργο είναι απαραίτητο για να φανεί το έγκλημα της γενοκτονίας και στο εξωτερικό. Δεν είναι ανάγκη να σταματά στο ερώτημα της αποδοχής της Τουρκίας. Η γενοκτονία είναι ένα γεγονός το οποίο δεν αμφισβητείται. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να γνωρίζουν τα άλλα κράτη για να βλέπουν τη διαφορά μεταξύ του θύτη και του θύματος. Έτσι το έργο, το ποντιακό, πρέπει να έχει μια διεθνή εμβέλεια και όχι μόνο τοπική. Η ανάδειξη της γενοκτονίας δεν είναι μόνο μια επέτειος που μπορεί να εκφυλιστεί με τις παραξενιές των διοργανωτών.

Τουρκία: Δημοσιογράφοι φωνάζουν υπέρ του Ελληνισμού

Πληθαίνουν οι φωνές στην Τουρκία που φωνάζουν για το ελληνικό παρελθόν αλλά και παρόν της γείτονας, η οποία κατέχει παράνομα εδάφη του Ελληνισμού.

Μια από αυτές είναι η Yasemin Çongar, γνωστή αρθρογράφος –συγγραφέας πρώην ανταποκριτής της εφημερίδας Milliyet στην Ουάσιγκτον. Έχει μάλιστα διωχθεί για τις απόψεις της τόσο από την τουρκική εφημερίδα όσο και από το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο «CNNTürk».

Έχει αγωνιστεί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία μαζί με τους γνωστούς δημοσιογράφους Cengiz Çandar, HasanCemal, και AhmetAltan, συγκρότησε μια αγωνιστική ομάδα εναντίον της καταπίεσης του ισλαμικού καθεστώτος του Ερντογάν.

ΛΕΡΟΣ: Δημοτικός Σύμβουλος ανήρτησε Ελληνική Σημαία στο Φαρμακονήσι

Μια μεγάλη γαλανόλευκη Ελληνική σημαία κυματίζει εδώ και λίγες ώρες στο Φαρμακονήσι και είναι ορατή από μεγάλη απόσταση, λόγω διαστάσεων!
Ο ιστός της συγκεκριμένης σημαίας είναι πολύ ψηλός ενώ η γαλανόλευκη έχει μέγεθος περίπου 15 τετραγωνικά μέτρα.
Την τοποθέτησή της επιμελήθηκε η στρατιωτική φρουρά που βρίσκεται στο Φαρμακονήσι, παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Στέλιου Λουλουδιά (ο οποίος δώρισε τη σημαία), Μιχάλη Κοντραφούρη, Δημήτρη Ζαχαρίου.

Η κυπριακή σημαία κυματίζει στην Κωνσταντινούπολη - Υποδοχή Αναστασιάδη από τον Τσαβούσογλου

Κωνσταντινούπολη: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγές του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης συμμετέχει στη Σύνοδο με όλες τις διατυπώσεις ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σημαία της Κύπρου κυματίζει στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει.

Public Issue: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες λένε «Oχι» στο «ευρώ πάση θυσία» - 55% δεν θέλει πια την ΕΕ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΥΜΑΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

 
Αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα στην Ελλάδα και η άρνηση στο «ευρώ πάση θυσία» αφού το 55% των Ελλήνων έχει σαφέστατα πλέον αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 44% έχει κακή γνώμη για το ευρώ σύμφωνα με την Publick Issue!

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας ετιαρείας μόλις 8 μήνες πριν αρνητική γνώμη για το ευρώ είχε το 32%.

Ανακοινώθηκε επισήμως: Στην Ελλάδα ο Πούτιν Παρασκευή και Σάββατο - Διαβάστε την ανακοίνωση του Κρεμλίνου

Το απόγευμα της Παρασκευής οι συναντήσεις στην Αθήνα με Τσίπρα, Παυλόπουλο - Το Σάββατο θα μεταβεί στο Άγιο Όρος - Η συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την οικονομία στην ατζέντα σύμφωνα με το Κρεμλίνο
Στην Ελλάδα θα βρεθεί το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (27-28 Μαΐου) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

ΕΝΦΙΑ: 300% πάνω το χαράτσι για 1 εκατ. ιδιοκτήτες - Καπέλο μισό δισ. από τον νέο ΕΝΦΙΑ

Κατεβάζουν στα 200.000 το «όριο πλούτου» - Τι αλλάζει (αναδρομικά) - Διπλό χαράτσι για οικόπεδα, ξενοδοχεία και βιοτεχνίες
Νέο ΕΝΦΙΑ στήνει η κυβέρνηση, αντί να τον καταργήσει και να απαλλάξει εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Από φέτος θα πληρώνουν διπλό ΕΝΦΙΑ και όσοι έχουν ακίνητα αξίας 200.000-300.000 ευρώ, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν πλήρωναν συμπληρωματικό φόρο, αλλά μόνο τον κύριο. Με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο ακόμα και για τα αγροτεμάχια, ενώ χαράτσι μπαίνει και στις εταιρείες για τα επαγγελματικά ακίνητά τους.