Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η Ευρωπαϊκή εκστρατεία του Μεγ. Αλεξάνδρου

Αφού διασφάλισε τη θέση του στο μακεδονικό θρόνο και την Ηγεμονία της Ελλάδος, ο Αλέξανδρος έπρεπε να αντιμετωπίσει τον τρίτο σε σοβαρότητα κίνδυνο, τους βαρβάρους των Βαλκανίων. Έπρεπε να διεξαγάγει προληπτικό πόλεμο εναντίον τους, διότι ήταν απόλυτα βέβαιο ότι δεν είχε τη νομιμοφροσύνη όλων των Μακεδόνων ευγενών, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους Ιλλυριούς, τους Παίονες και τους Θράκες, προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις τους. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος, όταν συγκρούσθηκε με τον πατέρα του, κατέφυγε στους Ιλλυριούς και όχι στους Μολοσσούς, τους συγγενείς της μητέρας του.

Η συνάντηση του Αύγουστου Καίσαρα με τον νεκρό Αλέξανδρο

Μια από τις όψεις της αποκαλούμενης “Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου” Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης

Από «Τα μυστικά ημερολόγια» του Αύγουστου Καίσαρα
για την αντιγραφή Γ.Γ.Γ. (Απελλής)
Περγαμηνή αρ. LXXXIX
«Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, από τότε που ο άνθρωπος συνάντησε το είδωλο, όπως λένε και οι Έλληνες, το είδωλο της τυφλής λατρείας. Εμείς η Ρωμαίοι δανειστήκαμε αυτή τη λέξη, όπως και πολλές άλλες που μας έλειπαν, και πολλοί από εμάς αναζητούν τα είδωλά τους σε αυτούς που μας δάνεισαν αυτή τη λέξη. Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ο θρυλικός πατέρας μου, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, τον οποίο αγαπώ, αποτέλεσε είδωλο για μένα στα νεανικά μου χρόνια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 400.000 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ!

σ.σ. Περάσανε και από εδώ οι "ινδοευρωπαίοι"..

Και προϊστορικά σιτοβολώνας η Θεσσαλία

Μοτό: Τα κτήματά τους είναι γεμάτα από κοπάδια με πρόβατα και ίππους, ενώ εκατοντάδες δούλοι τα υπηρετούν.
Στη Θεσσαλία αναπτύχθηκε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης. Εργαλεία της Παλαιολιθικής περιόδου που βρέθηκαν στη Ροδιά, κοντά στη Λάρισα, χρονολογούνται από 200.000-400.000 χρόνια π.Χ. Άλλα ευρήματα, για παράδειγμα, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και στις όχθες του Πηνειού, που χρονολογούνται από το 50000 έως το 3ΟΟ00 π.Χ., τεκμηριώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη Μέση Παλαιολιθική εποχή.

Οριστικό! Καταστρέφουν το χημικό "οπλοστάσιο" της Συρίας ανοικτά της Κρήτης - Τι απάντησε η Γεννηματά

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών για τη μη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα την εναπόθεση των τοξικών αποβλήτων ανοικτά της Κρήτης, όλα δείχνουν πως η ενέργεια αυτή δεν θα αποφευχθεί σε καμία περίπτωση.

Όπως απάντησε στον βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη για λογαριασμό του Υπουργείο Άμυνας, η Φώφη Γεννηματά, θα τα χημικά θα καταστραφούν εν πλω σε διεθνή ύδατα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Τα 9 κοντέινερ - που αποτελούν την πρώτη παρτίδα των χημικών - θα μεταφορτωθούν σε φορτηγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για να καταστραφούν στα διεθνή ύδατα.

Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας!

Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.
Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μουσουλμάνος δάσκαλος στην Μύκη, έδιωξε από την τάξη μαθήτρια γιατί δεν ήξερε το κοράνι!!!

«Μεσαίωνας στην εκπαίδευση των παιδιών» της ορεινής Ξάνθης καταγγέλλει ο πατέρας

Για μεσαίωνα στη εκπαίδευση μιλούσε ο Πατέρας 12χρονης Μουσουλμάνας μαθήτριας η οποία σήμερα το πρωί εκδιώχτηκε από τον ίδιο της τον δάσκαλο και χλευάστηκε δημοσίως από τους συμμαθητές της γιατί δεν είχε μάθει το κοράνι. Το περιστατικό συνέβη στην Σμίνθη του Δήμου Μύκης και μας μεταφέρθηκε από αυτήκοους μάρτυρες. Μάλιστα ο πατέρας της μικρής έχει ήδη προσφύγει σε δικηγόρο και επιδίωξε συνάντηση και με τον εισαγγελέα Ξάνθης για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά τους δασκάλου.

Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ enikos

«Πόλεμος» στην Ηλεία: Ξύλο αγροτών – αστυνομίας με χημικά και προσαγωγές (εικόνες&βίντεο)

Εκρηκτική η ατμόσφαιρα στην πρώτη ημέρα των μπλόκων των αγροτών, καθώς στην Ηλεία, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αγροτών και στυνομίας.
Οπως αναφέρει το patrisnews, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι αστυνομικοί και αγρότες ήρθαν στα χέρια στο μπλόκο που βρίσκεται στον κόμβο της Μαραθιάς, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές.
Οι προσαχθέντες είναι ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γιάνναρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Καραπάνος και ο γραμματέας της ΟΑΣΗ, Στάθης Κούφης.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές

Τις θέσεις του ΚΚΕ, για τη μάχη των Ευρωεκλογών και τις Περιφερειακές- Δημοτικές εκλογές παρουσίασε σε εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανακοινώνοντας τα ονόματα των υποψηφίων που θα ριχτούν στη μάχη των εκλογών.
Στην περιφέρεια Αττικής υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης.
Το δήμο Αθηναίων θα διεκδικήσει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Σοφιανός, -ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης λαϊκή συσπείρωση και το 2010-, ενώ στο ίδιο πλαίσιο υποψήφια εκ νέου για το δήμο του Πειραιά θα είναι η Ελπίδα Παντελάκη.

Τι προβλέπει το σχέδιο «Δευκαλίων» που ενεργοποίησε ο Αβραμόπουλος για την Κεφαλονιά

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ενεργοποιείται το σχέδιο «Δευκαλίων» για την Κεφαλονιά και στο νησί μεταβαίνουν ένα C-27 και ένα αρματαγωγό, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.
Από το 2010, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, οργανώνεται μέσω του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ».

Σύνδεση του εκτοξευτήρα RPG, που βρέθηκε στο Π. Φάληρο, με Μαζιώτη και Επαναστατικό Αγώνα

Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τα όπλα που βρέθηκαν σε αυτοκίνητο στο Π. Φάληρο. Η Αντιτρομοκρατική τα συνδέει με Μαζιώτη και Ρούπα.
Στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, παραπέμπει ο εκτοξευτήρας RPG, που βρέθηκε μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών, είναι ιδίου τύπου και κατασκευαστή (κινεζικής προέλευσης, type 69, 40mm), με τον εκτοξευτήρα RPG, που είχε βρεθεί και κατασχεθεί στο διαμέρισμα- κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα, στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη.

Νέο κόμμα από Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη

Επήλθαν σε πολιτική συμφωνία για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Την ίδρυση νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινώσουν οι κύριοι Βύρων Πολύδωρας και Χρηστος Ζώης, καθώς οι δύο τους επήλθαν σε πολιτική συμφωνία για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο πρόσωπα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο κ. Πολύδωρας επιχειρεί να εκφράσει τους Έλληνες ευρωσκεπτικιστές.

«Βόμβα» από τον Γερμανό αντικαγκελάριο Γκάμπριελ: Η Ελλάδα παραποίησε όλα τα στοιχεία για να μπει στην ευρωζώνη

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, που διαδέχθηκε τον Φίλιπ Ρέσλερ, υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα, παρά για το ΔΝΤ, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές».Ως «θέμα περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα, παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», περιέγραψε την Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, κ. Ζίγμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt.

Ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης
Ελεύθερο άφησε η τουρκική Δικαιοσύνη τον πρώην διοικητή του ΤΤ, Άγγελο Φιλιππίδη.
Ελεύθερος αφέθηκε από τις τουρκικές αρχές ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος συνελήφθη στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Νέες αυξήσεις στα διόδια: Δείτε τις τιμές

Νέες αυξήσεις στα διόδια: Δείτε τις τιμές
Αλλαγές στις τιμές των διοδίων της Ελευσίνας και του Ισθμού, καθώς και στα πλευρικά διόδια του ίδιου δρόμου στους Αγίους Θεοδώρους, τη Νέα Πέραμο και την Πάχη που δημιουργούνται τώρα, με πληρωμή διοδίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός.
Το νέο καθεστώς θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Τρίτης προς Τετάρτη. Στην Ελευσίνα τα ΙΧ θα πληρώνουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση, ενώ τώρα πληρώνουν 3,20 ευρώ μόνο στο ρεύμα προς Κόρινθο. Στον Ισθμό θα πληρώνουν 1,80 ευρώ ανά κατεύθυνση από τα 3,20 που ίσχυε μέχρι τώρα μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα. Παράλληλα παρέχονται σε οχήματα με πομποδέκτη «Ολυμπία Pass» ή με μοτοκάρτα Ολυμπίας Οδού κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης.

Ζήγρας:Οι Ελβετοί περιέθαλπταν τα λαμόγια και κάνουν ότι δεν ξέρουν

Ζήγρας:Οι Ελβετοί περιέθαλπταν τα λαμόγια και κάνουν ότι δεν ξέρουν
Την επιστροφή στη χώρα μας περίπου 2,2 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες προκειμένου να τα καταθέσει υπέρ του δημοσίου αξιώνει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, κατηγορώντας ευθέως την Ελβετική Δικαιοσύνη για σκόπιμη κωλυσιεργία.
«Έχω δηλώσει εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση ξεπλύματος χρήματος των πρώην υπουργών και ζήτησα συγνώμη από την ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλποντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό γιατί ήταν η χώρα – πλυντήριο των κλεμμένων από τον ελληνικό λαό χρημάτων, γιατί τόσα χρόνια έκλεινε τα μάτια και τώρα κάνει πως δεν ξέρει.

Συνεχίζεται ο «εφιάλτης» των ρίχτερ στην Κεφαλονιά


Συνεχίζεται ο «εφιάλτης» των ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Υπ. Άμυνας: Ενεργοποιείται το σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» - Δέκα τραυματίες στο νησί

Νέα σεισμική δόνηση "χτύπησε" τα ξημερώματα την Κεφαλονιά και είχε επίκεντρο βορειοδυτικά του Αργοστολίου με το μέγεθός της να εκτιμάται στα 5,7 Ρίχτερ από το ινστιτούτο της Αθήνας και στα 6,1 από το ευρωμεσογειακό.
Από το νέο σεισμό 10 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ληξουρίου ελαφρώς τραυματισμένοι, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr, o διοικητής του νοσοκομείου κ. Διονύσης Μαρκάτος.

Κύπρος:Τουρκικές προκλήσεις-Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε Νορβηγικό πλοίο!!!

Λευκωσία: «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Λευκωσία την παρενόχληση το Σάββατο νορβηγικού ερευνητικού σκάφους από τουρκική φρεγάτα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας σε όλους τους τόνους πως οι προκλήσεις της Άγκυρας ουδόλως επηρεάζουν την άσκηση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει ότι «οι εργασίες του ερευνητικού σκάφους διεξάγονται κανονικά».

Πρόκειται για το υπό νορβηγική σημαία σεισμογραφικό «Princess», το οποίο διεξάγει τρισδιάστατες έρευνες στα «οικόπεδα» «5» και «6» εντός της κυπριακής ΑΟΖ για λογαρισμό τη γαλλικής Total.

Έντονες πιέσεις στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση

Dow15.478,12-220,73 -1,41%  



  Nasdaq4.103,88-19,25 -0,47%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Κίνα αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η μεταποιητική δραστηριότητα επιβράδυνε αισθητά τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM υποχώρησε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 56,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 56 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Η μέτρηση του Ιανουαρίου είναι η χαμηλότερη σε διάστημα οκτώ μηνών.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών τον Ιανουάριο καθώς η παραγωγή μειώθηκε και επιβράδυνε η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διολίσθησε στις 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο από το υψηλό 11 μηνών του Δεκεμβρίου στις 550, μονάδες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία δεδομένων Markit.

Την ίδια στιγμή οι δαπάνες για κατασκευαστικά έργα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 0,1%, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,2% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Μικρή υποχώρηση στο ΧΑΚ-Στις 104,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Μικρή πτώση κατέγραψε στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,54%, υποχωρώντας στις 104,26 μονάδες. Με οριακή πτώση σε ποσοστό 0,13% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχώρησε στις 53,08 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 42.172,47ευρώ.

Πάνω από τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με... άλμα εις τριπλούν

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνολικά κέρδη 7,26% σε τρεις συνεδριάσεις «μετράει» ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο οποίος την Δευτέρα κινήθηκε εκ νέου ανοδικά και ξεκίνησε έτσι τον Φεβρουάριο «με το δεξί».

Κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ΓΔ έφτασε στη διάρκεια των συναλλαγών να ενισχύεται μέχρι τις 1.222,95 μονάδες, ήτοι 9,2% υψηλότερα σε σχέση με το χαμηλό των 1.119,86 μονάδων της περασμένης Τετάρτης.