Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πάνω από τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με... άλμα εις τριπλούν

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνολικά κέρδη 7,26% σε τρεις συνεδριάσεις «μετράει» ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο οποίος την Δευτέρα κινήθηκε εκ νέου ανοδικά και ξεκίνησε έτσι τον Φεβρουάριο «με το δεξί».

Κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ΓΔ έφτασε στη διάρκεια των συναλλαγών να ενισχύεται μέχρι τις 1.222,95 μονάδες, ήτοι 9,2% υψηλότερα σε σχέση με το χαμηλό των 1.119,86 μονάδων της περασμένης Τετάρτης.
Το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχύθηκε στο σύνολο σχεδόν των μετοχών των FTSE Large Cap και FTSE Mid Cap, ενώ θετικά επέδρασε η υποχώρηση των spreads των ελληνικών ομολόγων και τα στοιχεία για άνοδο του ελληνικού δείκτη PMI σε υψηλό 65 μηνών.

Τα κέρδη των FF Group και ΕΧΑΕ ξεχώρισαν στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ με αξιόλογα κέρδη ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση, μεταξύ άλλων, και οι μετοχές των Τιτά, Μυτιληναίος, Τρ. Πειραιώς και Intralot.

Πτωτικά στη σύνθεση του δείκτη FTSE Large Cap κινήθηκαν μόνο οι μετοχές των Eurobank Properties, Coca-Cola HBC και ΕΥΔΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.208,14 μονάδες με κέρδη 2,655. Ενδοσυνεδριακά έφτασε να ενισχύεται σε ποσοστό έως 3,91%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης κινήθηκε ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, η συνεδρίαση έκλεισε με κέρδη 3,54% στις 185,77 μονάδες.

Τη Δευτέρα διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 50,93 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 117,38 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 97 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 37 υποχώρησαν και 117 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου