Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πάτρα:Και το άγαλμα της Ελευθερίας εκλογικό κέντρο!!!


Η Φωτό αφιερώνεται στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας που αποφάσισε για την κατανομή των εκλογικών κέντρων των κομμάτων για τις εκλογές της Κυριακής.
Αλήθεια κύριε Δήμαρχε παραχωρήσατε και το άγαλμα της Ελευθερίας για εκλογικό κέντρο;
Και αν όχι σκοπεύετε να κάνετε κάτι…η περιμένετε να κάνει κάτι μόνο του το άγαλμα;
Μία τελευταία μας απορία…εν μέσω προεκλογικής περιόδου κανείς Δημοτικός Σύμβουλος δεν πέρασε από την πλατεία Όλγας;

Με μικρές απώλειες η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Ζημιές καταγράφουν και σήμερα στην πλειονότητά τους οι αγορές του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου -μέχρι τις 12:57 και ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται- με το Γενικό Δείκτη να πέφτει στις 230,99 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,08%.

Ζημιές της τάξης του 0,13% παρουσιάζει και ο δείκτης της Κύριας αγοράς, φθάνοντας στις 220,38 μονάδες, όπως και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, που έκλεισε με πτώση 0,17%, πέφτοντας στις 83,69 μονάδες, ενώ ο συνολικός όγκος συναλλαγών (μετοχές και χρεώγραφα) ανήλθε στο 1,6 περίπου εκατομμύριο ευρώ.
Μικρές απώλειες, μέχρις εκείνης της ώρας, υπήρχαν και στον τομέα των Επενδυτικών, με πτώση 1,00% και 522,38 μονάδες, ενώ και η Εναλλακτική αγορά σημείωσε απώλειες 0,19, πέφτοντας στις 731,23 μονάδες.

Ούτε 15 εκατ. ευρώ στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αδιάφορη η συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία ολοκληρώθηκε με τζίρο χαμηλότερο των 15 εκατ. ευρώ.

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, διατηρώντας το θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και κινούμενος σε εύρος διακύμανσης που δεν ξεπέρασε τις… 6 μονάδες, έμεινε ωστόσο κάτω από τις 700 μονάδες.

Σε μόνιμα θετικό έδαφος κινήθηκε και ο δείκτης των τραπεζών, με κέρδη μάλιστα που έφτασαν έως το +2,71%, έκλεισε ωστόσο με οριακές απώλειες υποκύπτοντας στις πιέσεις που δέχθηκε ελάχιστα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας των συναλλαγών.

Το όραμα της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Το όραμα της ΑΟΖ είναι πλέον ορατό από όλους μας. Ξέρουμε όλοι τώρα ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέλησή μας η θέσπισή της. Δεν είναι καν θέμα πολιτικής βούλησης, διότι η πίεση του ελληνικού λαού είναι μεγαλύτερη. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση της θέσπισης και αυτή θα γίνει ακόμα κι αν δεν το θέλουν οι ραγιάδες και οι άλλοι. Η αλλαγή φάσης είναι απαραίτητη και γι’ αυτό το λόγο θα γίνει. Πρέπει όμως να περάσει στη Βουλή με μια πλειοψηφία που θα είναι συμβολική. Ο καθένας από τους επόμενους βουλευτές θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα συμβάλλει στην επόμενη πραγματικότητα, που δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα που καταπιέζουν τον ελληνικό λαό. Κάθε πολίτης θα μπορέσει να δει επιτέλους μια άσπρη μέρα.

Μεγάλη ξεφτίλα από Ματίας Μορς για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μία εβδομάδα πριν τις εκλογές!!!

Την άμεση ένταξη όλων των ασφαλιστικών ταμείων με υπηρεσίες υγείας στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Μορς επικρίνει τους υπουργούς επειδή δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος και ζητά να μάθει τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα.
 Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ζητά να μην εξαιρεθεί κανένα Ταμείο και να ενταχθούν όλα στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο, παρά την σχετική ρύθμιση που πέρασε από την Βουλή πριν κλείσει για τις εκλογές.​

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Μ. Χρυσοχοΐδη από το δήμο Αχαρνών για τους λαθρομετανάστες

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε το πρωί ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα».Συγχρόνως, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης στο αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο. Σε εξώδικο που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος, στις 12 Απριλίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – και το οποίο είχε κοινοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο γραφείο πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής – εξηγεί ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, αναγνωρισμένη από το δημόσιο και ως εκ τούτου «προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια [σ.σ το υπ. Προστασίας του Πολίτη] οφείλει να ζητήσει την άδεια-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών».

Πατρίδα μου είναι η Αλήθεια

Πατρίδα μου είναι η Αλήθεια
Ο Ελληνισμός αντιστέκεται στους αιώνες με ασπίδα την αλήθεια "γνῶθι σαὐτόν"
Αυτό ήταν ένα από τα δύο παραγγέλματα στον πρόναο του Ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς. Τον ομφαλό της Γης όπως ονομάστηκε αυτός ο τόπος υπέρτατης Σοφίας.
Αυτή η φράση που αντίκρυζαν οι κοινωνοί των μυστηρίων αποτελεί και το κλειδί της διαχρονικής πορείας του Ελληνισμού, την απόδειξη της Αληθινής Πατρίδας που οι δημιουργοί του πολιτισμού την ταύτισαν με την ίδια την Αλήθεια, το Φως.
Γνώση λοιπόν. Ενδελεχής αποκρυπτογράφηση του ίδιου μας του εαυτού. Ποιος θα τολμούσε να θέσει κάτι παρόμοιο ως στάση ζωής εάν δεν ήταν σίγουρος ότι έχει το ηθικό πλεονέκτημα; Ποιο "κράτος" θα τολμούσε να θέσει στους πολίτες του αυτό το κριτήριο αναζήτησης εάν δεν ήταν σίγουρο ότι υπηρετούσε το Δίκαιο;

Μείωση της διαφοράς Ολάντ - Σαρκοζί δείχνουν τα γκάλοπ

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ολάντ και Σαρκοζί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στην δημοσιότητα, μόλις έξι ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο της Κυριακής.

Επιμένοντας στο "άγριο" φλερτ των 6.5 εκ. ψηφοφόρων που επέλεξαν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νικολά  Σαρκοζί κερδίζει πόντους.

Την ώρα που το φάντασμα του Καντάφι στοιχειώνει ακόμα το Γάλλο πρόεδρο και τα ερωτήματα περί χρηματοδότησης του κ. Σαρκοζί παραμένουν αναπάντητα, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών προηγείται μόλις έξι μονάδες έναντι του Γάλλου προέδρου. Πριν τέσσερις ημέρες, η διαφορά έφθανε τις δέκα μονάδες.

Αναπάντητα τα ερωτήματα της Εφορίας Αφαντος ο 95χρονος δωρητής του Ιδρύματος Καραμανλή...

Με το ΣΔΟΕ να παρεμβαίνει στην υπόθεση της μυστηριώδους δωρεάς των 2 εκατ. ευρώ στο Ιδρυμα Καραμανλή που αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το «ΘΕΜΑ» και τον αποστολέα του εμβάσματος κ. Αθανάσιο Λουκόπουλο να παραμένει άφαντος, οι σκιές που πλανώνται πάνω από τον πολιτικό κόσμο γίνονται όλο και πιο βαριές.

Εστω και με καθυστέρηση μηνών, οι ελεγκτικές αρχές ενήργησαν από την περασμένη Δευτέρα, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η δωρεά, και ζήτησαν από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες όλους τους σχετικούς φακέλους προκειμένου να διαπιστώσουν την πηγή προέλευσης του τεράστιου ποσού και να διερευνήσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Στα ρηχά του 40% ο δικομματισμός!

Στο κενό πέφτουν, ακόμη και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συσπειρώσουν τις εκλογικές τους βάσεις.

Η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα διλλήματα και οι προειδοποιήσεις-απειλές για το μέλλον της χώρας την επόμενη ημέρα δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ούτε καν το προεκλογικό κρεσέντο του Σαββατοκύριακου έδειξε να προκαλεί κάποια κινητικότητα.

Οι διακηρυγμένοι στόχοι των δύο κομμάτων δεν προσεγγίζονται ούτε κατ’ ελάχιστον. Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ παραμένει απλησίαστο όνειρο, η δε πρωτιά, ή έστω το όριο του 20% για το ΠΑΣΟΚ ηχεί περίπου παραδοξότητα στους κόλπους του Κινήματος.

Η Βίκυ σταμάτησε να τρώει…

Απεργία πείνας με αίτημά την ελευθερία της πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή, η Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για την υπόθεση του τρόπου απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο δικηγόρος της κ. Βασίλης Χειρδάρης ο οποίος την επισκέφτηκε στον Κορυδαλλό το μεσημέρι.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού φέρεται να είναι σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μακριά από τον πεντάχρονο γιο της.

«Η λιτότητα σκοτώνει την Ελλάδα»

Ρεπορτάζ για την οικονομική κατάσταση στην Αθήνα, υπό τον τίτλο «Εδώ και δύο χρόνια, οι Έλληνες ζουν στον ρυθμό ακραίων προγραμμάτων λιτότητας. Στην Αθήνα, κάποιοι σκύβουν το κεφάλι ή επαναστατούν. Πορτρέτο μίας Αθήνας στα πρόθυρα της έκρηξης», δημοσιεύει στην τελευταία του έκδοση το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό του Βελγίου «Moustique».
Σε γενικές γραμμές περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα η εικόνα μιας Αθήνας, που πνίγεται στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, το δε ρεπορτάζ συνοδεύεται από συνέντευξη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ με τίτλο «Τους ζητάνε το αδύνατο» και υπότιτλο «Συνάντηση στην Αθήνα, με τον πιο παθιασμένο υποστηρικτή της ελληνικής υπόθεσης».

Καρέ – καρέ η «παράδοση» Ψωμιάδη(Φωτο)

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην ΠΓΔΜ παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο τον εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της γείτονος χώρας.

Με το βλέμμα στις διερευνητικές εντολές

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Στις διερευνητικές εντολές και στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού αναμένεται να στραφεί από το βράδυ της Κυριακής το ενδιαφέρον της πολιτικής ζωής, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και δεν υπάρξει αυτοδυναμία.
Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση, η εντολή θα δοθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά. Αν η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη, είναι σαφές πως ο Α. Σαμαράς δεν θα διαπραγματευτεί την πρωθυπουργία. Σε μια τέτοια περίπτωση, άλλωστε, θα έχει τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης είτε με κάποιο (ή κάποια) μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, εφόσον αυτά εισέλθουν στη Βουλή, είτε με το ΠΑΣΟΚ , είτε με το ΠΑΣΟΚ και τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς.

Όσα μας κρύβουν για τον Ιούνιο

Του ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΨΩXΑ από το real.gr

Οι διπλές συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με το νέο κύμα μέτρων του Ιουνίου που έχει ζητήσει η τρόικα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου.

Οι κρατικές δαπάνες που προτείνονται για δραστική περιστολή, «φωτογραφίζονται» στην έκθεση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία συντάχθηκε κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και αναμένεται να αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, μέσα στην εβδομάδα.