Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μείωση της διαφοράς Ολάντ - Σαρκοζί δείχνουν τα γκάλοπ

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ολάντ και Σαρκοζί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στην δημοσιότητα, μόλις έξι ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο της Κυριακής.

Επιμένοντας στο "άγριο" φλερτ των 6.5 εκ. ψηφοφόρων που επέλεξαν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νικολά  Σαρκοζί κερδίζει πόντους.

Την ώρα που το φάντασμα του Καντάφι στοιχειώνει ακόμα το Γάλλο πρόεδρο και τα ερωτήματα περί χρηματοδότησης του κ. Σαρκοζί παραμένουν αναπάντητα, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών προηγείται μόλις έξι μονάδες έναντι του Γάλλου προέδρου. Πριν τέσσερις ημέρες, η διαφορά έφθανε τις δέκα μονάδες.


Πονοκέφαλο στα δύο επιτελεία -κυρίως όμως στον κύκλο των σοσιαλιστών του Φρανσουά Ολάντ προκαλεί ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν απλώς και μόνο επειδή παραβρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων του Σοσιαλιστή Ζιλιέν Ντρε, στο οποίο ήταν καλεσμένοι μεταξύ άλλων και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Μανουέλ Βαλς...

Ο Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να εκμεταλλευθεί το πάρτι γενεθλίων για να θυμίσει τη σχέση των σοσιαλιστών με τον «αμαρτωλό» DSK.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας, το 22% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιον από τους δύο υποψήφιους θα στηρίξει την Κυριακή.

Την Κυριακή στο Μπερσί, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν μαζικά στις 6 Μαϊου. Την ομιλία του επισφράγισε το τρυφερό φιλί που αντήλλαξε με την σύντροφό του, Βαλερί Τριερβιλέρ.
Την ίδια ώρα, στην Τουλούζη, ο Γάλλος πρόεδρος, «πιστός» στην αντιμεταναστευτική πολιτική, επισήμαινε, μεταξύ άλλων, ότι «χωρίς σύνορα δεν υπάρχει έθνος».

Στο μεταξύ, από το επιτελείο του Γάλλου πρόεδρου έγινε σήμερα γνωστό ότι ο Σαρκοζί θα καταθέσει μήνυση στον διαδικτυακό τόπο Mediapart που αποκάλυψε έγγραφο που καίει τον ένοικο των Ηλυσίων, σύμφωνα με το οποίο το καθεστώς Καντάφι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του το 2007.

Αύριο την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, έχουν προγραμματιστεί διαφορετικές συγκεντρώσεις στο Παρίσι. Μία των συνδικάτων – ο φόβος και τρόμος του Σαρκοζί-  μία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που γιορτάζει την δική του Ημέρα της Ιωάννας της Λωραίνης και μία του Σαρκοζί. Αλλά και ο Ολάντ δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια…

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου