Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τέξας: Σύλληψη Αμερικανού στρατιώτη που ετοιμαζόταν για "Τζιχάντ"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ένας Αμερικανός στρατιώτης, στα προσωπικά αντικείμενα του οποίου εντοπίστηκαν "λογοτεχνία για 'Τζιχάντ' και εκρηκτικά ικανά να κατασκευάσουν δύο βόμβες, συνελήφθη στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο στρατιώτης υπηρετούσε στη στρατιωτική βάση Φορ Χουντ, στο Τέξας. Η σύλληψή του στρατιώτη έγινε σε μοτέλ στο Κιλίν, που απέχει μόλις δύο χλμ. απ τη στρατιωτική βάση. Η στρατονομία των ΗΠΑ δεν έχει δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του συλληφθέντος.

Νέα πτώση για τον Dow Jones μπροστά στο αδιέξοδο για το χρέος των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1250339

  Dow12.240,19-62,36 -0,51%  
  Nasdaq2.766,251,46 0,05%  
Η Wall Street σήμερα

Βάζοντας... όπισθεν την τελευταία ώρα των συναλλαγών ο βιομηχανικός Dow Jones παρέδωσε τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης για να δώσει συνέχεια στο πτωτικό σερί των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων και να θέσει υποψηφιότητα για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα άνω του ενός έτους.


Η προσοχή παρέμεινε για άλλη μία ημέρα στραμμένη στις διαπραγματεύσεις για το χρέος στις ΗΠΑ, καθώς σήμερα η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για τις περικοπές των ελλειμμάτων και την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ αν και το σχέδιο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία που βρίσκεται στον έλεγχο των Δημοκρατικών.


Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, John Boehner παρουσίασε αναθεωρημένη πρόταση για περικοπές 917 δισ. δολ. σε διάστημα 10 ετών χωρίς να προβλέπονται φορολογικές αυξήσεις. Η αρχική πρόταση των Ρεπουμπλικανών έκανε λόγο για περικοπές 1,2 τρισ. δολ. ωστόσο το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εκτίμησε ότι οι πραγματικές περικοπές θα έφταναν τα 850 δισ. δολ. Η πρόταση ωστόσο δεν αναμένεται να εξασφαλίσει το πράσινο φως στη Γερουσία που βρίσκεται στον έλεγχο των Δημοκρατικών. Συνολικά 53 γερουσιαστές -εκ των οποίων οι 51 Δημοκρατικοί και δύο ανεξάρτητοι- γνωστοποίησαν με επιστολή τους ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση.

«Χοντραίνει» το παιχνίδι στα CDS των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=98485

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε το κόστος ασφάλισης έναντι μιας αμερικανικής χρεοκοπίας, καθώς οι αγορές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την αδυναμία της Ουάσιγκτον να αυξήσει το όριο χρέους.

Η αγορά των αμερικανικών CDS έχει παραδοσιακά ελάχιστο συναλλακτικό ενδιαφέρον, αφού μια χρεοκοπία των ΗΠΑ ήταν έως πρότινος αδιανόητη. Όμως, οι συναλλαγές έχουν αυξηθεί καθώς η χώρα κινδυνεύει πια με ένα default.

Συνεδριάζει το ΔΝΤ για το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/
XRIMANEWS.GRΟ ρόλος του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών του Ταμείου την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, ενώ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι «επιφυλάξεις» για το μέγεθος της έκθεσης του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη που εκφράζονται από αντιπροσώπους των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει δεσμευθεί ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να είναι ενεργό στην ελληνική διάσωση, αλλά -με την Βραζιλία και την Ινδία να δυσανασχετούν- έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί πιθανής μείωσης της συνεισφοράς του Ταμείου στο νέο πακέτο.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ/ΚΥΠΡΟΥ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ/ΚΥΠΡΟΥ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗ ΡΩΣΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ….ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΘΑΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ , KAI  ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ.
Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ/ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011. Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ,ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ.
ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ , ΠΕΡΙ ΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΛΠ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΙΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ.

ΈΚΤΑΚΤΟ: Επιδημία βομβών; Σύλληψη στη Φινλανδία.

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16315

Ο λαός λέει τη φράση «όταν καείς στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι» και αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει στην περίπτωση σύλληψης ενός δεκαοχτάχρονου Φινλανδού, ο οποίος είχε παραγγείλει περίπου δέκα κιλά λιπάσματος από την Πολωνία.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο νεαρός αγόρασε την ποσότητα για να κατασκευάσει βεγγαλικά. Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Φινλανδίας ανέφερε ότι οι υποψίες των πρακτόρων του κινήθηκαν όταν ο νεαρός παρέλαβε το πακέτο με το λίπασμα.

Καλά κρασιά..Λάδι ο Άκης για την παθητική δωροδοκία...

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δεν τρέφαμε φρούδες ελπίδες.......εκ των πραγμάτων πλέον αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν έχει χάσει τον δρόμο της.......
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_6156.html#more



Παραγεγραμμένο θεωρεί ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΠ, το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, για το ποίο κατηγορείται ο Α. Τσοχατζόπουλος. Ο λόγος στα τακτικά δικαστήρια για το ξέπλυμα χρήματος....

Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος τάχθηκε, υπέρ των απόψεων του ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Ο ανακριτής στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη.

Το ΣτΕ υπέρ της κατάχωσης του Βωμού των 12 θεών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δεν ξέρουμε τι έχουν πάθει τελευταία εκεί στο ΣτΕ , κάποτε ήταν το τελευταίο  αποκούμπι του Έλληνα πολίτη στις αυθαιρεσίες του ανάλγητου κρατικού μηχανισμού και επίσης δεν νομίζω πως είναι απόφαση  αυτή, όπως αυτή διατυπώνεται από σοβαρούς Έλληνες Δικαστικούς!!!! 
Περισσότερο για απολογία τους....της αδυναμίας (?) τους να παρέμβουν....... μοιάζει!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Την κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών και άλλων αρχαιοτήτων κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι που ήρθαν στο... φως κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης της γραμμής Αθήνας – Πειραιά αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Βραζιλία και Ινδία δυσανασχετούν για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι «επιφυλάξεις» για το μέγεθος της έκθεσης του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη που εκφράζονται από αντιπροσώπους των αναπτυσσόμενων οικονομιών.
Βραζιλία και Ινδία δυσανασχετούν για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα
Οικονομικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του αντιπροσώπου της Βραζιλίας, Πάολο Μπατίστα, προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων-μελών ευρωπαϊκών χωρών.
Ο Βραζιλιάνος αντιπρόσωπος έκρινε ότι η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει «αβέβαιες προοπτικές», ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει «στοιχεία ασάφειας και είναι ανεπαρκής».

Boehner: Δώστε τέλος στην κρίση των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1250245
Έκκληση στους Ρεμπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους και τη μείωση του ελλείμματος και να δώσουν τέλος στην κρίση χρέους, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία του σχεδίου, ο Boehner είπε πως το νομοσχέδιο δεν είναι τέλειο αλλά έρχεται σε συμβιβασμό με τους Δημοκρατικούς και θα πρέπει να εγκριθεί.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση σήμερα την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για τις περικοπές των ελλειμμάτων και την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ αν και το σχέδιο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία που βρίσκεται στον έλεγχο των Δημοκρατικών.

«Καμπανάκι» Αμερικανών στελεχών σε Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Οι CEO των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου προειδοποιούν για μεγάλες συνέπειες εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτύχει να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Σε επιστολή τους τα στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs, ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase και ο Brian Moynihan της Bank of America, αναφέρουν πως η  οικονομία θα δεχτεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα εάν το "ταβάνι" των 14,3 τρισ. δολαρίων για το χρέος δεν υψωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη που λήγει η προθεσμία και απευθύνουν ισχυρή έκκληση στο Λευκό Οίκο και στους επικεφαλής του Κογκρέσου για επίτευξη συμφωνίας.

Credit Suisse: Αμερικανική πτώχευση θα φέρει 30% πτώση στις μετοχές

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΗ έκθεση που συζητείται περισσότερο στο Λονδίνο σήμερα είναι αυτή της Credit Suisse που αναλύει τις βασικές συνέπειες μίας αμερικανικής πτώχευσης και μεταξύ αυτών υποστηρίζει πως οι μετοχές θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση της τάξης του 30% ενώ το αμερικανικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5%.
Το πρώτο συνεπάγεται με άλλα λόγια ένα χρηματιστηριακό κραχ το οποίο θα είχε διεθνείς προεκτάσεις και το δεύτερο επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε μία δριμεία ύφεση. Σύμφωνα με την Credit Suisse κάθε μήνας που παρέρχεται χωρίς αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους θα συνεπάγεται συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξης του 0,5 με 1%.
Σε μία τέτοια περίπτωση οι επενδυτές θα πρέπει να στραφούν σε αμυντικές μετοχές και μακριά από το δολάριο σύμφωνα με την Credit Suisse.
XrimaNews.gr 

Στάση πληρωμών ολίγων ημερών

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/28/115315/


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Πρόκληση Μπαγίς κατα Κύπρου "αυτοί δεν μπορούν να γίνουν ούτε φυλή"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7245

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Προκλητικές δηλώσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Υπουργό Ε.Ε. της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.
Ο τούρκος υπουργός ρωτήθηκε για την κυβερνητική κρίση που έχει προκύψει στην Κυπριακή Δημοκρατία. και η απάντηση του είναι χαρακτηριστική « αυτοί δεν μπορούν να γίνουν κράτος , αλλά δεν μπορούν να γίνουν ούτε μια απλή φυλή».
Ο Μπαγίς δήλωσε επίσης πως « στο νησί υπάρχει η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση». Η ελπίδα μας είναι πως θα υπάρχει καλό αποτέλεσμα στις συνομιλίες. Να προκύψει ένα κράτος το οποίο θα αποτελείται από δυο συνιστώντα κράτη. Αν συμβεί καλώς αν δεν συμβεί θα χάσει η Κύπρος. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προχωρά.» τόνισε ο ίδιος.

Έκτακτες διαβουλεύσεις για την κατάσταση στο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/07/28/53868148.html


Το ΣΑ του ΟΗΕ συνέρχεται σήμερα στη Νέα Υόρκη σε έκτακτες διαβουλεύσεις για την κατάσταση στο Κόσοβο. Η Σερβία επέμενε σε ανοικτή συνεδρία, όμως το αίτημά της απορρίφθηκε.
Την Τρίτη η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου με εντολή των αρχών πραγματοποίησε ειδική επιχείρηση στα σύνορα με τους βόρειους σερβικούς θύλακες του Κοσόβου, προσπαθώντας να καταλάβει τρία σημεία ελέγχου διέλευσης. Αυτό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από μέρους των σέρβων κοσοβάρων και συγκρούσεις, στις οποίες τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι. Η Ρωσία χαρακτήρισε τις ενέργειες της αστυνομίας του Κοσόβου σαν πρόκληση.

Υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ οι συνοριακοί σταθμό στο βόρειο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89011&catid=7

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο, με την KFOR να αναλαμβάνει τον έλεγχο των επίμαχων συνοριακών σταθμών Μπίρνιακ και Γιάρινιε στο βορρά.

Ο διοικητής της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, Έρχαρντ Μπούλερ, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της σερβικής κυβέρνησης στο Ζούμπιν Πότοκ και διεμήνυσε ότι η διεθνής δύναμη έχει αναλάβει τον έλεγχο των δύο συνοριακών σταθμών, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται.

Μπερίσα στηρίζει κυβέρνηση Κοσσόβου.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7243

Την υποστήριξη της κυβέρνησης της Αλβανίας στις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κοσόβου "για τη διασφάλιση της συνταγματικής τάξης, της ακεραιότητας και του πλήρους ελέγχου του εδάφους της" διατύπωσε με σημερινές του δηλώσεις ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα.

  

Κλιμακώνεται ξανά η ένταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16310
Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος σοβαρής εκτροπής στα Βαλκάνια με αφορμή το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο, το όποιο έδειξε να αντιμετωπίζεται με την παρέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Πλέον, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος που θα παίξει το Βελιγράδι, το οποίο μέχρι στιγμής τηρεί μετριοπαθή στάση, παρακολουθώντας βέβαια με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ανησυχία την κατάσταση.
Αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποκαταστήσει την έννομη τάξη στο βόρειο Κόσοβο, έπειτα από τα επεισόδια βίας, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της «Βουλής»:

Όλα ανοιχτά για τα υποβρύχια και τα ΕΝΑΕ - "Απειλητική" επιστολή από Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται τόσο η υπόθεση της διερεύνησης του σκανδάλου των υποβρυχίων Type 214, όσο και της υπόθεσης πώλησής τους στον Λιβανέζο Ισκαντάρ Σάφα, η παραμονή του οποίου έχει τεθεί υπό αίρεση, σύμφωνα με επιστολή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος κατέθεσε στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο και την ερχόμενη Τρίτη έχει ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών με τον Ισκαντάρ Σάφα και την εκτελεστικό πρόεδρο της TKMS, H.C. Atzpodien σε μία προσπάθεια του Ε.Βενιζέλου από τη νέα του θέση πλέον, να αναστήσει την σύμβαση αναθεώρησης Neptune II που ο ίδιος υπέγραψε και εν συνεχεία τορπίλισαν τόσο ο Ι.Σάφα, όσο και οι Γερμανοί.
Ο καθένας με τον δικό του τόπο, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr (o μεν Λιβανέζος βρήκε «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά που αρνήθηκε να τις καλύψει και κράτησε λεφτά που έδωσε το υπουργείο και δεν τα απέδωσε στους Γερμανούς και οι Γερμανοί, απλά … κατήγγειλαν την σύμβαση ναυπήγησης των δύο νέων υποβρυχίων, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Κρίση εν όψει: Πάνω από το 6% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΑν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να χαρούν τις διακοπές τους τότε καλύτερα να αποφύγουν να κοιτάξουν τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας, καθώς τα πρώτα επέστρεψαν δυναμικά πάνω από το 6%, το 'επίσημο' επιτόκιο της κρίσης, ενώ τα δεύτερα αυτή τη στιγμή το αγγίζουν, απειλώντας να το ξεπεράσουν. Παράλληλα, το ιταλικό χρηματιστήριο υπόκειται ένα μίνι κραχ με πληθώρα στοιχείων να δείχνουν ότι μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια φεύγουν από τη χώρα, κάτι που είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της ελληνικής κρίσης.

Σε αυτήν τη φάση δεν είναι απλά εικασίες: Ιταλία και Ισπανία βρίσκονται στα πρόθυρα χρηματοπιστωτικής κρίσης και η Ευρώπη θα πρέπει άμεσα να βρει νέες πολύ πιο δραστικές λύσεις αν θέλει να σώσει το ευρώ και τελικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
XrimaNews.gr

O Νταβούτογλου και ο Max Gevers

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=13313#more-13313

Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος δηλαδή του 1960, προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012 αυτό θα ακυρώσει όλη τη στρατηγική της Άγκυρας από το 1974 μέχρι τότε. Αυτό το αντιλαμβάνεται καλύτερα από όλους ο ισλαμιστής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο Μέγας Μάγιστρος Νταβούτογλου (α.κ.α γιός του Δαυίδ). Γι’ αυτό δεν χάνει χρόνο, να ξεσπαθώνει και να απειλεί με κάθε ευκαιρία ως προς τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Επί του προκειμένου η πιο πρόσφατη απειλή που έγινε παρουσία του Επιτρόπου Διεύρυνσης του κ. Στεφάν Φουλέ, (πρώην αρχικομμουνιστή από την πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία). Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε στον κ. Επίτροπο, που ήταν στην Άγκυρα, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει ως «συνομιλητή της στην ΕΕ» την Κυπριακή Δημοκρατία, ως προεδρεύουσα χώρα. Και ως εκ τούτου, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ θα «παγώσουν» την περίοδο εκείνη.

Θεσσαλονίκη: Ζωγράφισαν ναζιστικά σύμβολα στο γερμανικό προξενείο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Γιατί ...ψέμματα είναι???? Το 4ο Οικονομικό Ράιχ είναι!!!
Υποσημείωση από Faceof : Με τις δηλώσεις του "κυρίου (?)" , δεν ασχολούμαστε πλέον όπως και αρκετών άλλων , βάλαμε εφιαλτοαπωθητικά !!!
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την αναγραφή ναζιστικών συμβόλων στους χώρους του Γερμανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης καταδικάζει, με δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Η σύγκριση, ιδίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης, των δεινών που υπέστη η χώρα μας από την ναζιστική κατοχή με την σημερινή συγκυρία και τις διαπραγματεύσεις, που αφορούν την οικονομία της χώρας μας, με τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανεπιφύλακτα αποδοκιμαστέα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, μια τέτοια σύγκριση προσβάλλει την μαρτυρική μνήμη των θυμάτων αλλά και των επιζησάντων της ναζιστικής κατοχής και αγνοεί ότι η μεταπολεμική Γερμανία είναι βασικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία η χώρα μας, έχει αποκομίσει τεράστιες ωφέλειες.          

Μας πήραν στο «ψιλό» οι Γερμανοί... «Να στείλουμε συνταξιούχους ειδικούς στην Ελλάδα!»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι πιο τεμπέληδες της Ευρώπης (Πάντως η έρευνα του Eurofound έδειξε συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών τον χρόνο, μαζί με εκείνους στην Δανία τις περισσότερες στην Ευρώπη.), Γερμανοί ....που θα πάει ..εδώ θα έρθουν .....ο Έλληνας δεν ξεχνάει και αντιδράει ...όταν τον κοροιδεύουν!!!
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136812

Ο Γερμανός κοινοτικός Επίτροπος, αρμόδιος για ζητήματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, πρότεινε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» την αποστολή συνταξιούχων ειδικευμένων σε διαφόρους τομείς, από άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, για να βοηθήσουν στην αναδόμηση της Ελλάδας.

«Φαντάζομαι ότι καθηγητές επαγγελματικών σχολών και έμπειροι και ειδικευμένοι τεχνίτες που βρίσκονται στη σύνταξη θα μπορούσαν σε εθελοντική βάση να σταλούν (στην Ελλάδα) για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο» δήλωσε ο Επίτροπος.

Τρισέ: "Για να σωθεί η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει τα πάντα!"

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88963&catid=13



«Tο ευρώ ως νόμισμα, δεν απειλήθηκε ποτέ», λέει μεταξύ άλλων σε αποκλειστική του συνέντευξη στο περιοδικό Λε Πουάν (Le Point) ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

"Το θέμα που τέθηκε, ήταν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας και όχι του ενιαίου νομίσματος. Το ευρώ δεν αμφισβητήθηκε, είναι σταθερό, αξιόπιστο και στέρεο", είπε.

Ιταλία: Καταστροφική δημοπρασία ομολόγων παρά τη βοήθεια της ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΕπιτόκιο της τάξης του 5,77% αναγκάστηκε να πληρώσει η Ιταλία προκειμένου να πουλήσει ομόλογα ύψους 2,7 δις ευρώ, λιγότερα από το στόχο της που ήταν 3,9 δις ευρώ. Η Ιταλία δε θα μπορέσει να αντέξει τόσο υψηλό κόστος για πολύ καθώς μόλις τον Οκτώβριο ο δανεισμός της γινόταν με επιτόκια κοντά στο 3,7% ενώ στα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει δανειστεί ποτέ με υψηλότερα επιτόκια από τα τρέχοντα. Σε μία φάση που η χώρα προσπαθεί να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας την ώρα που η οικονομία της παραμένει αδύναμη και η ρευστότητα περιορισμένη, η χρηματιστηριακή επίθεση που δέχεται απειλεί να τις προκαλέσει χρηματιστηριακό σοκ και να την σπρώξει σε μία βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση.

Τρισέ: Η Ευρώπη δεν επιχορηγεί την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26165&categories_id=69
Με αποκλειστική του συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Le Point ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ...  
Τρισέ: Η Ευρώπη δεν επιχορηγεί την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα

«αποκαλύπτει την αλήθεια για τη χρηματοπιστωτική καταιγίδα του αιώνα», όπως τιτλοφορείται το αφιέρωμα.

Κατ’ αρχάς, ο κ. Τρισέ, απαντώντας στο ερώτημα εάν μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών το ευρώ διασώθηκε, υποστήριξε ότι «το ευρώ ως νόμισμα, δεν απειλήθηκε ποτέ».

«Το θέμα που τέθηκε, ήταν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας και όχι του ενιαίου νομίσματος. Το ευρώ δεν αμφισβητήθηκε, είναι σταθερό, αξιόπιστο και στέρεο», είπε.

Δέστο Αλλιώς!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια εναλλακτική πρόταση για.....το υπόλοιπο καλοκαίρι!
Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html


Αντιλαμβάνεσε βέβαια ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Και θα γίνουν ακόμη σοβαρότερα τον "καυτό" Αύγουστο που έρχεται. Μη μου πεις πως δε σε προειδοποίησα. Επιμένω στον Αύγουστο.


Αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Ότι αφού έτσι κι αλλιώς δε φαίνεται από πουθενά μια διέξοδος, να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Να βάλουμε ρε παιδί μου έναν αστάθμητο παράγοντα στις εξισώσεις και στα μοντέλα των αγορών, των οίκων και των λοιπών λαμογίων, εγχώριων και αλλοδαπών. Ας γίνω λίγο πιο σαφής.

Όλοι αυτοί οι πονηροί λοιπόν, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλέψεις και στις εκτιμήσεις τους κάθονται και τα λογαριάζουν τα πράγματα. Με λεπτομέρεια. "Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες;" σκέφτονται. Τα βάζουν κάτω δηλαδή και μετράνε. Τρεις το λάδι, τόσο από δω το έλλειμμα τοσο ο προϋπολογισμός, τόσο το "κούρεμα", τόσο το "ξύρισμα", τ' ανακατεύουν λίγο και νάσου μετά το συμπέρασμα:"πάρτε τόσο δάνειο και αρπάξτε και ένα selective default". Το βάζουν και σε τίποτα μυστήριους αλγορίθμους για να το δέσουν καλύτερα το πράγμα. Και το προχωράνε και λίγο παραπέρα, γιατί σου λέει "και τι άλλο θα κάνουν οι Έλληνες;". Άντε να υποστούν καμιά φορολογία, άντε να γκρινιάξουν, ίσως να έχουμε κι επεισόδια και αντιδράσεις αυτού ή εκείνου του τύπου ή της έντασης, αυτό μπορεί ο Παπανδρέου και κείνο θα κάνει ο Σαμαράς. Πάνω-κάτω προσδιορίζουν δηλαδή τα πιθανά σενάρια και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

"Η συζήτηση θα συνεχιστεί" ήταν η λακωνική δήλωση Καρογιάν

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/405305


  • Ερωτηθείς ο κ. Καρογιαν για το "τι μέλλει γενέσθαι", απάντησε "θα δούμε"
Δύο περίπου ώρες διήρκησε η κρίσιμη για το μέλλον της συγκυβέρνησης, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν.
Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο κ. Καρογιάν ήταν λακωνικός, αναφέροντας μόνο ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί.  «Είναι ώρα ευθύνης και περίσκεψης, τα πολλά λόγια δεν ωφελούν», τόνισε. 
Ερωτηθείς, ο κ. Κάρογιαν, πριν την έναρξη της συζήτησης, για το τι μέλλει γενέσθαι, απάντησε «θα δούμε»

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-ΚΑΡΟΓΙΑΝ Χωρίς ανακοινώσεις η συνάντηση

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210405&-V=articles



Η συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του ιδίου θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Προέδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου πριν από λίγο, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα σκέψης, είναι ώρα περίσκεψης, τα πολλά λόγια δεν ωφελούν», είπε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση θα συνεχιστεί».

Αλβανός… Ράμπο στον Αγ. Παντελεήμονα

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_3453.html#more

Οπλοστάσιο που θα το ζήλευε και ο …Ράμπο είχε στη κατοχή του ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του στον Αγ. Παντελεήμονα.
Εντός της οικίας στην οποία συνελήφθη ο 32χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Ένα τουφέκι τύπου ΑΚ47 με δύο γεμιστήρες
• Ένα πιστόλι τύπου BERETTA με γεμιστήρα με επτά φυσίγγια.
• Σαράντα πέντε φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
• Ένα πιστόλι απομίμηση (ρέπλικα) τύπου GLOCK.
• Επτά ασύρματοι.
• Ένα πηλίκο Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ..

Η Ελλάδα παραπαίει, οι τράπεζες διολισθαίνουν, η Κύπρος κλυδωνίζεται και οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με χρεοκοπία - Στο ναδίρ η επενδυτική ψυχολογία νέα πτώση για το ΧΑ – Ανοδικά spreads 1175 μ.β. CDS 1825 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd6) Σκηνικό τρόμου τείνει να στηθεί στην παγκόσμια οικονομία.  Η Ελλάδα αποτελεί την μόνιμη επωδό όλων των αρνητικών εξελίξεων αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη αποτελεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών των ΗΠΑ ή η υποβάθμιση της μεγαλύτερης  οικονομίας του πλανήτη. Επίσης οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι δραματικές με τους υπουργούς να παρατούνται ομαδικά, την αγορά να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και τα σενάρια για προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης να δίνουν και να παίρνουν....

Cr. Suisse: Ανταγωνιστική η Ελλάδα, δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα!

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=98487

Η Ελλάδα δεν έχει στην πραγματικότητα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Το έχουν παρατραβήξει με την λιτότητα. Τα συμπεράσματα έκθεσης της Credit Suisse που δημοσιεύεται σήμερα καταρρίπτουν δύο από τις βασικές αρχές με τις οποίες προσεγγίζουν την Ελλάδα όσοι αποφασίζουν για τα πακέτα διάσωσης και τις οικονομικές πολιτικές.

Η τέταρτη επιθεώρηση της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ έδειξε ότι η χώρα εμφάνιζε πρωτογενές έλλειμμα 4,9% το 2010, το οποίο θα μειωθεί μόλις στο 0,8% το 2011. «Παρότι θεωρούμε την πρόβλεψη για το 2011 αισιόδοξη, εντούτοις πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση: Το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε από το 10,9% το 2009», αναφέρουν οι αναλυτές της Credit Suisse.

Διακοπές στο... σπίτι τους θα κάνουν οι Έλληνες

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Είθισται όταν έρχεται το καλοκαίρι, όλοι μας να χαμογελάμε. Είναι η στιγμή που περιμένουμε με ανυπομονησία. Είναι η στιγμή, που έρχονται οι στιγμές ξεκούρασης. Το φετινό καλοκαίρι όμως, είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Και είναι διαφορετικό, διότι κάποιοι πολιτικοί «φωστήρες» φρόντισαν να μας βάλουν στη δίνη μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Κάποιοι με το έτσι θέλω, μας στερούν αυτό που σχεδόν όλοι οι Έλληνες αναμένουν με ανυπομονησία. Τις στιγμές χαλάρωσης και χαράς.

Κάποιοι, επιφορτισμένοι πλέον (και) με τη διαχείριση αυτής της καθημερινότητας, φρόντισαν να κάνουν απαγορευτικό το προφανές. Να μπορεί ο Έλληνας να χαρεί τα μοναδικά ίσως αγαθά που έχουν μείνει αναλλοίωτα. Τη θάλασσα και τον ήλιο.

Ταχύτητα και συμμετοχή οι στόχοι για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η πρώτη σύσκεψη για την οριστικοποίηση των όρων υπό τους οποίους θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες πιστωτές στο κόστος του δεύτερου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησε σήμερα. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος για την όλη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων και ζήτησε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα. (Διαβάστε σχετικά εδώ)
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Οργανισμός Διαχειρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), εκπρόσωποι του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) και στελεχών των ελληνικών και ξένων τραπεζών που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία, ενώ τέθηκε επι τάπητος το θέμα της πρακτικής εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδος για το πακέτο στήριξης της Ελλάδος, όσον αφορά στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

ΥΠΟΙΚ: Αμεση ολοκλήρωση των επαφών για την ανταλλαγή ομολόγων «Παράθυρο ευκαιρίας» για τη χώρα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2026019

Το συντομότερο δυνατόν επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το συντομότερο δυνατόν επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ είναι βέβαιη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα όσο αυτή πετυχαίνει τους στόχους της.
Μιλώντας το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως ξεκίνησε σήμερα η επιχείρηση εφαρμογής της απόφασης (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου).

Φήμη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει Ισπανικά & Ιταλικά ομόλογα

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΣτις τελευταίες δημοπρασίες ισπανικών και ιταλικών ομολόγων παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο: λίγο πριν την έναρξη των δημοπρασιών, εμφανίζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τα ομόλογα των δύο κρατών στη δευτερογενή αγορά, κάτι που συγκρατεί τα επιτόκια τους και βοηθά στην επιτυχή έκβαση των δημοπρασιών.
Ποιος θα μπορούσε να δρα συστηματικά με τέτοιον τρόπο και για ποιο λόγο; Η απάντηση που δίνουν όσοι διαπραγματεύονται στην αγορά ομολόγων είναι ότι ένα μεγάλος 'παίκτης' που έχει τόσο τη δυνατότητα όσο και το κίνητρο να λειτουργήσει προστατευτικά της Ισπανίας και της Ιταλίας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή είναι η φήμη που συζητείται σήμερα στο Λονδίνο.
XrimaNews.gr

Πιάνουν δουλειά οι Ευρωπαίοι «τοποτηρητές» των Υπουργείων

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Ούτε μία μέρα χωρίς επιτήρηση η ελληνική οικονομία.
Η εγκατάσταση «τοποτηρητών» στα κρίσιμα Υπουργεία αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά τις επόμενες μέρες, με τους πρώτους εμπειρογνώμονες να καταφτάνουν στην Αθήνα και να πιάνουν εν μέσω θερινής ραστώνης δουλειά «συνδιοίκησης» των Υπουργείων.
Η οδός Ζαλόκωστα, και πιο συγκεκριμένα το γραφείο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, αναμένεται να είναι ο πρώτος σταθμός της ομάδας των ειδικών εμπειρογνωμόνων της τρόικας, οι οποίοι εν καιρώ θα αναλάβουν το ρόλο του επιτρόπου ανά υπουργείο. Παράλληλα, άμεση αναμένεται να είναι η εγκατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών, και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των εσόδων και των εξόδων του προϋπολογισμού, δεδομένης και της διόγκωσης της τρύπας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πλέον, μετά και το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δίνουν τεράστια σημασία ακόμη και στην παραμικρή απόκλιση του Μεσοπροθέσμου, αναλαμβάνοντας δράση επέμβασης οπουδήποτε κριθεί αναγκαίο. Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μάλιστα θεωρούν ότι οι παρεμβάσεις δεν θα λήψουν, δεδομένων αρκετών καθυστερήσεων σε σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις.

Bild «Ξύπνα από τη σιέστα σου, Έλληνα φίλε μου!»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Τον Τούρκο αρθρογράφο Ertugrul Özkök, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «τον πιο γνωστό δημοσιογράφο της Τουρκίας», χρησιμοποιεί αυτή τη φορά η γερμανική Bild για να τα βάλει με τους ...τεμπέληδες Ελληνες. Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Ξύπνα από τη σιέστα σου, Έλληνα φίλε μου!» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

Νέο «σοκ» για την Γαλλία μετά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το έλλειμμα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
   Η πεποίθηση της γαλλικής κυβέρνησης ότι το 2013 θα περιορίσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, κλονίστηκε σημαντικά από την έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα, αλλά και τα στοιχεία για την --αναπάντεχη-- αύξηση της ανεργίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα

    «Ψυχρολουσία» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της για το θέμα η οικονομική Λεζ Εκό, με αναφορά στην «αύξηση-έκπληξη της ανεργίας τον Ιούνιο», που μεταφράζεται σε 33.600 άτομα που τέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας και αναζητούν απασχόληση.

    Πρόκειται για τη σημαντικότερη αύξηση της ανεργίας από το 2009, η οποία αναιρεί την ελπιδοφόρα μείωση που είχε παρατηρηθεί τον Ιανουάριο.

    «Απογοήτευση, ύστερα από μια αρχή του έτους πολλά υποσχόμενη», γράφει η συντηρητική Φιγκαρό, προσθέτοντας ότι η Γαλλία «αντέδρασε μεν καλά στην κρίση, δυσκολεύεται όμως να επωφεληθεί από την ανάκαμψη».

Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26138&categories_id=69
Μία ημέρα μετά τη δήλωση- βόμβα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε...  
Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση
ότι τα χρεωμένα κράτη πρέπει να παραχωρούν ένα μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ, σήμερα ο ίδιος επανέρχεται στο θέμα της Ελλάδας με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse.





Όπως λέει η χώρα μας θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική. Ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα πακέτα βοήθειας. «Η απραξία περιέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στο παράδειγμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%, δηλαδή κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Οι Γερμανοί οι ευνοημένοι... αδειούχοι της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83078&catID=14


Η γερμανική πολιτική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους Νοτιοευρωπαίους ότι "καλοπερνούν" υπερβολικά και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών 30 ημέρες τον χρόνο κατά μέσον όρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound). Μόνο οι Δανοί μπορούν να παίρνουν τόση άδεια στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο στη Νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς.

Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ενέργεια, τον τουρισμό και τις υποδομές

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67357.html

image

του Γιάννη Τσαραγκλή - H RWE ή αλλιώς για καλύτερη ανάγνωση η "Γερμανική ΔΕΗ" όταν είχε έρθει και είχε ζητήσει επί κυβερνήσεως Καραμανλή να γίνει στρατηγικός εταίρος της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ και η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκαν με μεγάλη σφοδρότητα στον τότε πρόεδρο της ΔΕΚΟ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και σχεδόν τον ξεφτίλισαν στα μάτια των Γερμανών, αφού δεν τους άφηναν να συνεδριάσουν και να συζητήσουν την πρόταση, όχι στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά ούτε και σε αίθουσες ιδιωτικών ξενοδοχείων. Σήμερα, λοιπόν που η πτωχευμένη Ελλάδα εξαρτάται από την σχεδόν "ναζιστική" (όχι πάντως Ευρωπαϊκή) πολιτική της Γερμανίας της Μέρκελ και του Σόιμπλε, η εξαγορά των πηγών ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας και των δικτύων της ΔΕΗ από την Rwe, ονομάζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΕΝΟΠ "Ολοκληρωμένο σχέδιο Γερμανικών επενδύσεων".

Συναγερμός στις τράπεζες για το “κούρεμα”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/28/115262/


Όταν οι αρχηγοί των κρατών ελάμβαναν τις κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν αδαείς. Γνώριζαν τι υπέγραφαν, ότι το σχέδιο έχει «πατέρες» και αυτοί είναι οι Γερμανοί.
Διαβάστε τις γράφουν, όχι σε εμάς, αλλά στο “Βήμα”, για τον ρόλο του Άκερμαν της Deutsche Bank, της γαλλικής BNP Paribas και της βρετανικής HSBC σ την ανταλλαγή των «σκάρτων», ήτοι υποτιμημένων ελληνικών ομολόγων με «καλά» νέα.

Πυρετός διαβουλεύσεων

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/405305


  • Στις 9.00 συνάντηση Κάρογιαν - Συλούρη
  • Σε εξέλιξη η συνάντηση Χριστόφια-Κάρογιαν
  • Ερωτηθείς ο κ. Καρογιαν για το "τι μέλλει γενέσθαι", απάντησε "θα δούμε"
Οι καταιγιστικές χθεσινές εξελίξεις με την παραίτηση των Αντώνη Πασχαλίδη και Χρίστου Πατσαλίδη επιτάχυναν τις διαδικασίες και σήμερα αναμένεται πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, στο Προεδρικό η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της συγκυβέρνησης και τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο κομμάτων. Ερωτηθείς, ο κ. Κάρογιαν για το τι μέλλει γενέσθαι, απάντησε «θα δούμε»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210393&-V=articles

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο Πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί πρώτα με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

«Όργιο» το τουρκικό πλωτό αεροδρόμιο.ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΟΤΥΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_838.html#more

Οι υπουργοί εσωτερικών  Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν και μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ  της Τουρκίας παρέστησαν στη  τελετή θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου που θα κατασκευαστεί στα Κοτύωρα.
Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στο θαλάσσιο χώρο, μετά βέβαια από την επιχωμάτωση του. Η κατασκευή του θα στοιχίσει 144 εκατ. λίρες Τουρκίας και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 528 ημέρες.
Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει είναι η ονομασία του. Οι κατασκευαστές αποφάσισαν να το ονομάσουν Or-Gi από τα αρχικά των πόλεων Ορντου (Κοτύωρα) και Γκίρεσουν (Κερασούντα).

O ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/



Κήρυγμα για λιντσάρισμα στο Ζειτίνμπουρνού
Με βάση την είδηση του Φιράτ, στο Ζειτίνμπουρνού οι προκλητικές φράσεις που χρησιμοποίησε ένας ιμάμης στην προσευχή της Παρασκευής συνετέλεσαν στις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των Κούρδων. Αποκαλύφθηκε ότι μετά την φράση του ιμάμη πως ¨δεν πρέπει να ενισχύουμε αυτού που είναι ενάντιοι στην ακεραιότητα του κράτους¨, ο κόσμος βγήκε από το τζαμί και φωνάζοντας ¨Ο Θεός είναι μεγάλος¨ άρχισε τις επιθέσεις.

Hurriyet: Ο Ερντογάν ζητά από την Αρμενία να ζητήσει συγνώμη!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Τελικά καθώς φαίνεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κάποια εμμονή με τις “συγνώμες”. Μετά τη γνωστή κόντρα του με το Ισραήλ στο θέμα της “συγνώμης”, πληροφορίες της τουρκικής Hurriyet, αναφέρουν πως σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις τόνισε πως ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Sarkisian, πρέπει με τη σειρά του να απολογηθεί στη Τουρκία.

Ο Μαρκεζίνης απαντά στην προκλητικότητα του Ερντογάν και του γενικότερου τουρκισμού

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_290.html


  • Ο Τούρκος της Σαπουνόπερας και ο Τούρκος στα Κυπριακά κατεχόμενα: Ποιός είναι ο αντιπροσωπευτικός τύπος αυτού του γένους;
Παραθέτομε αποσπάσματα της πρόσφατης ομιλίας του κ Ερτογάν στην Κύπρο ως δημοσιεύθηκαν στο Έθνος σε άρθρο του κ. Δελαστίκ. Η απολυτότης των θέσεων ξενίζει όσο και το άγριο και αναιδές ύφος των λόγων του Τούρκου Πρωθυπουργού. Πιο σημαντικά όμως μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εξευρωπαϊσθεί γιατί ανήκει σε άλλο κόσμο, με άλλα ήθη και άλλο πολιτισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πατριωτικό Μέτωπο

http://www.pamet.gr/deltia%20typou.php
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, η κλιμάκωση της επιχείρησης δαιμονοποίησης της Ελλάδας, με κατασκευασμένα στοιχεία.
Άκρως επικίνδυνη εξέλιξη θεωρεί το Πατριωτικό Μέτωπο, την κλιμάκωση της επιχείρησης δαιμονοποίησης της Ελλάδας, με εμπλοκή του ονόματος της χώρας μας και των υποτιθέμενων σχεδιασμών για προσάρτηση εδαφών σε αυτήν, από το «μανιφέστο» του ψυχασθενούς Νορβηγού δολοφόνου.
Χρησιμοποιώντας ανοιχτά πια μηχανισμούς μαύρης προπαγάνδας, με στόχο την στροφή των διεθνών ΜΜΕ, στην «επικίνδυνη και εθνικιστική Ελλάδα», χρησιμοποιούνται οι ίδιοι και απαράλλακτοι μηχανισμοί δαιμονοποίησης, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τον «χασάπη της Βαγδάτης Σαντάμ» και τον «χασάπη των Βαλκανίων Μιλόσεβιτς».

Κόλαφος για Χριστόφια αναλύσεις έγκυρων αρθρογράφων…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16281
Η προσκόλληση που δείχνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην «καρέκλα» και η παντελής άρνηση να παραιτηθεί, έχει προκαλέσει την έκπληξη πολλών, που δεν γνώριζαν και πολύ την ψυχοσύνθεση και τη νοοτροπία του Κύπριου ηγέτη.
Ωστόσο, η εν γένει στάση του, ιδίως εν όψει των ασφυκτικών πιέσεων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική πλευρά στο Κυπριακό, αλλά και η στάση της κυβέρνησης Χριστόφια μέχρι στιγμής, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, τα οποία διατυπώνονται σε ένα εξαιρετικό άρθρο του Λάζαρου Μαύρου στην εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», το οποίο δημοσίευσε το πολύ ενδιαφέρον σάιτ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ», στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.enkripto.com/2011/07/blog-post_26.html
Λόγω της σημασίας του, προχωράμε στην αναδημοσίευσή του, με στόχο να αναγνωσθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους στην Ελλάδα, καθότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όσα φαίνονται να ακολουθούν…

Μπαίνει στη ζωή μας η φοροκάρτα


Από τον Οκτώβριο αρχίζει η διάθεση της φοροκάρτας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Ορίστηκαν οι τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες (Pic)
Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.

Λεφτά υπάρχουν! 600.000 για αποκατάσταση ...ευστάθειας Μιναρέ!!!



Το Μουσείο (Μετζητιέ τζαμί) της Χίου είναι  κλειστό πάρα πολύ καιρό, λόγω ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο ΜΙΝΑΡΕ , διαβάζουν με απογοήτευση οι μερικές δεκάδες Τούρκοι που επισκέπτονται το νησί. Σε αντίθεση οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τουρίστες που διαρρέουν από την Χίο προς την Τουρκία, αγανακτούν διαβάζοντας ότι έχουν διατεθεί 600.000 ευρώ  από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αντι να ξελασπώσει την οικονομία, διατίθενται-σκορπιούνται   γιά έργα "Διπλωματικής" σκοπιμότητας. Όπως μας πληροφορούν φίλοι αναγνώστες , εκτός από προκλητικό "πακέτο" για αποκατάσταση της ...ευστάθειας του Μιναρέ, κάποιοι πνευματικά ασταθείς,  έχουν διαθέσει πολλά εκατομμύρια στο παρελθόν,υπέρ της συντήρησης του Τζαμιού, ενώ με...

Οι φόβοι χρεοκοπίας των ΗΠΑ λυγίζουν την Wall-πτώση 199 μονάδων για Dow

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1249209

  Dow12.302,55-198,75 -1,59%  
  Nasdaq2.764,79-75,17 -2,65%  
Η Wall Street χθες

Η Wall Street "ξεσπά" με μεγάλες απώλειες για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ προτού λήξει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου που θα οδηγήσει το αμερικανικό δημόσιο σε στάση πληρωμών.


Στο ήδη βεβαρημένο κλίμα ήρθε να προστεθεί η τελευταία έκθεση της Fed (Beige Book) για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που κατέδειξε επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις περισσότερες περιοχές. Τα απογοητευτικά μάκρο υπενθύμισαν με τη σειρά τους πως ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης παραμένει αργός.


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 198,75 μονάδες (-1,59%) κλείνοντας στις 12.302,50 μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την 1η Ιουνίου.



Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 75,17 μονάδων (-2,65%) και έκλεισε στις 2.764,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 27,05 μονάδων (-2,03%) κλείνοντας στις 1.304,80 μονάδες.