Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κόλαφος για Χριστόφια αναλύσεις έγκυρων αρθρογράφων…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16281
Η προσκόλληση που δείχνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην «καρέκλα» και η παντελής άρνηση να παραιτηθεί, έχει προκαλέσει την έκπληξη πολλών, που δεν γνώριζαν και πολύ την ψυχοσύνθεση και τη νοοτροπία του Κύπριου ηγέτη.
Ωστόσο, η εν γένει στάση του, ιδίως εν όψει των ασφυκτικών πιέσεων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική πλευρά στο Κυπριακό, αλλά και η στάση της κυβέρνησης Χριστόφια μέχρι στιγμής, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, τα οποία διατυπώνονται σε ένα εξαιρετικό άρθρο του Λάζαρου Μαύρου στην εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», το οποίο δημοσίευσε το πολύ ενδιαφέρον σάιτ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ», στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.enkripto.com/2011/07/blog-post_26.html
Λόγω της σημασίας του, προχωράμε στην αναδημοσίευσή του, με στόχο να αναγνωσθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους στην Ελλάδα, καθότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όσα φαίνονται να ακολουθούν…



Ο Χριστόφιας έστρωσε το χαλί της νέας τουρκικής προέλασης
Tου Λάζαρου Μαύρου, Η Σημερινή, Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Στόχος η ανατροπή του ψηφίσματος 186/1964
Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο έλεγχος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Άγκυρα
Λ Ι Γ Η ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα όσα εκφώνησε, πανηγυρίζοντας με τα παρελαύνοντα στα σκλαβωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας τουρκικά στρατεύματα κατοχής, για την εισβολή του 1974, στην 37η επέτειο του Αττίλα, ο «ομόλογος» του κ. Χριστόφια στις «απευθείας συνομιλίες», «ηγέτης της τ/κ κοινότητας» περιγραφόμενος υπό των «δικοινοτιστών», επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, ψευδοπρόεδρος του παράνομου, αποσχιστικού, τουρκικού κατοχικού καθεστώτος, κατ’ ακριβή αντικατοχική ορολογία, ο κ. Ντερβίς Έρογλου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει, στην αναφορά κι απαίτηση που διατύπωσε ο Έρογλου προς τα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος την πολιτική των ΗΕ που βασίζεται στις παραμέτρους της απόφασης 186 της 4ης Μαρτίου 1964».
Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι μια Φράση-Κλειδί:
Του αμετάθετου κι επίμονου στόχου για τον οποίο η Τουρκία,
(α) με ένοπλο βραχίονά της στην Κύπρο την τρομοκρατική ΤΜΤ και τη ζυριχική ΤΟΥΡΔΥΚ, εξαπέλυσε την ένοπλη επίθεση της Τουρκανταρσίας το 1963-64,
(β) προετοίμασε και -αξιοποιώντας το πραξικόπημα της ανθελληνικής χούντας- πραγματοποίησε με πόλεμο τη στρατιωτική εισβολή του 1974,
(γ) εμπεδώνει έκτοτε, ατιμώρητη, τη στρατιωτική κατοχή της στα μισά εδάφη της Κύπρου, και
(δ) αξιοποιώντας τη συμφέρουσα μόνο στους Τούρκους διαδικασία των «διακοινοτικών συνομιλιών» υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, και
(ε) εξυπηρετούμενη κυρίως από την υποχώρηση της ηττημένης ε/κ ηγεσίας στην τουρκική απαίτηση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία,
προωθεί την κύρια επιδίωξή της για διάλυση κι εξαφάνιση του ελεγχόμενου, νομίμως διεθνώς, από τους Έλληνες Κυπρίους, κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δ Ι Ο Τ Ι: Το ψήφισμα 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που πέτυχε εναντίον της Τουρκανταρσίας ο πρόεδρος της ΚΔ Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, με υπουργό των Εξωτερικών τον Σπύρο Κυπριανού, την 4η Μαρτίου 1964, αποτελεί την ΠΗΓΗ και την έκτοτε διασφάλιση τής διεθνούς νομιμότητας και παγκόσμιας αναγνώρισης του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, εις χείρας ΜΟΝΟΝ της ελληνικής πλειοψηφίας, χωρίς τη συμμετοχή των αποσχισθέντων από τον Δεκέμβριο του 1963 Τουρκοκυπρίων που προέβλεπε η Συμφωνία και το Σύνταγμα Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959 – 60.
Απορρίφθηκαν οι τουρκικοί ισχυρισμοί
Μ Ε ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 186 της 4.3.1964 το ΣΑ/ΟΗΕ απέρριψε τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η ΚΔ αποτελούσε δήθεν έναν «συνεταιρισμό» της ελληνικής με την τουρκική κοινότητα της Κύπρου και, άρα, εκείνος ο «συνεταιρισμός – κράτος» είχε διαλυθεί με την απόσχιση των Τ/κ το 1963-64.
- Το Ψ.186/64 αποτέλεσε έκτοτε τη μεγαλύτερη ήττα της τουρκικής διπλωματίας.
- Τη σπουδαιότερη ελληνική νίκη στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς σχέσεις.
- Βάσει της οποίας, το μόνο διεθνώς νόμιμο και αναγνωρισμένο κυπριακό κράτος, η έχουσα αφέντες τούς αποτελούντες την κατά 82% πλειονότητα του λαού, Έλληνες Κυπρίους, Κυπριακή Δημοκρατία, κατέστη από 1ης Μαΐου 2004 και πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ουδέποτε!
Α Π Ο ΤΟ 1964 μέχρι προ της ανόδου του ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Δημ. Χριστόφια στην προεδρία της ΚΔ, ου-δέ-πο-τε δόθηκε στην Τουρκία η παραμικρή λαβή για να επιδιώξει την εκθεμελίωση του Ψηφίσματος 186/64. Την προσέφερε αστόχαστα στην Τουρκία ο Χριστόφιας, την Παρασκευή 23η Μαΐου 2008 με την Κοινή Δήλωσή του (Joint Statement) με τον Ταλάτ, για «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» και με τις ανόητες κι ανιστόρητες δηλώσεις του περί δήθεν «συνεταιρισμού από το ‘60», που έκαμε αμέσως μετά.
- Ο Χριστόφιας άνοιξε την Κερκόπορτα που -η Τουρκία, ο Ταλάτ πρώτα κι ο Έρογλου στη συνέχεια- επιχειρούν να αξιοποιήσουν εναντίον του πολυτιμότερου για την Κυπριακή Δημοκρατία Ψηφίσματος 186/64…
Η ΑΠΟΚΡΙΣΗ που βρίσκει η Τουρκία στον ΟΗΕ, σε αυτήν της την προσπάθεια, ενώ ήταν αρχικά αρνητική, λόγω των γαλλικών και ρωσικών αντιρρήσεων στη σχετική πρωτοβουλία των ΗΠΑ κατά την ψήφιση του Ψηφίσματος 1818 του ΣΑ/ΟΗΕ της 13.6.08, απέβη θετική με το Ψήφισμα 1930 της 15.6.10 όπου, για 1η φορά, υιοθετήθηκε από το ΣΑ/ΟΗΕ το Joint Statement Χριστόφια – Ταλάτ της 23.5.2008.
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ επί του θέματος προέλαση αποτυπώθηκε εναργέστερα, για 1η φορά, στην Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν της 24ης Νοεμβρίου 2010. Όπου, εμμέσως πλην σαφώς και -προπάντων- δολίως, αναφέρθηκε σκοπίμως πλαστογραφημένα (ως δήθεν εκκίνηση των «Καλών Υπηρεσιών» των ΓΓ του ΟΗΕ) στο Ψήφισμα 186/64.
- Είχε προηγηθεί η δήλωση που έκανε από την Άγκυρα, μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Γκιούλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπ.Εξ. Νταβούτογλου και τον τότε Αρχηγό των Ε.Δ., στρατηγό Μπουγιούκανιτ, στις 19.6.2010 ο Έρογλου: «Η Τουρκία, ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑ/ΟΗΕ, στοχεύει να ανοίξει συζήτηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας οι οποίες αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του κυπριακού λαού», δήλωσε στη «Χουριέτ» ο Έρογλου.
Δεν άνοιξε το στόμα του
Ε Ν Ω , λοιπόν, και εναντίον του σπουδαιότερου στον ΟΗΕ οχυρού της ΚΔ (του Ψ.186/64) προελαύνουν μεθοδικά οι Τούρκοι κι επί τούτου επιμένει ο «ομόλογος» του κ. Χριστόφια στις συνομιλίες κ. Έρογλου, ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, των «απευθείας συνομιλιών» του ως εκπρόσωπος – ηγέτης της ελληνικής κοινότητας της Κύπρου και των συναντήσεών του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ άνοιξε το στόμα του να μιλήσει ονομαστικά και να επιμείνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα Ψηφίσματα 541 της 18ης Νοεμβρίου 1983 και 550 της 11ης Μαΐου 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έκτοτε (α) καταδικάζουν την ανακήρυξη του τουρκικού ψευδοκράτους, (β) ζητούν την ανάκλησή του και (γ) καλούν τους πάντες να μην προβαίνουν σε πράξεις αναγνώρισης της αποσχιστικής οντότητας.
- Παραβιάζοντας, πανηγυρικά, αμφότερα τα Ψηφίσματα 541/83 και 550/84, ο ΓΓ του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, συνοδευόμενος από τον κ. Αλ. Ντάουνερ της «Σημαδεμένης Τράπουλας», πραγματοποίησε την 1η στην ιστορία επίσημη παρουσία ΓΓ των ΗΕ στο «προεδρικό μέγαρο» του αποσχιστικού τουρκικού ψευδοκράτους τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010, για επίσημο γεύμα και συνομιλίες με τον τότε επικεφαλής του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, περιγελώντας τον κ. Χριστόφια ότι επρόκειτο περί… παρεξηγήσεως!
ΑΥΤΗΝ ακριβώς τη «γραμμή προέλασης» αποφάσισε να εντείνει η Άγκυρα, εναντίον της ΚΔ εντός της ΕΕ, μετά και τα νέα κέρδη που αποκόμισε από τη συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Γενεύη της 7ης Ιουλίου 2011, και το «χρονοδιάγραμμα» λύσης μετά τον Οκτώβριο, ώστε ο «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς» τής πρωταρχικής συμφωνίας Χριστόφια – Ταλάτ 23ης Μαΐου 2008, και ΟΧΙ η Κυπριακή Δημοκρατία (των «κκούπρους ρουμλάρ»), να… προλάβει να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο 6μηνο του 2012. Ώστε η Τουρκία, διά του νέου «συνεταιριστικού κράτους Τ/κ και Ε/κ», να ελέγξει την προεδρία της ΕΕ…
ΑΥΤΟ ακριβώς το κεντρικό νόημα είχαν κι οι «άγριες» δηλώσεις που έκαμε, παράνομα βρισκόμενος στις σκλαβωμένες περιοχές της Κύπρου, για την 37η επέτειο του Αττίλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Μετά ακριβώς από τις επίσης «σκληρές» προειδοποιήσεις που είχε κάνει, μια βδομάδα νωρίτερα, ο Τούρκος υπ.Εξ. Νταβούτογλου, στον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, ότι «δεν πιστεύουμε πως η Τουρκία και η Ε.Ε. μπορούν να συνεχίσουν τις σχέσεις τους σε περίπτωση που η ‘‘ε/κ πλευρά’’ αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. πριν από την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού», καθώς τα είχε ήδη προαναγγείλει ο ίδιος ο Νταβούτογλου, επισκεπτόμενος παράνομα το ψευδοκράτος το Σάββατο 9η Ιουλίου.
ΟΙ ΒΡΥΧΗΘΜΟΙ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει χώρα που λέγεται Κύπρος, αλλά διοίκηση Κυπρορωμιών και Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», έχουν προφανέστατο στόχο την παρενόχληση της άσκησης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την ΚΔ και την περαιτέρω προώθηση του στόχου ανατροπής του Ψηφίσματος 186/64 στον ΟΗΕ.
Οι «γενναίες προσφορές» του Προέδρου στην Άγκυρα
ΤΟ ΧΑΛΙ στην τουρκική αυτή προέλαση, το έστρωσε στην Άγκυρα με τις «γενναίες προσφορές» του ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας, από το 2008 και εντεύθεν:
- Επιπροσθέτως του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς» που πρόσφερε στους Τούρκους 23.5.2008, η διακήρυξη του «οράματος Χριστόφια» από την τηλεόραση ΡΙΚ την 20ή Ιουλίου 2008, στην 34η επέτειο του Αττίλα, ότι θέλει μια συνεταιρική ομοσπονδία όπου «οι Ελληνοκύπριοι δεν θα είναι οι αφέντες αλλά οι συνέταιροι των Τουρκοκυπρίων»,
- η προσφορά του για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία και για σταθμισμένη εξουδετέρωση του ελληνικού 82% από το τουρκικό 18%,
- η διατεταγμένη αποστολή των εκφραστικών οργάνων του κόμματός του, να πείσουν τον λαό «να αποδεχθεί τους συμβιβασμούς που απαιτούνται, είτε αυτοί αφορούν τον αριθμό των εποίκων που θα παραμείνουν στην περίπτωση λύσης είτε αυτοί αφορούν τον διαμοιρασμό εξουσίας, [για] μια συνολική διευθέτηση με αρκετούς συμβιβασμούς που προδιαγράφει η λύση ΔΔΟ», όπως έγραφε η προεδρική «Χαραυγή» στις 9.7.2011, εξηγώντας τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι του ΓΓ του ΟΗΕ και του Έρογλου ο Χριστόφιας στη Γενεύη δύο μέρες νωρίτερα,
- αυξάνουν την τουρκική αυτοπεποίθηση ότι πλησιάζει η ώρα να επιτύχει η Άγκυρα τον στόχο που δεν στάθηκε ικανή η Τουρκανταρσία του 1963-64 και το Δίδυμο Κακούργημα του 1974 να της προσφέρει:
Τ Η Ν ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Ψηφίσματος 186/64, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από… «ένα κράτος διζωνικό και δικοινοτικό, βασισμένο στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατιδίων», όπως είπε, σχεδόν… ακελιστί, ο Νταβούτογλου 9.7.2011!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου