Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"Η συζήτηση θα συνεχιστεί" ήταν η λακωνική δήλωση Καρογιάν

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/405305


  • Ερωτηθείς ο κ. Καρογιαν για το "τι μέλλει γενέσθαι", απάντησε "θα δούμε"
Δύο περίπου ώρες διήρκησε η κρίσιμη για το μέλλον της συγκυβέρνησης, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν.
Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο κ. Καρογιάν ήταν λακωνικός, αναφέροντας μόνο ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί.  «Είναι ώρα ευθύνης και περίσκεψης, τα πολλά λόγια δεν ωφελούν», τόνισε. 
Ερωτηθείς, ο κ. Κάρογιαν, πριν την έναρξη της συζήτησης, για το τι μέλλει γενέσθαι, απάντησε «θα δούμε»



Eξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος είναι ο πρώτος που ανταποκρήθηκε στις εκκλήσεις του ΔΗΚΟ προς την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, για συζήτηση κοινής δράσης και σχηματισμού Κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προς αντιμετώπιση των δύσκολων θεμάτων που έχει ενώπιόν του ο τόπος.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρογιάν  δήλωσε ότι ανέλυσε στον κ. Συλλούρη την πρόταση του ΔΗΚΟ για τους πέντε άξονες για έξοδο από την κρίση.
Η κυβέρνηση δε μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πρέπει να παραιτηθεί επανέλαβε ο Δημήτρης Συλλούρης.
Εξάλλου, μετά το πέρας του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε μετά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν να κληθεί και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού στο προεδρικό. Ωστόσο, είπε, η μόνη προγραμματισμένη συνάντηση είναι με τον κ. Καρογιάν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στόχος του Μάριου Κάρογιαν από την περασμένη Πέμπτη που εξήγγειλε τα πέντε σημεία –όρους δεν ήταν η αποχώρηση από την Κυβέρνηση αλλά η παραμονή του ΔΗΚΟ πάνω σε μία νέα βάση συνεργασίας. Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών του κόμματος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανταποκρίθηκε έστω και τυπικά στην επιστολή που του έστειλε ο Μάριος Κάρογιαν αλλά και τις αρνητικές εξελίξεις στην Οικονομία οδήγησαν τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ στη χθεσινή κίνηση τακτικής.
Στο Προεδρικό εκδήλωσαν ήδη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι κινήσεις του ΔΗΚΟ κοινοποιήθηκαν πρώτα στον Τύπο και ακολούθως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κόκκινη γραμμή αποτελεί το σημείο για απόσυρση των προτάσεων Χριστόφια για το Κυπριακό το οποίο έχει απορριφθεί κατ' επανάληψη από τον Πρόεδρο. Αντιθέτως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να υπάρχει έδαφος συνενόησης στην Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου