Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210393&-V=articles

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο Πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί πρώτα με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους Υπουργούς για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και για αυτό ακριβώς το λόγο ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του», είπε ο κ. Στεφάνου.


Ο Μάρκος Κυπριανού παραιτήθηκε και μένει μέχρι να φύγει. Ο Χρίστος Πατσαλίδης και ο Αντώνης Πασχαλίδης έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διαθεση του Προέδρου.

Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθεί η νέα Κυβέρνηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και όταν θα είναι έτοιμος θα ανακοινώσει τον ευρύ ανασχηματισμό, προσθέτοντας ότι «αυτό θα γίνει σύντομα».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου με τον κ. Καρογιάν έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση ποια ήταν η αντίδραση του Προέδρου με αυτά που άκουσε χθες από πλευράς ΔΗΚΟ, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «αυτά να τα αναμένουμε μετά από τη συνάντηση» και πρόσθεσε πως «όπως και χθες έχουμε πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει τον κ. Καρογιάν για να συζητήσει τα θέματα, τα οποία και το ΔΗΚΟ έχει εγείρει δημόσια, αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την Κυβέρνηση».

Ερωτηθείς κατά πόσον η υποβολή των παραιτήσεων αφορά μόνο τους Υπουργούς και όχι άλλους στενούς συνεργάτες του Προέδρου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «όλοι είμαστε όλοι στη διάθεση του Προέδρου».

Ο κ. Στεφάνου, ερωτηθείς κατά πόσον η συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Καρογιάν και τον κ. Αντρο Κυπριανού έχει καθοριστεί, είπε ότι προς το παρόν έχει καθοριστεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Σε ερώτηση εάν αναλόγως του περιεχομένου της εξέλιξης ενδεχομένως να κληθεί να παραστεί σε κάποιο στάδιο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε ότι «αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Αυτό που υπάρχει, όμως, ως δεδομένο είναι η συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Καρογιάν».

Ερωτηθείς εάν πέραν της διαβούλευσης με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ θα υπάρξει και διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα εφόσον ο σκοπός είναι η συναίνεση, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «τώρα έχουμε μπροστά μας ένα συγκεκριμένο δεδομένο, ένα σκηνικό, να περιμένουμε το μεσημέρι να γίνει η συνάντηση και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Επαναδιορισμός του ΔΣ της ΑΗΚ
Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σήμερα στον επαναδιορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Ιουλίου, 2011.

Οπως ανέφερε μετά τη συνεδρία του Σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, έχουν επαναδιοριστεί όλα τα μέλη του ΔΣ, εκτός από τον Κρίστη Ενωτιάδη, που δεν μπορούσε να συνεχίσει, και στη θέση του διορίστηκε ο Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος σε ασφαλιστική εταιρεία.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θεωρεί ότι με τον επαναδιορισμό του ίδιου Διοικητικού Συμβουλίου θα διευκολυνθεί η ΑΗΚ να συνεχίσει τους σχεδιασμούς της μετά την τραγωδία στο Μαρί.

«Είναι δύσκολη η αποστολή της ΑΗΚ, ειδικά το διάστημα που γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για να καλυφτούν οι ανάγκες της Κύπρου σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροδότηση, βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης διάφοροι σχεδιασμοί και για αυτό ακριβώς το λόγο το Υπουργικό Συμβούλιο θεωρεί ότι με τον επαναδιορισμό του ίδιου Διοικητικού Συμβουλίου που είναι στην τροχιά των εξελίξεων δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο και θα διευκολυνθεί η ΑΗΚ να συνεχίσει τους σχεδιασμούς της», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Πηγή: Ράδιο 107,6

28/07/2011 - 12:16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου