Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

O ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/



Κήρυγμα για λιντσάρισμα στο Ζειτίνμπουρνού
Με βάση την είδηση του Φιράτ, στο Ζειτίνμπουρνού οι προκλητικές φράσεις που χρησιμοποίησε ένας ιμάμης στην προσευχή της Παρασκευής συνετέλεσαν στις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των Κούρδων. Αποκαλύφθηκε ότι μετά την φράση του ιμάμη πως ¨δεν πρέπει να ενισχύουμε αυτού που είναι ενάντιοι στην ακεραιότητα του κράτους¨, ο κόσμος βγήκε από το τζαμί και φωνάζοντας ¨Ο Θεός είναι μεγάλος¨ άρχισε τις επιθέσεις.



Οι Κούρδοι εδώ και μια βδομάδα στο Ζειτίνμπουρνού ζούνε σε ένα κλοιό από αστυνομία και φασίστες. Συνεχίζεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις συνοικίες Βελί Εφέντι, Τσιρπιτζί και Γεσίλτεπέ, ενώ τα 65 άτομα που μετείχαν σε προσπάθειες λιντσαρίσματος και είχαν συλληφθεί αφέθηκαν όλα ελεύθερα.
Κάτοικος της περιοχής ονόματι Μεχμέτ Κορκμάζ μιλώντας στην ανταποκρίτρια του πρακτορείου Φιράτ, είπε ότι πηγαίνοντας μετά την επίθεση που δέχτηκαν τα μαγαζιά των Κούρδων στις 21 Ιουλίου, στο τζαμί άκουσε τον ιμάμη να χρησιμοποιεί ρατσιστικές φράσεις. Ο Κορκμάζ ανέφερε : ¨Πίστευα πως θα έκανε έκκληση για ψυχραιμία. Αυτός όμως μιλούσε με το στόμα του κράτους. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να ενισχύονται αυτοί που είναι ενάντιοι στην αδιαίρετη ακεραιότητα του κράτους και προκάλεσε την υποδαύλιση των γεγονότων¨.
Στην φωτογραφία του ANF εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη ανάμεσα στους φασίστες κι ενός μουσάτου προχωρημένης ηλικίας
Ο Μεχμέτ Κορκμάζ στην συνέχεια περιέγραψε ως εξής : Μετά από αυτό το κήρυγμα, οι ρατσιστές παρακινούμενοι από τον χότζα και την αστυνομία οι ρατσιστές άρχισαν να φωνάζουν ¨Ο Θεός είναι μεγάλος¨ και επιτέθηκαν στους ανθρώπους με μαχαίρια και ξύλα. Πλέον έχουμε φτάσει να μην μπορούμε να βγαίνουμε τα βράδια. Απορώ πως αυτοί θεωρούνε τους εαυτούς τους μουσουλμάνους…..¨.

…………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου