Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Πολιτισμός Μια τολμηρή Αφροδίτη για το Μουσείο Ακρόπολης – Αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας

       ΦΩΤΟ:Η «Αφροδίτη με μπικίνι» (1ος π.Χ – 1ος μ.Χ αιώνας). Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης

Μαρία Θερμού

Όταν ανακαλύφθηκε, έμειναν όλοι άφωνοι από τη λευκότητα του μαρμάρου κι ας ήταν επί αιώνες θαμμένο στην ηφαιστειακή στάχτη αλλά κυρίως από τα αραχνοΰφαντα και χρυσοκεντημένα, πλην ελάχιστα, ρούχα της: Ένα μπούστο με δύο ζεύγη τιράντες και κοντά μανίκια, μια μακριά, χρυσή αλυσίδα που τυλίγεται γύρω από τους γοφούς και  σχηματίζει  το μοτίβο ενός αστεριού στον αφαλό και την χρυσοκεντημένη, πάντα, συνέχεια του ρούχου στην ηβική χώρα σαν ένα είδος σημερινού μπικίνι.

Η γυναίκα στη σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία

 Σαν σήμερα, στις 10 Φεβρουαρίου 1969,  κατατάσσονται  για πρώτη φορά γυναίκες στην Ελληνική Αστυνομία.

Σήμερα συμπληρώνονται 53 χρόνια από την ημέρα την κατάταξη των πρώτων  45 γυναικών αστυυλάκων στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας  Πόλεων.

Οι μετέπειτα κυριότεροι σταθμοί στην ιστορία των γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία είναι οι εξής:

Η Βοστόνη άκουσε για τις Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, από τη Θία Χάλο

  Η συγγραφέας του «Ούτε το όνομά μου» συνομίλησε με τη δρ Ευριδίκη Γεωργαντέλλη, παρουσία πλήθους κόσμου

Ένα μνημειώδες έργο θεωρείται σήμερα το Ούτε το όνομά μου, κυρίως γιατί καταδεικνύει τη σπουδαιότητα των προσωπικών διηγήσεων προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η ιστορία. Γραμμένο από τη Θία Χάλο, την κόρη της «γιαγιάς των Ποντίων», Σάνο (Ευθυμίας) Χάλο, το βιβλίο είναι μια μαρτυρία των όσων συνέβησαν τα κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι δεν είναι περίεργο που πριν από λίγες ημέρες, και παρά το πολιτικό ψύχος, το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστόνη γέμισε κόσμο που ήθελε να ακούσει από κοντά τη Θία Χάλο να μιλά για τη Γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

FT για Γλυπτά Παρθενώνα: Οι μυστικές συναντήσεις Όσμπορν - Μητσοτάκη

(Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
Dan Kitwood via Getty Images
 
Το παρασκήνιο των συνάντησεων του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο.

Εκτενές δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Στις μυστικές συναντήσεις που θα μπορούσαν να σφραγίσουν τη μοίρα των Γλυπτών του Παρθενώνα», αποκαλύπτει την υπό άκρα μυστικότητα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, στην πολυτελή σουίτα ενός ξενοδοχείου στο Λονδίνο, παραθέτοντας το ερώτημα που φέρεται να έθεσαν οι δύο άνδρες «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία;».

Μ. Ρούμπιν στο Capital.gr: Η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ - Ο σεισμός δεν θα αλλάξει τον Ερντογάν

Του Πέτρου Κράνια

O Μάικλ Ρούμπιν, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, συγγραφέας, αναλυτής του American Enterprise Institute και του Washington Examiner, ειδικός σε θέματα Τουρκίας και Μέσης Ανατολής μιλώντας στο Capital.gr αναλύει γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, αλλά και το τι δυσκολίες υπάρχουν αν θελήσει η Συμμαχία να κάνει το βήμα προς την αποβολή της. Παραθέτει την άποψή του για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν δεν άλλαξε τώρα, απλώς τόσα χρόνια πιθανώς έκρυβε τον ισλιμιστή-αυταρχικό εαυτό του και πως Ελλάδα και λοιπές γειτονικές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο πριν τις εκλογές.

Η ενότητα στην πολιτική και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη Τουρκία είναι αυτοσκοπός: Η ενότητα ταιριάζει σήμερα στους Έλληνες…

 File photo: Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο. Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Π. ΜΑΛΛΙΑ, πρέσβη επί τιμή, Αθήνα

1. Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών επιτάσσει στο Άρθρο 2 παρ.4 ότι «Oλα τα μέλη θα απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους…».

Επίσης, η Τελική Πράξη του Ελσίνκι προβλέπει ότι «…Τα κράτη θα απέχουν της χρήσης βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους. Κανένας ισχυρισμός δεν μπορεί να προβληθεί ως αιτιολογία για την προσφυγή στην απειλή ή στη χρήση βίας κατά παραβίαση της Αρχής αυτής».

Ο ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς σε μονάδες και φυλάκια Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας(ΦΩΤΟ)

Το στρατηγείο της 33ης Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, στο Πολύκαστρο και την έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης στο Κιλκίς επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της εν εξελίξει περιοδείας του σε μονάδες και φυλάκια στις περιφέρειες κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τους διοικητές, ταξίαρχο Γεώργιο Στεφανίδη και συνταγματάρχη Θωμά Γραβανόπουλο, για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των επιτελείων τους.

Ντοκουμέντο Newpost: Καθηλωμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα τα C-130 – Η αγωνία του Αεροπορικού Επιτελείου για τις διαθεσιμότητες

  Κώστας Σαρικάς

Ήδη από προχθες και πριν προκύψει το δυσάρεστο περιστατικό το Newpost είχε τονίσει τις πολύ χαμηλές διαθεσιμότητες στα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και είχε μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό του Αεροπορικού Επιτελείου του.

H εικόνα των πέντε καθηλωμένων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην άκρη του διαδρόμου της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα που αποκαλύπτει σήμερα το Newpost αξίζει σίγουρα όσο τουλάχιστον 1000 λέξεις. Κάποια από αυτά έχουν ήδη «κανιβαλιστεί» προκειμένου να εξασφαλιστούν πολύτιμα ανταλλακτικά προκειμένου να κρατήσουν  «ζωντανά» όσα μεταγωγικά μπορούν ακόμη να πετάξουν. Ακόμη ένα C-130 βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τα τέσσερα εικονιζόμενα και πλέον μόνο από θαύμα και με πολύ υψηλό κόστος μπορεί με επανέλθει σε πτήσιμη κατάσταση.

Που είσαστε τώρα γατάκια που δεν το θέλατε το δεξαμενόπλοιο?***!!!

Που είσαστε τώρα γατάκια που δεν το θέλατε το δεξαμενόπλοιο?***!!!

Γράφει ο άγνωστος χ. με αφορμή:

2 πλοία του Ισπανικού Ναυτικού απέπλευσαν για την Τουρκία για επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές

2 Spanish Navy ships set sail for Türkiye for disaster relief operations Daily Sabah

Spain is sending its Juan Calos landing helicopter dock (LHD)-type amphibious assault ship and another navy ship…

Τουρκία Σεισμός: Έβαλε ο Ερντογάν ναύαρχο να κατηγορήσει την ΕΜΑΚ για κατασκοπεία; Φοβούνται σενάριο του 2002

 Διονύσης Αντωνέλλος

Είναι ο ίδιος ναύαρχος που είχε πει πως ο τουρκικός στρατός δεν επενέβη αμέσως μετά τους δυο φονικούς σεισμούς στην Τουρκία επειδή... περίμενε μήπως γίνει εισβολή.

Τουρκία Σεισμός: Έβαλε ο Ερντογάν ναύαρχο να κατηγορήσει την ΕΜΑΚ για κατασκοπεία καθώς όπως φαίνεται το τουρκικό καθεστώς Ερντογάν θορυβήθηκε από την αγάπη των Τούρκων για τους Έλληνες διασώστες;

«Είναι γνωστό ότι ορισμένες ομάδες βοήθειας γειτόνων κατασκόπευαν τον σεισμό του 1999», δήλωσε ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Τσιχάτ Γιαϊτσί.

H Ελλάδα ενώνεται με την Μεγάλη Ελλάδα… Πρέβεζα-Κρότωνας, οπτικές ίνες

Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια διήρκεσε η κατασκευή, πόντιση και προσαιγιάλωση του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών που είναι μήκους 320 χιλιομέτρων και εκτείνεται από την Κροτόνε της Ιταλίας μέχρι την Πρέβεζα. Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του καλωδίου, γνωστού και ως Ionian, από την ισπανική εταιρεία Islalink σηματοδότησε η προσαιγιάλωσή του πριν από μερικές ημέρες στην παραλία Μύτικας της Πρέβεζας.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΥ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η τελευταία αυτή φάση του έργου περιλάμβανε την κατασκευή στην παραλία ενός φρεατίου, όπου

Νικόλ Μαλλιωτάκη: ΟΧΙ στην πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία

Την πρόθεσή της να συνεχίσει τον αγώνα κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία δηλώνει στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη, η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Νικόλ Μαλλιοτάκις. Μιλώντας στην εκπομπή «Επίλογος», η κ. Μαλλιωτάκις υποστηρίζει πως δεν είναι μόνο οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και η υπονόμευση των Νατοϊκών κυρώσεων στο ΝΑΤΟ και οι επιχειρήσεις αντικατασκοπείας στη Συρία που έχουν ενοχλήσει τις ΗΠΑ και για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί η υπερκομματική στήριξη του «στοπ» στην πώληση των οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Δύο ακόμη Marder 1A3 καθ’ οδόν για την Ελλάδα – Απάντηση ΥΕΘΑ στην Βουλή

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Καθ’ οδόν για την Ελλάδα, βρίσκονται δύο ακόμη Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder 1A3, τα οποία αναμένεται να αφιχθούν την ερχομένη εβδομάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των παραληφθέντων οχημάτων του τύπου σε 20.

Στοιχεία για την συμφωνία των Marder αλλά και τις γενικότερες κυβερνητικές προθέσεις αναφορικώς με άλλα προγράμματα που αφορούν άρματα μάχης και νέα ΤΟΜΑ, των γερμανικών εταιρειών KMW και Rheinmetall, έδωσε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στις 7 Φεβρουαρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή στις 13 Ιανουαρίου.

Τα εξοπλιστικά του Στρατού Ξηράς στο επίκεντρο: Στα σκαριά η σύναψης της ελληνογερμανικής διακρατικής συμφωνίας

Γιάννης Νικήτας

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στα εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού Ξηράς με επίκεντρο τα νέα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) καθώς και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του αρματικού δυναμικού. Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου από το βήμα της Βουλής αναφορικώς με την έγκριση των δύο προαναφερθέντων προγραμμάτων ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίες.

Είχε προηγηθεί το χθεσινό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) καθώς και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπου συζητήθηκε και αναλύθηκε το σκέλος των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Στρατού Ξηράς καθώς και της σύναψης της ελληνογερμανικής διακρατικής συμφωνίας.

Σεισμός στην Τουρκία - Ωμή παραδοχή Ερντογάν: «Άργησε να φτάσει η βοήθεια στους πληγέντες»

Η βοήθεια «δεν φτάνει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν», αναγνώρισε για πρώτη φορά σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

«Η καταστροφή επηρέασε τόσα πολλά κτίρια (...) που δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να παράσχουμε την έκτατη βοήθεια όσο γρήγορα ελπίζαμε», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε επίσκεψή του στην πόλη Αντιγιαμάν (νότια), που έχει πληγεί σοβαρά από την καταστροφή.

Θα φανεί στο χειροκρότημα…

 

Γιάννης Τσαπρούνης

Ξέρει κανείς αν είχαν πανεπιστημιακό πτυχίο ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και ο Αλέξης Μινωτής; Αν είναι ΠΕ ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και η Μέριλ Στριπ; Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου; Είναι πρόβλημα για τον Γιώργο Νταλάρα ότι φοιτούσε στις Σχολές Πυθαγόρα, οι οποίες ήταν ένα νυχτερινό γυμνάσιο τη δεκαετία του ’60;

Έτοιμη η διάταξη που θα προβλέπει αμοιβή σε όσους ειδοποιούν την ΑΑΔΕ για μη νόμιμες αποδείξεις

 

Στη Βουλή κατατίθεται εντός των επομένων ημερών η διάταξη που θα καθορίζει το ύψος της αμοιβής που θα λαμβάνει κάθε φορολογούμενος που θα ειδοποιεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ότι έπεσε στα χέρια του απόδειξη που δεν είναι νόμιμη.

Η απόφαση του ΣτΕ και η υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για Funds και πλειστηριασμούς

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανέβει για μια ακόμη φορά στα κάγκελα και να υβρίζει την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών και των Funds, η απόφαση του ΣΤΕ ήρθε να αποκαλύψει το μέγεθος της υποκρισίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επίκεντρο το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου

 

Hπρόοδος του ελληνοαιγυπτιακού εγχειρήματος GREGY Interconnector και η σημασία του για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. 

Ε.Ε.: Νέα σελίδα στο Μεταναστευτικό με ενίσχυση της Frontex και περισσότερη αλληλεγγύη

 
Η Ε.Ε. θα πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγική η οποία θα βασίζεται σε δύο πυλώνες, αναφέρουν στην εφημερίδα Figaro ο Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Φρανσουά Μπελαμί

Βουλγαρία: Βρισκόμαστε σε καθεστώς βέτο για την ένταξη των Σκοπίων

 

Φεβρουάριος 10, 2023. Ελλάδα.

Βρυξέλλες.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καθεστώς βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι Βούλγαροι του δυτικού γείτονά μας δεν περιλαμβάνονται ακόμη στο Σύνταγμά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ σε συνέντευξη Τύπου πριν από την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ιωάννης Κρασσάς, Δεν θα αλλάξει πολιτική ο Ερντογάν και η Τουρκία λόγω των σεισμών

 
Προφανώς το μέλλον είναι αβέβαιο και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πώς θα διαμορφωθεί η Τουρκική εξωτερική πολιτική μετά την τεράστια τραγωδία του Σεισμού 7.7 ρίχτερ στην Τουρκία, όμως δύσκολα μπορούμε να περιμένουμε αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, ή του διαδόχου του όποτε και αν γίνουν οι Τουρκικές εκλογές σημειώνει ο Στρατηγός ε.α, Κύριος Ιωάννης Κρασσάς, μιλώντας στην Μάιρα Μπάρμπα και το One Channel (https://www.onetv.gr)

Ο Μενέντεζ υπέγραψε για τα F35 - Δημ. Φιλιππίδης

 
Ο #δημοσιογράφοσ #Δημήτρης_Φιλιππίδης σε ανταπόκριση από τη #Νέα_Υόρκη για λογαριασμό του Sigma και την #εκπομπή ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ με τον Χρήστο Μιχάλαρο και Μάριο Πούλαδο της 10ης Φεβρουαρίου 2023, για την υπογραφή του #Μενέντεζ για το #ελληνικό #αίτημα για τα #f35 

Σάββας Καλεντερίδης: Ποιόν φοβάσαι και τηλεφωνείς τον Ερντογάν και όχι τον Άσαντ; | ZOOM (9-2-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Ποιόν φοβάσαι και τηλεφωνείς τον Ερντογάν και όχι τον Άσαντ;

Παπαφλωράτος Ι: Ποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί χρηματίζονταν από την Ρωσία για να ... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο κ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, νομικός, διεθνολόγος και καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (09-02-2023).

Σ. Καλεντερίδης: «Η Πολιτική ζωή του Ερντογάν φτάνει στο τέλος της»

 

Ο Στρατιωτικός Αναλυτής- Συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης μιλάει στο NaftemporikiTV

Με 12 υπερσύγχρονα μαχητικά ελικόπτερα εξοπλίζεται η Ε.Φ

 

Με 12 υπερσύγχρονα μαχητικά ελικόπτερα εξοπλίζεται η Ε.Φ

«Ντόμινο υποχωρήσεων στο Αιγαίο» - Το νέο βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 10/02/2023

 

1. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να παρέχει βοήθεια στην Τουρκία
2. Τσαβούσογλου σε Στυλιανίδη: Ευχαριστούμε για την ουσιαστική βοήθεια
3. Δραματικές προβλέψεις για μεγαλύτερο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη
4. Φόβοι για μεταναστευτικό «τσουνάμι» μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία
5. «Ντόμινο υποχωρήσεων στο Αιγαίο» - Το νέο βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη

Τζεμίλ Τουράν - Κούρδος Δημοσιογράφος: Έχει καταρρεύσει ο Τουρκικός κρατικός μηχανισμός

 
Για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, από τον καταστροφικό σεισμό, μίλησε ο Κούρδος δημοσιογράφος και συγγραφέας Τζεμίλ Τουράν Μπαζιντί. 

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή για Ερντογάν και φωνές για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού

 

Οργή εναντίον του Ερντογάν για την καθυστερημένη αντίδραση του μετά τον σεισμό που έπληξε δέκα πόλεις. Πολίτες σε δημόσιες αναρτήσεις ή δηλώσεις τους, τόν προειδοποιούν ότι, δε θα λάβει καμία ψήφο από τις πληγείσες περιοχές που τις άφησε στο έλεός τους.

Ο ΣΚΑΪ στο σημείο όπου η ΕΜΑΚ ερευνά για τους αγνοούμενους Έλληνες στην Αντιόχεια | Αταίριαστοι | 10/02/2023

1. Ο ΣΚΑΪ στο σημείο όπου η ΕΜΑΚ ερευνά για τους αγνοούμενους Έλληνες στην Αντιόχεια
2. Οδοιπορικό του ΣΚΑΪ στις πληγείσες περιοχές – Εικόνες αποκάλυψης στην Αντιόχεια – Η επόμενη ημέρα
3. Στιγμές συγκίνησης: Νεαροί Τούρκοι ευχαριστούν και εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα
4. Δραματικό SOS κοπέλας από τη Συρία: «Είμαστε και εμείς άνθρωποι»
5. Ζωντανά προσομοίωση μέγα-σεισμών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης

Αντώνης Καφετζόπουλος: Ως ηθοποιοί ποτέ δεν διεκδικήσαμε να μετατραπούν οι σχολές σε ανώτερες

 
Αντώνης Καφετζόπουλος: Ως ηθοποιοί ποτέ δεν διεκδικήσαμε να μετατραπούν οι σχολές σε ανώτερες

Ο Ιμπραήμ Καλίν ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη | Ώρα Ελλάδος 10/02/2023 | OPEN TV

 

1. Σεισμοί Τουρκία: Καίνει ό,τι βρουν για να ζεσταθούν δίπλα στα ερείπια 
2. Σεισμοί Τουρκία:Η κόρη των Ελλήνων αγνοουμένων στην Ώρα Ελλάδος-Ψάχνω τους γονείς μου από τη Δευτέρα
3. Ο Άγγελος Συρίγος για την κατάσταση στην Τουρκία
4. Β. Αρεταίος και Ν. Μουδούρος για τις πολιτικές προεκτάσεις του σεισμού
5. Β. Καραστάθης: Δεν υπάρχει κανένα δεδομένο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επίκειται σεισμός
6. Σεισμοί Τουρκία: 17χρονος στο Γκαζιαντέπ έπινε τα ούρα του για να ζήσει
7. Η γερμανική κυβέρνηση θα προσφέρει 26 εκ. ευρώ στη Συρία

Τουρκία: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε ήδη αυτόν του σεισμού του 1999 – Τι κατάσταση επικρατεί | Σήμερα | 10/02/2023

1. Ο Ευθ. Λέκκας εντόπισε το ρήγμα του σεισμού – Τι λέει για τους Έλληνες που αγνοούνται
2. Τουρκία: Σκυλίτσα οδηγεί διασώστη για να βρει το νεογέννητό της
3. Οικονόμου: Ο τουρκικός λαός βλέπει ότι δεν είμαστε ο εχθρός -Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μια αντιπολίτευση τοξική
4. Τουρκία: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε ήδη αυτόν του σεισμού του 1999 – Τι κατάσταση επικρατεί
5. «Ευχαριστώ» Καλίν σε Μητσοτάκη για την στήριξη – Οργή για Ερντογάν, τι θα γίνει με τις εκλογές
6. Υφαντής και Τριανταφύλλου για το αν η τραγωδία στην Τουρκία προκαλέσει αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο