Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κι όμως δεν είναι οι Μαλδίβες, αλλά ένα μέρος στην Ελλάδα! (ΦΩΤΟ) Θα πάθετε πλάκα!!!

http://www.apospasma.gr/Media/Default/_Profiles/SlideShow/_Media_Default_ArticleImage__lixadoni_ia.jpg?v=635364582058784375
Στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλες. Είναι τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Τα παλαιότερα χρόνια κατοικούνταν, σήμερα όμως είναι ακατοίκητα και αποτελούν προστατευμένους οικολογικούς χώρους. Τα νησάκια αυτά αποτελούν εξαιρετικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις.

Εντοπίστηκε περίεργο αντικείμενο στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη (Βίντεο)

Την εικόνα της Nasa ανακάλυψε η ιστοσελίδα UFO Sightings Daily.
Mε την ροή των φωτογραφιών από το Curiosity που περιφέρεται στον Άρη, όλο και κάτι βλέπουμε από εκεί.

Προφανώς είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς είναι αυτό το αντικείμενο, που μοιάζει να έχει γεμίσει άμμο ή χώμα ενώ υπάρχει μια ρωγμή στην μία πλευρά του.

Μόνο βράχια ή ενδείξεις αρχαίων πολιτισμών στον Άρη; Το σχήμα του, πάντως δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο τοπίο.

Έτσι ακούγεται η Μουσική από τους δακτυλίους ενός Δέντρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τον δίσκο Years, που δημιουργήθηκε από τον Bartholomäus Traubeck, ο οποίος διαθέτει επτά ηχογραφήσεις από διαφορετικά δέντρα, συμπεριλαμβανομένων των Αυστριακών δέντρων Δρυς, Maple, Καρυδιά και Οξυά. Αυτό που θα ακούσετε είναι δεδομένα από δακτύλιο ενός έτους του δέντρου Ash. Κάθε δέντρο ακούγεται πολύ μοναδικό, εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δακτυλίων, όπως είναι η αντοχή, το πάχος και ο ρυθμός ανάπτυξης.

O Γιατρός της Πανούκλας: Ο πιο τρομακτικός Ιατρός της Ιστορίας

Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό πολλούς γιατρούς πανούκλας
να περιφέρονται, δυσοίωνα στοιχεία με μεγάλα παλτά, μεγάλα καπέλα, μάσκες με ράμφος κορακιού και γυαλιά, να γίνονται ένα κανονικό θέαμα στους κύκλους cosplay (παιχνίδια με στολές και κουστούμια πχ σουπερ ηρώων), όπου η εμφάνιση είναι συχνά στολισμένη με gothic, cyberpunk ή steampunk τόνους. Η δημοτικότητα του γιατρού εμπλουτίστηκε και πάλι το 2009, μετά την εμφάνισή του στο παιχνίδι Assassin Creed II και ταλαντούχοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να επιδεικνύουν μερικές καταπληκτικές παραλλαγές στο θέμα.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ... ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ... ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ...!!!

Η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων ως ένδειξη για πιθανή σεισμική δραστηριότητα υφίσταται από την αρχαιότητα:… «Πρώτοι οι Ρωμαίοι ανέφεραν ότι τα θαλασσοπούλια σταματούν να πετούν πριν από έναν σεισμό, ενώ πολλές ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν ότι, πριν γίνει κάποιος μεγάλος σεισμός, τα φίδια και τα διάφορα άλλα ερπετά εγκαταλείπουν τις φωλιές τους και πολλά νυχτόβια ζώα εμφανίζονται την ημέρα.

Τελειωτικό χαστούκι στην ΝΤΠ από ανάλυση DNA!Καταρρίπτονται οι νεοταξικες ηλιθιότητες!


"Φασίστας" καθηγητής χρησιμοποιώντας (άκουσον, άκουσον) ανάλυση DNA : Απόγονοι των Μινωιτών οι Κρητικοί.
Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι πολύ φασίστας, ίσως και ναζιστής...

Πρώτον , γιατί στις έρευνές του χρησιμοποίησε το DNA και δεύτερον ,και σημαντικότερο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι... η ανάλυση μιτοχονδριακoύ DNA από 37 σκελετούς χιλιάδων ετών που βρέθηκαν σε μια σπηλιά στο οροπέδιο του Λασιθίου στην Κρήτη έδειξε υψηλό ποσοστό συγγένειας των Μινωιτών με τον σύγχρονο πληθυσμό της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Καταρρίπτεται ο μύθος για τα ημισφαίρια του εγκεφάλου

Είναι το «θεμέλιο» επάνω στο οποίο βασίζονται ατελείωτα τεστ προσωπικότητας, βιβλία που στοχεύουν στο να μας κάνουν… καλύτερους ανθρώπους, αλλά και ασκήσεις για τη βελτίωση της συμπεριφοράς μας - αποδεικνύεται όμως ότι το θεμέλιο αυτό είναι όχι μόνο σαθρό αλλά και… ανύπαρκτο.

Ως σήμερα έχουμε ακούσει επανειλημμένως ότι στα άτομα που είναι μεθοδικά, λογικά και αναλυτικά κυριαρχεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ αντιθέτως σε όσα είναι δημιουργικές και καλλιτεχνικές φύσεις «βασιλεύει» το δεξιό ημισφαίριο. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι η σοβαρή επιστήμη δεν είχε ποτέ υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Είναι δυνατή η Τηλεμεφορά Ενέργειας χωρίς όριο απόστασης, λένε Ιάπωνες Φυσικοί

Μια ομάδα φυσικών πρότεινε έναν τρόπο τηλεμεταφοράς ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. Η τεχνική,
η οποία είναι καθαρά θεωρητική σε αυτό το σημείο, εκμεταλλεύεται το παράξενο κβαντικό φαινόμενο της διεμπλοκής, όπου δύο σωματίδια μοιράζονται την ίδια την ύπαρξη.


Οι ερευνητές, που εργάζονται για το πανεπιστήμιο Tohoku στην Ιαπωνία και με επικεφαλής τον Masahiro Hotta, περιγράφουν την πρότασή τους στην τελευταία έκδοση του Physical Review Α. Το σύστημα τους εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του πεπιεσμένου φωτός ή κυρίαρχου κενού που θα πρέπει να επιτρέπει την τηλεμεταφορά πληροφοριών σχετικά με μία ενεργειακή κατάσταση. Με τη σειρά της, αυτή η τηλεμεταφερόμενη κβαντική ενέργεια θα μπορούσε να γίνει ωφέλιμη.

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ

«Υπάρχουν φοιτητές που δουλεύουν συστηματικά, με αφοσίωση πάνω στις σπουδές τους, ακόμη κι όταν το πανεπιστήμιο είναι κλειστό», είπε με έμφαση, μιλώντας στην «Κ», η 22χρονη Αννα Βεντουράτου, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η ομάδα της Νομικής –με την Περσεφόνη Βερνάδου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον Παναγιώτη Κυριάκου και την ίδια– κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη. Ποιον είχε αντίπαλο στον τελικό; Την ομάδα του Πανεπιστημίου Harvard κέρδισαν τα «δικά μας παιδιά»...

Χιου Τζάκμαν: "Εχω ελληνικό αίμα"

Την επιθυμία να επισκεφτεί την Ελλάδα για άλλη μια φορά και ειδικά το νησί από όπου έλκει την καταγωγή του, την Ίο, εξέφρασε ο διάσημος αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν.

Ο Τζάκμαν βρέθηκε στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας X-men: Days of Future Past όπου υποδύεται και πάλι τον ρόλο του Wolverine.

Κατά το πέρασμά του από το κόκκινο χαλί και ενώ τον αποθέωναν πολυάριθμες θαυμάστριες και θαυμαστές, δεχόταν συγχρόνως και ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Μυστηριώδης ακτίνες μπλε φωτός φωτογραφήθηκαν κοντά στη Γη!(Βίντεο)

Οι εικόνες που σας παρουσιάζονται προέρχονται από την NASA (National American Space), και συγκεκριμένα απο το Apollo της πτήσης Journal, οι φωτογραφίες ελήφθησαν από τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 10, η οποία ήταν η τέταρτη αποστολή (που ξεκίνησε στο διάστημα στις 18 Μαΐου
1969 ) με το πλήρωμα του προγράμματος Apollo και την πρώτη αποστολή από την
έναρξη pad 39Β του John F. Kennedy Space Center.

Θράσος Τουρκίας: Ζητά αποζημίωση για τους Τουρκοκύπριους που χάθηκαν το 1963 και το 1974!

Σε αντιστάθμισμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας, η τελευταία μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζητά αποζημίωση για τους χαμένος Τουρκοκύπριους από το 1963 έως το 1974.
 
«Η Σύμβαση του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων ζήτησε από την Κυπριακή Κυβέρνηση, να κατάβάλει αποζημίωση για τους Τουρκοκύπριους που εξαφανίστηκαν μεταξύ του 1963 και 1974 για την άμβλυνση των εντάσεων, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ των Ελληνοκυπρίων».

Bora Bora: Παράδεισος επί Γης - Δείτε και κλάψτε (επειδή δεν θα πάτε)...

Kάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '80, μια παρέα πιτσιρικάδων γόνων καλών οικογενειών της εποχής, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Bora Bora και όταν επέστρεψαν, μαγεμένοι από αυτό που είδαν αποφάσισαν να φτιάξουν ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό κλαμπ για την εποχή, στο οποίο έδωσαν ακριβώς αυτότο όνομα: Βοra-Βοra!
Το κλαμπ επιβίωσε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο επί 15 χρόνια περίπου σε διάφορα κτίρια, πάντα του Κολωνακίου και ένωσε ανθρώπους έκανε οικογένειες, διέλυσε οικογένειες, έδωσε χαρές και λύπες στα κοριτσόπουλα που έβλεπαν τον "καλό" τους της προηγούμενης νύχτα στην αγκαλιά μιας άλλης, την αμέσως επόμενη...

Τουρκικός Στόλος κατευθύνθηκε προς την Αττική - "Πρόβα τζενεράλε" για αιφνιδιαστικό κτύπημα;

Εισβολή τουρκικού Στόλου αποτελούμενη από πέντε πολεμικά σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στις Κυκλάδες στην περιοχή από την Ανδρο μέχρι την Σίφνο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες: Συγκεκριμένα οι φρεγάτες και οι ΤΠΚ  “KEMAL REIS”, “MELΤEM”, “ΙΜΒΑΤ”, “RUZGAR”, και “FIRTINA”, οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014”, αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο τουρκικό Στόλο και κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων και κατευθύνονται προς την Αττική.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πτωτικά κινείται το κυπριακό Χρηματιστήριο


Λευκωσία: Με πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη (στις 13:04) να υποχωρεί στις 102,06 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,24%.

Ο Δείκτης FTSECySE 20 υποχωρούσε στις 52,13%, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,44%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €25.276.

Πτωτικά κινείται η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών, με εξαίρεση τα Ξενοδοχεία και τις Επενδυτικές εταιρείες που δεν παρουσιάζουν καμία μεταβολή μέχρι στιγμές. Έτσι απώλειες παρουσιάζουν η Εναλλακτική Αγορά με 2,18%, η Κύρια Αγορά με 0,26% και η Παράλληλη Αγορά με 0,19%.

Πέντε θετικές συνεδριάσεις μετρά ο ΓΔ με κέρδη 12,30%

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Με τις Εθνική και Alpha Bank να κάνουν την αρχή, η αγορά κινούνταν με κέρδη της τάξης του 1% μέχρι και τις 15.30 όπου ο Γενικός Δείκτης... ξέσπασε. Η άνοδος διοχετεύτηκε και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, όπως ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΠΑΠ, τα ΕΧΑΕ και ο δείκτης σχεδόν άγγιξε τις 1.200 μονάδες, κλείνοντας σχεδόν στα υψηλά ημέρας, όπως είχε γίνει και στη συνεδρίαση της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Μόνο ο ΟΛΠ (-1,23%), ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,07%) και η ΕΥΔΑΠ (-7,14%) δεν ακολούθησαν στη σημερινή συνεδρίαση, με την τελευταία να πέφτει «θύμα» της χτεσινής απόφασης του ΣτΕ και να κρίνει αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της.