Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γ. Αυξεντίου: "Μάθατε πως πολεμούν οι Έλληνες... θα μάθετε και πως πεθαίνουν"(Βίντεο)

«Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

Γρηγόρης Αυξεντίου.

Σαν σήμερα ο ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου πολεμώντας μόνος, περικυκλωμένος από 60 Άγγλους ,έπεφτε νεκρός. Ήταν το τέλος ενός ανθρώπου που απέδειξε ότι ο ηρωϊσμός δεν είναι θεωρία ,λόγια και κραυγές, αλλά αποφάσεις και πράξεις.
Ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει στρατιωτικός. Το 1949 απέτυχε στις εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων και γράφτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και έλαβε κατάρτιση ανθυπολοχαγού.

Συνθήκη Βερολίνου και Σύμβαση Χαλέπας

Συνθήκη Βερολίνου και Σύμβαση Χαλέπας
Του Ν. Λυγερού


Μια από τις επιπτώσεις της Συνθήκης Βερολίνου του 1878 ήταν και η υπογραφή στις 15 Οκτωβρίου 1878 της Σύμβασης Χαλέπας. Αποτελούσε ουσιαστικά μια υποχρέωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία επειδή έχει ηττηθεί από την Ρωσική Αυτοκρατορία. Έτσι οι Μεγάλες Δυνάμεις της επέβαλλαν να κάνει διοικητικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις επαρχίες της Ευρώπης που ήταν υπό την κατοχή της εκείνη την εποχή. Μια από αυτές ήταν η Κρήτη. Με άλλα λόγια η Σύμβαση Χαλέπας δεν προέρχεται από έναν τοπικό αγώνα παρόλο που μερικοί προσπαθούν να το παρουσιάσουν με αυτόν τον τρόπο για να έχουν τοπικά οφέλη. Είναι μόνο και μόνο το αποτέλεσμα των επιπτώσεων μιας διεθνούς Συνθήκης που έγινε στο Βερολίνο λόγω διαιτησίας του Bismarck επί του Ρωσο-Τουρκικού πολέμου και του Casus belli της Αγγλίας για τη μη είσοδο των Ρώσων στην Κωνσταντινούπολη. Με αυτή την έννοια είναι η συνέχεια μιας γεωπολιτικής πράξης μεγάλης εμβέλειας που δεν έχει καμιά σχέση με κάποιο τοπικιστικό στοιχείο.

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο - Πότε και πού θα χτυπήσουν

Ειδήσεις | Τουρκία: Σε πλήρη συναγερμό έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, καθώς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν την Πέμπτη (02/03/2017) ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν ένα νέο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο, τοποθετώντας το χρονικά τον ερχόμενο Ιούνιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκφράζεται ανησυχία πως ενδεχομένως τον Ιούνιο να υπάρξει έντονη δραστηριότητα από πλευράς των τουρκικών δυνάμεων κοντά στη Μεγαλόνησο.

Αερομαχίες με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο - Καταγράφηκαν και 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών

Τρία αεροσκάφη παραβίασαν 18 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο - Τα δύο ήταν οπλισμένα και το ένα κατασκοπευτικό
Σε καθημερινή ρουτίνα τείνει να εξελιχθεί η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς την Πέμπτη υπήρξαν 18 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, η μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία).

Τον εθνικό εναέριο χώρο παραβίασαν συνολικά τρία αεροσκάφη. Τα δύο ήταν οπλισμένα μαχητικά και το ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235, το οποίο προέβη στις 16 από τις 18 παραβιάσεις. Επίσης, καταγράφηκαν και δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.