Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αϊτή: η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την Επανάσταση του 1821

Οι 100 εθελοντές από την Αϊτή που ήρθαν να πολεμήσουν στην επανάσταση του 1821 και πέθαναν στο ταξίδι...

Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, αρχικά δεν ενθουσίασε τους Ευρωπαίους.

Μια ενδεχόμενη διάλυση της αυτοκρατορίας των Τούρκων, θα ανέτρεπε ριζικά την κατάσταση στην Ευρώπη.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για να εξυπηρετήσουν η κάθε μια τα δικά της συμφέροντα, οι δυνάμεις της Ευρώπης δεν αναγνώρισαν την ελληνική επανάσταση.

Η αναγνώριση ήρθε από το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή.

ΕΚΤΑΚΤΟ - Προς «ναυάγιο» η διάσκεψη του Βερολίνου; - Πληροφορίες ότι θα την μποϊκοτάρει ο Χ.Χαφτάρ!

Η γερμανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει εάν ο αρχηγός του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ θα παρευρεθεί στην συνδιάσκεψη για τη Συρία και κατά συνέπεια και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Αλ Σαράτζ!
Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS σε ρεπορτάζ του από το Βερολίνο, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της διαφαινόμενης αυτής απουσίας, με φανερό όμως κίνδυνο η συνδιάσκεψη η οποία προφανώς είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα Γερμανίας  και Τουρκίας να τιναχθεί στον αέρα.

Στο East Med Gas Forum Λακκοτρύπης και Χατζηδάκης

Οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνουν την Τετάρτη στο Κάιρο προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για το καταστατικό του East Med Gas Forum, προκειμένου να μετατραπεί σε διεθνή οργανισμό.
Μιλώντας την Τρίτη στην ΕΡΤ, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βλέπει την ενέργεια ως μέσο ειρήνης και ανάπτυξης και «όχι ως λόγο όξυνσης των διαφορών, όπως η Τουρκία».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… μια σαφέστατη θέση από το State Department για την ΑΟΖ των νησιών, με άδειασμα Τουρκίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να αφυπνίζονται σταδιακά, με το State Department να βλέπει ότι οι εξελίξεις στον χώρο της Μεσογείου εάν δεν ελεγχθούν κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μια ευρεία στρατιωτική σύγκρουση, η οποία θα τινάξει στον αέρα την Ατλαντική Συμμαχία, άρα το “όχημα” διασφάλισης των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Ευρώπης. Και πλέον τα εκτεταμένα “θαλάσσια σύνορα” της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αποτελεί ζωτικό συμφέρον της Δύσης… Οι ΗΠΑ δήλωσαν λοιπόν πριν λίγη ώρα ξεκάθαρα, ότι τα νησιά διαθέτουν κανονικότατα ΑΟΖ, “αδειάζοντας” την Τουρκία. Για το θέμα αυτό το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε:

Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ντιμίτρι Μετβέντεφ - Προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ρωσία, καθώς ο πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μετβέντεφ ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε δια στόματος του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ την παραίτηση της.
Αναφερόμενος στις προτάσεις του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι «σ’ αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι θα ήταν σωστό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, η κυβέρνηση στην υπάρχουσα σύνθεση της να υποβάλει την παραίτηση της».

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Μια γυναίκα διεκδικεί την κορυφαία πολιτειακή θέση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανατροπή και σήμερα 15 Ιανουαρίου πρότεινε μία γυναίκα για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη σημαντική αυτή θέση στην διακυβέρνηση της χώρας.
Το βιογραφικός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου είναι «πλούσιο» είναι η πρώτη Ελληνίδα δικαστής που έφθασε στην κορυφή του Σ.τ.Ε., τον Οκτώβριο του 2018 και την είχε προτείνει για την εν λόγω θέση ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης,Αλέξης Τσίπρας.