Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Άγαλμα του Προμηθέα στην Ιαπωνία! – Κάτι κάνουμε λάθος στην παιδεία μας… (Εικόνες)

Είναι προφανές οτι κάτι κάνουμε λάθος στην παιδεία μας, είναι αδιανόητο πως σε μια τόσο μακρινή χωρά απο την κοιτίδα του πολιτισμού την Ελλάδα στήνουν αγάλματα ελληνικού ενδιαφέροντος ενώ εδώ στην χώρα μας αδιαφορούμε.

Την ίδια ώρα η αρχαιοελληνική γλώσσα κατακτά ολοένα και περισσότερα ξένα σχολεία όταν στην Ελλάδα δεν μαθαίνουμε σωστά ούτε την ιστορία μας, όταν ο πολιτισμός μας χάνεται απο αλλότρια προς την χώρα μας ήθη και έθιμα και αφήνουμε στο περιθώριο αυτό που όλος ο κόσμος θαυμάζει.

Πρόκληση Ακάρ: Αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο -«Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, αμφισβητώντας ουσιαστικά ευθέως το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου στα 10 μίλια.

Ο κ. Ακάρ ενημερώνοντας τους Τούρκους δημοσιογράφους για τις συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αναφέρθηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο: «Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ούτε στο παρελθόν, ούτε και σήμερα. Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Το επιχείρημα των Ελλήνων είναι πως αυτό ισχύει από το 1931 και ότι κανένας δεν τους έχει πει κάτι», είπε ο κ. Ακάρ.

ΓΣ ΟΗΕ: Η παρέμβαση της Κύπρου για τον Μαυρίκιο

Η Επιτετραμμένη της Κύπρου στον ΟΗΕ, κα Πόλυ Ιωάννου, εκφώνησε χθες ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας του σώματος με θέμα τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις νομικές συνέπειες του διαχωρισμού του Αρχιπελάγους Τσάγκος από το Μαυρίκιο το 1965.
Στην παρέμβαση της η κα Ιωάννου σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου και τη σαφή καθοδήγηση του προς την κατεύθυνση του τερματισμού της αποικιοκρατίας και της επίτευξης της ισότητας των κρατών σε μια παγκόσμια τάξη που να στηρίζεται σε κοινές αξίες και αρχές και διέπεται από το κράτος δικαίου.

Εγινε και αυτό: Το Κόσοβο απειλεί με δασμούς την... Αλβανία!

Η Πρίστινα προειδοποίησε τα Τίρανα ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στα αλβανικά εμπορεύματα εάν δεν αρθούν τα εμπόδια που θέτει η Αλβανία για την εισαγωγή κάποιων προϊόντων από το Κόσοβο. 

Η κυβέρνηση του Ράμους Χαραντινάι διαμαρτυρήθηκε έντονα στην κυβέρνηση του Εντι Ράμα διότι δεν υλοποιήθηκε πλήρως διμερής συμφωνία για την απελευθέρωση των εισαγωγών αλεύρων, μπύρας και πατάτας από το Κόσοβο.

Ρωσική πρεσβεία: Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» υπονομεύει την εμπιστοσύνη στα Βαλκάνια - «Οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να προσποιούνται σαν να μην αντιλαμβάνονται»

Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» δεν είναι ένα νέο θέμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα και όπως τονίζει με ανάρτησή της στο Twitter, είναι ένα θέμα που «υπονομεύει την εμπιστοσύνη στα Βαλκάνια».

«Η ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας" υπονομεύει την εμπιστοσύνη στα Βαλκάνια. Δυστυχώς, οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να προσποιούνται σαν να μην αντιλαμβάνονται τα σχέδια της "Μεγάλης Αλβανίας"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση από την πρεσβεία της Ρωσίας.