Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ελέφαντες στη Μεγαλόπολη; Εντοπίστηκε 'σφαγείο' ηλικίας τουλάχιστον 300.000 ετών

Σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται στην Κατώτερη Παλαιολιθική Περίοδο εντοπίστηκαν κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ολόκληρος σχεδόν ο σκελετός ενός ελέφαντα, καθώς και πλούσια ίχνη πανίδας (τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια και ερπετά) και χλωρίδας (τεμάχια ξύλου, καρποί κ.λπ.) της Κατώτερης Παλαιολιθικής Περιόδου εντοπίστηκαν στο χώρο του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
ADVERTISEMENT
Πρόκειται για την υπαίθρια αρχαιολογική θέση Μαραθούσα 1 όπου βρέθηκαν λίθινα τέχνεργα δίπλα σε οστά ελέφαντα και άλλων θηλαστικών, που χρονολογούνται προκαταρκτικά στα 300.000-600.000 έτη πριν από σήμερα.

Εκθεση-καταπέλτης ΟΑΣΕ για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας:Εχει 200 εκατ. ευρώ σε offshore - ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Για άμεση ή έμμεση σχέση κορυφαίων πολιτικών στελεχών της Αλβανίας με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο κάνει λόγο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε πολυσέλιδη εμπιστευτική έκθεσή του, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Lapsi.al.

Η έκθεση, που συντάχθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο, δεν αποτελεί επίσημη θέση του ΟΑΣΕ, αλλά είναι αναμφίβολα μία από τις πλατφόρμες, πάνω στις οποίες αρκετούς μήνες τώρα, έχει ξεκινήσει η μάχη για την αποποινικοποίηση της πολιτικής στην Αλβανία.

Τουσκ: Εξαιρετικά σημαντικοί οι επόμενοι μήνες για το Κυπριακό - Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Εικόνες)

Λευκωσία: Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για να εξαλειφθούν τα εμπόδια για την απαραίτητη αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και συνομιλίες που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τουσκ καλωσόρισε την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, κάνοντας λόγο για “μια ιστορική στιγμή”.

Cross sea: Τι είναι αυτό το πλέγμα στον ωκεανό;

Μερικές φορές σε μεγάλες εκτάσεις νερού, τα κύματα διασταυρώνονται. 
 
Όταν λοιπόν συναντά το ένα το άλλο, τα συστήματα αυτά σχηματίζουν κορυφές διπλάσιες σε ύψος και κοίλα διπλάσια σε βάθος. 
 
Το φαινόμενο ονομάζεται Cross sea. 
 
Η ναυσιπλοΐα είναι από δύσκολη μέχρι αδύνατη σε τέτοια κύματα. 

Σ.Λαβρόφ προειδοποιεί ΗΠΑ: "Κίνδυνος κατάρριψης αμερικανικών μαχητικών πάνω από τη Συρία" - ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Του Βασίλη Καπούλα
Από το defencenet
 
Eυθεία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού "ατυχήματος", στη διπλωματική γλώσσα δηλαδή κατάρριψης αμερικανικών μαχητικών από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πάνω από τη Συρία.

Κούρδοι: "Κηρύττουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στο τουρκικό κράτος"

LE MONDE: "Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΑΚΡ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK – Kurdistan Communities Union), καλεί σε ολοκληρωτική αντίσταση του κουρδικού λαού εναντίον του τουρκικού κράτους και των δυνάμεων ασφαλείας, κηρύττοντας έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.

Φρουροί πετούν σε κλουβιά με πρόσφυγες, το φαγητό της ημέρας (Βίντεο)

OΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι πολλαπλές επικρίσεις που έχει δεχθεί η ουγγρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος δε φαίνεται να την πτοούν. Αντιθέτως ενισχύει τη δύναμη των στρατιωτών με 3.800 άτομα προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στα σύνορά της με την Σερβία. Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει video που αναρτήθηκε στο YouTube από το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, στο Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.

Εικόνες που προκαλούν δέος από τον πλανήτη Πλούτωνα

Αμμόλοφοι, ανάγλυφες κοιλάδες και περιοχές με πάγο συνθέτουν ένα σκηνικό που ανταγωνίζεται ο,τιδήποτε έχει παρατηρήσει μέχρι σήμερα η επιστημονική κοινότητα στο διάστημα
Νέες εικόνες του νάνου πλανήτη Πλούτωνα, οι οποίες εξάπτουν τη φαντασία και προκαλούν δέος στους λάτρεις – και όχι μόνο – του διαστήματος, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος έχει να προσφέρει εκπληκτικές παραστάσεις, παρουσιάζοντας ένα τοπίο με αμμόλοφους, κοιλάδες και ροές πάγκου, στοιχεία που έχουν προκαλέσει τον μέγιστο ενθουσιασμό στους επιστήμονες που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνά του.

Ξυλοκόπησαν Έλληνα ιερέα στην Αλβανία! Είναι πατέρας του προέδρου της «Ομόνοιας»

Άνδρες προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και με την επίδειξη όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα - Το περιστατικό συνδέεται με τα τελευταία γεγονότα στην Χειμάρρα και την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο 77χρονος ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπου στην των Αγίων Σαράντα της Βορείου Ηπείρου π. Χρήστος Παππάς, πατέρας του προέδρου του κόμματος «Ομόνοια» -που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- Λεωνίδα Παππά.

Η γλώσσα που ομιλούμε έχει προέλθει από ανώτερους αστρικούς πολιτισμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

"ΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ"
"ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ"

Έξι (6) λέξεις, δεκατρία (13) φωνήεντα γράμματα, μια φράση, κανένα σύμφωνο γράμμα. Σε καμία γλώσσα στον κόσμο δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η ελληνική γλώσσα δεν είναι απλά η μητέρα - γλωσοπλάστης όλων των γήινων γλωσσών, αλλά μας υπενθυμίζει ότι η καταγωγή της είναι ουράνια & μαθηματική. Η γλώσσα που ομίλουμε έχει προέλθει από ανώτερους αστρικούς πολιτισμούς και οι χειριστές της (Έλληνες) μέσω της μητρικής μας γλώσσας, δείχνουμε την ουράνια καταγωγή μας. Τα μαθηματικά είναι η γλώσσα του σύμπαντος και αν θέλει κάποιος να "μετρήσει" την ανάπτυξη ενός πολιτισμού (γήινου ή ουράνιου), τότε θα πρέπει να ελέγξει τα μαθηματικά που χρησιμοποιεί.