Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Φρουροί πετούν σε κλουβιά με πρόσφυγες, το φαγητό της ημέρας (Βίντεο)

OΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι πολλαπλές επικρίσεις που έχει δεχθεί η ουγγρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος δε φαίνεται να την πτοούν. Αντιθέτως ενισχύει τη δύναμη των στρατιωτών με 3.800 άτομα προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στα σύνορά της με την Σερβία. Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει video που αναρτήθηκε στο YouTube από το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, στο Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.
Το video γυρίστηκε κρυφά την Τετάρτη από μια Αυστριακή εθελόντρια και δείχνει περίπου 150 πρόσφυγες να έχουν συγκεντρωθεί σε έναν περιφραγμένο χώρο μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα και να σπρώχνονται για να πιάσουν τα σακουλάκια με τα σάντουϊτς που τους πετούν Ούγγροι αστυνομικοί με κράνη και μάσκες υγιεινής.
Είναι σαν να δίνουν τροφή σε ζώα που τα έχουν κλεισμένα σε έναν περιφραγμένο χώρο, σαν ένα Γκουαντάναμο στην Ευρώπη, δήλωσε ο εθελοντής Κλάους Κούφνερ για το βίντεο το οποίο γύρισε η επίσης εθελόντρια Μιχαέλα Σπρίτζεντορφερ.
Οι δύο εθελοντές είχαν μαζί με άλλους πάει στο κέντρο υποδοχής για να μεταφέρουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πρόσφυγες.
Ήταν απάνθρωπο και λέει επίσης κάτι για τους ανθρώπους αυτούς (τους πρόσφυγες) το να τους βλέπεις να μην τσακώνονται για τα τρόφιμα παρότι είναι ολοφάνερο ότι πεινούν πάρα πολύ, σχολίασε η Σπρίτζεντορφερ.
Την Τρίτη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επέκρινε τις πολύ σκληρές συνθήκες στο κέντρο αυτό υποδοχής του Ρόζκε, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διενεργηθεί έρευνα.
Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβακς δήλωσε μετά την παρακολούθηση του video ότι το μόνο που βλέπει είναι αστυνομικούς που κάνουν το καθήκον τους για μήνες, προσπαθώντας να φροντίσουν 23.000 μετανάστες που φτάνουν συνεχώς μέρα με τη μέρα, ενώ από την πλευρά τους δεν υπάρχει καμία συνεργασία.

Ο φράχτης της Ουγγαρίας
Τρεις χιλιάδες οχτακόσιοι στρατιώτες βρίσκονται στον νότιο τομέα των συνόρων με προτεραιότητα την κατασκευή του φράχτη, δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο νέος υπουργός Άμυνας Ίστβαν Σιμίτσκο.
Παρά τα συρματοπλέγματα που έχουν στηθεί, συνολικά 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα χθες στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ.
Το κύμα μετανάστευσης συνεχίζεται με 8.000 ανθρώπους να έχουν διέλθει από το συνοριακό φυλάκιο του Νίκελσντορφ, στην αυστριακή μεθόριο με την Ουγγαρία. Άλλοι 3.600 πέρασαν από τα μεσάνυχτα ως τις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία.
Οι αυστριακές αρχές έκλεισαν σήμερα το πρωί για λόγους ασφαλείας τον αυτοκινητόδρομο Α4 που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουγγαρία, καθώς δεκάδες πρόσφυγες κατευθύνονταν πεζή προς την Βιένη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Χθες και η αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων ανέστειλε επ'αόριστον τις συνδέσεις με την Ουγγαρία λόγω της συρροής στο δίκτυό της μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία, ενώ σήμερα διευκρίνισε ότι η αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών της θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Αντίδραση Γκάμπριελ και αυστηρό μήνυμα
«Είτε οι Ευρωπαίοι θα έρθουν στα συγκαλά τους, είτε η Ευρώπη θα καταλήξει στα σκυλιά», είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ είναι τα ανοικτά σύνορα, σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι η ανατολική Ευρώπη είναι αρκετά μακριά από τον στόχο αυτό.
«Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα έρθουν στα συγκαλά τους», τόνισε ο αντικαγκελάριος, ενώ επέκρινε και τους ευρωβουλευτές της Σλοβακίας οι οποίοι δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν επιθυμεί να υποδεχθεί πρόσφυγες.
«Η Ευρώπη δεν λειτούργει με το ρητό: “συμμετέχω μόνο όταν παίρνω χρήματα”», εξήγησε.
Τελικά, υποστήριξε, η Σλοβακία θα είναι η μεγάλη χαμένη, αν κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου