Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Το αρχαίο ελληνικό άγαλμα που βρίσκεται ξαπλωμένο εδώ και αιώνες - Εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα που προκαλεί δέος

Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα θα δεις ταξιδεύοντας ότι παντού έχει αφήσει τα σημάδια της η αρχαία ελληνική ιστορία. Σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία υπάρχουν στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Κάθε φορά που κάνεις ένα ταξίδι αναψυχής σε ένα μέρος της Ελλάδας, μπορείς με αυτό τον τρόπο να κάνεις και ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία της. Κάποιες τοποθεσίες της χώρας μας φημίζονται ακόμη περισσότερο για τα υπολείμματα που έχει αφήσει πίσω της η αρχαία ελληνική τέχνη και ιστορία. Ένα από αυτά είναι και η Νάξος. Ένα νησί που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που άνετα θα επισκεπτόμασταν και το χειμώνα. Για να μπούμε στο ρυθμό των ντόπιων και να τους δούμε σε πιο ήσυχους ρυθμούς. Για να φάμε σε ένα μικρό μαγαζάκι ντόπιες γεύσεις και να μιλήσουμε για ιστορίες από το παρελθόν. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται και ένα ξεχωριστό αξιοθέατο.

Πούτιν: "Είμαι έτοιμος να μιλήσω στον Μπάιντεν - Τον καλώ σε μία ανοιχτή συζήτηση"

Πρόκληση-πρόσκληση από τον ρώσο πρόεδρο

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο ABC, στο οποίο υπονοούσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν «δολοφόνος», για ισχυρισμούς για συμμετοχή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ και χρησιμοποίησε τη φράση "Σύντομα θα πληρώσει το τίμημα".

Μετά τις σκληρές διαμαρτυρίες από τις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον κλήθηκε στη Μόσχα για να επανεξετάσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Προς απάντηση ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε στον Τζο Μπάιντεν να έχει...«καλή υγεία».