Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Συνελήφθησαν κοσσοβάροι με 12 κιλά ζελατοδ υναμιτιδας στο πορτ μπαγκαζ

Από το ιστολόγιο olympia

Ξεριζώστε τις κουκούλες από τις κινητοποιήσεις. Άδειες ή γεμάτες. Οι κόνδορες φαίνεται ότι παίρνουν θέση για να τρομοκρατήσουν τους αποφασισμένους Έλληνες.
Το ξέραμε, τους ξέρουμε. Θα τους συντρίψουμε μαζί με τους εργοδότες τους, τους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ.


Συνδέστε το επίσης με τα δικά μας:
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_5095.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html

Ζούμε ένα αντίστοιχο χρηματηστήριο

Από το ιστολόγιο  http://apneagr.blogspot.com/2011/06/blog-post_1523.html#ixzz1QPtgqAEU
Οι πιο πολλοί από εμάς θυμόμαστε τις μέρες του 1999, τις μέρες του χρηματιστηρίου, όταν χιλιάδες πολίτες κάθε μέρα, ωθούμενοι από τα παπαγαλάκια του καθεστώτος, σήκωναν καταθέσεις από τις τράπεζες, έπαιρναν δάνεια, πωλούσαν ότι περιουσιακό αντικείμενο είχαν και τοποθετούσαν τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο, αγοράζοντας χαρτιά φούσκες, οι οποίες πολύ γρήγορα έσκασαν στα χέρια τους. Τότε επικρατούσε μια ευφορία και προσμονή για γρήγορα και πολλαπλάσια κέρδη. Ταυτόχρονα τα επιτόκια των καταθέσεων στις τράπεζες συρρικνώνονταν από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαρκώς, ενώ οι αναμενόμενες από το χρηματιστήριο αποδόσεις ήταν πολλαπλάσιες.

Γενικά λοιπόν είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα που είχε ως αποτέλεσμα την... μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή αναδιανομή και μεταφορά περιουσιών από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα προς τους βασικούς πυλώνες του ντόπιου και ξένου καθεστώτος. Αυτή η μεταφορά περιουσιών έγινε «εθελοντικά» με βάση τους καπιταλιστικούς νόμους αγοράς και ζήτησης του χρηματιστηρίου και έτσι ο λαός την πάτησε σαν «αγράμματος» και το κατάπιε.

Σήμερα όμως βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ένα φαινόμενο αντίστοιχο με εκείνο του χρηματιστηρίου. Μόνο που σήμερα καλούνται και πάλι τα μικρομεσαία στρώματα να δώσουν τις περιουσίες τους προς τους πυλώνες του ντόπιου και ξένου καθεστώτος, όχι εθελοντικά με βάση τους νόμους προσφοράς και ζήτησης, αλλά με τη βία του καθεστώτος που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό τον κρατικό καταναγκασμό, τον οποίο διευθύνουν οι πολιτικοί εντολοδόχοι του καθεστώτος.

Σήμερα και πάλι τα παπαγαλάκια του καθεστώτος, μέσα από τα ΜΜ"Ε", καθώς και τα εντεταλμένα πολιτικά παπαγαλάκια, τρομοκρατούν τους πολίτες και τους φοβίζουν, προτάσσοντας το σύνθημα «κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις» για να ευαισθητοποιήσουν έτσι την κοινωνία και να την καθηλώσουν στον καναπέ, ώστε να επιτευχθεί η δεύτερη, μέσα σε λίγα χρόνια, μεταφορά πλούτου από τα μικρομεσαία στρώματα και πάλι προς τους πυλώνες του ντόπιου και ξένου εξουσιαστικού καθεστώτος. Αυτή τη φορά όμως, η οικονομική αφαίμαξη του λαού, επειδή δεν γίνεται εθελοντικά, αλλά με τη βία, δεν μπορεί να προγραμματιστεί από τους πολίτες, ώστε να αναλωθεί το περίσσευμά τους, με αποτέλεσμα να αναλωθούν απρογραμμάτιστα το υστέρημα και οι αποταμιεύσεις και να οδηγήσει μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας στην εξαθλίωση και στην πλήρη δουλεία.

Η μόνη λύση που έχουμε είναι μια και μοναδική. Το ταχύτερο κατάρρευση του καθεστώτος τώρα, μέσα από την οικονομική κατάρρευση, δηλαδή από στάση πληρωμών της χώρας. Και αυτό δεν είναι μόνο δική μας θέση, αλλά θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ας τολμήσει λοιπόν ο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα για να δει τι θα του απαντήσει ο λαός.

Να σώσουμε φίλοι μας, όσες περιουσίες έχουμε αυτή τη στιγμή πριν μας τις πάρουν μέσω των φόρων κ.λ.π. και μείνουμε εξαθλιωμένοι και εξαρτημένοι από κάθε λογής εκμετάλλευση. Τουλάχιστον να έχουμε μια περιουσιακή μαγιά για να ξεκινήσουμε κάποια ανάπτυξη. Μετά θα έχουμε ξεπουληθεί εντελώς και θα είμαστε ανίσχυροι και δούλοι.

Επειδή όμως δημοψήφισμα δεν πρόκειται να κάνει ο Παπανδρέου, τώρα θα πρέπει κάποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να αποδείξουν ότι είναι με το μέρος του λαού, ότι είναι πατριώτες και να μην ψηφίσουν το θανατηφόρο για όλους μας Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Τώρα, τώρα, τώρα…




Άντε και καλό πόλεμο ......στα όπλα!!!!

Από Faceof
Έχουμε πει για το πως μπορούμε να προστατευθούμε από τις άνανδρες επιθέσεις των ΜΑΤ , ας πούμε και λίγο πως μπορούμε να κάνουμε και ένα πόλεμο χωρίς να ανοίξει μύτη (τρόπος που λέγειν!!).......
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_3146.html
Θυμάστε καθόλου από τις παιδικές μας πλάκες ???
Θυμάστε καθόλου από πλάκες από Γυμνάσιο /Λύκειο???


Λοιπόν είναι πολύ έυκολα τα πράγματα , λίγη φαντασία χρειάζεται και η οποία μας λείπει :

Και ξεκινάμε , από το να έχεις κλούβια αυγά σε μπαλόνι και τους το ρίξεις , λαδομπογιά σε μπαλόνι (η και προφυλακτικά , θα δώσουμε και ώθηση στην οικονομία μας, αν και πολλοί από εμάς όλο και κάπου έχουμε και κάποια ληγμένα, ναι λήγουν και οι καπότες!!!) ,  φαγουρόσκονη , πιπέρι , κάντε και διάφορες μίξεις , μελάνια , κόλλες (αυτές τις απλές στους κουβάδες) , αλεύρι κανονικό αλεύρι με νερόκολλα και φαγουρόσκονη.....λίγη φαντασία χρειάζεται βρε παιδιά!!!!

Άντε και καλό πόλεμο ......στα όπλα!!!!


Έρρωσθε

Καλοστημένο σχέδιο κρατικής και παρακρατικής βίας για την μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_8135.html


  • Η παράγκα Παπανδρέου απειλεί την Ελλάδα και χρησιμοποιεί το κράτος και το παρακράτος έναντι οποιουδήποτε κόστους
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα από τους τριγμούς της κατάρρευσής της απειλεί άμεσα την Δημοκρατία
Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει ή μπορεί να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι διεθνείς τραπεζίτες οι οποίοι εξυπηρετούνται από την ύπαρξη του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία, το γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά και οι κυβερνώντες, αφού παίζουν πλέον τα κεφάλια τους, ενώ μία αλλαγή στην εξουσία μπορεί να τους οδηγήσει αυτόματα στην φυλακή (στην καλύτερη περίπτωση).

Τα επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου και αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν δύο εγγενείς βασικές αδυναμίες – φόβοι, έχουν κατευθύνει τους σχεδιασμούς τους στην άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών.

Ποιοι όμως απειλούν την κυβέρνηση; Αν και ο μεγαλύτερος εχθρός της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ο ίδιος της ο εαυτός, ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος είναι εκείνοι οι βουλευτές που είτε δεν αντέχουν ηθικά την περαιτέρω στήριξη μίας ξενόφερτης κυβέρνησης είτε φοβούνται για το προσωπικό τους μέλλον (και δεν σκέφτονται το πολιτικό τους μέλλον, επειδή γνωρίζουν πως αυτό δεν υφίσταται πλέον τουλάχιστον μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες). Ο μεγάλος και κυριότερος αντίπαλος, όμως, είναι ο Ελληνικός λαός που έχει βγει στις πλατείες και ιδιαίτερα στην πλατεία Συντάγματος.

Ο εφιάλτης του Γιώργου Παπανδρέου (τώρα και του Βαγγέλη Βενιζέλου) είναι ο Ελληνικός λαός που εδώ και ένα μήνα διαμαρτύρεται και διεκδικεί το δικαίωμά του στην ζωή, το δικαίωμά του να ζει και να εργάζεται σε μία ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΤΥ ????( Ο οδηγός των καλύτερων πάρτυς ανα την Ελλάδα!!) 2ο Μέρος

Από Faceof

Συνεχίζοντας από την  http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_5095.html και ξαναμπαίνοντας στο σημερινό κλίμα .....

Θα ξεκινήσω πρώτα από όλα από την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών αλλά και των ιδίων των Αστυνομικών , βγήκαν μέσα στην εβδομάδα σε μια συνδικαλιστική τους πορεία για τα "δικαιώματά τους" και όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους  <έκανε δηλώσεις με παράπονα για το μεσοπρόθεσμο και την επίδρασή του στους μισθούς του κλάδου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, και οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να το ανεχτούν αυτό.> , που όμως στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό , μπορείτε να φανταστείτε τους Έλληνες Αστυνομικούς να πληρωνόντουσαν με περισσότερα χρήματα το τι παραπάνω θα έκαναν στους Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες???? (εγώ μπορώ να το φανταστώ!!!)

Φανταστείτε πόσο υποκριτές είναι όταν πριν από λίγη ώρα έκαναν μια πρόβα τζενεράλε για την συνέχεια της νύχτας , που η οποία αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα!!!!

Τώρα και ειδικά μετά από τόσες αποκαλύψεις συνεχίζουν ακόμα να ανέχονται να υπάρχει η περίφημη ομάδα "Ξίφος" και η οποία αποτελείτε από ασφαλίτες /πράκτορες /αλλοδαπούς / αναρχικούς και ότι άλλο σκουπίδι περισσεύει τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα.......


Να πούμε για τις 3 διμοιρίες αλλοδαπών (αλβανοί /γεωργιανοί / διάφοροι βαλκάνιοι τυχοδιώκτες πράκτορες/ παραστρατιωτικοί ) με στολές των ΜΑΤ και χωρίς ασύρματη σύνδεση  με κέντρο επιχειρήσεων???


Η μήπως να αναφέρουμε την διασύνδεση των ανωτέρω 2 ομάδων με συγκεκριμένες ομάδες παραστρατιωτικών του UCK που διαμένουν σε ακριβά ξενοδοχεία και κινούνται με εταιρικά βαν αυτοκίνητα ........???


Και μέσα σε όλα αυτά να αναφέρουμε μήπως  τις συναντήσεις των ανωτέρω ομάδων με επιτελείς της υπάρχουσας δύναμης FRONTEX και της EUROPOL ????


Και γιατί όλα αυτά να συμβαίνουν σε ένα Δημοκρατικό κράτος κυρίες και κύριοι ??
Δεν μπορείτε να κάνετε καμία σύνδεση , η μήπως φοβάστε πως εάν το κάνετε αυτό σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από απλή προβοκάτσια???


Όντως και βέβαια σημαίνει ακριβώς αυτό , όταν  και ξέρουμε ότι οι πράκτορες της  τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ ,  κάνουν πάρτυ στην Θράκη και να τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες των εκεί περιοχών , η εν μέσω προκάλυψης από διάφορες αντεθνικές ΜΚΟ με προεξέχουσα την αγαπημένη του πρωθυπουργού μας την ΜΚΟ http://www.aegeanpolis.com/ και του φίλου του Κεμάλ Ντερβίς , κινούνται σαν διπλωματικές αποστολές σε όλη την παραμεθόριο και ειδικά στην νησιωτική??
Να θυμηθούμε μήπως κάτι??
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_1922.html

Να ξανακοιτάξουμε και λίγο αυτά που αρχίζουν και διογκώνονται τριγύρω μας όπως π.χ. με τους δοσίλογους ΤΣΑΜΗΔΕΣ (που θα έπρεπε να είχε στηθεί ειδικό δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου και Εθνικής προδοσίας) και όχι να φτάνουν σε σημείο να απαιτούν αυτά που δεν τους ανήκουν??
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_4661.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_6288.html
Και αυτά είναι μόνο τα πρόσφατα.......

..... συνεχίζεται .....ίσως και σήμερα ......

Από το πρωί σήμερα, ξεκίνησε στο Σύνταγμα, το Δημοψήφισμα με πρόταση, διάλυση της Βουλής και Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.



ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/pages/ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΛΛΑΔΑ/196706563713798
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582 
Κυριακή 26 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, ξεκίνησε από το πρωί σήμερα στο Σύνταγμα, το προγραμματισθέν από τη Συμμαχία για την Ελλάδα Δημοψήφισμα, με πρόταση τη διάλυση της Βουλής και τη Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. 
Στο Δημοψήφισμα το οποίο θα κρατήσει για μια εβδομάδα τουλάχιστον, έχουν προσεχθεί όλες οι λεπτομέρειες οι οποίες διασφαλίζουν την εγκυρότητα του. 
Συγκεκριμένα:
  1. Ο κάθε ψηφοφόρος, καταγράφει μόνος του τα στοιχεία του στους εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι είναι αριθμημένοι σε βιβλία των 550 ψηφοφόρων έκαστο
  2. Η ψηφοφορία γίνεται  με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ψηφοφόρου ή άλλου εγγράφου απόδειξης της ταυτοπροσωπίας του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ταυτότητα, καταγράφονται άλλα στοιχεία (όπως τηλέφωνο, δ/νση κλπ), έτσι ώστε να αποφευχθεί η διπλοψηφία.
  3. Ο κάθε ψηφοφόρος παραλαμβάνει δύο ψηφοδέλτια, εκ των οποίων στο ένα, χρώματος πορτοκαλί,  αναγράφεται «ΝΑΙ. Το πολιτικό σύστημα με εκφράζει», ενώ στο άλλο, χρώματος θαλασσί, αναγράφεται: «ΟΧΙ. Δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του πολιτικού συστήματος (Χρέος, δανειακές συμβάσεις, Μνημόνιο 1 & 2). Ζητώ διάλυση της Βουλής και σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης».  
  4. Οι κάλπες είναι σφραγισμένες με ταινία σφράγισης αλλά και με κορδέλα η οποία είναι σφραγισμένη σε 2 σημεία, έτσι ώστε να αποκλειστεί η οποιαδήποτε περίπτωση παραβίασής της. 
Να προσθέσουμε εδώ πως οι κάλπες θα ανοιχθούν με το πέρας της ψηφοφορίας, οπότε και θα γίνει το σχετικό πρωτόκολλο το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αίτημα τη διάλυση της Βουλής και τη Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στη Βουλή. Μια Εθνοσυνέλευση, στην οποία θα αποφασισθεί το νέο Σύνταγμα της χώρας, με τον σαφή προσανατολισμό την τιμωρία των ενόχων, την κατάργηση όλων των προνομίων των πολιτικών, το πέρασμα της εξουσίας στην κοινωνία (Παλλαϊκή Άμυνα, Ορκωτά Δικαστήρια Λαϊκών Ενόρκων, απλή αναλογική, ασυμβίβαστο βουλευτή με την διαχείριση εξουσίας, ανακλητότητα του βουλευτή μέσα από Συνελεύσεις κλπ συνταγματικές ρυθμίσεις, διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας). Παράλληλα, μέσα από τις διαδικασίες της Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, στόχος είναι να προκύψει και μια νέα ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, η οποία θα κληθεί να καταργήσει τις πράξεις του παλαιού πολιτικού κατεστημένου, τις σχετιζόμενες με το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια 1 & 2, να προστατεύσει την περιουσία του ελληνικού Λαού και φυσικά να αναδιανέμει το εισόδημα υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων.
Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στη Δημοκρατικότατη αυτή έκφραση βούλησης του Λαού μας, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί και από κοινού, για την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα για την οποία έδωσαν τη ζωή τους, γενιές και γενιές αγωνιστών, είτε στους εθνικοαπαλευθερωτικούς, είτε στους κοινωνικούς αγώνες.

Ψήφισμα κατά της Ελλάδος προωθείται στην Αλβανική Βουλή

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
pdiu"5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος επειδή ήταν Αλβανοί"
Προκλητική δήλωση έκανε μέσα στην Αλβανική Βουλή ο Shpetim Idrizi πρόεδρος και βουλευτής του Τσάμικου κόμματος "PDIU", λέγοντας ότι "5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος, επειδή ήταν Αλβανοί"!!! Και δεν αντέδρασε κανείς Μειονοτικός βουλευτής!!! Ακόμη ο κ. idrizi ζήτησε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για το "Τσάμικο Ζήτημα".
Είπε συγκεκριμένα: «Το ψήφισμα δεν είναι κήρυξη πολέμου, αλλά αντιθέτως η προσέγγιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους γείτονες, συνύπαρξη που πρέπει να βασίζεται στο δίκαιο. Είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης και εθνικής μας αξιοπρέπειας. Το ψήφισμα έχει ως στόχο να είναι ένα προγραμματικό έγγραφο, ένα όριο συμπεριφοράς, από το οποίο οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει. Θα ζητά από την κυβέρνηση να απαιτεί στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά τον σεβασμό των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων.... Δεν πρέπει να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις στο όνομα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόλις τον Απρίλιο ο συγκεκριμένος κύριος, με αφορμή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας ενός ζευγάρι Αλβανών που δήλωναν ως τόπο καταγωγής τους την ... Τσαμουριά, ζήτησε "μποικοτάζ" κατά της χώρας μας λέγοντας: "Σε περίπτωση επανάληψης των περιστατικών αυτών, το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να απαντήσει μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις προς τους Αλβανούς πολίτες, ώστε να μποϊκοτάρουν κάθε προϊόν το οποίο παράγεται στην ελληνικά αγορά και εισάγεται στην εγχώρια αγορά".

Γερμανική πρόκληση: Μάχη της Κρήτης χωρίς… Κρητικούς!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_4256.html

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει λίγο πολύ προκλητικό δημοσίευμα της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung…


Όπως αναφέρει το flashnews.gr το θέμα παρουσιάζει η deutch velle world, ενώ σε άρθρο της ασκεί κριτική στο κείμενο της γερμανικής εφημερίδας.

Η γνωστή γερμανική εφημερίδα, αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα της στην “Επιχείρηση Ερμής”, όπως λεγόταν επίσημα η μάχη της Κρήτης.

Ο δημοσιογράφος Siegfried Thielbeer αναφέρεται διεξοδικότατα στην επιχείρηση και επισημαίνει ακριβοδίκαια τις παραλείψεις και τα σφάλματα τόσο των γερμανικών δυνάμεων, όσο και της άμυνας του νησιού που είχαν αναλάβει κυρίως Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.

Ωστόσο το αρθρο αυτό δεν αναφέρεται καθόλου στους Έλληνες υπερασπιστές της Κρήτης, παρα μόνο σε μια φράση: «Στην Κρήτη βρίσκονταν 30000 στρατιώτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός απ’ αυτούς και περίπου 10000 Έλληνες, οι περισσότεροι με ελαφρύ οπλισμό».

Καμία αναφορά στην αντίσταση των αμάχων, που προσπαθησαν να αποτρέψουν την απόβαση, που έχει στο παρελθόν καταγραφεί στη γερμανική ιστοριογραφία σαν απροσδόκητη αντίσταση που βρήκε εντελώς απροετοίμαστους τους κατακτητές.

Ίσως να αφήσουμε, λέει το δημοσίευμα της deutch velle να διορθώσει τον κ. Thielbeer ένας άλλος Γερμανός δημοσιογράφος, ο Eberhard Rondholz που σε παλιότερο άρθρο του για τη μάχη της Κρήτης κατέληγε ως εξής:

“Έστω και με καθυστέρηση οι Γερμανοί ανακάλυψαν τους λίγους συμπατριώτες τους αντιστασιακούς…που αποπειράθηκαν μάταια να ρίξουν το χιτλερικό καθεστώς και κλήθηκαν εκ των υστέρων να αποκαταστήσουν τη χαμένη υπόληψη των Γερμανών…Τέτοια τιμή δεν επιφυλάχθηκε ακόμα στους αντάρτες της Κρήτης που θυσιάζοντας τη ζωή τους επιτάχυναν την πτώση του φασισμού. Νομίζω πως ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να ανακαλύψει επί τέλους κι αυτούς τους άγνωστους ήρωες”.

115 ΠΜ: Παραβίαση περιμέτρου και συλλήψεις αλλοδαπών

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13685

Ένα περίεργο περιστατικό ασφαλείας συνέβη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης, όταν δύο αλλοδαποί (ένας Πακιστανός κι ένας Σύριος) παραβίασαν την περίφραξη, αλλά συνελήφθησαν από την ομάδα άμεσης επέμβασης. Ως δικαιολογία για την πράξη τους προέβαλαν το επιχείρημα ότι ήθελαν να πάρουν παλιοσίδερα. Είναι το δεύτερο περιστατικό ασφαλείας που συμβαίνει σε αεροπορική βάση της χώρας μας μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Περαιτέρω πληροφορίες δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Σύλληψη Αγνώστων στην 115ΠΜ – AT 054/2011 (26/6/2011)
Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:55, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από περίπολο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της 115 ΠΜ στο αεροδρόμιο Σούδας, δύο άγνωστοι άνδρες οι οποίοι είχαν παραβιάσει την περίφραξη με σκοπό την είσοδο στη Μονάδα.
Οι δύο άγνωστοι, ένας Σύριος και ένας Πακιστανός, συνελήφθησαν άμεσα και παραδόθηκαν στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_1572.html



Ασυλο τέλος! Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες ουσιαστικά καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο διά της… απουσίας του από τις διατάξεις του. Το άσυλο έτσι, ως νομική έννοια, καταργείται. Θεσμοθετήθηκε επισήμως το 1982 από τον πρώτο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τριάντα χρόνια μετά εξελίχθηκε σε μια από τις σύγχρονες παθογένειές τους. Τώρα το νέο νομικό πλαίσιο για τα πανεπιστήμια δεν το χρειάζεται…
Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , με έγκριτους συνταγματολόγους αλλά και καθηγητές Ποινικού Δικαίου στο πλευρό της, επιχειρεί την «έκπληξη» και την αυτονόητη απάντηση στις πολυετείς προσπάθειες πολιτικών και ακαδημαϊκών να αντιμετωπίσουν το θέμα του ασύλου χωρίς να αγγίξουν την ιστορική αξία και την ακαδημαϊκή του έννοια.

Η λύση βρέθηκε. Ο νέος νόμοςπλαίσιο για τα πανεπιστήμια απλώς δεν θα έχει ούτε μία αναφορά στο θέμα του ασύλου. Ούτε επιτροπή για αυτό, ούτε χώροι που το οριοθετούν, ούτε αρμόδιοι για τη διαχείρισή του. Ακριβώς όπως συνέβαινε και πριν από το 1982, όταν δεν υπήρχε νομικό καθεστώς που να το προστατεύει.
Στρίβειν διά της παραλείψεως.
Οπως έλεγε πανεπιστημιακός καθηγητής ο οποίος συμμετείχε στις επιτροπές οι οποίες συνεδρίασαν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα: « Αν δεν αναφερθεί πουθενά στον νόμο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η νομική του έννοια και η νομική του υπόσταση δεν ισχύουν. Παραμένει έτσι ένας ηθικός κανόνας. Η διοίκηση του κάθε πανεπιστημίου θα μπορεί να καλεί την Αστυνομία όποτε παραστεί ανάγκη, χωρίς καμία επιπλοκή. Ούτε αρμόδιες επιτροπέςούτε πολύπλοκες διαδικασίες για να κληθεί ο εισαγγελέας ». «Σταματήστε πια να μιλάτε για το άσυλο. Αυτό είναι το πρόβλημα των πανεπιστημίων;» είπε στο «Βήμα» καθηγητής Ποινικού Δικαίου ο οποίος συμμετέχει στη νομική επεξεργασία του νέου νόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά. Βέβαια στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια τα γεγονότα που αφορούν το άσυλο μονοπωλούν το ενδιαφέρον, όπως η κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες στις αρχές του χρόνου. Οι βανδαλισμοί, το χτίσιμο γραφείων για τον αποκλεισμό καθηγητών, οι καταλήψεις και η χρήση χώρων ως «καταφύγιο» από διάφορες ομάδες έχουν γίνει συνώνυμα με την έννοια του πανεπιστημίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό του πρύτανη του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Χρ. Κίττα ο οποίος, πριν από τρία χρόνια, έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί ύστερα από επίθεση που δέχθηκε μέσα στην Πρυτανεία από ομάδες καταληψιών.
Ο νέος νόμος-πλαίσιο ουσιαστικά… απενεργοποιεί τη νομική ισχύ του πανεπιστημιακού ασύλου διά της απαλοιφής του. Εναπόκειται δηλαδή στις νέες διοικήσεις των πανεπιστημίων, εφόσον το θελήσουν, να συμπεριλάβουν σχετικές διατάξεις στους εσωτερικούς κανονισμούς των ιδρυμάτων τους και φυσικά να επωμιστούν την ευθύνη εφαρμογής τους. Η διάταξη αυτή, αν και αποτελεί έκπληξη, είναι πιθανόν να βρει την πανεπιστημιακή κοινότητα σύμφωνη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να βρεθεί λύση στο θέμα άμεσα.
Μάλιστα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Θ.Σφηκόπουλος , χωρίς να έχει γνώση του νέου νόμου, απαντά αυθόρμητα στη σχετική ερώτηση: «Αν έχουμε να κάνουμε κάτι καλό στο θέμα αυτό, είναι να μην το συζητάμε»…
Μια ιστορία 100 χρόνων.
Το πανεπιστημιακό άσυλο απασχολεί την Ελλάδα από τον περασμένο αιώνα. Παρά τις δημόσιες συζητήσεις ωστόσο που είχαν ανοίξει για το θέμα κυρίως τις περιόδους 1975, 1977 και 1978, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε κανέναν νόμο, οπότε και δεν είχε νομική, αλλά μόνον ηθική υπόσταση.
Για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε το 1982 με τον νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για τα ΑΕΙ, ενώ κανένας υπουργός δεν το «άγγιξε» ως το 1997, οπότε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Παιδείας την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου καθόρισε συγκεκριμένα τι καλύπτει το πανεπιστημιακό άσυλο και ποιους χώρους μέσα στα ιδρύματα. Πέρυσι η ΝΔ ζήτησε επίσημα στη Βουλή την κατάργησή του.
Απο την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε τέσσερις προτάσεις για αλλαγές στον νόμο Γιαννάκου. Συγκεκριμένα ζητούσε όλα τα πανεπιστήμια να ορίσουν τους χώρους στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα και ισχύει το άσυλο. Να γίνει καταγραφή των χώρων που είναι κατειλημμένοι από ιδιώτες. Να προτείνουν τα πανεπιστήμια τον τρόπο με τον οποίο θα διαφυλασσόταν η πνευματική και υλική τους περιουσία. Επίσης, τότε η κυρία Διαμαντοπούλου ζητούσε κάθε πανεπιστήμιο να προβλέπει διαδικασία «εφημερίας» στον κανονισμό λειτουργίας του, ώστε να ειδοποιείται το πρυτανικό συμβούλιο σε περίπτωση που εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Βέβαια οι προτάσεις δόθηκαν, αλλά… απάντηση δεν δόθηκε. Τα πανεπιστήμια, για μία ακόμη φορά, ακύρωσαν την όποια προσπάθεια για αλλαγή εν τη γενέσει της. Η λύση επιχειρείται τώρα στον νέο νόμο- πλαίσιο.
ΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΟΚ: Κόβουν μισθούς πανεπιστημιακών στην αξιολόγηση
Η ρύθμιση για το άσυλο στον νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ μπορεί να εγείρει αντιδράσεις,ωστόσο εκείνο που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στην κοινότητα των πανεπιστημιακών είναι η διάταξη για την αξιολόγησή τους. Σύμφωνα με πληροφορία του «Βήματος», όποιος πρωτοβάθμιος καθηγητής αποτύχει στην πρώτη αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί, τότε, εκτός των άλλων, ο μισθός του θα μειωθεί στο 65%. Οπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» (Κυριακή 12 Ιουνίου), σύμφωνα με τον νέο νόμο πλαίσιο οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές θα αξιολογούνται ανά πενταετία,με διεθνή κριτήρια. Αν στην πρώτη κρίση αποτύχουν, θα έχουν δικαίωμα να επανακριθούν σε τρία χρόνια. Εφόσον και τότε αποτύχουν, θα μετατάσσονται σε άλλη θέση στο Δημόσιο. Τα παραπάνω συζήτησαν σε έκτακτη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής που συντάσσουν τον νόμο ο οποίος δίνεται στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Με τους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας θα συζητήσει στη Σύνοδό τους, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου στον Βόλο, με οικοδεσπότη το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Η Σύνοδος αυτή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλοί από τους πρυτάνεις είναι έτοιμοι να «πάρουν τα όπλα» με τις διατάξεις του νέου νόμου και περιμένουν να ακούσουν επίσημα τις λεπτομέρειές του. Εκ των πραγμάτων πάντως τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να αντιδράσουν ακαριαία στην επικείμενη ψήφιση του νόμου, καθώς το καλοκαίρι θα είναι κλειστά. Ως εκ τούτου, η συζήτηση στον Βόλο θα είναι η τελευταία ευκαιρία για ανταρσία ή για να τα βρουν με την υπουργό.

Δεκατρία μέτρα-φωτιά φέρνει το Μεσοπρόθεσμο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=76631&catID=2


Σοκ και δέος προκαλούν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

1)Μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ. Αυτό θα σημάνει μεγάλες επιβαρύνσεις για όσους μέχρι σήμερα είχαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ήταν αφορολόγητο. Της μείωσης εξαιρούνται, δηλαδή θα συνεχίσουν να έχουν αφορολόγητο 12.000 ευρώ, οι νέοι μέχρι 30 ετών, καθώς και οι συνταξιούχοι και ανάπηροι που όμως έχουν εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

2)Απαιτείται πλέον το 25% του ατομικού εισοδήματος σε αποδείξεις για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου και για ποσό εισοδήματος μέχρι 60.000 ευρώ.

3)Αυξάνονται μέχρι και 37,5% τα τεκμήρια κατοικίας, 100% των οχημάτων, 50% των σκαφών και 60% για πισίνες.
Επιβάλλεται κλιμακωτή αντικειμενική δαπάνη κατοικίας:
μέχρι 80 τ.μ. θα κοστίζει 40 ευρώ ανά τετραγωνικό
από 81 τ.μ. έως 120 τ.μ. 65 ευρώ
από 121 τ.μ. έως 200 τ.μ. 110 ευρώ
από 201 έως 300 τ.μ. 200 ευρώ
από 300 τ.μ. και πάνω 400 ευρώ

4)Αναστέλλεται μέχρι και τις 31.12.2013 το πόθεν έσχες για αγορά ακινήτων.

5)Επιβάλλεται κεφαλικός φόρος, 1-4% σε όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και 5% στα εισοδήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, αιρετών ΤΑ, γενικών και ειδικών γραμματέων. Εξαιρούνται μόνο μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Η πρώτη έκτακτη εισφορά πληρώνεται φέτος και επιβάλλεται στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010. Θα αποσταλεί ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα και η εξόφληση θα γίνει σε 6 δόσεις, με ελάχιστο ποσό 300 ευρώ ανά δόση.

6)Μπαίνει μαχαίρι και στις φοροαπαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές, ιατρικά και τόκους στεγαστικών δανείων. Πλέον θα υπάρχει έκπτωση 20% από το φόρο αντί του 100% από το εισόδημα.

7)Επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος σε επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Το τέλος ορίστηκε στα 400 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 200.000 και στα 500 ευρώ για άνω 200.000 κατοίκων (οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης θεωρούνται ως μια πόλη), ενώ για τα υποκαταστήματα είναι 300 ευρώ.

8)Μειώθηκε 50% στα 200.000 ευρώ το ατομικό αφορολόγητο για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ειδικά για το 2010 και το 2011 ο ΦΑΠ εξοφλείται σε 3 ισόποσες δόσεις.

9)Αυξάνονται 10% τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.

10)Από 27.6.2011 εξισώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και από 1.9.2011 ο ΕΦΚ 1,5 γιγατζάουλ στο φυσικό αέριο.

11)ΦΠΑ 23% σε χυμούς, αναψυκτικά και ανθρακούχα νερά, ενώ μένει στο 13% το εμφιαλωμένο νερό.

12)ΦΠΑ 23% σε ντελίβερι, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία και στις υπηρεσίες εστίασης.

13)Επιβολή Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης που θα παρακρατείται μηνιαία:

3% για συντάξεις από 300,01 ευρώ έως 350,00 ευρώ
4% για συντάξεις από 350,01 ευρώ έως 400,00 ευρώ
5% για συντάξεις από 400,01 ευρώ έως 450,00 ευρώ
6% για συντάξεις από 450,01 ευρώ έως 500,00 ευρώ
7% για συντάξεις από 500,01 ευρώ έως 550,00 ευρώ
8% για συντάξεις από 550,01 ευρώ έως 600,00 ευρώ
9% για συντάξεις από 600,01 ευρώ έως 650,00 ευρώ
10% για συντάξεις από 650,01 ευρώ και άνω

Με …τανκς απειλεί τώρα ο Πάγκαλος

Από το ιστολόγιο  http://www.antinews.gr/2011/06/26/108845/

Κατά την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. «Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά» εξηγεί ο κ. Πάγκαλος.

Συνέντευξή Πάγκαλου στην ισπανική εφημερίδα El Mundo
Βέβαια, ο κ. Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει σε ακραίες δηλώσεις και δεν εντυπωσιαζόμεθα. Αυτή τη φορά όμως δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό και τρομοκρατεί τους Έλληνες. Τέτοιες δηλώσεις αυτές τις στιγμές είναι επικίνδυνες, δεδομένου ότι τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου αναπαράγονται στο εξωτερικό κυρίως από τα γερμανικά μέσα.

Η Αίγυπτος δεν θέλει ΔΝΤ και πήρε...δώρο 500 εκατομμύρια από το Κατάρ.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=6567

  Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δε θα χρειαστεί να λάβει δάνεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρόλο που υπάρχει σχετική συμφωνία, καθώς η αναθεώρηση του προϋπολογισμού περιορίζει την προοπτική μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος.

   

"Σ΄αυτή τη φάση δε χρειάζεται να καταφύγουμε στην παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ", τόνισε ο Ραντουάν και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος εξακολουθεί να έχει "τις καλύτερες σχέσεις" με τους θεσμούς αυτούς. 

   

Σύμφωνα με τον Ραντουάν, η Αίγυπτος έλαβε από το Κατάρ 500 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

  

"Είναι ένα δώρο", απάντησε ο αιγύπτιος υπουργός όταν ρωτήθηκε εάν τα χρήματα αυτά δόθηκαν υπό όρους. 

   

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενέκρινε την 1η Ιουνίου έναν προϋπολογισμό για το 2010-2011 που αυξάνει τις δαπάνες κατά το ένα τέταρτο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βοηθηθούν οι φτωχοί μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση από την εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ.

      

Αναπόφευκτη θεωρεί την έξοδο χώρας από το ευρώ ο George Soros, υπονοώντας την Ελλάδα... - Ζητά Plan B από την Ευρώπη

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Βέβαιη θεωρεί την έξοδο χώρας από το ευρώ ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής George Soros, ενθαρρύνοντας την Ευρώπη να συντάξει ένα δεύτερο σχέδιο - ένα Plan B - ώστε η ΕΕ να μην οδηγηθεί στην κατάρρευση.
Στις σχετικές δηλώσεις του ο Soros δεν κατονόμασε ποια χώρα είναι εκείνη που θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ωστόσο τα βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα, εν αναμονή της κρίσιμης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης.
Στη διάρκεια ομιλίας του στη Βιέννη, ο Soros ανέφερε ότι η Ευρωζώνη εμφανίζει ένα σημαντικό μειονέκτημα: "Δεν υπάρχει συμφωνία για την έξοδο χώρας από το ευρώ, εξέλιξη όμως που στις τρέχουσες συνθήκες μοιάζει αναπόφευκτη..."
Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, αφού ανέφερε ότι η διάσωση της ΕΕ αποτελεί μείζον ζήτημα για την παγκόσμια οικονομία, επισήμανε την ανάγκη δομικών αλλαγών στους κόλπους της, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή της.
"Ας το αντιμετωπίσουμε... βρισκόμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης της Ευρωζώνης, η οποία, ας πούμε ότι ξεκινά από την Ελλάδα, αλλά που μπορεί εύκολα να μεταδοθεί... Το χρηματοοικονομικό σύστημα παραμένει ιδιαιτέρως ευάλωτο...", σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "Τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλλαγής".

www.bankingnews.gr   

Μ. Βρετανία: Γυναίκα συνελήφθη για υποκλοπή μέσω τηλεφώνου

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16010#more-16010

phone hacking Μ. Βρετανία: Γυναίκα συνελήφθη για υποκλοπή μέσω τηλεφώνουΟι Βρετανικές Αρχές αναφέρουν ότι μετά από έρευνα συνέλαβαν μια 39χρονη γυναίκα για hacking μέσω τηλεφώνου.
Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση διότι είναι ύποπτη για συνωμοσία και υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων από ένα σπίτι στο Δυτικό Γιορκσάιρ της βόρειας Αγγλίας.
Η σύλληψη αποτελεί μέρος<…>
μιας νέας έρευνας σχετικά με το hacking μέσω τηλεφώνου, ισχυρισμοί που αφορούν την News of the World και το Rupert Murdoch της Βρετανίας.
Η News of the World παραδέχθηκε ότι μερικοί υπάλληλοι έχουν υποκλέψει μηνύματα από το φωνητικό «ταχυδρομείο» διασήμων και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί για τον λόγο αυτό.
Βέβαια η υπόθεση της γυναίκας που συνελήφθη δεν έχει κάποια σχέση με τη δημοσιογραφία, η υποκλοπή ήταν καθαρά για προσωπικούς σκοπούς.

Εισαγγελική έρευνα για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/330403.html

   Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ,διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ , σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει προχθές την προσωρινή εντολή του , μετά τη διακοπή για την Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κ. Ράικου είναι εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ : Ή ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,Ή ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣE ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/06/e_26.html




Τα μυρμήγκια όταν είναι να χαθούν, βγάζουν …φτερά !
                                                                 Λαϊκή παροιμία

  • Άρθρο του  Λιότσιου Σ.Βασίλη *
     Τα ψέματα τελείωσαν ! Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος την Τετάρτη , θα αποτελέσει  για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , την απόλυτη θρυαλλίδα  που θα προσδιορίσει , πολύ φοβάμαι ,πέρα από το μέλλον της χώρας μας , την ίδια την φυσική ύπαρξή τους, κίνδυνο που φαίνεται να μην κατανοούν. Μέχρι στιγμής ,είναι ξεκάθαρο πως στο μυαλό τους υπάρχει μόνο το αισχρό συμφέρον του εξαγορασμένου και πλήρως αλλοτριωμένου  κόμματός τους  και ο φόβος να χάσουν τη κουτάλα και όχι το μέλλον της χώρας μας όπως υποκριτικά υποστηρίζουν.
    Το μέλλον της χώρας μας πλέον ξεκαθαρίστηκε από όλους τους σχετικούς καθηγητές και αναλυτές και έγινε …αποδεκτό και από τον νέο υπουργό Οικονομικών. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ (πράγμα οικονομοτεχνικά αδύνατο) ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ .Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ,ΩΣΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
    Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον .Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ,ότι δεν κατάλαβε, ή ότι παρασύρθηκε. Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα και ειπώθηκαν από πάμπολλα στόματα ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης με ακραιφνή τρόπο. Η καγκελάριος μέρκελ ,μόλις χθες ,παραδέχτηκε ότι η ΕΕ απλώς κερδίζει χρόνο (ώστε δηλαδή να ελαχιστοποιηθεί η βεβαιωμένη και προϋπολογισμένη ζημία από τα ομόλογα ,να στραγγίσουν τη χώρα μας από τα περιουσιακά της στοιχεία ,να κερδίσουν από τα CDS πτώχευσης στα οποία κρυφά επένδυσαν ,ώστε να βγάλουν μέρος της χασούρας των ομολόγων και ύστερα να μας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης ,βλέπε ελεγχόμενης χρεοκοπίας τον οποίο μέχρι τότε θα έχουν ετοιμάσει) .Ο ίδιος ο θλιβερός βενιζέλος ,παραδέχτηκε σε συνέντευξή του, ότι γνωρίζει ότι το χρέος στο τέλος του 2013 θα είναι ίδιο με σήμερα ,αλλά με το μεσοπρόθεσμο, …αποφεύγουμε (τώρα) τη δήθεν στάση πληρωμών, όταν έχει αποδειχθεί πλέον ,ότι όλα τα ποσά των δανείων πηγαίνουν στην αποπληρωμή παλαιότερων τοκοχρεολυσίων και όχι σε μισθούς και συντάξεις. Θα έπρεπε ,αντίθετα ,να τους εξοργίζει η εμμονή του πρωθυπουργού στο παραμύθι αυτό ,με το οποίο αποδεικνύεται ότι τους θεωρεί εν ψυχρώ άσχετους και πρόβατα.       Από την άλλη, αξιολογότατοι καθηγητές οικονομικών και ξένοι οικονομικοί αναλυτές , έχουν καταστήσει με τις οικονομετρικές αναλύσεις τους σαφές και μαθηματικά βέβαιο ,ότι Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ,Η ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 70% ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ,ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ (ΑΤΟΚΟΥ) ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ.  
     Είναι πλέον σαφές σε όλους τους βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση παπανδρέου είναι κυβέρνηση ξένων συμφερόντων με αποστολή και σκοπό την κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας και τη μετατροπή του εργατικού δυναμικού της  ,στη συνέχεια, σε κινέζους ,που όμως, όντας κοντά στην Ε.Ε ,δεν θα επιβαρύνουν τους επενδυτές με  κόστος μεταφοράς !
     Είναι ξεκάθαρο, πως η ίδια αγωγή (το δις εξαμαρτείν) με ίδια αυξημένη δοσολογία ,δεν είναι δυνατόν να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που έφερε η πρώτη (πρώτο μνημόνιο) με επιπλέον δεδομένο πως ο ασθενής είναι ήδη εξασθενισμένος !
     Το νιώθετε κύριοι βουλευτές και μην κάνετε ότι δεν το βλέπετε : Η χώρα μας ,είναι για τον γιωργάκη (και την οικογένεια παπανδρέου) μια Ανώνυμος Εταιρεία στην οποία απλά τον διόρισαν ως γενικό διευθυντή (βλέπε μαριονέτα),υποχρεωμένο να υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προσταγές των μετόχων - επενδυτών της .Τίποτα περισσότερο ! (Ο αντρίκος παπανδρέου διατηρεί  ύποπτη εταιρεία ειδικών δραστηριοτήτων στην Ελβετία , δηλώνοντας ως διεύθυνση  το …πανεπιστήμιο Αθήνας ,χωρίς τηλέφωνο και χωρίς …άλλα στοιχεία (!?) http://activistika.blogspot.com/2011/06/olympia.html)
     Αυτά δεν τα βλέπουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ; Δεν φρόντισαν να μάθουν, δεν διάβασαν  (τα ΜΜΕ δεν είπαν κουβέντα) ότι το μεσοπρόθεσμο και η νέα βοήθεια μαμούθ που ο αρχιπράκτορας διαφήμιζε για να τους ξεγελάσει ,δίνονται με υποθήκη εθνικής περιουσίας ύψους 270 δις ευρώ ; (http://activistika.blogspot.com/2011/06/270.html) .Δεν πρόσεξαν ότι στη σικέ συνέντευξη στις Βρυξέλες, σε συγκεκριμένη ερώτηση περί εγγυήσεων, ο γΑπ απέφυγε άτεχνα να απαντήσει; Δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά διακυβεύεται ; Δεν ξέρουν ότι οι μισοί υπουργοί τους είναι μέλη της λέσχης Bildelberg ; Δεν βλέπουν ότι όλοι οι σύμβουλοι του γιωργάκη και ο πρώην υπουργός οικονομικών ,είναι πρώην ή νυν στελέχη της Goldman Saks και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, του ίδιου παγκόσμιου τραπεζικού λόμπι που θέλει να μας κατασπαράξει ; Δεν κατάλαβαν ότι το κόμμα τους έχει μετεξελιχθεί από σοσιαλιστικό σε ακραίο νεοφιλελεύθερο …κατοχικό ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ; Δε βλέπουν ότι αυτή τη στιγμή, ο πράκτορας των τραπεζιτών που στηρίζουν, δεν έχει τη λαϊκή πλειοψηφία και τη συνταγματική νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την Ελλάδα και να κινεζοποιήσει εμάς και τα παιδιά μας ; Δεν βλέπουν ότι ο λαός δεν τον αποδέχεται ούτε καν στο ρόλο του απλού εκπροσώπου του κράτους στη τελετή έναρξης των special Olympics , όπου και ανέκρουσε πρύμναν να εμφανιστεί ; (!!!) Φανταστείτε κατάντια !
     ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ, Η ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , Η ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ.
     Με αυτά που βλέπω όμως και από τις δηλώσεις τους ,ένα καταλαβαίνω  με βεβαιότητα : ΕΧΟΥΝ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ - ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞ’ ΑΥΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ! Φαίνεται πως ,κλεισμένοι μέσα στα στεγανά της βουλής ,δεν έχουν καταλάβει ,την αλλαγή των καιρών, γι’ αυτό και δεν κατανοούν τον κίνδυνο που διατρέχουν , να λιντσαριστούν κυριολεκτικά  και ομαδικά όταν θα επέλθει η πτώχευση .Τους διαφεύγει πλήρως ότι όταν όλα ξεκαθαρίσουν ,οι ίδιοι δεν θα διαθέτουν ελικόπτερο , όπως ίσως ο δοσίλογος παπανδρέου, (ο οποίος έχει ήδη σχεδιάσει την διαφυγή του) και θα είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν την οργή του λαού .
    Ας σκεφτούν λοιπόν. Η απόφαση δεν είναι δύσκολη και εδώ είναι το παράδοξο και εξοργιστικό  ταυτόχρονα ! Είναι πανεύκολη, ηρωική, ιστορική  και ξεκάθαρη ! Το μόνο που πρέπει να γίνει ,είναι να παρθεί με γνώμονα όχι τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς του πράκτορα ,αλλά …με φόντο τη πλατεία ” !
    ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ‟ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ” ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ‟ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ” ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ. ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ;
    Τα πράγματα συνεπώς είναι κατ’ ουσίαν απλά ! Μένει να δούμε αν το βουλευτικό βόλεμα (που από δω και πέρα δεν έχει νόημα) επιρρώνει την άγνοια κινδύνου και αν η κουτάλα υπερισχύσει ακόμα και της λογικής !!!
ΥΓ 1 : Και για να τους βοηθήσω ,ως προς το ποιον (πράκτορα) στηρίζουν ,παραθέτω τον επίλογο πρόσφατου άρθρου - έκκληση του Χέλμουτ Σμιθ : 
   Χωρίς Όμηρο, χωρίς Σοφοκλή, τι θα είμαστε εμείς; Χωρίς Σωκράτη, Πλάτωνα, χωρίς Αριστοτέλη: Ή χωρίς Περικλή; Μπορεί μερικοί των σημερινών κορυφαίων (!?) στην Αθήνα να είναι διεφθαρμένοι, (ποιοι άραγε;) αλλά οι πρόγονοί τους και η ιστορία τους αξίζουν το σεβασμό.
   Όποιος κάποτε έχει βιώσει το Ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο Σούνιο ή την Ακρόπολη, δεν θα το ξεχάσει ποτέ.”
                                                                                                                                             Helmut Schmidt
ΥΓ 2 : Η χρήση μικρών (πεζών) γραμμάτων στα κύρια ονόματα που αναγράφονται στο άρθρο, δεν είναι συμπτωματική και έχει απόλυτη σχέση με την …πραγματικότητα !
  Ο Βασίλης Σ. Λιότσιος είναι καθηγητής Οικονομικών

Ένα ακόμη περιστατικό εισβολής σε στρατιωτική μονάδα...Αυτή τη φορά αλλοδαποί επιχείρησαν να εισβάλουν στην Π.Μ. της Σούδας


Δύο άγνωστοι, ένας Σύριος κι ένας Πακιστανός, εντοπίστηκαν σήμεραστις 12.55 το μεσημέρι, και συνελήφθησαν από περίπολο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της 115 Πτέρυγας Μάχης, στο αεροδρόμιο της Σούδας.
Οι δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν παραβιάσει την περίφραξη, με σκοπό την είσοδο στη Μονάδα, μετά την άμεση σύλληψή τους παραδόθηκαν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο ύποπτο περιστατικό που λαμβάνει χώρα σε στρατιωτική μονάδα τις τελευταίες μέρες, αφού είχε προϋπάρξει εκείνο στην 114 Π.Μ., στην Τανάγρα, τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου, όταν δύο άγνωστοι, καταδιωκόμενοι από την αστυνομία, εισέβαλαν στο χώρο του στρατοπέδου, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές ασφαλείας του.

ΠΗΓΗ thebest

Παλιό αλλά ταιριάζει γάντι <Νασαι καλό παιδί, αριστος Βουλευτής>

Σχόλιο ιστολογίου μας : Παλιό αλλά ταιριάζει γάντι ........

Συμμαχία για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα ΜΑΣ Αρχική Όλοι οι Έλληνες Πατριώτες ενωμένοι – Κάλεσμα ενότητας Επικοινωνία Δίνονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Δημοψηφίσματος της Κυριακής 26 Ιουνίου.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δίνονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Δημοψηφίσματος της Κυριακής 26 Ιουνίου. 
Στη δημοσιότητα δίνονται τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Δημοψηφίσματος της Κυριακής 26 Ιουνίου, το οποίο οργανώνει η Συμμαχία για την Ελλάδα, η συσπείρωση των Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων-Κινημάτων.
Το Δημοψήφισμα θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα, το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου, ενώ, αρκετές πόλεις της χώρας μας, έχουν δηλώσει την έναρξη Δημοψηφισμάτων με ταυτόσημη επιλογή:
 1. Το ψηφοδέλτιο υπέρ του πολιτικού συστήματος, το οποίο συμβολικά είναι πορτοκαλί χρώματος (χρώμα της νέας τάξης και των «πορτοκαλί επαναστάσεων») και στο οποίο αναγράφεται: «ΝΑΙ. Το πολιτικό σύστημα με εκφράζει».
 2. Το ψηφοδέλτιο κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο επίσης συμβολικά είναι θαλασσί (έχει το χρώμα της ελληνικής σημαίας) και στο οποίο αναγράφεται: «ΟΧΙ. Δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του πολιτικού συστήματος (Χρέος, δανειακές συμβάσεις, Μνημόνιο 1 & 2). Ζητώ διάλυση της Βουλής και σύγκλιση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης».  


Παρακαλούνται όλες οι Πατριωτικές-Δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, να συντονιστούν με την Συμμαχία για την Ελλάδα, για να δοθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες διευκρινήσεις, για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος.
 Να υπενθυμίσουμε εδώ πως το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θα παραδοθεί με την ολοκλήρωσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επίκληση του άρθρου 120 παράγραφος 4 του ελληνικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει πως «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Αμέσως μετά την ενέργεια αυτή, θα κληθεί ο Λαός να υλοποιήσει τη πρόταση για σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στη Βουλή, μια πράξη η οποία θα αποτελέσει και την κορύφωση των Δημοκρατικών Θεσμών, με διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας. Στην Λαϊκή αυτή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα τεθούν όλα τα ζητήματα ενώπιον του Λαού, όπως η τιμωρία των ενόχων για το αδιέξοδο που βιώνει σήμερα η Χώρα, το οικονομικό, με στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων. Ακόμη, θα τεθούν σε ανοιχτό διάλογο και συναπόφαση τα ζητήματα των θεσμών και της Άμεσης Δημοκρατίας στο νέο Σύνταγμα που θα προκύψει, η λαθρομετανάστευση, τα Εθνικά, η Υγεία, η Παιδεία. Όλα δηλαδή τα θέματα τα οποία αφορούν σε ένα νέο Σύνταγμα, βγαλμένο μέσα από την Λαϊκή Βούληση, και φυσικά με μόνιμο παρανομαστή τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδας μας και βάση τη Λαϊκή Κυριαρχία. Μέσα από την Λαϊκή αυτή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα προκύψει και η νέα πολιτική ηγεσία του τόπου, βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του Ελληνικού Λαού, μακριά και πέρα δηλαδή από την επαγγελματικού τύπου πολιτική, την οποία παρήγαγε η κομματοκρατία.

"Ζούμε τη κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης"!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=6&art_id=6572

«Η γενιά μας ζει την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»: αυτό δήλωσε πρόσφατα ο βρετανός ιστορικός Νιλ Φέργκιουσον, χωρίς στην πραγματικότητα να αιφνιδιάσει κανέναν αφού είναι γνωστός ευρωσκεπτικιστής.

Πολύ λιγότερο αναμενόμενη ήταν η πρόβλεψη ενός ανθρώπου που πιστεύει στην ευρωπαϊκή ιδέα, καθώς χρημάτισε μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1995 ως το 2000. «Έχουμε δει την κορύφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε τις προάλλες ο βρετανός διπλωμάτης Σερ Στίβεν Ουολ. «Με λίγη τύχη, δεν θα προλάβω τον θάνατό της [ο Ουολ είναι 64 ετών]. Όμως είναι σαφές ότι πεθαίνει. Στο κάτω-κάτω, λίγοι θεσμοί κρατούν για πάντα».

    

   

Όπως επισημαίνει ο Μάρτιν Κετλ στην Γκάρντιαν, ο Ουολ ήταν ο σημαντικότερος φιλοευρωπαίος βρετανός διπλωμάτης της εποχής του. Έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας του στις σημαντικότερες διαπραγματεύσεις για τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Ήταν σύμβουλος του Τόνι Μπλερ. Κι έγραψε ένα βιβλίο που αρχίζει με τη φράση: «Είμαι πεισμένος ότι η ολόψυχη συμμετοχή στην ΕΕ είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας».

    

    Το αξιοσημείωτο στην απαισιοδοξία του Ουολ είναι ότι δεν είναι πια αξιοσημείωτη. Οι συζητήσεις που γίνονται αυτόν τον καιρό στις Βρυξέλλες δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα ή την ευρωζώνη, αλλά το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ντέιβιντ Μάρκαντ, ένας φιλοευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης, παραφράζει στο καινούργιο του βιβλίο τον Λένιν γράφοντας ότι «η σημερινή πολιτική της Ευρώπης είναι ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω».

    

   

Δεν είναι περίεργο ότι η συζήτηση γίνεται σε αυτούς τους τόνους, σημειώνει ο βρετανός αρθρογράφος. Η ελληνική κρίση δικαίωσε όσους έλεγαν ότι η χώρα αυτή δεν έπρεπε να γίνει ποτέ δεκτή στην ευρωζώνη. Όμως η κρίση αυτή αποκαλύπτει κάτι που θα είχε αποκαλυφθεί ούτως ή άλλως: την αποτυχία της γενιάς ευρωπαίων ηγετών όπως ο Χέλμουτ Κολ να στηρίξουν τη νομισματική ένωση με μια οικονομική και πολιτική ένωση.

    

 


Ο ίδιος ο Μάρτιν Κετλ έγραφε το 1997 ότι «δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια Ευρώπη όπου η Συνθήκη του Μάαστριχτ θα αντιμετωπίζεται σε ορισμένους τόπους (ίσως ακόμη και στη Γερμανία) όπως αντιμετωπιζόταν στο μεσοπόλεμο η Συνθήκη των Βερσαλλιών: ως η πηγή του προβλήματος, όχι η απάντηση σ’αυτό. Αν η προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις της σύγκλισης οδηγήσει στη διάλυση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας από τα οποία εξαρτώνται οι φτωχοί, μπορεί να ξεσπάσουν λαϊκιστικές και εθνικιστικές αντιδράσεις σε οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης».

    

 


Η δυναμική αυτή αποτελεί σήμερα πραγματικότητα. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Η Ευρώπη την οποία ονειρεύονταν ο Ζαν Μονέ και ο Ζακ Ντελόρ υποχωρεί σε μια σειρά από μέτωπα.

    

   

Το μέτωπο του ευρώ είναι το πιο δραματικό. Εξίσου ισχυρή ένδειξη είναι όμως η κατάρρευση της Συνθήκης του Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα, η αδυναμία της Ευρώπης να χαράξει μια κοινή πολιτική στη Λιβύη, όπως είχε συμβεί παλιότερα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αποτελεί μια σαφή υποχώρηση.

    

   

Κάθε φορά που δύο παρατηρητές της Ευρώπης συζητούν αυτά τα πράγματα, συνήθως συμφωνούν στο ότι ο μόνος τρόπος να βγει η Ευρώπη από το αδιέξοδο είναι να καθιερώσει ένα ενιαίο φορολογικό καθεστώς, ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα και, πάνω απ’όλα, ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης.

    

 

Τέτοιες συζητήσεις γίνονται αυτές τις ημέρες και στις Βρυξέλλες. Αλλά δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η γενιά του Ντελόρ έχει φύγει από τη σκηνή. Η εθνικιστική Δεξιά και οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων νίκησαν. Οι διεθνιστές σοσιαλδημοκράτες και χριστιανοδημοκράτες έχασαν. Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται τώρα δεν είναι πώς θα συσφιχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πώς θα εξασφαλιστεί ότι η πιθανότατη διάλυση της ΕΕ θα γίνει με οργανωμένο και συγκροτημένο τρόπο. Ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πολέμου μεταξύ των κρατών, ή εθνικιστικών συγκρούσεων στο εσωτερικό τους. Άλλωστε γι’αυτό δημιουργήθηκε στην αρχή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    

   

(Πηγή: The Guardian)

   

Αλληλομαχαιρώματα Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου και στο βάθος σκορποχώρι

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/26/108723/


Μια συνέντευξη που δίνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο Βήμα της Κυριακής και μια δήλωσή του για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, μπορούν να αποτελέσουν βόμβα για την κυβέρνηση.
Tα προηγούμενα 24ωρα ο Β. Βενιζέλος είχε αφήσει αιχμές κατά του προκατόχου του λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος που βρήκε και πως στο Γιουργκρούπ κανείς δεν ήξερε για αλλαγές στον εκτελεστικό νόμο. Οι αλλαγές ήταν προς το καλύτερο καθώς όχι μόνο δεν υπήρχε έκτακτη εισφορά αλλά παρέμενε και το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Βγαίνει λοιπόν τώρα ο Παπακωνσταντίνου στο Βήμα και δηλώνει ότι είχαν γίνει δεκτές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και είχαν ενσωματωθεί στο μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα πάει ακόμη παραπέρα τονίζοντας με νόημα ότι οι αλλαγές αυτές είχαν συμφωνηθεί πριν από τον ανασχηματισμό.
Αν συμβαίνει αυτό, και δεν είναι καθόλου ηλίθιος ο πρώην τσάρος να λέει ότι του κατέβει, τότε τρέχει κάτι πολύ σοβαρό.
Το ερώτημα είναι ένα: Είχαν ετοιμαστεί και συμφωνηθεί με την ΕΕ αλλαγές προς το καλύτερο για το λαό και ο Βενιζέλος τα διέλυσε όλα, χάλασε τη συμφωνία και έφερε τα πιο σκληρά μέτρα που έχει δει ποτέ αυτός ο τόπος; Τον πίεσε κανείς ή θέλησε να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως και να πάει στις Βρυξέλλες με μέτρα – φωτιά για να του πούνε μπράβο για την αποφασιστικότητά του;
Παίζει, βέβαια κι ένα σενάριο συνωμοσίας. Τα πολύ σκληρά μέτρα να τα έφερε ο Βενιζέλος για να ρίξει την κυβέρνηση την ερχόμενη Τετάρτη χωρίς αυτός να φαίνεται ούτε αποστάτης, ούτε συνωμότης. Κάτι τέτοια βυζαντινικά κόλπα τα ξέρει ο Μπένι.
Πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφήνει και μια σαφή αιχμή για τον διάδοχό του: «Έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος, αφού πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά…».
Του λέει με απλά λόγια ότι στο Πεντάγωνο δεν είχε ιδέα τι γινόταν και τώρα που πήγε Σύνταγμα κατάλαβε τι σημαίνει πραγματική πολιτική.
Το συμπέρασμα πάντως είναι η κυβέρνηση μοιάζει και πάλι με σκορποχώρι, με αιχμές και μαχαιρώματα και πολύ παρασκήνιο. Η διάλυση είναι προ των πυλών…

Δυσπιστία των Γερμανών απέναντι στο ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=76607&catID=2

Μια πλειοψηφία των Γερμανών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στο ευρώ λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και η οποία συνδέεται με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Allensbach, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Συνολικά, το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν "ελάχιστη" ή καθόλου εμπιστοσύνη" στο ευρώ και μόνο το 19% έχει "μεγάλη" ή "πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη" στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η δυσπιστία των Γερμανών απέναντι στο ευρώ αυξάνεται συνεχώς. Τον Απρίλιο, το 66% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ. Το 2008, λιγότεροι από τους μισούς εκ των ερωτηθέντων είχαν την ίδια γνώμη.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10 Ιουνίου από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το 60% των Γερμανών τασσόταν κατά της χορήγησης νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

"Οι Γερμανοί πολίτες είναι πιο προβληματισμένοι για το ευρώ απ΄ό,τι πριν από ένα χρόνο. Κι αυτό λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης", δήλωσε πρόσφατα ο Πέτερ Ματουσέκ αναλυτής του γερμανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa.

"Ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν σφίξει πολύ τη ζώνη τα τελευταία χρόνια και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν χώρες που δεν έχουν κάνει τις ίδιες προσπάθειες", τόνισε ο Ντομινίκ

Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου: Αγαθό ή κατάρα;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_1495.html


Ο ελληνικός χώρος διαχρονικά και δια μέσου των αιώνων αποτελεί σημείο τομής γεωπολιτικών συμφερόντων και πεδίο ανταγωνισμού -πολλές φορές σκληρού- των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη. Τα συμφέροντα αυτά την περίοδο ίδρυσης του ελληνικού κράτους σχετίζονταν κυρίως με τον έλεγχο των θαλασσίων οδών και την ασφάλεια του θαλασσίου εμπορίου, που απειλούσε κατά καιρούς η δράση των πειρατών. Υπάρχουν μάλιστα απόψεις σύμφωνα με τις οποίες οι Μεγάλες Δυνάμεις, από ένα σημείο και μετά, συναίνεσαν και υποστήριξαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους, θεωρώντας τους Έλληνες τους μόνους ικανούς να κυριαρχήσουν και να ελέγξουν τον κρίσιμο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Για κάποια περίοδο, ο ελλαδικός χώρος απετέλεσε πεδίο διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, όποτε η δεύτερη αποπειράθηκε να δημιουργήσει συνθήκες που θα της επέτρεπαν την κάθοδο στο Αιγαίο. Την τελευταία απόπειρα, μάλιστα, η Ελλάδα την πλήρωσε ακριβά, με τον αιματηρό και απολύτως καταστροφικό Εμφύλιο (1944-1949), ο οποίος, εκτός των άλλων, δημιούργησε βαθύτατο διχαστικό ρήγμα στον ελληνικό λαό, συνέπεια του οποίου είναι η τραγική κατάσταση που διάγει η χώρα σε πολιτικό επίπεδο τις μέρες αυτές.

Η διαχείριση της γεωπολιτικής αξίας του ελληνικού χώρου απαιτεί ανώτερης ποιότητας πολιτικό προσωπικό για να μετατραπεί η αξία αυτή σε αγαθό που μπορεί να ωφελήσει τη χώρα και τους πολίτες, ειδάλλως, μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα και το έθνος. Την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, με τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό να διέρχονται μια βαθύτατη κρίση, βρίσκονται σε εξέλιξη γεγονότα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και σοβαρή διαχείριση από πλευράς των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που σχετίζεται με τη γεω-ενεργειακή αξία του ελλαδικού χώρου, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τα προηγούμενα χρόνια το διαχειρίστηκαν με τρόπο που αντί για αγαθό, μετατράπηκε σε κατάρα, τουλάχιστον για την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και για τον ίδιο, του οποίου μάλιστα κινδύνεψε η ζωή, εξαιτίας των επιλογών του στο θέμα αυτό. Ενώ λοιπόν η τελική έκβαση του South Stream, που αποτέλεσε αιτία σύγκρουσης Ρωσίας-ΗΠΑ, δεν έχει κριθεί, έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ομπρέλας των ΗΠΑ στο Αιγαίο, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε προς το παρόν την έκβαση αυτής της αμερικανο-ρωσικής κόντρας στο Αιγαίο, εκείνο πάντως που μάθαμε απ’ αυτή, είναι το γεγονός ότι πίσω από τις απειλές της Τουρκίας για τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων από πλευράς της Ελλάδος στα 12 ν.μ. είναι προφανές ότι κρυβόταν και η Ουάσιγκτον και η Μόσχα. Και αυτό γιατί τα πλοία που θα φέρουν την αντιπυραυλική ομπρέλα θα σταθμεύουν στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, τα οποία τώρα αποτελούν το 45% του συνόλου, ενώ με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. θα ήταν κάτω από το 10% του θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου.

Ενώ λοιπόν αναφύεται το ζήτημα αυτό στο Αιγαίο, που απαιτεί σοβαρή διαχείριση και λεπτούς χειρισμούς από πλευράς της Ελλάδος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και το θέμα της εκμετάλλευσης του θαλάσσιου Οικοπέδου 12 από πλευράς Κύπρου και Ισραήλ και από την αμερικανικών συμφερόντων Noble Energy, και το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα διέρχεται από τις ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδος, χωρίς την παρεμβολή της τουρκικής ΑΟΖ. Το θέμα της εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 12 έχει ήδη προκαλέσει την προσφυγή του Λιβάνου στον ΟΗΕ, ενώ είναι γνωστές οι έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας στο ενδεχόμενο ορισμού ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου με πλήρη δικαιώματα. Να σημειωθεί δε ότι πίσω από την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ δεν κρύβεται το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τους Παλαιστινίους και για τους Άραβες, αλλά ο επιχειρούμενος αποκλεισμός της από το ενεργειακό παιχνίδι της ΝΑ Μεσογείου.

Τέλος, θα πρέπει να προσθέσουμε το εξής. Ακόμα και στην περίπτωση που το θέμα της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ αλλά και του ορισμού ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδος έχει αίσια έκβαση, για να μετατραπούν όλα αυτά σε αγαθό για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό θα πρέπει να υπάρχει ορθή διαχείριση συνολικά του ενεργειακού ζητήματος από πλευράς ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε δημόσιους οργανισμούς, που θα πρέπει να κρατήσουν εκτός του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα η ΔΕΦΑ. Ειδάλλως, η Ελλάδα θα πληρώνει τα σπασμένα των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και άλλοι θα καρπώνονται τους καρπούς της γεωπολιτικής αξίας του ελληνικού χώρου.

Άραγε ο τομέας αυτός -ιδιαίτερα το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΦΑ και οι επιπτώσεις αυτής της πράξης- έτυχε της ανάλογης προσοχής από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, ένας τομέας που θα κρίνει ίσως κα την επιτυχή έξοδο της Ελλάδος από την οικονομική κρίση ή θα αναδειχτεί κατόπιν εορτής και όταν θα έχουν κριθεί τα πάντα;

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011