Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αναπόφευκτη θεωρεί την έξοδο χώρας από το ευρώ ο George Soros, υπονοώντας την Ελλάδα... - Ζητά Plan B από την Ευρώπη

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Βέβαιη θεωρεί την έξοδο χώρας από το ευρώ ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής George Soros, ενθαρρύνοντας την Ευρώπη να συντάξει ένα δεύτερο σχέδιο - ένα Plan B - ώστε η ΕΕ να μην οδηγηθεί στην κατάρρευση.
Στις σχετικές δηλώσεις του ο Soros δεν κατονόμασε ποια χώρα είναι εκείνη που θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ωστόσο τα βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα, εν αναμονή της κρίσιμης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης.
Στη διάρκεια ομιλίας του στη Βιέννη, ο Soros ανέφερε ότι η Ευρωζώνη εμφανίζει ένα σημαντικό μειονέκτημα: "Δεν υπάρχει συμφωνία για την έξοδο χώρας από το ευρώ, εξέλιξη όμως που στις τρέχουσες συνθήκες μοιάζει αναπόφευκτη..."
Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, αφού ανέφερε ότι η διάσωση της ΕΕ αποτελεί μείζον ζήτημα για την παγκόσμια οικονομία, επισήμανε την ανάγκη δομικών αλλαγών στους κόλπους της, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή της.
"Ας το αντιμετωπίσουμε... βρισκόμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης της Ευρωζώνης, η οποία, ας πούμε ότι ξεκινά από την Ελλάδα, αλλά που μπορεί εύκολα να μεταδοθεί... Το χρηματοοικονομικό σύστημα παραμένει ιδιαιτέρως ευάλωτο...", σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "Τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλλαγής".

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου