Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Το μυστικό που κρύβει στους πρόποδές της η Ακρόπολη - Η ιστορία του μετρά αιώνες...

Η Αθήνα είναι γεμάτη μυστικά και ιστορίες από το παρελθόν. Και πώς θα μπορούσε να λείπει από αυτά η Ακρόπολη και τα μνημεία της που στέκουν εκεί χιλιάδες χρόνια; Εκεί, λοιπόν, υπάρχει κάτι που λίγοι γνωρίζουν αν και μπορεί να έχουν παρατηρήσει από μακριά.

Στη νότια πλευρά του Ιερού βράχου, λοιπόν, υπάρχει μια εκκλησία, γνωστή και ως Παναγία η Σπηλιώτισσα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εκεί στη νότια πλευρά του βράχου της Ακρόπολης μπορεί να δει κανείς μια σπηλιά. Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα μνημείο που τραβάει το βλέμμα τους όπως κοιτούν πάνω από το Θέατρο του Διονύσου. Ο λόγος για το άγνωστο σε πολλούς χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου. 

Lockdown: Πώς στέλνουμε SMS στο 13033 – Το έντυπο μετακίνησης και η χειρόγραφη βεβαίωση - Βήμα - βήμα όλη η διαδικασία

Από τις 06:00 του Σαββάτου (7/11) η χώρα μπαίνει σε καθεστώς lockdown και για τις μετακινήσεις μας θα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033. Πώς θα στέλνουμε το μήνυμα και η συμπλήρωση του εντύπου μετακίνησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την εφαρμογή lockdown από το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου με διάρκεια τρεις εβδομάδες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ των νέων μέτρων επιστρέφει η αποστολή των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας, όπως επίσης και το σχετικό έντυπο.

Γενικό lockdown: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν στην Ελλάδα – Τι μένει ανοιχτό, τι κλείνει(Βίντεο)

Έγινε γκρι ο χάρτης της χώρας - Ανοιχτά έως την Κυριακή τα κομμωτήρια - Τι θα ισχύει για σχολεία, νοσοκομεία, εκκλησίες.

Στο επίπεδο Γ (συναγερμού) βρίσκεται πλέον όλη η χώρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το μεσημέρι της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου. Το γενικό lockdown θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 π.μ. και αφορά όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών είχαν ενταχθεί ήδη στη «γκρι» ζώνη του χάρτη. Πλέον ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 παρουσιάζεται με γκρι χρώμα για όλη τη χώρα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr/covid-map.

Τους έφτιαξαν το τέμενος και τώρα ζητούν να μην τους κλείσουν τα παράνομα τζαμιά!

Η μέχρι πρότινος έλλειψη ενός επίσημου ισλαμικού τεμένους στην Αττική είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περίπου 100 άτυπων τζαμιών, όπου προσεύχονται καθημερινά χιλιάδες μουσουλμάνοι. Η «εξίσωση», ωστόσο, άλλαξε από την περασμένη Δευτέρα, όταν και άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο δημόσιο τζαμί στην Ιερά Οδό 144, στο Βοτανικό. Για πρώτη φορά εδώ και τρεις ημέρες υπάρχει στην Αττική ένας οργανωμένος χώρος, όπου μπορούν οι μουσουλμάνοι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Το ερώτημα που τίθεται εφεξής είναι εάν η λειτουργία του τζαμιού στο Βοτανικό θα φέρει το κλείσιμο

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παΐδας
Αναπληρωτής Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α.
Από το infognomonpolitics

Στις 22 Μαρτίου 2017 ο R.T. Erdoğan είχε εκστομίσει ευθέως την απειλή ότι “οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ασφαλείς στον δρόμο, εάν οι πολιτικοί της Δύσης συνεχίσουν να προκαλούν τους ηγέτες της Τουρκίας” (σχετικά βλ. την ανταπόκριση του Patrick Kingsley για τους New York Times). Η δήλωση αυτή στην πραγματικότητα ήταν μία δημόσια ομολογία του Τούρκου προέδρου ότι τότε είχε ήδη υπό τον έλεγχό του “μηχανισμούς” επί του ευρωπαϊκού εδάφους ικανούς και έτοιμους να απειλήσουν τη δημόσια ασφάλεια, να διασπείρουν τον τρόμο στους πολίτες και να εκβιάσουν τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, εάν αυτές δεν συναινούσαν στους πολιτικούς του σχεδιασμούς.

Απίστευτη ανταλλαγή ανακοινώσεων για τους… ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ!

Η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα «απαντήσει αποφασιστικά» στη διάλυση της τουρκικής υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων από τη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «πρόκληση». 

«Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.