Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Η αποστομωτική απάντηση από την πιο απίθανη πηγή στους οθωμανολάγνους…

Καθώς προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι γνωστοί απολογητές της Τουρκοκρατίας, οι οποίοι ωραιοποιούν την Οθωμανική κατάκτηση, αρνούνται την καταπίεση και ομιλούν για μία «συνύπαρξη θρησκευτικών κοινοτήτων» στο πλαίσιο της Οθωμανικής διοίκησης. Αρνούνται το Κρυφό Σχολειό, λησμονούν σκοπίμως τα βασανιστήρια και τους εξισλαμισμούς, αγνοούν τους Νεομάρτυρες.

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ (Πολιτικός Επιστήμων)
ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σ’ όλους αυτούς απαντούν τα ιστορικά ντοκουμέντα, οι γραπτές πηγές της εποχής εκείνης. Μία αποστομωτική απάντηση δίνουν ο βίος, οι επιστολές και το μαρτύριο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, την οποία τιμά η Εκκλησία μας στις 19 Φεβρουαρίου.

Γεώργιος Παπανικολάου

Έλληνας γιατρός και ερευνητής με παγκόσμια αναγνώριση. Είναι περισσότερο γνωστός για τη μέθοδο πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που φέρει το όνομά του («Τεστ Παπανικολάου» ή «Τεστ Παπ») και έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών.

Ο Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1883 στην Κύμη Ευβοίας. Ήταν γιος του γιατρού και πολιτικού Νικόλαου Παπανικολάου, που διετέλεσε δήμαρχος Κύμης και βουλευτής Ευβοίας. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κύμη, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και κατόπιν οι γονείς του τον έστειλαν στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του.

«Αντιμετωπίζοντας το bullying» - Άρθρο της Έλενας Ράπτη στο newsbeast.gr για το ανησυχητικό φαινόμενο

Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητές του στην Αθήνα είναι όπως η κορυφή ενός βουνού που ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα. Το βουνό είναι η καθημερινή σχολική βία, με εκατοντάδες περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας και τα σύννεφα είναι το πέπλο της σιωπής των θυμάτων.

Άρθρο της Έλενας Ράπτη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στο newsbeast.gr

Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος πιστεύοντας πως το bullying συμβαίνει μόνο όταν γίνεται θέμα στα δελτία ειδήσεων. Δυστυχώς συμβαίνει καθημερινά στη σκληρή σχολική κοινωνία,

Κυπριακό και Βαρώσι στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ - Μισέλ

Το Κυπριακό, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας σε ΑΟΖ και σε σχέση με την Αμμόχωστο και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ετέθη επί τάπητος στην πρώτη επίσημη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι γεύμα εργασίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αυτή ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση των δυο Προέδρων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο. Σαρλ Μισέλ, ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μετά το πέρας της συνάντησης.

Τζάκρη στο Sputnik: Μας διέκοπταν και αποχωρήσαμε, η Ελλάδα να οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, η οποία διεξαγόταν στις Βρυξέλλες. Τι δήλωσε στο Sputnik η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία μετείχε στην αντιπροσωπεία.
Το ζήτημα του τουρκολιβυκού μνημονίου τέθηκε από τους Έλληνες Βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που διεξαγόταν στις Βρυξέλλες.
Οι βουλευτές κατήγγειλαν την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία, αλλά, καθώς το Προεδρείο διέκοπτε τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις τους, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των ελληνικών θέσεων, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Σχολές που θα βγάζουν γενίτσαρους-τζιχαντιστές φτιάχνει η Τουρκία στα κατεχόμενα - Κίνδυνος για την Δυτική Θράκη

“Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία σχολείων που διοικούνται από το ίδρυμα Maarif στα βόρεια της Κύπρου”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Δεν υιοθετούμε όσα περιλαμβάνει το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης

Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκαθάρισαν μέσω του εκπροσώπου τους ότι όσα περιλαμβάνονται στο «μνημόνιο» Άγκυρας- Τρίπολης και θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα στους ιστοτόπους του δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από τον ΟΗΕ.
Σε ερώτηση του ΑΝΤ1, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του στην Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, για την επικείμενη ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών της συμφωνίας Τουρκίας -Τρίπολης, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, αφού περιέγραψε την σχετική διαδικασία –η οποία γίνεται σε δύο φάσεις- και κινούμενος πάντα στην λογική των ίσων αποστάσεων ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση της σε λίγες ημέρες ή η πρωτοκόλληση της αργότερα στις ιστοσελίδες του δεν συνεπάγεται ότι υιοθετείται από την Γραμματεία του ΟΗΕ.