Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το βίντεο που έσπασε τα «κοντέρ» Η Ελλάδα τίμησε τους Ισπανούς για το «Gracias Grecia»(Βίντεο)

Το βίντεο Ισπανών καθηγητών και μαθητών με τίτλο «Gracias Grecia Nuestra herencia» (Ευχαριστούμε Ελλάδα, Κληρονομιά δική μας), που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τις αρχές σχεδόν του χρόνου, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, είναι «μια πράξη εξέγερσης, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας μπροστά στην επίθεση της ισπανικής κυβέρνησης, να καταργήσει τα μαθήματα ελληνιστικών και άλλων ανθρωπιστικών σπουδών από τη μέση εκπαίδευση της Ισπανίας, για λόγους οικονομίας».

Το... στρίβειν από του Μνημονίου αναζητά η Λευκωσία

Όρο, που θα προβλέπει την άμεση απεμπλοκή της Κύπρου από το Μνημόνιο, εάν βρεθούν τα χρήματα και αποπληρωθεί το ποσό των 11,2 δισ. ευρώ, επιδιώκει να εντάξει στη συμφωνία με την Τρόικα ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προσχέδιο Μνημονίου, που συμφωνήθηκε μεταξύ Τρόικας και Λευκωσίας, θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup στο Δουβλίνο την ερχόμενη εβδομάδα και, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, θα γίνει μόνο πολιτική υιοθέτηση.

Τον ξυλοκόπησαν για μια απόδειξη Εργαζόμενοι στο μπαρ έστειλαν στο νοσοκομείο τον 20χρονο φοιτητή

Ο σερβιτόρος και ο υπεύθυνος του μπαρ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης κατά του 20χρονου φοιτητή ο οποίος ξυλοκοπήθηκε επειδή έφυγε από το εν λόγω κατάστημα χωρίς να πληρώσει, αφού δεν του έδωσαν απόδειξη.

Σε βάρος των δύο αντρών, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 30 και 22 ετών, σχηματίζει δικογραφία το αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής , ενώ η αστυνομία θα προβεί σε ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Αλλοδαποί 63 στους 100 φυλακισμένους

Σειρά μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στις φυλακές της χωράς μετά τα δύο περιστατικά στις φυλακές Τρικάλων και Μαλανδρίνου ανακοίνωσε ο υπουργός  Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας παράλληλα πως για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας οι κρατούμενοι έφτασαν στους 12.912, τη στιγμή που η χωρητικότητα των φυλακών είναι για 9.400. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ρουπακιώτης οι αλλοδαποί κρατούμενοι την 1/1/2013 έφταναν τους 7.875 καταλαμβάνοντας το 63% του συνολικού πληθυσμού των φυλακών. 

Τσίπρας: Όχι ευρώ πάση θυσία

Μια έντονη προσπάθεια να αποσαφηνίσει το πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του νομίσματος και πώς θα διαπραγματευτεί με την τρόικα μπροστά σε ενδεχόμενη απειλή για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, κατέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "ταμπού, Φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σωτηρία της χώρας" και ότι το βασικό μέλημα είναι "η σωτηρία της Ελλάδας μέσα στο ευρώ και όχι η σωτηρία του ευρώ στην Ελλάδα". Ο αρχηγός της αξιωματικής διεμήνυσε ότι το νόμισμα δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα έχουμε λιτότητα, αλλα να μην έχουμε λιτότητα. "Αυτό το παση θυσία στο ευρώ είναι ανατριχιαστικό.

Κανείς δεν θέλει εκλογές σε αυτή τη φάση, λένε στην κυβέρνηση

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί συμβιβασμός που να ικανοποιεί και τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους γίνεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη όπως εξελίσσεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μεγάλο αγκάθι είναι η φορολόγηση των ακινήτων όπου υπάρχει διαφωνία μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και του Μεγάρου Μαξίμου από τη μία πλευρά και της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ από την άλλη για το αν θα παραταθεί το χαράτσι και για το 2013.

Κύπρος:Λύση εκτός τρόικας προετοιμάζει ο γιός του Παπαδόπουλου

Κύπρος:Λύση εκτός τρόικας προετοιμάζει ο γιός του Παπαδόπουλου
«Η απόφαση του Eurogroup βυθίζει σε μεγαλύτερη ύφεση την κυπριακή οικονομία και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για λύση εκτός τρόικας με σχέδιο Β», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.
Ο γιος του αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου ανέφερε ότι το προσχέδιο του μνημονίου, που διαβιβάστηκε στους βουλευτές, μπορεί να μην είναι το τελικό, όμως «εκ πρώτης όψεως το κείμενο μνημονίου που έχει συμφωνηθεί, είναι αυτό που είχε συμφωνηθεί επί διακυβέρνησης Χριστόφια». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι αλλαγές στο κείμενο, στις οποίες οδήγησαν οι τελευταίες εξελίξεις, εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι στο νέο κείμενο υπάρχουν και θετικές βελτιώσεις, όπως είναι η επέκταση του χρόνου του προγράμματος εξυγίανσης μέχρι το 2017, υπάρχει διασφάλιση κάποιων θέσεων εργασίας που αφορούν τους ωρομίσθιους και τους συμβασιούχους και η διασαφήνιση ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Οι αστρονομικοί μισθοί που παίρνουν εκείνοι που κόβουν τους μισθούς μας!

- Τις αποκαλύψεις κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt 
- Ζαλάδα προκαλούν οι μισθοί Ρομπάι, Μπαρόζο, Σούλτς και Ρέγκλινγκ
- Εκείνοι που κουνούν το δάχτυλο σε εκατομμύρια ευρωπαίους αμοίβονται σαν βασιλιάδες Είναι πρόσωπα που μας είναι πλεον οικεία! Αλλωστε τόσες περικοπές και μέτρα εχουν αποφασίσει για μας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιον, ο Πρόεδρος της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ. Με άλλα λόγια, Μπαρόζο, Ρομπάϊ, Σούλτς, Αστον.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Γερμανίας αποσύρεται για ηθικούς λόγους

«Για ηθικούς λόγους, δεν μπορώ, η ψυχή μου, το πνεύμα μου δεν μου το επιτρέπει, γι' αυτό επέλεξα να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία», δηλώνει στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο μαχητικός, ελληνικής καταγωγής, Ευρωβουλευτής της Γερμανίας, τον οποίο συναντήσαμε σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), του οργανισμού που εκπροσωπεί, παγκοσμίως, βουλευτές ελληνικής καταγωγής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), του οργανισμού που εκπροσωπεί ο κ. Χατζημαρκάκης, δήλωσε επίσης ότι: «Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα που δεν μπαίνουν στα στερεότυπα, τα οποία επηρεάζουν τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας, τα οποία θέλουν τον Έλληνα "τεμπέλη" και τον Κύπριο "γκάνγκστερ", που πρέπει να τιμωρηθεί».

Φούλε: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές προς την κυπριακή ΑΟΖ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί εκ νέου την Άγκυρα να αποφύγει ενέργειες και απειλές σε βάρος της Κύπρου για το θέμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί εκ νέου την Τουρκία να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της ως προς την διατήρηση ομαλών γειτονικών σχέσεων και να αποφεύγει ενέργειες και απειλές σε βάρος κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου Στέφαν Φούλε προς την Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου η οποία είχε καλέσει την Κομισιόν να τοποθετηθεί σε σχέση με τις απειλές της Τουρκίας και τις εξαγγελίες για διεξαγωγή ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η μεταφορά φυσικού αερίου από Κύπρο, μόνο μέσω Τουρκίας, δηλώνει η Άγκυρα

H Tουρκία δεν είναι αδιάφορη στις αποφάσεις του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη μεταφορά τους στις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι η μεταφορά τους είναι εφικτή μόνο μέσω Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ.

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» γράφει ότι, όπως είπε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν επιλεγεί ο δρόμος της Τουρκίας, αυξάνεται το κόστος μεταφοράς των ενεργειακών αποθεμάτων προς τις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε το τελικό κείμενο του Μνημονίου για την Κύπρο

-Πρώτο το newsit.com.cy έδωσε στην δημοσιότητα το κείμενο του Μνημονίου
-Με μικρές διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο κείμενο, η κυβέρνηση κλείδωσε την τελική συμφωνία
-Το φυσικό αέριο παραμένει στα χέρια της Κυπριακής Δημοκρατίας
-Επιπρόσθετες αποκοπές μισθών στο δημόσιο -Περίοδος χάριτος στους δανειολήπτες
-Διαβάστε στο newsit.com.cy όλες τις λεπτομέρειες από το αυτούσιο κείμενο.

Με το φυσικό αέριο να παραμένει στη δική της κυριαρχία η Κυπριακή Δημοκρατία, έδωσε τα χέρια για το τελικό κείμενο του Μνημονίου που παρουσιάζει το newsit.com.cy.

Το ΑΚΕΛ «ζητά και τα ρέστα», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Λευκωσία: Απάντηση στην ηγεσία του ΑΚΕΛ έδωσε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, καλώντας την αντί να μιλά αφηρημένα και απροσδιόριστα για πορεία έξω από την Τρόικα, να εξηγήσουν αυτοί που έφεραν την Τρόικα με ποιον τρόπο θα τη διώξουν, χωρίς να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτική χρεοκοπία.

«Εκπλήσσει που, αντί να αναλογιστεί ποια Κύπρο έχει παραδώσει με την πενταετή διακυβέρνησή του, ζητά ευθύνες από άλλους», αναφέρει, πρόσθέτοντας ότι «φτάνει στο σημείο να αποδίδει συμφωνίες της κυβέρνησης Χριστόφια στη σημερινή κυβέρνηση τις οποίες ταυτόχρονα και κατακρίνει και αντί να επαινέσει τις όποιες βελτιώσεις κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα».

Πτωτικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται και σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 12.49, στις 97,45 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 2,02%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 καταγράφει επίσης πτώση σε ποσοστό 2,44%, και βρίσκεται στις 38,36 μονάδες, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 23.247,58 ευρώ.

Διευρύνθηκε το πτωτικό σερί στις τράπεζες - Νέο χαμηλό 4 μηνών ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι πιέσεις σε μετοχές και δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να ολοκληρώνει στο χαμηλό ημέρας και σε νέο χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Χαρακτηριστικό των συναλλαγών ο χαμηλός τζίρος, που δεν ξεπέρασε τα 39 εκατ. ευρώ, και οι επίμονες πιέσεις στις τράπεζες, που υποχρέωσαν τον κλαδικό δείκτη στην Πέμπτη διαδοχική πτωτική του συνεδρίαση, ανεβάζοντας τις αθροιστικές απώλειες στο διάστημα αυτό σε 13,13%.

Ανδρέας Μιαούλης (1769-1835)

Από το el.wikipedia

Ο Ανδρέας Μιαούλης - Βώκος (Ύδρα 20 Μαΐου 1769 - 11 Ιουνίου 1835 Πειραιάς) ήταν Έλληνας καραβοκύρης, δηλαδή πλοιοκτήτης, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στην μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου, με αποκορύφωμα την ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια, που είχε ως αποτέλεσμα την πυρπόληση του εθνικού στόλου στον Πόρο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τιμήθηκε πλείστες φορές από το Οθωνικό καθεστώς, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην τριμελή επιτροπή που προσέφερε το στέμμα στον νεαρό τότε Όθωνα. Υπήρξε ο γενάρχης της οικογένειας των Μιαούληδων και γιος του ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αθανάσιος Μιαούλης.

Η προσφορά του τιμάται κάθε χρόνο στα Μιαούλεια, φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στη στρατιωτική δράση του Ανδρέα Μιαούλη κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων (1821-1827).

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Μεταξά.
Εκπομπή:"Διαδρομές" στο TvCreta 29/03/2013

Χλευασμό, εξευτελισμό και ταπείνωση βιώνουν οι Έλληνες στην Αυστρία

Χλευασμό, εξευτελισμό και ταπείνωση βιώνουν οι Έλληνες στην Αυστρία

Στις μεταβολές που έχει υποστεί η εικόνα των Ελλήνων που ζουν στην Αυστρία, εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και στις αντιδράσεις τους απέναντι στην αντιμετώπισή τους από τους Αυστριακούς πολίτες και τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρεται σημερινό εκτενές δημοσίευμα στην αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung», με τίτλο «Δεν σας χρωστάμε χρήματα».
«Κάποτε ο λαός του συρτάκι, του Αλέξη Ζορμπά και του τυριού-φέτα, οι Έλληνες, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια διαφορετική εικόνα τους, όχι πλέον ως άνθρωποι γεμάτοι ζωή, αλλά ως τεμπέληδες, που ζουν σε βάρος άλλων και αυτό γιατί η κρίση του δημόσιου χρέους και τα επί χρόνια παραποιημένα οικονομικά τους στοιχεία απέναντι στις Βρυξέλλες, έχουν καταστήσει τους Έλληνες αποδιοπομπαίους τράγους στην Ευρωζώνη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σύμφωνα με την Δικαιοσύνη οι υποκλοπές δεν σταμάτησαν το 2005 αλλά συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007! Ισχυρές ενδείξεις οι οποίες συνδέουν τις τηλεφωνικές υποκλοπές κρατικών αξιωματούχων αλλά και του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2004-2005 με το «σχέδιο δολοφονίας» του ιδίου που αποκαλύφθηκε από έγγραφα της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων» τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται ότι διαθέτει  η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Για το λόγο αυτό –σύμφωνα με πληροφορίες- οι δυο ανοιχτές δικογραφίες συνενώνονται αφού τα στοιχεία που υπάρχουν και στις δυο σοβαρότατες  υποθέσεις οδηγούν τους ανακριτές που τις χειρίζονται στο εξής συμπέρασμα :

Δισέλιδο αφιέρωμα Le Monde: «Κύπρος: Καταραμένη Αφροδίτη»

Ένα δισέλιδο αφιερωμένο στις εξελίξεις που οδήγησαν στη συμφωνία ανάμεσα στη Λευκωσία και στους διεθνείς πιστωτές δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Le Monde, υπό τον τίτλο «Κύπρος: Καταραμένη Αφροδίτη».

Το δημοσίευμα διανθίζεται με φωτογραφίες που απαθανατίζει τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Άλλη μια φωτογραφία εικονίζει Κύπριους διαδηλωτές οι οποίοι κρατούν πλακάτ που γράφουν «έξω η τρόικα από την Κύπρο».