Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το ΑΚΕΛ «ζητά και τα ρέστα», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Λευκωσία: Απάντηση στην ηγεσία του ΑΚΕΛ έδωσε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, καλώντας την αντί να μιλά αφηρημένα και απροσδιόριστα για πορεία έξω από την Τρόικα, να εξηγήσουν αυτοί που έφεραν την Τρόικα με ποιον τρόπο θα τη διώξουν, χωρίς να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτική χρεοκοπία.

«Εκπλήσσει που, αντί να αναλογιστεί ποια Κύπρο έχει παραδώσει με την πενταετή διακυβέρνησή του, ζητά ευθύνες από άλλους», αναφέρει, πρόσθέτοντας ότι «φτάνει στο σημείο να αποδίδει συμφωνίες της κυβέρνησης Χριστόφια στη σημερινή κυβέρνηση τις οποίες ταυτόχρονα και κατακρίνει και αντί να επαινέσει τις όποιες βελτιώσεις κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα».


Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «τα όσα δραματικά βιώνουμε τις τελευταίες βδομάδες, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, προήλθαν εξ ολοκλήρου από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο της κυβέρνησης Χριστόφια της 23ης Νοεμβρίου».

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ούτε πανηγυρίζει ούτε θριαμβολογεί αλλά εκτιμώντας ρεαλιστικά το επώδυνο του Μνημονίου με την Τρόικα, με δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις προς όφελος της οικονομίας και των εργαζομένων».

Ο εκπρόσωπος αναφέρει ακόμα ότι «σε όλα αυτά τα κακά και τα τραγικά που περιγράφει το ΑΚΕΛ, μας οδήγησαν η ατολμία, η αναποφασιστικότητα και η ευθυνοφοβία της Κυβέρνησης του».

«Αν η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια δεν έκρυβε τα τεράστια προβλήματα κάτω από το χαλί, περιμένοντας να τα φορτώσει στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θα φτάναμε εδώ», εκτιμά.

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «αν η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια ανταποκρινόταν στις υπεύθυνες υποδείξεις της τότε αντιπολίτευσης και εφάρμοζε τα ανώδυνα μέτρα που εισηγείτο, δεν θα χρειαζόταν καν η προσφυγή στην Τρόικα».

Εξηγήσεις για αποδέσμευση από το Μηχανισμό Στήριξης

Αργά το απόγευμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με νέα του ανακοίνωση, ξεκαθάρισε ότι μόνο στη σύμβαση που θα υπογραφεί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας μπορεί να καταγραφεί «σαφής και συγκεκριμένη πρόνοια ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αποδεσμευτεί από το Μηχανισμό Στήριξης έστω και αν ξοφληθεί το δάνειο που θα δοθεί από το Μηχανισμό».

«Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις ότι στο Μνημόνιο δεν περιλήφθηκε πρόνοια με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να αποδεσμευτεί από το Μηχανισμό Στήριξης, έστω και αν ξοφληθεί το δάνειο που θα δοθεί από το Μηχανισμό». Επί τούτου, ο εκπρόσωπος αναφέρει ότι «η απάντηση είναι απλή: Μια τέτοια πρόνοια, σαφής και συγκεκριμένη, μπορεί να καταγραφεί μόνο στη σύμβαση που θα υπογραφεί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει εξάλλου, ότι «και σε περιπτώσεις υπογραφής δανειακών συμβάσεων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνέβη κάτι ανάλογο».

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου