Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δέκα χρόνια χωρίς τον Χριστόδουλο

Η ηχηρότερη και οδυνηρότερη εκδήλωση της ανθρώπινης μοίρας είναι η απουσία. Οπου ηχούσε φωνή κι ανθούσαν συναισθήματα, τώρα σιγή. Χάσκει κενό εκεί όπου υπήρχε πληρότητα. Το ψύχος της απώλειας κατέλαβε εκτάσεις όπου κυριαρχούσε η θέρμη της αγάπης.

Η πατρίδα
μας και η Εκκλησία μας συμπληρώνουν 10 χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς τον άνθρωπο που άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά του για να χωρέσει το εκκλησίασμα, το έθνος, την Ιστορία, τις προσδοκίες, τους καημούς και τις ανησυχίες του λαού μας. Μια μαύρη επέτειος εκείνη της εκδημίας του. Το πανελλήνιο ένιωσε ότι το φευγιό του, με έναν απροσδιόριστο και σχεδόν ανεξήγητο τρόπο, άφηνε τη χώρα αθωράκιστη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Της Καρολ Γρίβα

Σήμερα ο απανταχού ελληνισμός τιμά μια ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, μια απο τις λαμπρότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας.

Σήμερα τιμάμε τον οραματιστή της "ΕΝΩΣΙΣ", τον «Άξιο της Πατρίδος», τον θρυλικό Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Το σύνθημα μας ήτο, είναι και θα είναι πάντοτε η «Μεγάλη Ελλάς»
Στρατηγός Γ. Γρίβας Διγενής

Πρόεδρος Λαρισαίων αστυνομικών: Προτιμώ να πάω στο σπίτι μου παρά να βγάλω γιαγιάδες και ανήμπορους από τα σπίτια τους (Βίντεο)

Δήλωση – «βόμβα» έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Θανάσης Νταβούρας, με αφορμή τις πληροφορίες πως έρχονται 130.000 πλειστηριασμοί στην ερχόμενη τριετία και την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA και τον Απόστολο Ράιδο, ο κ. Νταβούρας ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «θα ρισκάρω να υποβληθώ σε μία διαδικασία που ίσως οδηγήσει να πάω στο σπίτι μου,

Γαλλία:Το Παρίσι ετοιμάζεται για πλημμύρα του Σηκουάνα - (Φωτογραφίες)

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο
Αυξήθηκε περαιτέρω το Σάββατο η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι και αναμένεται ότι έως την Κυριακή θα έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο της, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, ενώ οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμύρες.

Σκοπιανό: Η πρόταση Νίμιτς για «σαλαμοποίηση» παγώνει τη λύση - Τι μας έδειξαν οι συναντήσεις στο Μαξίμου

Αρνητικοί οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και ο Τσίπρας σε πρόταση που θα προβλέπει μόνον το όνομα και όχι την αποκήρυξη του αλυτρωτισμού 
Στις ελληνικές καλένδες πρέπει να θεωρείται ότι οδηγείται το “σκοπιανό”, ακόμη και μετά την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση, καθώς από τις μέχρι τώρα συζητήσεις σε διπλωματικό πεδίο, αλλά και τουλάχιστον στην εσωτερική πολιτική της χώρας μας, διαφαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μία συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

Reuters: Χωρίς πολιτική στήριξη ο Τσίπρας για το σκοπιανό

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να λάβει τη στήριξη της αντιπολίτευσης ώστε να προσέλθει στο «τραπέζι» του νέου γύρου συζητήσεων με κοινή συναίνεση στο θέμα του Σκοπιανού, σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο Reuters για τις σημερινές πολιτικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα.
Η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν συμφωνήσει να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί μια συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ, ένα θέμα που βάζει εμπόρια στην είσοδο της βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
«Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Σκοπιανά Δεδομένα - Η δύναμη του Συλλαλητηρίου

Σκοπιανά Δεδομένα
Του Ν. Λυγερού

Δεν επαρκεί να λέμε ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού των Σκοπίων είναι αλβανικής καταγωγής για να καταλάβουμε τα τοπικά δεδομένα. Διότι αυτή η μειονότητα δεν βρίσκεται σε όλη την επικράτεια των Σκοπίων αλλά σε συγκεκριμένη περιοχή βορειοδυτικά δηλαδή δίπλα στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία. Αυτό γίνεται άμεσα και αμέσως κατανοητό όταν μιλούμε για τον χάρτη που διεκδικεί η Μεγάλη Αλβανία βασισμένη στα εθνολογικά δεδομένα της περιοχής ενώ ταυτόχρονα ξεχνά αυτά που αφορούν στον ελληνικό πληθυσμό της Βόρειας Ηπείρου. Επίσης αν εξετάσουμε τους θρησκευτικούς χάρτες γίνεται κατανοητό πόσο σκληροπυρηνικό είναι το Κοσσυφοπέδιο και αυτό εξηγεί τα γεγονότα που έζησε η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Αν δεν ξεχάσουμε που έγιναν τα γεγονότα του 2001 δηλαδή στις περιοχές: Aračinovo, Tanuševci, Matejče, Vaksince, Slupčane...

Πρώτες αλλαγές μετά το ιστορικό Συλλαλητήριο - Η δύναμη της Ελλάδας

Πρώτες αλλαγές μετά το ιστορικό Συλλαλητήριο
Του Ν. Λυγερού

Μόνο και μόνο η ύπαρξη του ιστορικού Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης επηρέασε θετικά την συνάντηση στο Νταβός, αφού τα Σκόπια αναγκάστηκαν να κάνουν τις πρώτες κινήσεις καλής θέλησης και να αποφασίσουν να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου και της εθνικής οδού. Ήδη αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι η αντίσταση του Ελληνισμού σε εθνικά θέματα μπορεί να έχει μια άμεση επιρροή. Επίσης ήδη ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε επί του πρακτέου να μιλήσει όχι μόνο για το θέμα του ονόματος αλλά και για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού και την αναγκαιότητα εγγυήσεων για το μέλλον. Αυτές οι δηλώσεις είναι ριζικά διαφορετικές από τις αρχικές.

Η αντεπίθεση του Ελληνισμού - Στρατηγική ανάλυση Σκοπιανού

Η αντεπίθεση του Ελληνισμού
Του Ν. Λυγερού


Το πλήθος δεν είναι μάζα αλλά λαός. Το Συλλαλητήριο δεν είναι μόνο συγκέντρωση αλλά ανάγκη έκφρασης του ελληνικού λαού όταν υπάρχει κρίση που αφορά στα εθνικά θέματα. Διότι δεν μπορούμε συνεχώς να μιλούμε για αδυναμίες και να εξηγούμε με αυτόν τον ασθενή τρόπο την έλλειψη ή ακόμα και την απουσία οποιασδήποτε αντίστασης. Δεν μπορεί κάθε πολιτικός όποιος και να είναι, όποια και να είναι η αξία του να μην υπηρετεί τον λαό και να σέβεται την ιστορία του. Δεν μπορεί μια ιδεολογία να προσπαθεί να σβήσει το παρελθόν για να πλάσει ένα τεχνητό μέλλον διότι αυτό είναι πράξη βαρβαρότητας. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται η αντεπίθεση του Ελληνισμού αφού πάντα προστατεύει τους αθώους μέσω των Δίκαιων από την ίδια τη βαρβαρότητα.