Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο για την Χαμένη Ατλαντίδα βρίσκεται στην Ελλάδα - Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό αρχές Μαΐου στη Σαντορίνη

Η Ατλαντίδα είναι η πιο διάσημη μυθολογική πόλη στον κόσμο. Εκατοντάδες βιβλία, ταινίες και θεωρίες βασίστηκαν σε αυτόν τον μύθο. Όλα ξεκίνησαν με την αναφορά του Πλάτωνα σε μια χαμένη ιδανική πόλη, μια πόλη με έναν μεγάλο και προηγμένο πολιτισμό.
Ο Πλάτων, ένας από τους πιο διάσημους φιλόσοφους του κόσμου, χρησιμοποίησε την ιστορία της Ατλαντίδας για να ενσταλάξει στους μαθητές του, ως παράδειγμα, τις υψηλότερες ηθικές αξίες που θα δημιουργούσαν μια ιδανική κοινωνία.

«Κόλαφος» η Ελένη Γλύκατζη–Αρβελέρ: «Οι Αριστεροί ηγέτες & το θανάσιμο αμάρτημα-Τεράστιο λάθος το Βόρεια Μακεδονία»

Συνέντευξη «ποταμό» έδωσε η Ελένη Γλυκατζή – Αρβελέρ όπου μίλησε για την Αριστερά και τους Έλληνες ηγέτες, την πολιτική γενικότερα, τα Μνημόνια αλλά και το όνομα που δόθηκε στα Σκόπια.
Όταν μιλάει για τους Έλληνες και την Ελλάδα, που τόσο αγαπά, η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ θέτει ζήτημα αυτογνωσίας. «Είμαστε ταλαντούχος λαός αλλά με ελαττώματα, τα οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας αλλά θυμώνουμε μόλις κάποιος μας τα υποδείξει.

Η συνέχεια του αγώνα - Οι αναγκαίες εξελίξεις

Η συνέχεια του αγώνα
Του Νίκου Λυγερού

Ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με μια επικίνδυνη ασχετοσύνη σε συνδυασμό με μια ύπουλη προπαγάνδα, αλλά άξιζε τον κόπο και το βλέπουμε τώρα με τα νέα αποτελέσματα, που δεν είναι μόνο μια ανάσα για τον ελληνικό λαό, αλλά η αρχή μιας απελευθέρωσης που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι όσοι πάλεψαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, δικαιώθηκαν και πρέπει να χαρούν, γιατί η πατρίδα μας είχε χρόνια να ζήσει ανάλογο φαινόμενο. Το κυβερνών κόμμα έθεσε σε κίνδυνο πολλά εθνικά θέματα και ειδικά αυτό της Μακεδονίας. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντεπίθεσης του Ελληνισμού, που δεν θέλει άλλο αυτόν τον ιδεολογικό ζυγό που καταπατά τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Η αλλαγή φάσης των Ευρωεκλογών - Το τέλος της λογοκρισίας - Ευρωεκλογές και Θράκη

Η αλλαγή φάσης των Ευρωεκλογών
Του Νίκου Λυγερού

Η αλλαγή φάσης των Ευρωεκλογών δεν έχει μόνο επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο, όπου όλοι πια νιώθουν ότι άρχισε η απελευθέρωση, αλλά και στα ίδια τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που τώρα δεν ακολουθούν τη σκληρή γραμμή της ηγεσίας της ήττας, αλλά εκδηλώνονται πιο εύκολα για τα εσωτερικά προβλήματα που προκάλεσαν ένα διχασμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα λόγω της προπαγάνδας που υπήρχε. Έτσι ενώ ήταν έτοιμα να θυσιαστούν για ένα κόμμα που θα έχανε οριακά, τώρα εξηγούν ότι έπεσαν

“FLYING-V”:Αυτό είναι το επιβατικό αεροσκάφος του μέλλοντος: Σχήματος V, με δύο ατράκτους! (Εικόνες)

Επαναστατικές αλλαγές στο σχεδιασμό και το σχήμα των εμπορικών αεροσκαφών μπορεί να επιφέρει ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ αεροναυπηγικής που χρηματοδοτεί ο ολλανδικός κρατικός αερομεταφορέας KLM.

Το αεροσκάφος “Flying-V”, που έχει πάρει το όνομά του από τις ομώνυμες διάσημες ηλεκτρικές κιθάρες Gibson, που έχουν χρησιμοποιήσει από το 1958 μεταξύ άλλων ο Τζίμι Χέντριξ, ο Κηθ Ρίτσαρνς και ο Έντι Βαν Χάλεν, έχει το ίδιο άνοιγμα φτερών με τα παραδοσιακά αεροπλάνα και μπορεί να μεταφέρει έως και 314 επιβάτες. Έχει δύο ατράκτους που αναπτύσσονται διαγωνίως από το ρύγχος σχηματίζοντας ένα V και αποτελεί επινόηση ερευνητών του ολλανδικού Πολυτεχνείου Delft.

Όλοι οι χάρτες που κατέθεσε η Κύπρος στην ΕΕ ξεγυμνώνοντας κάθε “επιχείρημα” της Τουρκίας για την ΑΟΖ!

Το Militaire.gr δημοσιοποιεί όλη την ενημέρωση που έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ σχετικά με όσες παρανομίες διαπράττει καθημερινά εντός της κυπριακής ΑΟΖ η Τουρκία.

Οι Κύπριοι έκαναν μια αναλυτική και διαφωτιστική ενημέρωση. Καθόλου κουραστική. Αρκεί να δει κάποιος τους χάρτες που κατέθεσαν για να κατανοήσει ολες τις παρανομίες της Τουρκίας.

Οι Κύπριοι έχουν καταγράψει στους χάρτες τη νομιμότητα αλλά και την παραβατικότητα της Άγκυρας, καταθέτοντας και χάρτες με τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Κάτι δεν πάει καλά με Τουρκία, Ρωσία και τους S-400… Ποια η διαφορά ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράν;

Δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg αναφέρει, ότι το Ιράν απευθύνθηκε στη Ρωσία ζητώντας να προμηθευτεί το σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας S-400 Triumf, λαμβάνοντας όμως αρνητική απάντηση. Η επίσημη δικαιολογία της Μόσχας για να αρνηθεί την διάθεση του συστήματος για εξαγωγή στην Τεχεράνη, ήταν η πρόκληση αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.
Γράφει ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΣ*
Μπορεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να έχει αρνηθεί να σχολιάσει μέχρι στιγμής το θέμα αυτό, όμως η είδηση, εάν αληθεύει, κάτι που θα ήταν εύλογο, προσφέρεται για προβληματισμό σε ένα θέμα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, αυτό της προμήθειας του συστήματος από την Τουρκία.

Τουρκικά μαχητικά έκαναν 46 παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο - Μία εκ των παραβιάσεων ήταν υπέρπτηση που πραγματοποίησε τουρκικό F-16 πάνω από το Αγαθονήσι

Σε 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν έξι τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, στο Κεντρικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά F-16, προέβησαν επίσης σε 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Έξι από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.
Μία εκ των παραβιάσεων ήταν υπέρπτηση που πραγματοποίησε τουρκικό F-16 πάνω από το Αγαθονήσι. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους