Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Πέρασε» του Βερολίνου για το EFSF Πακέτο λύσης την Τετάρτη με οδηγό τα «θέλω» της Γερμανίας

Aπό το protothema

Στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης παρέπεμψαν οι Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ τις αποφάσεις για ένα συνολικό πακέτο λύσης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη την ημέρα θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές.

Οι δύο ηγέτες επιχείρησαν να περάσουν την εικόνα ότι οι διαφορές τους τείνουν να γεφυρωθούν. Βερολίνο και Παρίσι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, έχουν συνείδηση της ειδικής ευθύνης τους και «μιλούν με την ίδια φωνή», ενώ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν «κοινές, φιλόδοξες και βιώσιμες απαντήσεις» στην κρίση.

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κάνοντας λόγο για χρέη που «συσσωρεύονταν επί 30 χρόνια».

Ισχυρός σεισμός στη νοτιοανατολική Τουρκία με νεκρούς. Βίντεο

Ισχυρός σεισμός στη νοτιοανατολική Τουρκία με νεκρούς. Βίντεο

Από το madata

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, κοντά στην πόλη Βαν στα σύνορα με το Ιράν. Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει τόσο στην πόλη Βαν όσο και στη γειτονική πόλη Ερτζίς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία διάσωσης για να απεγκλωβίσουν άτομα από τα ερείπια. Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, ενώ τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες. Έκκληση για γιατρούς κάνουν οι τοπικές αρχές.
Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Μεσολόγγι: Ημιλιπόθυμοι μαθητές λόγω ασιτίας! Δεν έχουν ούτε να πιουν γάλα Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμος μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε

Μεσολόγγι: Ημιλιπόθυμοι μαθητές λόγω ασιτίας! Δεν έχουν ούτε να πιουν γάλα Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμος μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε

Από το thebest.gr

Φαινόμενα ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, καταγγέλθηκαν στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη. Αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για τράπεζα τροφίμων.
Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου, στο ραδιόφωνο «Δυτικά 9,61», μια δήλωση που έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών εκπαιδευτικών της Αθήνας, που μάλιστα διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και εν πολλοίς χαρακτηριστήκαν υπερβολικές.
Όμως, όταν τέτοιου είδους αναφορές  γίνονται από ένα δημόσιο πρόσωπο και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Μεσολογγίου, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να προβληματιστούμε έντονα ως κοινωνία, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ, στο Μεσολόγγι, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μαθητής είναι ο γιος του κ. Κατσούλη, απευθυνόμενη όχι στον δήμαρχο, αλλά στον άνθρωπο και γονιό, κατήγγειλε πως δέκα μαθητές της πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας!
Η καταγγελία αυτή σόκαρε τον δήμαρχο, αλλά παράλληλα, η αποκάλυψή της από τον ίδιο, όπως είναι φυσιολογικό, σοκάρει και την τοπική κοινωνία.

Η ώρα των πνευματικών ανθρώπων

                                                              Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                            στην εκπομπή "Η ώρα των πνευματικών ανθρώπων"
                                                          με τον Γιάννη Σπανό του Ράδιο Λόγος

                                                                                Κύπρος 

Προκλητικό αφιέρωμα του CNN στα Σκόπια!!!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Aπό το newsbomb
Όποιος δεν έχει ιστορία την χτίζει, με τις ευλογίες των αμερικανών
«Όταν η Μακεδονία γιόρτασε την 20η επέτειο από την ανεξαρτησία της από την πρώην Γιουγκοσλαβία τον περασμένο μήνα, το έκανε σε μια πρωτεύουσα που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει προκλητικά το CNN σε αποθεωτικό αφιέρωμά του για τα Σκόπια!


Ο όρος «Μακεδονία», γραμμένος θρασσύτατα στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου, ακούγεται δεκάδες φορές στο βίντεο - παρωδία, αλλά στην Ελλάδα ουδείς ασχολείται!
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ δεν είναι μία παραγωγή της Σκοπιανής τηλεόρασης -οπότε να χαρακτηριστεί προκλητικό μεν, γραφικό δε- αλλά φιλοξενείται από τους «φίλους μας Αμερικανούς», που συχνά πυκνά ευχαριστούμε για την... βοήθειά τους προς την Ελλάδα!
Πρόκειται για ένα προκλητικότατο αφιέρωμα στο πρόγραμμα «Σκόπια 2014» που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια στην πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με το οποίο οι Σκοπιανοί προσπαθούν να χτίσουν την ιστορία που ΔΕΝ έχουν και να αποκτήσουν την «εθνική ταυτότητα» που θα ήθελαν να έχουν!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ Οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο & στις ιδιωτικοποιήσεις

Της ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ από το ΕΘΝΟΣ

Γερμανική διοίκηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις αποκρατικοποιήσεις. Βρετανική στους θεσμούς και στην οργάνωση της διοίκησης, αμερικανική στη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια. Η μοιρασιά έγινε μεταξύ των donors, χωρών που διαθέτουν την τεχνογνωσία για το χειρισμό "προβληματικών περιπτώσεων". Την ώρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις ελέγχου του κράτους, οι κόντρες μεταξύ των donors είναι μεγάλες, και το παζάρι για τις σφαίρες επιρροής ισχυρότατο



Οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο & στις ιδιωτικοποιήσεις
Σε στενή κηδεμονία της χώρας, με τη μεταφορά μέρους της εκτελεστικής εξουσίας από την Αθήνα στις Βρυξέλλες καθώς και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οδηγεί η εφαρμογή του σχεδίου για την εγκατάσταση της κοινοτικής Τask force. Το σχέδιο που πήρε την οριστική του μορφή στην τελευταία ολοήμερη συνεδρίαση της ομάδας, στις 13 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, κι αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος της Κυριακής", αναφέρει ρητώς ότι τη χώρα θα συνδράμει ένα τριπλό σχήμα που περιλαμβάνει την Ομάδα Εποπτείας, το Συντονιστικό Οργανο που θα βρίσκεται στο πλάι του Ελληνα πρωθυπουργού, καθώς και τις ομάδες των τεχνοκρατών που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία.
Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου της εξουσίας θα έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της task force εργάζονται ήδη στην Αθήνα). Επικεφαλής της Ομάδας Επιτροπείας θα είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας. Σε αυτή θα μετέχουν όλες οι δανείστριες χώρες με εκπροσώπους τους καθώς και η Ελλάδα σε επίπεδο υφυπουργού και εμπειρογνωμόνων αλλά με περιορισμένη εκπροσώπηση.

Με «μοχλό» την έκθεση του ΔΝΤ... Οι Ευρωπαίοι απειλούν με ελληνική χρεοκοπία!!!

Aπό το protothema

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι θα κηρύξουν επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κίνδυνο να πυροδοτηθεί «credit event», αν οι τράπεζες αρνηθούν να αποδεχθούν απώλειες ύψους 140 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη της ευρωζώνης, με την στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απέστειλαν τελεσίγραφο το Σαββατοκύριακο στις τράπεζες, έπειτα από την απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, που υπογραμμίζει ότι υπό το δυσμενές σενάριο, η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 450 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει ακόμα και τα συνολικά κεφάλαια του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των 440 δισ. ευρώ.

Το «κούρεμα» άρχισε από τα εισοδήματα Δείτε αναλυτικούς πίνακες.

Από τη real.gr

Απώλειες ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα υποστούν τα νοικοκυριά από τις νέες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Κατά μέσον όρο κάθε οικογένεια θα χάσει πάνω από 1.000 ευρώ λόγω των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα υποστούν μειώσεις στις αποδοχές από 15% μέχρι και 60%, το εφάπαξ θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 9.000 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί δραστικά και ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα και μάλιστα, αναδρομικά από την 1-1-2011.

Συνέχιση της απεργίας μέχρι την Τρίτη αποφάσισε η ΠΝΟ

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα η διοίκηση της ΠΝΟ, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ακτή Βασιλειάδη), που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΠΝΟ αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία τη συνέχιση της απεργίας, με 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Κυριακή 23/10/2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Τρίτη 25/10/2011 και ώρα 06.00. 

Merkel: Την Τετάρτη οι οριστικές αποφάσεις

Οι τελικές αποφάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανακοινωθούν την Τετάρτη επανέλαβε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής όπως μεταδίδει το Reuters.
"Σήμερα θα προετοιμαστούμε για τις αποφάσεις της Τετάρτης. Αυτό αφορά τεχνικές λεπτομέρειες για περίπλοκες διαδικασίες όπως το πώς θα λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για παράδειγμα", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε. "Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες".