Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιεί τις χώρες που θα αναγνωρίσουν το Εθνικό Συμβούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Η Συρία θα λάβει μέτρα κατά των χωρών που θα αναγνωρίσουν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), όπως δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, αναφερόμενος στον συνασπισμό αυτόν, ο οποίος συσπειρώνει την πλειοψηφία των κινημάτων της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ευρωπαϊκή Κρίση: 10 ημερομηνίες που πρέπει να συγκρατήσετε

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

 Η Ευρωπαϊκή Κρίση έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις φτάνοντας να απειλεί ακόμη και τη Γαλλία και τη Γερμανία και οι αποφάσεις που θα ληφθούν ή όχι τον Οκτώβριο ίσως αλλάξουν το μέλλον του κόσμου - Ως γνωστό, την Κυριακή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στο Βερολίνο όπου συζητείται η επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και το επόμενο βήμα της 'διάσωσης' της Ελλάδας με περισσότερα μέτρα από αυτά που εγκρίθηκαν την 21η Ιουλίου.

Όλι Ρεν: Θεωρητικά μπορεί να μην εκταμιευτεί η έκτη δόση

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο οικονομικός και νομισματικός επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε πως η έκτη δόση θεωρητικά μπορεί και να μην εκταμιευτεί , αναφέροντας πως είναι στο χέρι της Ελλάδας να μην συμβεί αυτό. 

Γαλλία: Οδηγεί την κούρσα ο Ολάντ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται στην ψηφοφορία για τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Ο Ολάντ έρχεται πρώτος με ποσοστό 40% στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών του κόμματος και η Μαρτίν Ομπρί δεύτερη με ποσοστό 30%.

Deutsche Postbank: Νέες απομειώσεις λόγω Ελλάδας

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η διοίκηση της Deutsche Postbank AG, που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τη Deutsche Bank AG, αναμένει νέες απομειώσεις στα μεγέθη του γ’ τριμήνου χρήσης λόγω της έκθεσής της σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Ο CFO της γερμανικής τράπεζας, Marc Hess, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Boersen-Zeitung ανέφερε ότι η αιτία γι’ αυτό είναι το γεγονός πως το «κούρεμα» κατά 21% στα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι επαρκές. Στα μεγέθη του β’ τριμήνου η Deutsche Postbank απομείωσε 186 εκατ. ευρώ από ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Η συνολική έκθεση της τράπεζας διαμορφώνεται σε ελαφρά κάτω του 1 δισ. ευρώ απέναντι στην Ελλάδα, 1,2 δισ. ευρώ έναντι της Ισπανίας, 300 εκατ. ευρώ έναντι της Ιρλανδίας, 50 εκατ. ευρώ έναντι της Πορτογαλίας και 3,4 δισ. ευρώ έναντι της Ιταλίας, σύμφωνα με τον Hess.



Πηγή:www.capital.gr

Κακές Γλώσσες Το «φάουλ» του Νικολά Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Παν. Γκρουμούτης
Όσοι οραματίστηκαν  την Ενωμένη Ευρώπη δεν θεώρησαν σκόπιμο να ασχοληθούν με επιμέρους  θέματα – προβλήματα. Απορροφήθηκαν  από τη μεγάλη τους ιδέα και δεν  είδαν ποτέ όσα θεώρησαν λεπτομέρειες. Και τώρα εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λεπτομέρειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση!

Σε ευρωπαϊκό κενό η Ελλάδα Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ότι πρέπει να έχουν ληφθεί οι τελικές και οριστικές αποφάσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Αθήνα
Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα αποτελέσει τον οδηγό για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα μας και  βάσει αυτής της αξιολόγησης θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της η Ευρωζώνη, δήλωσαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Το πρωί νέα κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου -τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Τις τελευταίες διατάξεις των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν το 2013 - 2014 συζήτησε ο ΥΠΟΙΚ με τους ελεγκτές.
Σε νέα συνάντηση, του Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα, θα κλείσει η εκταμίευση της 6ης δόσης και όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ; AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ (ΕΑ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ;
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, αναφέρει:
«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Μπεγλίτη δημιουργήθηκε απευθείας δίαυλος επικοινωνίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού με το ΣΓ ΥΕΘΑ και ΠΓ ΥΦΕΘΑ αντίστοιχα. Η διαδικασία καθιερώθηκε προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανοιχτή, δημοκρατική διαβούλευση για διάφορα θέματα που εμπίπτουν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με άμεση επίπτωση στις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τονίζεται ότι ο δίαυλος αυτός σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στις αρμοδιότητες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σχέση με το προσωπικό. Η πρωτοβουλία θα δώσει την ευκαιρία στο προσωπικό να καταθέσει τις απόψεις του για ζητήματα καθημερινότητας που το απασχολούν και έως σήμερα δεν έτυχαν λύσης».
Διαβάζοντας την υπόψη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ μου δημιουργήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα τα οποία και θα αποπειραθώ να απαντήσω (νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα μετά από 37 συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας ως Αξιωματικός):
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στην αντεπίθεση οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/

 Οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου του Μπάνι Ουάλιντ, που είναι ένα από τα προπύργια του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, το οποίο βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με διοικητή των δυνάμεων αυτών.
«Οι δυνάμεις μας πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου του Μπάνι Ουάλιντ», που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) στον τομέα αυτόν Μούσα Γιουνές.

Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Συρίας στο Βερολίνο

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν τα ξημερώματα στην πρεσβεία της Συρίας στο Βερολίνο. Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας, καθώς και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, λίγες ώρες μετά από την κηδεία του αντικαθεστωτικού Κούρδου Μεκααλ Τάμο, στην οποία παρέστησαν περισσότερα από 50.000 άτομα.

Δεν έχει τέλος η λίστα των νεκρών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον συμμετεχόντων στην κηδεία ενός νεαρού άνδρα, που είχε πεθάνει την προηγουμένη στη φυλακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Φυλάκιο στα σύνορα με Τουρκία έκλεισε η Συρία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Η Συρία έκλεισε ένα φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία και απαγόρευσε στους Τούρκους να περνούν τα σύνορα από αυτό το σημείο το οποίο δεν βρίσκεται μακριά από τη συριακή πόλη Καμισλί, όπου οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυρά εναντίον του πλήθους που συμμετείχε στην κηδεία ενός κούρδου αντιφρονούντα, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΕΕ: Θα προειδοποιείται η Τουρκία για τις απειλές της κατά της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Αναφέρεται στο προσχέδιο της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία για τις απειλές της κατά της Κύπρου, αναμένεται αυτήν την εβδομάδα. Την ίδια ώρα η ΕΕ εξετάζει να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους για την ενίσχυση των δεσμών της με την Άγκυρα.

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το κυβερνητικό ένταλμα δημοσιεύτηκε χτες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Το κυβερνητικό ένταλμα που παρατείνει την αρμοδιότητα της κυβέρνησης για διασυνοριακές επιχειρήσεις στα Βόρεια του Ιράκ για ακόμη ένα χρόνο χτες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τουρκία: Οι αστυνομικές αρχές εμπόδισαν διαμαρτυρία Κούρδων

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 9, 2011.

Κωνσταντινούπολη- Reuters
Κούρδοι ακτιβιστές αναγκάστηκαν αν εγκαταλείψουν  τα σχέδιά τους για την πραγματοποίηση ενός μαζικού συλλαλητηρίου, όταν η τουρκική αστυνομία, μπλόκαρε όλους τους δρόμους και δεν επέτρεψε τους προσερχόμενους να πραγματοποιήσουν  το συλλαλητήριο στην πόλη Τζεμλίκ.

Ε. Φλουρέντζου: Δεν έχουν παραβιασθεί τα χωρικά ύδατα της Κύρπου

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παραβίαση των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά πολεμικά πλοία, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, προσθέτοντας ότι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ζητά να μην σταλούν πολεμικά σκάφη στην περιοχή της Κύπρου Προσωπική παρέμβαση Κλίντον προς Άγκυρα Οι ΗΠΑ φοβούνται «θερμή εξέλιξη» αλλά όχι στην Κύπρο…

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

 Από την τελευταία συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, στη Νέα Υόρκη, που κάθε άλλο παρά σε φιλικό κλίμα διεξήχθη.


Προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, με αίτημα να μην στείλει πολεμικά σκάφη ανοιχτά της Κύπρου. Την είδηση αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», υποδεικνύοντας ότι η ένταση στην περιοχή μεγαλώνει σε μια στιγμή που ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί τη βοήθεια από την Άγκυρα σημαντική για αντιμετώπιση της πολιτικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

Παραπλανητικά τα όσα μεταδίδονται, λέει ο Αρχηγός της Δύναμης Διαψεύδει η Αστυνομία ότι στο πόρισμα της επιρρίπτονται ευθύνες στους Ιωαννίδη και Λάμπρου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Στα 14 πρόσωπα, για τα οποία προβαίνει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις και εισηγείται την ποινική δίωξή τους, δεν συγκαταλέγονται τα θύματα της έκρηξης Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Ναυτικού και Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής Ναυτικής Βάσης. Αυτό αναφέρει ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, προβαίνοντας σε διευκρινίσεις με αφορμή τα όσα δηλώθηκαν, ανακοινώθηκαν ή/και μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ σε σχέση με το πόρισμα της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ξεκαθάρισε επίσης οτι... δεν θα παραιτηθεί

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Η Κύπρος θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του στην 31η αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις τουρκικές αντιδράσεις για την άσκηση της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, είπε: ''Θέλω να πω στον κ. Ερντογάν και στον κ. Νταβούτογλου και σε όλους αυτούς που τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει το μυαλό τους αέρα και συμπεριφέρονται σαν νέο-σουλτάνοι, ότι η Κύπρος θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ, είτε το θέλουν είτε όχι''.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ;

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Επηρεάζει η παρατεταμένη κρίση στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της Κύπρου τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό; Η θέση του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. υπήρξε και παραμένει εξαιρετικά σαφής: Ο πρόεδρος Χριστόφιας πέρασε κόκκινες γραμμές, υποχώρησε επικίνδυνα και πρέπει να αναζητηθεί φόρμουλα απεγκλωβισμού της ελληνικής πλευράς από έναν διαπραγματευτικό κατήφορο, όπου ήδη έχουν υποθηκευτεί πολλά. Πλέον, είναι πρόδηλο ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πολιτικό μέλλον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το εάν δηλαδή θα παραιτηθεί, ή αν θα παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του.
Γενική εκτίμηση είναι πως ο Πρόεδρος είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένος στο εσωτερικό μέτωπο και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη, πλην βεβαίως του ΑΚΕΛ. Η θέση του Δημήτρη Χριστόφια έχει επιδεινωθεί ραγδαία μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Πολυβίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, ενώ στα του αιτήματος της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, ο ίδιος επιμένει να παραμένει στο αξίωμά του, παρά τα όσα του καταλογίζει το πόρισμα. Άρα, τι μέλλει γενέσθαι; Τα περιθώρια ελιγμών του Χριστόφια συρρικνώνονται επικίνδυαν για τον ίδιο.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΙΡΑΑΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Η τράπεζα Ζιραάτ τώρα και στη Ρόδο

Η τράπεζα Ζιραάτ ανοίγει υποκατάστημα στην Ρόδο. Η σχετική με την επίσημη έναρξη των εργασιών της τράπεζας άδεια δόθηκε από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Πορβόπουλο.
Η Ζιραάτ μετά την Αθήνα την Κομοτηνή και την Ξάνθη συνεχίζει να επεκτείνεται τώρα στην Ρόδο. Χτες αρμόδιοι της τράπεζας και ο πρόξενος στην Ρόδο έκαναν τους τελευταίους ελέγχους.
Παρά τις αντιρρήσεις των πολιτικών στο κέντρο σχετκά με την επέκταση της τράπεζας, το σχετικό θέμα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 16-6-2011.

Αβλαβής διέλευση και ο κίνδυνος για… ναυτικό ατύχημα!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Οι προκλητικές αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών επανήλθαν στο «πρόγραμμα βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων» μερικές ημέρες μετά από τις δηλώσεις του Ρόντος στην Χουριέτ, τις προτάσεις Κιτσίκη για ένταξή μας στο νέο-οθωμανικό σχήμα και την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα συνεδριάσει κανονικά τον Νοέμβριο το Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας. Λογικά δεν θα πρέπει να αιφνιδιαστούμε από την επανάληψη των υπερπτήσεων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο η προσφιλής τακτική της αβλαβούς διέλευσης θα μπορούσε να αποτελέσει αίτιο πρόκλησης μείζονος ναυτικού ατυχήματος…
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής

Η πορεία πλεύσης της τουρκικής φρεγάτας «Kemalreis» (F247) κλάσης ΜΕΚΟ 200 Truck IΙ (σ.σ. τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2000), μπορεί να καταχωρήθηκε ως αβλαβής διέλευση, αλλά τα εν γένει χαρακτηριστικά της την κατατάσσουν σε μια ναυτική πρόκληση-μήνυμα προς την ευρισκόμενη σε «στρατηγική αφασία» ελληνική πλευρά. Τέτοιου είδους συμπεριφορές προβολής ισχύος και επίδειξης σημαίας, που θέλουν να θυμίζουν στην Αθήνα πόσο κοντά της μπορεί να προσεγγίσουν πλοία του Τουρκικού Ναυτικού – του μοναδικού μέχρι σήμερα κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Άγκυρας που έχει φθάσει σε απόσταση βολής πυροβόλου από την Αττική – μπορούν να αποτελέσουν και αιτία πρόκλησης σοβαρού ναυτικού ατυχήματος στην περιοχή, με πολύ πιθανή την απώλεια του πολεμικού πλοίου που θα επιχειρεί διέλευση.

Προ των πυλών οι συμβάσεις μίας ημέρας: Το πρωί πρόσληψη, το απόγευμα απόλυση!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Οι εργαζόμενοι θα υπογράφουν το πρωί την πρόσληψή τους και το απόγευμα την απόλυσή τους, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης, απεργίας κλπ. και φυσικά με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτές είναι οι συμβάσεις της μίας ημέρας, δηλαδή το "μεροκάματο του τρόμου" που θα εμφανιστούν προσεχώς και στην Ελλάδα.

Δανία: Στο έλεγχο του Δημοσίου η Max Bank

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Στο έλεγχο του δημοσίου θα περάσει η τράπεζα Max Bank A/S, όπως ανακοινώθηκε αργά το Σάββατο από τις αρχές της Δανίας.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires η Max είναι μία μικρή περιφερειακή τράπεζα και είναι η δωδέκατη τράπεζα της χώρας που «καταρρέει» από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 μέχρι σήμερα.

Η Finansiel Stabilitet, κρατικός οργανισμός που συστήθηκε για να διαχειριστεί τις προβληματικές τράπεζες της Δανίας, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητες της τράπεζας θα μεταβιβαστούν στην ίδια εντός του σαββατοκύριακου, ενώ οι λογαριασμοί των πελατών της θα παραμείνουν ενεργοί και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της τράπεζας, στην οποία έκανε λόγο για αδυναμία εύρεσης κεφαλαίων προκειμένου αν ανταποκριθεί στις απομειώσεις που ζητούσαν οι εποπτικές αρχές.

Δρομολογούν την «τελική λύση» Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Oλοκλήρωσαν τη συνάντησή τους η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο. Οι δύο ηγέτες έκαναν δηλώσεις για το μέλλον του ευρώ ενώ αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα της Ελλάδας. 

Η κα Μέρκελ αναφέρθηκε στη βούληση των δυο ηγετων να κάνουν ότι μπορούν για την ανακεφαλοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. «Θέλουμε ένα σταθερό ευρώ και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό» είπε  γερμανίδα καγκελάριος.

Είναι το Κατάρ ο "λευκός ιππότης" των Ευρωπαϊκών τραπεζών;

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Δημοσίευμα του Reuters αναλύει την έκθεση του κράτους στο τραπεζικό σύστημα.
"Το Κατάρ δεν είναι ο λευκός ιππότης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες" τονίζει σε δημοσίευμα του το Reuters, υπογραμμίζοντας ότι όσοι περιμένουν μεγάλες επενδύσεις και διάσωση ευρωπαϊκων τραπεζών από χώρες του Κόλπου θα απογητευούν σύντομα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Εξετάζουν κούρεμα έως 60%

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Τα μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν μια πιθανή μείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους έως και 60%, δήλωσαν σήμερα Γερμανοί διαπραγματευτές, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μερικές ώρες πριν από την αναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο ʼγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Μπαρόζο: Κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης, αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και μπορεί να προκαλούσε μια εξάπλωση της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ».

Νέα συνάντηση Βενιζέλου με τους επικεφαλείς της Τρόικας Το μαρτύριο της 6ης δόσης δεν έχει τέλος!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Νέα συνάντηση, στο πλαίσιο του "μαραθώνιου" των διαπραγματεύσεων για την έγκριση της 6ης δόσης, θα έχει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Νέα έκτακτη εισφορά στις καταθέσεις!

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε μεσοσταθμική έκτακτη εισφορά που θα φτάνει το 5% στις ιδιωτικές καταθέσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα επιπλέον 6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012.

Αυστραλός υπ. Οικονομικών: "Καταργήστε άχρηστους φόρους"

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους κάλεσε εκ νέου τις χώρες της Ευρωζώνης ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Γουέϊν Σουάν.

«Επιβάλλεται η λήψη κι άλλων μέτρων. Μέτρων που πρέπει να παρθούν άμεσα αλλά να είναι και αποτελεσματικά. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος η κρίση της ευρωζώνης να επεκταθεί και να απειλήσει την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε ο κ. Σουάν.

Με μοντέλο Πορτογαλίας μισθοί κάτω από 600 ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Yπό αμφισβήτηση βρίσκονται οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα, καθώς και το σύνολο των θεσμικών αιτημάτων που ρυθμίζονται από τις κλαδικές συμβάσεις.

Το νέο εφιαλτικό τοπίο στην ελληνική αγορά εργασίας προβλέπει μισθωτούς πολλών «ταχυτήτων», με την αμοιβή να εξαρτάται από την επιχείρηση, την ηλικία και ενδεχομένως ακόμα και την περιοχή
Μισθούς κάτω από 600 ευρώ μέσα από το "σπάσιμο" της εθνικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και συμφωνίες σε επίπεδο επιχείρησης για αμοιβές και επιδόματα θέλει η τρόικα.

Το Κεφάλαιο και το κεφάλαιο 1387

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Ο ενδοξότερος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας, ο θεϊκός και ανοικονόμητος Ηρακλής, αφού ξεκλήρισε μαινόμενος την οικογένειά του, αναζητώντας άφεση αμαρτιών εξόντωσε στα πέριξ της Πελοποννήσου τα άγρια θηρία (κοπρίτες, αχαΐρευτοι, χαραμοφάηδες, απατεώνες και κλέφτες) όπως ακριβώς ο Ομιλος Παπανδρέου, αφού καταρράκωσε την ελληνική οικονομία χάριν της πατρίδος, επέλεξε ως εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους (δαίμονες της βροντής, της καταιγίδας, των δασών, των χειμάρρων, των βάλτων και του σκότους) και τους καταθέτει σιδηροδέσμιους στην τράπεζα του Ευρυσθέα. 


ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/8-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011/22.00ΜΜ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΓΚΑΝΑ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΝΙΓΗΡΙΑ-ΤΟΓΚΟ-ΓΚΑΜΠΟΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ.
*ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014. ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024 ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

Τουρκία: Φουλ επίθεση στον αραβικό κόσμο μέσω… πρακτορείου!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» χρησιμοποιεί πλέον η Άγκυρα στο πλαίσιο της προσπάθειας διείσδυσης στον αραβικό κόσμο, με απώτερο στόχο την άσκηση επιρροής και τελικά ελέγχου επί των καθεστώτων του…

Επιτέλους, σκληρά λόγια και απειλές των ΗΠΑ για την προβοκατόρικη στάση της Τουρκίας στις γεωτρήσεις της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ώρες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Wall Street Journal και υπογράφουν οι JAY SOLOMON από την Ουάσιγκτον και  MARC CHAMPION από την Κωνσταντινούπολη, η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειες που μπορεί να απειλήσουν την ειρήνη στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και προειδοποίησε την Άγκυρα ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα λάβουν ξεκάθαρα τη θέση του Ισραήλ.

Γιατί “φοβόμαστε” -ενώ δεν πρέπει- τη Τουρκία;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ας το παραδεχτούμε! Γενιές και γενιές Ελλήνων μεγαλώσαμε με μία περίεργη “τουρκοφοβία”.Την οποία εντέχνως μας καλλιεργούσαν,την μεγαλοποιούσαν και τελικά έδωσαν χώρο στην απεχθή “τουρκολαγνεία” ,την οποία πολλοί υπηρετούν πιστά στη χώρα μας,φορώντας τον μανδύα των “λευκών περιστεριών της ειρήνης”.

Επίδειξη σημαίας,εκνευρισμού και αδυναμίας έκανε η Τουρκία,στο Σούνιο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/
Η “επίδειξη σημαίας” που έκαναν οι Τούρκοι με τον πλου της φρεγάτας ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ,δείχνει τον εκνευρισμό που επικρατεί στην απέναντι πλευρά. Η Άγκυρα που λειτουργεί πάντα αλλά ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν ανεύθυνος ταραξίας της περιοχής,προσπαθεί με παιδαριώδη τρόπο να κρατήσει ψηλά το δείκτη της έντασης στο τρίγωνο Τουρκία-Ισραήλ-Κύπρος.

STRATFOR: "Η Τουρκία χάνει στην κρίση και θα αντιδράσει εν θερμώ"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Κίνδυνο "θερμής" εξέλιξης διαβλέπει πλέον καθαρά στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου το αμερικανικό ίδρυμα στρατηγικών αναλύσεων STRATFOR το οποίο αιτιολογεί το συμπέρασμά του υποστηρίζοντας κάτι το απόλυτα λογικό: Η Τουρκία βρίσκεται σε αδιέξοδο (“Η Άγκυρα έβαλε το πήχη πολύ ψηλότερα απ΄ όσο τις επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να τον περάσει”) και επειδή δεν πρόκειται να καταφέρει την ανάσχεση των γεωτρήσεων και το "κλείδωμα" του κοιτάσματος που θα αλλάξει την ιστορική πορεία της Κύπρου, θα θελήσει να "πάρει το αίμα της πίσω" με μία νίκη στο πεδίο της μάχης.

Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν να μας προκαλούν

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Η προκλητικότητα των Τούρκων αρχίζει και γίνεται πολύ ενοχλητική. Χθες η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρεις έπλεε 15 μίλια ανατολικά από το Σούνιο και την παρακολουθούσε η πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού “Ξένος”. Το ερώτημα είναι ότι εάν έπλεε νόμιμα δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει και θέμα. Εάν όμως δεν έπλεε, γιατί δεν αντέδρασε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ;
Τι περίμεναν;

Οι δανειστές μας θέλουν συγκυβέρνηση με ... υπερπρωθυπουργό Γερμανό

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/
Δίπλα από το «κουρείο» στήνεται και μία ανακαινισμένη «πολιτική κουζίνα». Η προωθούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πέσει σα βόμβα μεγατόνων που θα σαρώσει όλες τις μέχρι τώρα βεβαιότητες, όχι μόνο σε οικονομικό-κοινωνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η διαχειριστική εξουσία θα περάσει σύντομα σε ξένα χέρια. 

Κοινοτική πηγή, μιλώντας στην Real News ξεκαθαρίζει ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στην κυβέρνηση τα εξής μηνύματα: 
-Ξεχάστε τις εκλογές γιατί, εκτός των άλλων, είναι και δαπανηρές
- Επιδιώξτε σχηματισμό κυβέρνησης με χαρακτηριστικά οικουμενικής χωρίς να στηθούν κάλπες
-Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και μετά την οργανωμένη πτώχευση

Γαλλία και Βέλγιο διασώζουν την Dexia

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Φιγιόν, πρωθυπουργό της Γαλλίας, και μια αντιπροσωπεία του Λουξεμβούργου προκειμένου να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τον κατακερματισμό της τράπεζας Dexia.

Η ατζέντα της κρίσιμης συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στο Βερολίνο είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα , καθώς εκεί θα συναντηθούν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς προηγείται της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου, όπου οι Ευρωπαίοι θα κληθούν να ορίζουν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για σειρά ζητημάτων που συνδέονται μεταξύ τους όπως το ελληνικό ζήτημα και η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Συνεργάτιδα του Βενιζέλου πήρε 4 προαγωγές (και αυξήσεις) σε μία εβδομάδα!

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα!


Με την... βούλα Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα λοιπόν πήρε τέσσερις αυξήσεις σε δέκα μέρες, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο υπουργείο ετοιμάζονται να μην ξαναδούν αύξηση στο μισθό τους ή να βγουν σε εφεδρεία!

Ιεράρχηση 2.000 ακινήτων για εκμίσθωση ή πώληση

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
KATAΛOΓO με 2.000 ακίνητα του Δημοσίου (μεταξύ των οποίων και το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού) τα οποία θεωρούνται ώριμα προς αξιοποίηση συντάσσουν οι τραπεζικοί όμιλοι που λειτουργούν ως σύμβουλοι του Δημοσίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Η λίστα με τα ακίνητα - φιλέτα του Eλληνικού Δημοσίου οριστικοποιείται μέσα στον επόμενο μήνα από 7 τράπεζες (Εθνική, Alpha, EFG Eurobank, Πειραιώς, Marfin, ATE, Emporiki Bank) με στόχο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαγωνισμοί παραχώρησης.
Τα ακίνητα αυτά θα περάσουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να δοθούν σε επικρατούσες τιμές (prevailing prices), δηλαδή στην ανώτατη τιμή που μπορεί να δώσει η αγορά.

Το «µεγάλο κούρεµα» στη ζωή µας Δραµατικές ανατροπές σε εργασιακά και µισθούς καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/
Η αντίστροφη µέτρηση για την «τελική λύση» στο ελληνικό ζήτηµα έχει ήδη ξεκινήσει. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το πολυνοµοσχέδιο µε το οποίο θα αφαιρέσει εισοδήµατα ύψους 5 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά το 2012, η τρόικα ολοκλήρωσε τον έλεγχό της και ετοιµάζει την έκθεση για την Ελλάδα προκειµένου να απελευθερωθεί η έκτη δόση και οι Ευρωπαίοι ετοιµάζονται για το «µεγάλο κούρεµα».

Μέρκελ- Σαρκοζί: Ελλάδα και τράπεζες στο επίκεντρο

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Σκληρή γαλλο-γερμανική διαπραγμάτευση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η προσπάθεια μη μετάδοσης της κρίσης και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν οι τράπεζες για να ενισχυθούν κεφαλαιακά αναμένεται να είναι τα καυτά ζητήματα της ατζέντας των σημερινών συζητήσεων της Άνγκελα Μέρκελ με το Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....... ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ!!!!!

Από Faceof 
Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πανικός με το θέμα των wikileaks από το περιοδικό Επίκαιρα , όχι δεν μέμφομαι τα Επίκαιρα , εξάλλου και εγώ το πήρα να μελετήσω,  και ειλικρινά παίρνω αρκετά περιοδικά του εναλλακτικού χώρου ενημέρωσης κάθε μηνα, αυτό όμως που θέλω να καταλήξω είναι ότι ακόμη και τώρα που όλοι εμείς οι συνωμοσιολόγοι επιβεβαιωνόμαστε , το αντίκρισμα στην Ελληνική κοινή γνώμη είναι για μένα μηδαμινό!!!!!


Και εξηγώ αμέσως τι εννοώ......ότι αυτή η αρρώστια του κομματισμού μας έχει διαποτίσει έως και μυελού οστών.......